بخشی از مقاله

خلاصه

در این مقاله سعی شده از سلول های خورشیدی - فتولتاییک - برای کاهش مصرف انرژی ،امروزه مدنظر بیشترکشورها است ، در موسسات آموزشی مورد بررسی قرار گرفته و تمهیداتی در این پروژه ارایه شده است . پیشنهاداتی برای استفاده از سلولهای های فتولتاییک - زیر مجوعه معماری پایدار است - در صرفه جویی مصرف انرژی داده شده است. این مقاله براساس پژوهش های پایان نامه کارشناسی ارشد نوشته شده و بر اساس پروژه طراحی شده محاسبات انجام گرفته شده است.

.1 مقدمه

در پژوهش حاضر، درباره لزوم توجه به آموزش معماری پایدار در ایران و بررسی امکانات و موانع آن است .هد ف این آموزش دستیابی به آگاهی علمی درباره منابع محیطی، اصول اخلاقی، ارز ش ها و مهارت ها در راستای اهداف توسعه پایدار و مشارکت مردم در تصمیم گیری ها است . ابتدا به بررسی در ادامه ضمن نگرش تفصیلی به مواردی همچون اصول طراحی پایدار بنا و سامانه های فعال و غیر فعال خورشیدی، در کاهش میزان اتلاف انرژی ساختمان پرداخته شده و در نهایت به منظور دستیابی به اطلاعات و فن آوریهای روز دنیا در خصوص استفاده از منابع انرژیهای تجدیدپذیر و اجرای پروژه های خورشیدی اقدام گردیده است. باشد که این پژوهش بتواند گامی هرچند کوچک در آگاه سازی اهمیت حفاظت از محیط زیست در آینده کشور و اهداف توسعه ای معماری پایدار بردارد.

.2 معماری پایدار تعریف - - معماری سبز - - به عنوان ثمره ای از طبیعت،بسیار مبهم است .ایده - - معماری سبز - - ضمن برخورداری از نکته های مشترک و جهان شمول،درهرموقعیت اجتماعی فرهنگی مفهوم خاص خود را دارد .ساختمان پایدارساختمانی است که کمترین تاثیرات ناسازگار بر محیط طبیعی را در طول عمر ساختمان و استقرار منطقه ای و جهانی دارد

.3 مفهوم پایداری با توجه به زندگی و نیازهای امروز معماری و محدودیت در زمینه منابع انرژی ، یک سری شاخص های کلی را میتوان به عنوان اصول معماری پایدار معرفی کرد که شامل موارد ذیل می باشد:

-1 تاثیر پذیری از شرایط فرهنگی و محیطی و اقلیمی -2 هماهنگی و سازگاری با طبیعت و محیط زیست - حداقل آسیب به طبیعت - -3 صرفه جویی در مصرف انرژی - صرفه جویی و نگهداری - -4 پاسخ درست به نیازهای عملکردی -5 خوانایی دور از ابهام - درک مردم - -6 تاثیر پذیری از معماری بومی اما به صورت امروزی -7 استفاده درست از مصالح هم از لحاظ بصری و هم زیست محیطی.

.4 انرژیهای پاک اساسی ترین پایه توسعه، انرژی است و امروز یکی از مهمترین مسایل جامعه بشری،انرژی و نحوه تامین نیازهای مربوط به آن می باشد.در دسترس بودن انرژی فراوان و ارزان با حداقل مخاطرات زیست محیطی واکولوژِیکی مرتبط با تولید و استفاده از آن ،یکی از مهمترین عوامل در بهینه سازی کیفیت زندگی مردم و پیشبرد اهداف توسعه پایدار بخصوص در کشورهای در حال توسعه می باشد.اگر انرژی به نحوی تولید و مصرف شود که توسعه انسانی را در دراز مدت در تمامی ابعاد اجتماعی ،اقتصادی و زیست محیطی تامین نماید،مفهوم - - انرژی پایدار - - تحقق می یابد 

الف - انرژی های تجدید پذیر

انرژی تجدید پذیر عبارت از هر نوع منبع انرژی است که بدون آنکه مخازن تامین کننده آن رو به زوال روند،مورد استفاده قرار گیردکه به طور مستقیم یا غیر مستقیم از انرژی خورشیدی مشتق می گردند.

ب - انرژیهای تجدید ناپذیر سوخت های فسیلی مانند ذغال سنگ،نفت و گاز که در طول سالیان متمادی از تحت فشار قرار گرفتن در طبقات زمین تولید شده اند منابع محدودو رو به اتمامی دارند لذا به آنها انرژی های تجدید نا پذیر اطلاق می شود.

.5 سیستم های خورشیدی اکتیو - فعال - تبدیل مستقیم انرژی خورشید به انرژی الکتریکی -سلولهای خورشیدی.هرچند گردآورهای - کلکتورهای - فتوولتائیک و گرد آورهای خورشیدی پویا از دور شبیه به یکدیگر به نظرمی رسندبااینحال انرژی رابه گونه ای کاملا ًمتمایز از یکدیگرتولید می کنند. صفحات فتوولتائیک - PV - انرژی الکتریکی با کیفیت بالا را تولید می کنند در حالیکه صفحات خورشیدی پویا انمرژی حرارتی کم کیفیت بصورت گرما با دمای پایین را تولید می کنند

.6 سیستمهای خورشیدی غیر فعال

-1 راحتی: خانه های خورشیدی در زمستان گرم و در تابستان خنک هستند

-2  اقتصادی بودن: صاحبان خانه برگشت سرمایه ممتازی را دریافت می کنند.

-3 دوام و پایداری: خانه های خورشیدی معمولا از مصالح با عمر طولانی و هزینه نگهداری پایینی ساخته می شوند.

-4 جذابیت : خانه های خورشیدی آکنده از نور هستند و خیلی خوب با حارج از منزل مرتبط می شوند.

تطبیق محیطی: خانه های خورشیدی استفاده موثر از منابع انرژی مارا باعث می شوند.

الف - دریافت مستقیم

- 1پنجره های بزرگ رو به جنوب برای هدایت نورخورشید زمستان به داخل ساختمان

- 2جرم حرارتی در داخل جداره ای از عایق برای کاهش نوسانات دما.

- 3پیش آمدگی محاسبه شده دربالای شیشه های جنوبی - یا راه حل دیگری - برای سایه اندازی شیشه ها در تابستان و درعین حال هدایت اشعه های کم زاویه خورشید زمستان به داخل - 4وسیله ای برای کاهش دفع گرما در شب - عایق شبانه -  

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید