بخشی از مقاله

چکیده - بیشتر توربینهای بادی، فتو ولتاییک و سلولهای سوختی نیاز به یک مبدل DC/AC به عنوان یک رابط برای اتصال به شبکه خواهند داشت. منبع تولیدپراکنده با واسط الکترونیک قدرتی شامل دو بخش، یکی مدار قدرت مبدل و دیگری کنترلهای مبدل میباشد. در این مقاله روش جدیدی برای کنترل توان اکتیو و راکتیو منبع تولید پراکنده با واسط الکترونیک قدرتی بر مبنای کنترل جریان با استفاده از روش کنترل مدل درونی ارائه شده است.

اصلیترین مزیت استفاده از روش کنترل مدل درونی این است که مسأله تنظیم یک کنترل کننده PI که نیازمند تنظیم دو پارامتر میباشد را به انتخاب تنها یک پارامتر که آن، پهنای باند مطلوب حلقه - بسته - - میباشد، کاهش می دهد. انتخاب نیز با توجه به زمان صعود پاسخ، قابل محاسبه خواهد بود. لذا با انتخاب زمان صعود پاسخ، میتوان مقادیر KI و KP را تعیین کرد. در نتیجه تنها با انتخاب یک پارامتر یعنی زمان صعود پاسخ، میتوان سیستم را با زمان پاسخ مورد نظر و قابل کنترل طراحی و تنظیم کرد.

-1 مقدمه

استفاده از مولدهای پراکنده در سیستم توزیع منافعی را برای شرکتهای تولیدکننده، مصرف کنندگان برق و به طورکلی جامعه به همراه دارد[1] و .[2] کاهش تلفات خطوط، بهبود پروفیل ولتاژ، کاهش انتشار گازهای آلاینده، آزادسازی ظرفیت سیستمهای توزیع و انتقال، به تعویق افتادن سرمایه گذاری برای توسعه شبکه، ارتقاء بهرهوری و افزایش امنیت برای بارهای حساس و پراهمیت شبکههای توزیع از نتایج مثبت بکارگیری تولیدات پراکنده برای تولیدکنندگان و مصرف کنندگان انرژی و شبکه است[3] و .[4] با توجه به نگرانیهایی که در مورد کیفیت توان و قابلیت اطمینان وجود دارد ساختار جدیدی از شبکه قدرت با مفهوم ریزشبکه ارائه شده است[5] تا .[8]

مفهوم ریزشبکه توسط چند شرکت الکتریکی تجاری برای راه حل قابل اطمینان به صورت مدیریت بارها و منابع کوچک ارائه شده است. در یک ریزشبکه، تولیدکنندگان میتوانند میکروتوربینها، پیلهای سوختی، سیستمهای فتوولتائیک، موتورهای رفت و برگشتی و یا هر کدام از منابع جریانی متناوب به همراه وسایل ذخیرهساز همچون چرخ طیار،خازنهای انرژی و باتریها باشند بیشتر توربینهای بادی، فتو ولتاییک و سلولهای سوختی برای وصل مستقیم به شبکه برق مناسب نیستندونیاز به یک اینورتر به عنوان یک رابط برای اتصال به شبکه خواهندداشت بنابراین نیازبه مبدل DC/AC یا AC/DC/AC ضروری میباشدو در این مقاله روش جدیدی برای کنترل توان اکتیو و راکتیو منبع تولید پراکنده با واسط الکترونیک قدرتی بر مبنای کنترل جریان با استفاده از روش کنترل مدل درونی ارائه خواهد شد.

-2 طراحی کنترلهای منبع تولید پراکنده با واسط مبدل الکترونیک قدرتی

استانداردهای IEEE، نحوه اتصال منابع تولید پراکنده [15] و [16]، نحوه تبادل اطلاعات، مانیتورینگ [17] و چگونگی روند تست تجهیزات مرتبط به آنها ارائه شده است .[18] منبع تولیدپراکنده با واسط الکترونیک قدرتی شامل دو بخش، یکی مدار قدرت مبدل و دیگری کنترل های مبدل میباشد. شکل1 دیاگرام شماتیک چنین منبع تولیدپراکندهای را که به قسمتی از شبکه توزیع متصل شده است، نشان میدهد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید