بخشی از مقاله

چکیده

اینترنت ستون فقرات ارتباطات کامپیوتري جهانی در دهه 1990 است چرا که به تدریج بیشتر شبکه ها به یکدیگر متصل کرد.در اواسط دهه1990،اینترنت 44هزار شبکه کامپیوتري ودر حدود 3/2 میلیون کامپیوتر میزبان را در سرتاسر جهان به یکدیگر متصل کرد. - کاستلز، - 1380 اینترنت،امروزه در سراسر جهان کل ارتباطات انسانی ،از سیاست گرفته تا سکس و پژوهش را پوشش می دهد - همان - .دنیاي مجازي اینترنت بسیاري از امور سنتی - مثلا بزهکاري و جرم - را تسهیل کرده است.

یکی از مهمترین ویژگی هاي اینترنت بی هویتی و گمنامی اشخاص است که مسایل و مشکلات فراوانی براي دولتها و،موسسات و افراد ایجاد کرده است هدف کلی این پژوهش بررسی انواع بزهکاري اینترنتی و بیان راهکارهاي مواجهه با آن می باشد .در این مقاله با روش کتابخانه اي و توصیفی به بررسی مسایل موجود در این فضاي مجازي از انواع جرایم موجود در آن تا کارکردهاي اینترنت،مسایل زنان و آمار استفاده از اینترنی پرداخته ایم و در نهایت نیز راهکارهایی را براي مواجهه با سوء استفاده هاي احتمالی آن بیان کرده ایم.

اینترنت کارکردهاي مثبت و منفی هر دو را دارد و این نحوه استفاده از این تکنولوژي است که پیامدهاي آن را مشخص می کند.نکته دیگر این که زنان بیش از مردان در این فضاي مخاطره آمیز ،آسیب می بینند و در نتیجه اطمینان آنان از برقراري ارتباط سلب می شود. آمار استفاده از اینترنت هر روز افزایش می یابد و تعداد کاربران اینترنتی رشد چشمگیري دارد بخصوص در بین جوانان. با توجه به این مسایل دولتها باید راهکارهاي مناسب براي استفاده صحیح از این تکنولوژي نوین را ارائه کنند. به نحوي که بتوان با خیال آسوده تري از آن استفاده کرد.

مقدمه

ارتباطات اجتماعی در دنیاي سنتی تنها از طریق روابط چهره به چهره - face to face - امکان پذیر بود. اما در دنیاي مدرن که عصر ارتباطات نیز نام گذاري شده این ارتباطات شکل کاملا متفاوتی به خود گرفته است.در فضاي مجازي بوجود آمده در عصر ارتباطات که توسط رایانه امکان پذیر شده،ارتباط اجتماعی بسیار سهل شده و نیازي به ارتباط رودر رو نیست.اینترنت ایجاد کننده این فضاي مجازي است.

اینترنت را می توان شبکه شبکه ها معرفی کرد.شبکه اي که توسط رایانه هاي شخصی با استفاده از نرم افزارها و سخت افزارهایی نظیر مودم و تلفن به یکدیگر متصل شده و یک فضاي مجازي بوجودآورده است که بسیاري از امور سنتی نظیر :خرید و فروش ،تحصیل، مشاوره خانوادگی و پزشکی،نامه رسانی و حتی ازدواج در آن انجام میگیرد.با توجه به این موارد جاي تعجب نیست اگر در فضاي اینترنتی افراد مرتکب جرم شوند و عده اي نیز از این رهگذر آسیب ببینند.

بیان مسئله

جرایم رایانه ایی یکی از پیش رونده ترین جرایمی است که با سرعت زیاد در حال گسترش است.بزهکاري در اینترنت بیشتر به دلیل ناشناس بودن هویت افراد،نبود ضمانتهاي اجرایی و عدم حضور پلیس در این فضا به سادگی رخ می دهد.گمنامی و بی نامی افراد در فضاي مجازي اینترنت نه تنها پیگرد قانونی بزهکاران را مشکل و شاید غیر قابل بررسی می سازد،بلکه باعث گسترش روز افزون آن نیز می شود.

شاید بتوان گفت سیستمهاي قانونی جوامع هنوز آمادگی برخورد با این جرایم راندارند جرائمی نظیر هک کردن اطلاعات کاربران،ارسال نامه هاي تهدید آمیز به ایمیل کاربران،سوئ استفاده هاي جنسی و اخلاقی ، کلاه برداري از کارتهاي اعتباري،ایجاد و فرستادن ویروس و حتی استفاده از اطلاعات محرمانه و نظامی دولتها و مراکز مهمی نظیر بانکها و بیمارستانها ، در اینترنت بسیار رواج یافته است.مسلما کنترلهایی که دولت بر سایر رسانه ها نظیر :رادیو ،تلویزیون و روزنامه اعمال میکند در مورد اینترنت قابل اجرا نیست و این خود انجام جرایم اینترنتی را سهلتر می کند.

در این تحقیق به سوالات زیر پاسخ می دهیم:

-1کارکردهاي اینترنت چیست؟

-2بزهکاري اینترنتی و انواع آن کدامند؟

3 زنان در اینترنت با چه مسایلی روبرو هستند؟

-4آمار استفاده از اینترنت در جهان چقدر است؟

-5 راهکارهاي مواجهه با بزهکاري اینترنتی چیست؟

ضرورت تحقیق

امروزه در جامعه ما ،جوانان و نوجوانان چیزهایی را می پسندند که با سلیقه و ذایقه نسل هاي پیشین تفاوت ماهوي و فاحش دارند.اطلاعات،دانش،رفتارهاي اجتماعی،علایق و نوع تفکر این نسل آن چنان متفاوت از نسل هاي پیشین است که او را در موقعیت خاصی قرار داده است. با این حال ، در رفتارها و دیدگاه هاي همین نسل نیز دگرگونی هاي اساسی و ساختاري در حال شکلگیري است که بخش عمده آن متاثر از ورود و شیوع فن آوري نوین ارتباطات یعنی اینترنت و ماهواره است.با توجه به این مسایل و این مطلب که بخش اعظم جمعیت ایران را جوانان تشکیل می دهند و این قشر بیشتر از اقشار دیگر آسیب پذیرند می توان به اهمیت و ضرورت بررسی این موضوع پی برد.

ویژگی هاي کارکردي اینترنت

اینترنت ابزاري چند کارکردي است که قادر است:

-1 به مثابه یک رسانه جمعی تصویري،نیازهاي افراد را به کسب اطلاع در زمینه هاي شغلی ،خبري ،سیاسی،اجتماعی ، اقتصادي ،ورزشی ،علمی و ... تامین نماید - سرویس هاي خبر رسانی -

-2 به مثابه یک رسانه جمعی نوشتاري بدون مواجهه با محدودیت هاي رسانه هاي نوشتاري واقعی،این امکان را براي همه افراد فراهم می کند که آزادانه تا حد کتمان هویت واقعی خویش ،اندیشه ها و احساسات خود را به دیگري منتقل و از رهگذر امکان بازتاب اندیشه ها و احساسات مخاطبان ،به ترمیم اندیشه ها و غناي احساسات خود مبادرت کند - وبلاگ ها - .

-3 به مثابه یک سالن کنفرانس و گفتگو ،فضاي مجازي را در قالب دیالوگ براي ارائه ،تنقیح و رشد افکار و عقاید فراهم کند - تالارهاي گفتگو - .

-4 به مثابه محفل و مکان گرد هم آیی گروههاي همسال فارغ از محدودیت هاي جغرافیایی و محلی افراد،کنش متقابل سازمان یافته و چهره به چهره ایی تدارك ببیند که به واسطه آن ،با شکل گیري "خرده فرهنگ هاي متفاوت"فرایند جامعه پذیري در اجتماعات مجازي را متعین سازد - اجتماعات مجازي و اتاق هاي گپ - .

-5 به مثابه یک محیط تفریحی بدون مواجهه با محدودیت هاي مرزي و جغرافیایی،نیازمندیهاي افراد را براي فعالیت هایی چون بازي و سرگرمی با شخصیت هاي حقیقی و مجازي اشباع نماید - سرویس هاي بازي - .

-6 به مثابه یک رسانه تصویري و نوشتاري،ناتوانی هاي موجود در محیط واقعی افراد را براي تقویت و اشباع انگیزه هاي جنسی جبران نماید. - سایت ها و وبلاگ هاي پورنوگرافیک - . - حسینی،. - 1384

تعریف جرایم اینترنتی

به تازگی واژه جدیدي در شبکه هاي رایانه اي راه پیدا کرده که دلالت بر استفاده از تکنولوژي رایانه اي براي ارتکاب جرم و یا اعمال غیر قانونی دارد. به عبارت دیگر جرایم اینترنتی به فعالیت هایی اطلاق می شود که در آن رایانه ها،تلفن ها و سایر عناصر تکنولوژیکی براي اهداف نامشروع نظیر دردي،کلاهبرداري،ضررهاي الکترونیکی ، سوئ استفاده جنسی از اطفال و زنان به کار گرفته می شوند تا همان ضربه و ضررهایی که در جرایم سنتی شناسایی شده اند و یا انواع جدیدي از ضررها که در مقوله جرایم سنتی قرار نمی گیرند،صورت گیرد.از انواع این جرایم جدید می توان به ورود غیر مجاز به اطلاعات کامپیوتري و پخش ویروسها اشاره کرد - فسایی و محمدي،. - 1384

تاریخچه جرایم اینترنتی

با پیدایش کامپیوتر جرایم کامپیوتري نیز به وجود آمد.تاریخچه این جرایم را می توان به سه نسل طبقه بندي کرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید