بخشی از مقاله
چکیده:
زمانی که موضوع تبلیغات به میان میآید اکثراً به تبلیغات شرکتهای موفق و بزرگی که در این زمینه سرآمد هستند و تجربههای گرانبهایی در نوآوری، برند سازی، یکسان سازی و فراگیری در دنیای امروزی دارند فکر میکنند. شرکتهایی که برای هر لحظه از اقدامات خود قبل از شروع فعالیت به کمپین تبلیغاتی و جامعه هدف آن میاندیشند در این شرکتها فروش خدمات و محصول که جزء شریان اصلی میباشد از مهمترین موضوعات به شمار میرود. در این مقاله قصد داریم به اهمیت تبلیغات در افکار عمومی و نحوه فراگیری آن که باعث هدایت و جهتدهی به مخاطبین جهت همراهی در ایجاد فضایی برای تعامل، توسعه داشته باشند بپردازیم.
میخواهیم به تبلیغات گردشگری که یکی از موضوعات بسیار پر اهمیت و درآمدزا در این زمینه میباشد و به عنوان یک صنعت در دنیا شناخته میشود اشاره کنیم .کشورهایی همچون فرانسه، امریکا، چین و اسپانیا در سال دهها میلیون گردشگر را در کشورهایشان پذیرا هستند و بخش بزرگی از درآمدهای خود را مدیون تبلیغات هوشمند و برنامهریزی شده میباشند. بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم در جاذبههای باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبههای طبیعی را در جهان دارا است و یکی از امنترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.
نقش دیپلماسی از نوع گردشگری و اهمیت نقش روابط عمومی الکترونیک در فضایهای مجازی نسبت به معرفی جاذبهها گردشگری میتواند یکی از مدلهای موفق در فراگیری تبلیغات و ارائه خدمات در کل کشور باشد چرا که موضوع گردشگری یا گردشگری مجازی از موضوعاتی است که میتواند به رونق کسب و کار، توسعه زیر ساختهای رفاهی و معرفی جاذبههای کشور کمک کند . معرفی کمپینهای تبلیغاتی بومی شده در ایران و کلانشهرهایی که مخاطبین میلیونی دارند میتواند به توسعه و آموزش دیگر شهرها در زمینههای خاص بپردازد، چرا که معتقدیم برندسازی موفق در یک خدمت خاص در کشور میتواند زمینهسازی و آگاهی بخش مناسبی برای روابط عمومی جهت تنویر افکار عمومی در موضوعات نوین باشد.
مقدمه :
امروزه نقش روابط عمومی الکترونیک با نظر به گذر از روابط عمومی سنتی در تبلیغات آنلاین ، توسعه اطلاعرسانی به فراخور هر رسانهای در نظر گرفته میشود. امروزه تبلیغات و اطلاعرسانی در سایت سازمان دیگر جوابگوی نیازهای کاربران بیرون و درون سازمان نیست.
یادآوری این نکته ضروری است که در فراگیری تبلیغات بایستی تمام سلایق مردمی را در نظر گرفت چرا که برخی مخاطبین دائم در فضای مجازی - سایتها ، وبلاگها ، خبرگزاریها - شبکههای اجتماعی - Facebook Instagram, Twitter و کلوب ، آپارات و ... - ، شبکههای اجتماعی موبایلی - Viber , Whats up, - Line We chat حضور دارند و برخی دیگر انتخابهایشان را از طریق تبلیغات شهری - بیلبوردها ، لمپوستها، عرشه پلها - یا پیامکهای تبلیغاتی انجام میدهند.
تبلیغات:
• کمپینهای تبلیغاتی:
"کمپین تبلیغاتی مجموعه ای از فعالیت های تبلیغاتی چند جانبه برنامه ریزی شده، مداوم و مرتبط با یکدیگر، با هدف مشخص و برای مخاطب مشخص است که باید اهداف تبلیغات را به وضوح بیان کند، بگوید چه پیامی با چه مخاطبی و در چه دوره ای از زمان و با چه بودجهای و به منظور چه ارتباطی فرستاده شود، همه عناصر متشکله برنامه تبیلیغات و ارتقای فروش را جزیی از برنامه منسجم بازاریاب بدانند و آنها را به صورت موازی و هم زمان به کار گیرد، بودجه مناسب برای اجزای آن مشخص باشد، زمان اجرای آن مشخص باشد و در همه مراحل کار، نحوه ارائه برنامه را از دیدگاه مخاطبان ارزیابی کند."
• تبلیغات در روابط عمومی الکترونیک
در چند سال گذشته انقلاب ارتباطات و تغییر و تحولات مربوط به آن و اثرگذاری بلامنازع آن در سپهر دنیای جدید تبدیل به یک باور وسیع در بین تمامی افرادی که به نوعی از این ابزارها استفاده کردهاند شده است به گونهای که شهروندان با توجه به معیارهای سرعت تولید و انتقال اطلاعات به یک رسانه آنلاین تبدیل شدهاند. روابط عمومی سازمانها میبایست از ایدههای نوین به راحتی برای ارتباط و تعامل هوشمندانه با شهروندان بهرهجویند در فراگیری تبلیغات در موضوعات مختلف نیز نقش اسمارت فونها ، تبلتها ، ابزارهای هوشمند و شبکههای اجتماعی در فضای مجازی میتواند در معرفی هر چه بهتر خدمات و جاذبهها به شهروندان کمک کند.
دنیای اطراف ما دائم در حال تغییر و دگرگونی است و اصطلاحاتی مانند فرا صنعتی، جامعه دانش محور و عصر تکنولوژی در جهت توصیف این تغییرات استفاده شدهاند. تکنولوژی فراصنعتی و دانش محور نیازمند این است که افراد همواره وقتی تکنولوژی تغییر میکند در تصمیمگیریهای مهم نسبت به این تغییرات درگیر شوند. روابط مربوط به همکاری و کنترل فرایند کار هم بر اساس همین تغییرات پیش رو تغییر میکند و هیچ فرد دیگری در این پروسه نمیتواند از نقش چشمگیر این تکنولوژیها چشم پوشی کند.
اهمیت روابط عمومی سبز در گردشگری
امروزه صنعت گردشگری و مسافرت به عنوان دومین و بزرگترین استفاده کننده از اینترنت بعد از صنعت سختافزار شناخته میشود.
شاید اغراق نباشد اگر بگوییم با توجه شتاب بیش از پیش شبکههای اجتماعی موبایلی و وبی، افزایش تعداد سایتهای خدماترسانی مانند پرتالهای شهری و فراگیری تمام و کمال در دنیای امروزی در ساختار روابط عمومیها به عنوان یک ابزار تعیین کننده میتواند مهم باشد.
به نظر میرسد همانطور که در بخش روابط عمومی سبز هم به آن اشاره شد: اهمیت پرداختن به تبلیغات در اینترنت در جهت حرکت به سوی نگهداشت طبیعت و همچنین سرعت و توسعه بیشتر در تبلیغات با استفاده از ابزارهای هوشمند در فضای بدون انتهای وب به تنهایی میتواند روند رشد و معرفی یک مجموعه را در میان مخاطبین خود تضمین کند.
در سال 93 برای اولین بار سعی شد در کمپین تبلیغاتی گردشگری شهر تهران اهمیت حضور در فضای مجازی و تولید محتوا به فراخور نیاز کاربران مد نظر قرار بگیرد. شناسایی و بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود در ساختار مدیریت شهری باعث شد تا تبلیغات و اطلاعرسانی در فضای مجازی به نحوی با سلایق کاربران تطبیق داده شود تا از موازی کاری، تبلیغات یک سویه و خنثی بدون در نظر گرفتن نظرات مخاطبین فاصله گرفته شود.
تبلیغات آنلاین
سالانه میلیاردها دلار در صنعت تبلیغات آنلاین هزینه میشود اما با وجود این در ایران هنوز این نوع تبلیغات برای صاحبان مشاغل و تجارت، متداول و شناخته شده نیست. حتی میتوان اذعان کرد هنوز تبلیغات در محیط آنلاین و فضای سایبر خیلی از سوی کنسرسیومهای تبلیغاتی به رسمیت شناخته نشده است.
اگر از شرکت های تبلیغات بخواهید لیست تبلیغاتی خود را ارائه دهند به شما خواهند گفت که برای تبلیغات در سطح شهر قرارداد داریم اما هیچ جا ردیفی برای تبلیغات سایبر در ایران وجود ندارد.
گستردگی در تبلیغات، محدود نبودن در زمان و مکان، نگهداشت طبیعت، اطلاعرسانی سریع به مخاطب و فراگیری تنها بخشی از اهمیت تبلیغات آنلاین در فضای سایبری است که در هر بخشی میتواند موثر و تاثیرگذار باشد
• سهم صرف هزینههای تبلیغاتی در سال 2013 و 2016
با پایان سال 2013 و قطعی شدن اطلاعات در این سال، بازار پیش بینی در مورد بودجههای تبلیغاتی و روش هزینه کرد آن در سالهای دیگر گرم شده است. در یکی از این پیش بینیها به مقایسه اعداد سالهای 2013 و 2016 پرداخته میشود. پیش بینیهای انجام شده حاکی از آن است که تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات در روزنامهها و مجلات و تبلیغات در رادیو کاهش مییابد و در نقطه مقابل، تبلیغات اینترنتی در کامپیوترهای رومیزی، تبلیغات اینترنتی بر روی دستگاههای موبایل و تبلیغات در سینماها افزایش مییابد و تبلیغات محیطی ثابت میماند.