بخشی از مقاله

چکیده:

 انرژي خورشید یکی از منابع تامین انرژي رایگان، پاك و بدون اثرات مخرب زیست محیطی است. با توجه به بحران انرژي در سال ھاي اخیر و ھمچنین کاھش آلودگی و صرفه جویی در مصرف انرژي و کنترل عرضه و تقاضاي انرژي ، جایگزینی انرژي ھاي تجدید پذیر مانند انرژي خورشیدي با انرژي ھاي فسیلی اھمیت زیادي یافته است

با توجه به جغرافیاي کشور ایران امکان استفاده حداکثري از انرژي خورشید در بخش ھاي مختلف کشور در کل ایام سال وجود دارد. وجود معادن فراوان سیلسیوم و مس به عنوان ماده اولیه تولید سلول ھاي فتو ولتائیک در ایران و نیز کاربرد بسیار زیاد سلول ھاي خورشیدي در صنایع مختلف مربوط به تولید الکتریسته با کاربرد نانو در انرژی خورشیدی

١ -مقدمه:

طبق برآورد علمی در حدود ٠٠٠۶ میلیون سال از تولد خورشید می گذرد و در ھر ثانیه ۴.٢ میلیون تن از جرم خورشید به انرژي تبدیل می شود. با توجه به وزن خورشید که حدود ٣٣٣ ھزار برابر وزن زمین است، خورشید را می توان به عنوان عظیم ١.٣٩ کلیومتر است و متشکل از گازھایی مانند * ترین منبع انرژي تا ۵ میلیارد سال آینده به حساب آورد. قطر خورشید ١٠۶ ھیدروژن - ۶٨.٨ درصد - ، ھلیوم - ٣ درصد - و ٣۶ عنصر دیگر که مهم ترین آنها اکسیژن- کربن- نئون و نیتروژن می باشد.

میزان دما در مرکز خورشید حدود ١٠ تا ۴١ میلیون درجه سانتی گراد است که از سطح آن با حرارتی نزدیک به ٠٠۶۵ درجه و به  صورت امواج الکترومغناطیس در فضا منتشر می شود. زمین در فاصله ٠۵١ میلیون کلیومتري خورشد واقع است و ٨ دقیقه و ١٨ ثانیه طول می کشد تا نور خورشید به زمین برسد. بنابراین سهم زمین در دریافت انرژي از خورشید مقدار کمی از انرژي تابشی آن می باشد.

موضوع توسعه فناوري در حوزه انرژي خورشیدي در سال ٠۵١٩ شروع و با ایجاد بحران بحران نفت در سال ١٩٧٠ شدت گرفت. مرور منابع مصرف انرژي در کشور بیانگر آن است که عمده منبع انرژي مورد استفاده در کشور تاکنون سوخت ھاي فسیلی به ویژه منابع نفت و گاز بوده و تا چند سال آینده ھم بدون برنامه ریزي منسجم ھمین منابع خواھد بود با  توجه به این موارد اھمیت استفاده از انرژي خورشیدي بیش از پیش به چشم می آید و لذا می توان با بکارگیري فناوري ھاي نوین از جمله تکنولوژي نو ظهور نانو استفاده بهینه از این انرژي عظیم و تجدید پذیر نمود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید