بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

این پدیده یکی از خطرناکترین حالتهایی است که ممکن است برای یک پمپ به وجود آید. آب یا هر مایع دیگری، در هر درجه حرارتی به ازای فشار معینی تبخیر می شود. هرگاه در حین جریان مایع در داخل چرخ یک پمپ، فشار مایع در نقطه ای از فشار تبخیر مایع در درجه حرارت مربوطه کمتر شود، حبابهای بخار یا گازی در فاز مایع به وجود می آیند که به همراه مایع به نقطه ای دیگر با فشار بالاتر حرکت می نمایند. اگر در محل جدید فشار مایع به اندازه کافی زیاد باشد، حبابهای بخار در این محل تقطیر شده و در نتیجه ذراتی از مایع از مسیر اصلی خود منحرف شده و با سرعتهای فوق العاده زیاد به اطراف و از جمله پره ها برخورد می نمایند. در چنین مکانی بسته به شدت برخورد، سطح پره ها خورده شده و متخلخل می گردد. این پدیده مخرب در پمپ ها را کاویتاسیون می نامند. پدیده کاویتاسیون برای پمپ بسیار خطرناک بوده و ممکن است پس از مدت کوتاهی پره های پمپ را از بین ببرد. بنابراین باید از وجود چنین پدیده ای در پمپ جلو گیری گردد. کاویتاسیون همواره با صدا های منقطع شروع شده و سپس در صورت ادامه کاهش فشار در دهانه ورودی پمپ، بر شدت این صدا ها افزوده می گردد. صدای کاویتاسیون مخصوص ومشخص بوده وشبیه برخورد گلوله هایی به یک سطح فلزی است. هم‌زمان با تولید این صدا پمپ نیز به ارتعاش در می آید. در انتها این صداهای منقطع به صداهایی شدید ودائم تبدیل می گردد و در همین حال نیز راندمان پمپ به شدت کاهش می یابد.

اسلاید 2 :

    كاويتاسيون پديده اي است كه در سرعتهاي بالا باعث خرابي و ايجاد گودال مي گردد . گاهي در يك سيستم هيدروليكي به علت بالا رفتن سرعت‚فشار منطقه اي پائين مي ايد و ممكن است اين فشار به حدي پائين بيايد كه برابر فشار سيال در آن شرايط باشد و يا در طول سرريز يا حوضچه خلاءزايي در اثر وجود ناصافيها و يا ناهمواريهاي كف سرريز خطوط جريان از بستر خود جدا شده و بر اثر اين جداشدگي فشار موضعي در منطقه جداشدگي كاهش يافته و ممكن است كه به فشار بخار سيال برسد . در اين صورت بر اثر اين دوعامل بلافاصله مايعي كه در آن قسمت از مايع در جريان است به حالت جوشش درامده و سيال به بخار تبديل شده و حبابهايي از بخار بوجود ميايد . اين حبابها پس از طي مسير كوتاهي به منطقه اي با فشار بيشتر رسيده و منفجر ميشود و توليد سر وصدا مي كند و امواج ضربه اي ايجاد مي كند و به مرز بين سيال و سازه ضربه زده و پس از مدت كوتاهي روي مرز جامد ايجاد فرسايش و خوردگي ميكند . تبديل مجدد حبابها به مايع و فشار ناشي از انفجار آن گاهي به ١٠٠٠ مگا پاسكال ميرسد .

از انجايي كه سطوح تماس اين حبابها با بستر سرريز بسيار كوچك مي باشند نيروي فوق العاده زيادي در اثر اين انفجارها به بسترهاي سرريز ها و حوضچه هاي آرامش وارد مي كند . اين عمل در يك مدت كوتاه و با تكرار زياد انجام مي شود كه باعث خوردگي بستر سرريز مي شود و به تدريج اين خوردگيها تبديل به حفره هاي بزرگ مي شوند . اين مرحله راCavitatio erosio or cavitatio pitti g   مي نامند.

اسلاید 3 :

     در سرريز هاي بلند چون سرعت سيال فوق العاده زياد مي باشد ‚در نتيجه نا صا فيهاي حتي در حد چند ميليمتر هم مي تواند باعث ايجاد جدا شدگي جريان شود . هر نوع روزنه با برامدگي تعويض ناگهاني سطح مقطع هم مي تواند باعث جدايي خطوط جريان شود . اين پديده معمولا در پايه هاي دريچه ها بر روي سرريز ها‚در قسمت زير دريچه هاي كشويي و انتهاي شوتها رخ دهد .

شرايطي كه موجب كاويتاسيون مي گردد اغلب در جريانهاي با سرعت بالا پديد مي ايد . بطور مثال سطح آبروي سريز كه ٤٠ تا ٥٠ متر پايين تر از سطح تراز آب مخزن مي باشد بطور حاد در معرض خطر كاويتاسيون قرار دارد . پديده كاويتاسيون در جريانات فوق اشفته در پرش هيدروليكي در مكانهايي مثل حوضچه هاي خلاءزايي مشكلات فراواني ايجاد مي كند .

صدمه كاويتاسيون به سازه هاي طراهي شده براي سرعتهاي بالا و در سد هاي بلند و سرريزهاي بزرگ يك مشكل دائمي است .

 

 

اسلاید 4 :

فاكتورهاي موثر در پديده كاويتاسيون

در طي حداقل ٢٠سال تجربه و بررسي عملكرد سرريزها ( شامل مدل و آزمايش بر روي پروتوتيپ ) اين طور نتيجه گيري شده كه كاويتاسيون در اثر عملكرد مجموعه اي از عوامل و شرايط است . معمولا يك عامل به تنهايي براي ايجاد مسئله كاويتاسيون كافي نيست ولي تركيبي از عوامل هندسي و هيدروديناميكي و فاكتورهاي وابسته ديگر ممكن است منجر به خسارت كاويتاسيون گردد .

از مهمترين عواملي كه مي توانند در اين زميه ممكن است دخيل باشند مي توان به موارد زير اشاره كرد :

اسلاید 5 :

١- عوامل هندسي : كه شامل موارد زير مي شود .

الف : ناهمواريهاي سطحي سرريز‚خصوصا برامدگيها و فرورفتگيهاي موضعي

ب- شكافهاي دريچه هاي كشويي و پايه هاي دريچه هاي قطاعي

ج- pires - ستونها

د- درزهاي ساختماني

ه - Flow spitter & deflector - جدا كننده جريان ودفلكتورها

و - Ports of ducts & pipe  - دهانه مجاري و لوله

ز - Cha ge of water passage shape -  تغيير در شكل عبور جريان

ح - Misali me t of co duit  - انحنا يا انحراف در مسير جريان در آبراهه

اسلاید 6 :

٢- عوامل هيدروديناميكي :

الف- دبي مخصوص

ب – سرعت جريان

ج - عملكرد دريچه

د- توسعه لايه مرزي

٣- عوامل متفرقه :

الف- انتقال حرارت در طي فروريختن

ب- درجه حرارت آب

ج- تعداد واندازه حبابهاي درون آب

د – Diffusio of air – پراكندگي هوا

اسلاید 7 :

این مطالب در مورد کاویتاسیون در قسمت مکش و تخلیه پمپ هاست...

Suctio Cavitatio
Suctio Cavitatio occurs whe the pump suctio is u der a low pressure/high vacuum co ditio where the liquid tur s i to a vapor at the eye of the pump impeller. This vapor is carried over to the discharge side of the pump where it o lo ger sees vacuum a d is compressed back i to a liquid by the discharge pressure. This implodi g actio occurs viole tly a d attacks the face of the impeller. A impeller that has bee operati g u der a suctio cavitatio co ditio has large chu ks of material removed from its face causi g premature failure of the pump.

اسلاید 8 :

كاويتاسيون مكش

  • كاويتاسيون در عمل مكش موقعي رخ مي دهد كه عمل مكش در پمپ تحت يك شرايط فشار كم / خلاء زياد رخ دهد كه مايع در دهانه پيشران پمپ به بخار تبديل مي شود.اين بخار به سمت محل تخليه پمپ كه تقريبا به حالت خلاء مي باشد انتقال يافته و و با كاهش فشار ناگهاني دوباره به صورت مايع در مي آيد. اين عمل انفجار از داخل به شدت اتفاق مي افتد و به سطح ژيشران آسيب مي رساند. يك پيشران كه تحت شرايط كاويتاسيون مكش عمل مي كند تكه هاي بزرگي از سطح پيشران كنده شده و باعث ايجاد خرابي بي موقع در پمپ مي شود.

اسلاید 9 :

کاویتاسیون در پروانه های دریایی...

Cavitatio is the phe ome o of water vaporizi g or boili g due to the extreme decrease i pressure o the forward, or, suctio side of the propeller blade. Cavitatio ca be caused by icks i the leadi g edge, be t blades, too much cup, sharp cor ers at the leadi g edge, i correct matchi g of propeller style to the vessel a d e gi e or, simply high vessel speed.

اسلاید 10 :

    كاويتاسيون يك پديده تبخير يا جوشش آب به دليل كاهش شديد در قسمت جلويي يا طرف مكش تيغه پروانه اي است. كاويتاسيون مي تواند به واسطه شكستگي در لبه پيشران ، تيغه هاي مقعر ، گوشه هاي تيز در لبه پيشران ، مطابقت نادرست شكل پروانه با ظرف و موتور.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید