بخشی از مقاله

چکیده

یکی از موضوعات مهم مطرح شده در دوره اخیر، مدیریت دانش است. مدیریت دانش رویکردی است که به سرعت در حال تکامل و پیشرفت است و بر افزایش کارایی و بهبود اثر بخشی فرآیندهای سازمانی، همراه با نوآوری مستمر، توجه زیادی دارد. نیاز به مدیریت دانش، از این واقعیت سرچشمه میگیرد که دانش در عملکرد سازمانی و دسترسی به مزیت رقابتی پایدار، عنصری مهم تلقی می شود. موضوع انشعابات غیرمجاز مساله ای است پیچیده باابعاد گوناگون که چند دهه صنعت برق کشور را آزار داده است.

برخورد با این پدیده نیازمند اتخاذ تدابیری جدی وهمچنین استمرار روند استراتژیهای اتخاذ شده و درصورت نیاز اصلاح وبازنگری در آنهاست. دراین مقاله جهت مدیریت دقیق تر گروه های جمع آوری انشعابات غیرمجاز و پلیس برق وکاهش بیشتر تلفات باحداقل نیرو و درکمترین زمان ممکن بااستفاده از کشف دانش از اطلاعات موجود درنرم افزارهای اطلاعات مشترکین و همچنین مختصات و مشخصات شبکه و مشترکین برداشت شده در نرم افزار مختصات جغرافیایی، به چگونگی نحوه شناسائی فیدرهاو مناطق آلوده تر به انشعابات غیرمجاز و همچنین چگونگی نحوه الویت بندی حذف این انشعابات درمناطقی که تلفات انرژی بیشتر است می پردازد. جامعه آماری مورد مطالعه یکی از شهرستانهای حوزه عملیاتی شرکت توزیع نیروی برق جنوب استان کرمان است.

مقدمه:

هر سازمان دارای دانش است که به وسیله این دانش به ارائه خدمات و محصولات می پردازد. این دانش سازمانی است که سازمان را در بازار رقابتی نگه می دارد و بقای آن را تضمین می کند. از آن جایی که هر سازمان متشکل از مجموعه افراد است، پس دانش سازمانی از دانش های شخصی شکل می گیرد. دانش می تواند متصل به افراد باشد که »دانش شخصی« نامیده می شود. همچنین دانش می تواند در فرآیندها، قوانین، سیستم های کاری و ... یافت شود که با نام »دانش گروهی« شناخته می شود.

از دیدگاه دیگر، در سازمان ها دو نوع دانش وجود دارد که به عنوان دانش صریح یا آشکار و ضمنی یا پنهان شناخته میشوند. تحقیقات بسیاری نشان میدهد که تنها 20 دانش آشکار و صریح و 80 مابقی پنهان و ضمنی است دانش آشکار، دانشی است که وضوح کافی برای درک آن وجود دارد.

مصادیق این نوع از دانش، کتاب، مقاله، سخنرانی، روش های مدون سازمانی و سایر مستندات مشابه میباشد اما دانش ضمنی را می توان درون اذهان انسانها، رویههای سازمان و نیز در اندوختههای فرهنگی جوامع گوناگون مستتر یافت. دانش ضمنی معمولاً در قلمرو دانش شخصی، شناختی و تجربی قرار میگیرد، در حالی که دانش صریح بیشتر به دانشی اطلاق میشود که جنبهی عینیتر و عقلانیتری دارد.

دانش صریح به طور معمول هم به خوبی قابل ثبت است و هم قابل دسترسی است. پولانی در تمایز میان دو دانش میگوید: »میتوانیم بیش از آن که به زبان میآوریم، بدانیم.« او در اصل چنین میگوید که بیان کردن دانش ضمنی با واژهها دشوار است.

دانش آشکار به راحتی قابل پردازش کامپیوتری، انتقال الکترونیکی و ذخیره سازی در پایگاه های اطلاعاتی است؛ ولی ماهیت ذهنی و حسی دانش ضمنی، پردازش و انتقال دانش کسب شده را از طرق منطقی و ساختارمند بسیار مشکل می سازد. برای اینکه دانش ضمنی در سازمان انتقال و گسترش یابد، باید آن دانش به کلمات یا اعدادی تبدیل شوند که برای هر کس قابل درک و فهم است. شایداز نظر علمی و تئوریک نتوان رابطه بامفهومی بین تلفات وانشعابات غیر مجاز آشکار برقرار نمود ولی ازآنجایی که نمی توان انرژی ناشی از برقراری اینگونه انشعایات راتعیین و از تلفات شبکه حذف نمود،این انرژی بخشی ازتلفات محسوب میگردد. نمودار زیر مولفه های تشکیل دهنده تلفات انرژی رانشان می دهد.

تلفات انرژی:

·    انرژی توزیع نشده.
·    انرژی فروخته نشده:

✓    اشکال درلوازم اندازه گیری

✓    انشعابات غیرمجاز:
▪    آشکار
▪    پنهان - دستکاری لوازم اندازه گیری - همانگونه که درموارد فوق مشاهده می گرددانشعابات غیر مجاز به دو دسته آشکاروپنهان تقسیم می شوند.انشعابات غیرمجاز آشکار رابطه مستقیمی باتلفات انرژی داشته و بخشی از تلفات بخش توزیع رادربر می گیرند.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید