بخشی از مقاله

چکیده

در این مقاله در ابتدا به معرفی بیو اتانول ها و بیو دیزل ها و مراحل تهیه و تولید انها بع عنوان نسل اول سوخت های زیستی میپردازیم و در ادامه توضیح مختصری در مورد نسل های بعدی و تحقیقات انجام شده پیرامون پیدایش افق های جدیدتر تولید سوختهای زیستس اراِئه میکنیم.با مقایسه سوختهای فسیلی با سوخت های زیستی به اهمیت هرچه بیشتر سوخت های طبیعی پی میبریم.

در تصفیه زیست توده ها وتبدیل آنها به سوخت طبیعی نیاز غیرقابل انکاری به کاتالیستها مشاهده میشود و برای روشن تر شدن هرچه بهتر و علمی تر این مهم روشهای مختلف تولید سوخت طبیعی از جمله روش شکر و بیودیزل مختصرن بررسی میکنیم. نقش کاتالیست در بهبود کیفیت سوختهای طبیعی را یادآور میشویم . با توجه به خصوصیات فرآیندی هر مرحله از تبدیل زیست توده ها به سوخت طبیعی کاتالیستس با خصوصیات و قابلیت های مرتبط مورد انتظار است که با بررسی موارد طراحی و انتخاب کاتالست به این موضوع میپردازیم.

1 -مقدمه

بیواتانول و بیودیزل درحال حاضر دو عضو نسل اولی از سوخت های زیستی هستند که درسطح جهانی بیشترین گسترش یافته اند. هیدرولیز زیست توده یکی از اصلی ترین و بحرانی ترین مراحل تولید بیواتانول است که شامل شکستن کربن هیدراتها به قندهای ساده می باشد.

لازم است زیست توده جهت کاهش آنزیمی پیش فرآوری شود . پس سلولز به منظور تولید گلوکز تحت شرایط هیدرولیز آنزیمی قرار گیرد . بطوری که می تواند بوسیله تخمیر به سوخت های زیستی و مواد شیمیایی تبدیل شود . بیودیزل می تواند از لانه های گیاهی مختلفی همچون پالم , جاتوفا , کلزا, آفتاب گردان, لایسید و روغن های پایه و سوبین به دست آید . ترانزستوری لفیکیشن یکی از روش های معمول است که برای تولید بیودیزل براساس کراکینگ کاتالیس تی به طور مستقیم به کار گرفته می شود تا کروزن , گازولین و ایزل تولید گردد . امروزه میکرو جلبک به عنوان خوراک اولیه ای مهم گسترش یافته است . دلیل این توسعه محتوای روغن زیاد این جلبک می باشد که بالغ بر 80 درصد وزن خشک زیست توده را تشکیل می دهد.

هم اکنون تلاش های مجددی برای جایگزینی سوخت های زیستی نسل چهارم صورت گرفته است که براساس روش ترکیبی بهینه سازی ژنتیکی خوراک های اولیه با میکروارگانیزم های سنتز شده مخصوص پایه ریزی می گردد .

جدول 1 مقایسه ای بین سوخت های حاصل از نفت خام با سوخت های زیستی نسل اول ودوم و سوم را ارائه داده است

جدول 1 مقایسه سوخت نفت، اول، دوم، و نسل سوم سوخت های زیستی.

مفهوم

اساسی تصفیه زیستی می تواند دو سطح بنیادی بنا نهاده شود:

- 1    تغییرشکل دادن زیست توده به سوخت ها و مواد شیمیایی

- 2    نیروی محتوای شده ای که در فرایندهای تبدیل زیست توده حاصل می شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید