بخشی از مقاله

چکیده

امروزه تصور ساخت و ساز مدرن، بدون استفاده از فرآوردههایی مثل پلاستیکها، فومها، عایقهاي حرارتی و عایقهاي فوم الاستومري انعطافپذیر 1 - FEF - غیر ممکن است. در عین حال، کاربرد ایمن آنها در ساختمان با هدف تأمین الزامات ایمنی در برابر آتش ضروري است. علاوه بر این، آشنایی با عملکرد این نوع عایقها در برابر آتش و تعیین طبقه خطر آتش آنها، براي تولید کنندگان این نوع محصولات، واردکنندگان و در نهایت مصرفکنندگان، مفید است و در زمینه تولید نیز میتواند منجر به بهبود کیفیت آن از نظر خواص آتش شود.

در حال حاضر کاربرد عایقهاي فوم الاستومري انعطافپذیر - FEF - در سیستمهاي گرمایشی، سرمایشی و مخازن و لولهها معمول شده است. در این مقاله، ارزیابی عملکرد دو نوع رایج از این عایقها شامل عایق اتیلن پروپیلن ديانمونومر - EPDM - و لاستیک نیتریلبوتاديان - NBR - به وسیله آزمونهاي استاندارد واکنش در برابر آتش، انجام شده و بر اساس نتایج حاصل از آزمونها، طبقهبندي خطر آتش بر اساس استاندارد طبقهبندي واکنش در برابر آتش صورت گرفته است.

هکچنین الزامات مقرراتی درباره کاربرد این نوع عایقها بر اساس ارزیابی آزمایشگاهی و مبحث سوم مقررات ملی ساختمان - حفاظت ساختمان ها در مقابل حریق - ارائه شده است. در حال حاضر در کشور، این روش ارزیابی، به عنوان ابزاري کارآمد در حوزه کنترل کیفی عایقهاي FEF از نظر ایمنی در برابر آتش، طی روند صدور گواهینامه فنی در مرکز تحقیقات راه، مسکن استفاده میشود.

مقدمه

ساخت و ساز امروز، رابطه تنگاتنگی با کاربرد مواد آلی و فرآوردههاي سنتزي نوین، پلاستیکها، لاستیکهاي سنتزي، فومها، عایق- هاي حرارتی و نیز عایق فوم الاستومري انعطافپذیر - FEF - ، دارد. عایقهاي فوم الاستومري انعطافپذیر - FEF - ، بر پایه لاستیک- هاي سنتزي به طور گسترده در صنعت ساختمان از جمله در عایقکاري تجهیزات گرمایش و سرمایش و تهویه مطبوع بهکار می- روند.

استفاده از عایقهاي الاستومري، روشی سریع و آسان براي عایقکردن سیستمهاي لولهکشی آماده - شکل - 1 است. این نوع عایقها، به دلیل مزایاي مثل ضریب انتقال حرارت پایینی و انعطافپذیري، براي محیطهایی که فضاي کاري کمی دارند، گزینه بسیار مناسبی هستند. . در کشور ما هم استفاده از انواع عایقها در ساختمان و سیستمهاي گرمایشی و برودتی و کانالها با رویکرد صرفه جویی در مصرف انرژي رو به افزایش است.

فومهاي عایق الاستومري انعطاف پذیر سلول بسته، از جمله مواد سلولی برپایه پلی وینیل کلرید - PVC - ، لاستیک نیتریل بوتادین NBR - و - NBR/PVC و اتیلن پروپیلن ديانمونومر - EPDM - هستند. مواد عایق سلول بسته در مقابل عبور بخار آب مقاومت عالی از خود نشان میدهند به طوري که پس از نصب آنها، نیازي به هیچگونه سد بخار دیگري نیست. این ویژگی به همراه ضریب انتقال حرارت پایین، سبب شده از این گونه مواد در سیستمهاي سرمایش، گرمایش، مخازن و لولهها و تهویه بهکاربرده شوند. این عایقها به شکل تختهاي - sheet - و لولهاي وجود دارند. به طور کلی، کاربرد آنها در دو گروه زیر است:

-    کاربرد در سیستمهاي تهویه مطبوع، گرمایش و سرمایش، کانالهاي آب و هوا و خنک کنندهها؛

-    کاربرد در جاهایی که چرخههاي حرارتی از گرم به سرد و به عکس به طور مرتب وجود دارد.

لاوسون [1] درسال 1986، مروري بر تحقیقات صورت گرفته بر روي بهبود قابلیت اشتعال FEF و کنترل رهایش دود ناشی از سوختن آنها انجام داد. در این مطالعه، ضمن بیان بررسیهاي انجام شده در حوزه درك کاملتر فرآیند پیچیده سوختن الاستومرها، اشاره به توسعه روشهاي کنترل دود و بهبود رفتار آنها براي کاربردهاي گستردهتر در آینده شده است.

در سال 1999، تحقیقی در چین بر روي فرآیند آمیزهسازي و میزان کندسوزکننده در الاستومر NBR/PVC صورت گرفت .[2] نتایج نشان داد شرایط بهینه میزان NBR/PVC با نسبت 40/60 - phr - و میزان کربن سیاه 30 - phr - ، آلومینیوم هیدروکسید، 40 - phr - و سولفور، 1/3 - phr - است. در سال 2005، چو و همکاران، مروري مطالعاتی بر روي کندسوزکنندههاي به کار رفته در فومهاي پلیمري و از جمله EPDM انجام دادند .[3]

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید