بخشی از مقاله

چکیده.

در این مقاله بیمه ایران شهرستان اردبیل شبیه سازی شده است . در بیمه شبیه سازی مورد بحث، همه فرایند ها به صورت همزمان اجرا شده اند .در این مقاله مدل شبیه سازی شده برای سیستم با استفاده از نرم افزار Arena ارائه شده است. هدف از این مطالعه یافتن یک استراتژی برای رئیس اداره و تعیین زمان سرویس دهی و مدت انتظار می باشد .نهادها در سیستم همان سرویس دهی کارکنان می باشد .

بکارگیری کارمندان و زمان انتظار ارباب رجوع در فرایند های مختلف مورد بحث قرار می گیرد تا مشکلات سیستم اگر وجود داشته باشد برطرف شود . نتایج بدست آمده از شبیه سازی مدل می تواند در روند سیستم تحولی ایجاد کند، کاهش زمان انتظار ارباب رجوع در هر نهاد و همچنین گاهش صف های طولانی از نتایج مثبت این پژوهش می باشد.

. 1 مقدمه

ادارات یکی از مهمترین مراکزخدمت رسانی می باشند، که با ورود یا خروج ارباب رجوع سر کار دارد. که ارباب رجوع وارد اداره شده و بعد از پروسه انجام کاری خود از آن خارج می شوند. مشتری - ارباب رجوع یا پرونده - ورودی ئر ادارات بحساب می آیند. در سیستم با رجوع به سرویس دهنده ها و انتظار در صف ها کار خود را تمام کرده از آن خارج می شوند .بنابرین برای اینکه سرویس دهنده ها به نحو احسن کار خود را انجام دهند و زمان انتظار مشتریان پایین بیاید می توان ان اداره را شبیه سازی کرد و فاکتور هایی که می توانند به این دو هدف گفته شده کمک کند را پیدا کرد.

مطالعات متعددی در این زمینه انجام گرفته است، نا و همکاران - 2009 - بیان کردند که تکنیک های شبیه سازی به طور گسترده در تحلیل فرایند های برنامه ریزی بنادر و ترمینال ها استفاده می شود . آنها ورود و خروج کشتی ها و فرایند بارگیری و تخلیه بار از کشتی ها را با استفاده از نرم افزار Arena شبیه سازی کردند .آنها پس از استفاده از شبیه سازی ، یک برنامه منظم و هدفمند برای ورود و خروج کشتی ها بدست آوردند. گریسلی - - 2008 از شبیه سازی Arena به منظور تحقیقی روی از کار افتادگی بالا برها در یک کارخانه تولیدی و عملیاتی که بالا برها انجام می دهند ، استفاده کرد .

دشپندی و همکاران - 2007 - از نرم افزار Arena به منظور مدل کردن و تحلیل عملیات بار گیری کامیون ها در جهت بهینه شدن بار وتخصیص مناسب بار به هر کامیون استفاده کردند. چونگ و کارین - . - 2009 با استفاده از نرم افزار Arena موضوع بارگیری و تخلیه یک انبار را تحقیق کردند .آنها ورود و خروج یک بار به انبار را بررسی کردند و روشهایی را برای کاهش زمان انتظار کامیون ها در انبار ارائه دادند.

در این مقاله ،یک مطالعه شبیه سازی شده به منظور کنترل مدت زمان انتظار مشتریان و زمان سرویس دهی بالاخص زمان انتظار در فرایندهای مختلف بیمه ایران شهرستان اردبیل ، صورت می گیرد. مدیریت برای کنترل سیستم و چگونگی تسهیلات به ارباب رجوع می باشد . بنابراین با شبیه سازی کردن سیستم به کمک نرم افزار Arena به منظور یافتن یک استراتژی برای بهینه کردن زمان انتظار هر ارباب رجوع و زمان سرویس دهی در سیستم می باشد

.2 چهارچوب و مراحل انجام کار

چارچوب این تحقیق که بر گرفته از مطالعه بیشینه تحقیقات انجام گرفته توسط محققین مذکور و محققینی دیگر از جمله Law و Kelton - 1991 - ، Bank و همکاران - 1996 - ، Barnes و همکاران - 1997 - می باشد ، شامل پنج گام می باشد که در شکل - 1 - نمایش داده می شود.

شکل - 1 مراحل انجام تحقیق گام اول، تعریف و توصیف و هدف مسأله است ، که اولین گام تحقیق می باشد و در این گام ،تعریف و توصیفی از مسأله نشان داده می شود که می تواند یک دید کلی از وضعیت مسأله را نشان دهد.

گام دوم ،جمع آوری داده ها می باشد .در این مرحله با توجه به اطلاعان کسب شده و داده های جمع آوری شده توزیع های لازم برای شبیه سازی بدست می آید 

گام سوم، ساخت مدل در محیط نرم افزارARENA می باشدکه در این مرحله اجرای مدل را با نرم افزار آزمایش می کنیم .پس از اجرای

مدل خروجی های فعالیت های مذکور را می توان بدست آورد.

گام چهارم ، بررسی صحت اعتبار مدل می باشد. که با تغییر توزیع ورود صحت اعتبار مدل شده است.

گام پنجم ، آزمایش مدل می باشد که با تغییرتعداد تکرا های مدل صورت گرفته تا به یک جواب قابل اعتماد برسد.

گام ششم، تجزیه و تحلیل می باشد .در این مرحله می توان خروجی های بدست آمده از اجرای مدل را بررسی و تحلیل کرد و گام آخر نتیجه گیری پژوهش است.

.3 توصیف سیستم

در بیمه مورد بررسی کارمندان روزانه به مدت 8 ساعت از ساعت 7/30 صبح تا 15/30 به ارباب رجوع خدمات ارائه می دهند. با توجه به بررسی سیستم این بیمه و نمونه برداری های آماری و سئوال از کارمندان و کارکنان مشخص شد که 10درصد افراد بعد از ورود به اطلاعات مراجعه کرده و بعد از مراجعه به اطلاعات 15 درصد آنها برگشته و خارج می شوند و بقیه وارد سیستم می شوند و 96 درصد بقیه مستیم وارد سیستم می شوند سپس آنهایی که وارد سیستم می شوند 39 درصد به اتاق خسارت اتومبیل و 27درصد به خسارت درمان 2 درصد به اتاق مدیر و 5 درصد به اتاق معاون فنی خسارت و 2 درصد به امور نمایند گان و 10 درصد به اتاق سایر بیمه ها و بقیه به اتاق صدور مراجعه میکنند .

.4 جمع آوری داده ها و تعیین توزیع هر نهاد

از تک تک پیش آمدها بطور مجزا در چندین مرحله داده تهیه شده و توسط نرم افزار آرنا با استفاده از قسمت Input analyzer توزیع هر یک از پیش آمد ها بدست آمده است. و این نتایج توزیع در جدول - 1 - نشان داده شده است.

.5 ساخت مدل

با استفاده از توزیع های بدست آمده ونرم افزار آرنا سیتم مورد نظر شبیه سازی شده و نمای کلی آن بصورت زیر می باشد.که در ساخت این مدل یک ماژول craetd برای تنها ورود سیستم استفاده شده است. 25 ماژول process برای تک تک نهادها و به خاطر زمان سرویس دهی و طول صف و زمان انتظار در صف به کار رفته است. و 19 ماژول decide برای ارائه ی شرایط و 9 ماژول station که 6 تای آن برای نمایش اتاقها و 3 تای آن برای نهادی که پرونده ها نگه داشته می شد تا در زمانهای دیگر بررسی گردد. 2 ماژول Hold برای صفهایی که باید از چندی نهاد یک نهاد را انتخاب می کردندو یک ماژول Dispos برای تنها خروجی سیستم به کار رفته است. نمای کلی این شبیه سازی بصورت شکل2 می باشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید