بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

سمینار
عنوان: بررسی گویایی جغرافیایی و کامل بودن نظام مراقبت به کمک روش مرور تحلیلی مطالعات موجود

اسلاید 3 :

آشنایی با رویکرد و نقاط قوت و ضعف روش مرور تحلیلی مطالعات موجود ((Analytical Literature Review
به منظور ارزشیابی نظام‏ مراقبت بیماری‏ها
هدف

اسلاید 4 :

تعریف نظام مراقبت

نظام مراقبت می‏تواند تحت عنوان چرخه‏ی اطلاعات توصیف شود که توسط سازمان‏های مسئول، جمع‏آوری، تحلیل و تفسیر شده و به آنهایی که نیاز دارند بازخورد و در نهایت منتشر می‏شود. ویژگی‏های این سیستم‏ها از جمله سادگی، انعطاف‏پذیری، کیفیت داده‏ها، قابلیت پذیرش، حساسیت، ارزش اخباری مثبت، گویا بودن، به‏هنگام بودن، کامل بودن و ثبات داده‏ها می‏باشد.

اسلاید 5 :

ارزشیابی نظام مراقبت

بررسی ویژگی‏های نظام مراقبت تحت عنوان یک روش مؤثر سیستماتیک برای بهبود و محاسبه‏ی عملکرد بهداشت عمومی به کمک رویکردهای مفید، عملی، اخلاقی و دقیق و نیروی محرکه برای برنامه‏ریزی استراتژی‏های مؤثر بهداشت عمومی، بهبود برنامه‏های موجود و شرح نتایج سرمایه‏گذاری منابع تعریف می‏گردد. هدف از ارزشیابی نظام‏های مراقبت بهداشت عمومی حصول اطمینان از پایش برنامه‏های مهم بهداشت عمومی به‏طور کارآمد و مؤثر بوده که شامل پیشنهاداتی برای بهبود کیفیت، اثربخشی و سودمندی می‏باشد.

اسلاید 6 :

کامل بودن ((Completeness

کامل بودن برای گزارش‏دهی عموماً به معنای تناسب موارد گزارش شده‏ی بیماری یا دیگر رخدادهای مربوط به سلامتی در یک جامعه برای نظام مراقبت می‏باشد. فراوانی داده‏های ناشناخته و ثبت نشده در نظام مراقبت می‏تواند جهت اندازه‏گیری سطح کامل بودن استفاده شود.

اسلاید 7 :

گویا بودن ( Representativeness)

گویا بودن منعکس‏کننده‏ی این است که آیا نظام مراقبت دقیقاً توزیع موارد را برحسب زمان، مکان و شخص توصیف می‏کند یا خیر. با این توضیح که آیا با تکیه بر ویژگی‏های دموگرافیک و تعداد موارد ثبت شده در نظام مراقبت یک استان، می‏توان نتایج را به تمامی نظام‏های مراقبت مربوط به آن بیماری در استان‏های کشور تعمیم داد و در رابطه با وضعیت موجود نظام‏های مراقبت کشور یک قضاوت کلی کرد یا خیر. گویا بودن را می‏توان از نظر سنی، جنسی، شغلی، وضعیت تأهل و مکانی( محل سکونت) مورد ارزشیابی قرار داد.

اسلاید 8 :

روش کار

اسلاید 9 :

مقالات مربوط به شیوع و بروز یک بیماری خاص در کشور طی یک دوره زمانی خاص از پایگاه داده‏های معتبر جستجو میکنیم و مطالعاتی که از دستورالعمل‏های STROB تبعیت کرده انتخاب میشود و نتایج حاصل در جداول مربوطه جمع‏آوری شد.

اسلاید 10 :

 خط تیره بدین معناست که در این مقاله داده‏ی مورد نظر ذکر نشده است.

اسلاید 11 :

از آنجایی‏که هر مطالعه‏ای ممکن است دارای خطا در گزارش نتایج خود ‏باشد، لازم است که با تحلیل حساسیت و در نظر گرفتن حد بالا و پایین موارد به‏صورت خوش‏بینانه‏ترین و بدبینانه‏ترین حالت در خصوص نتایج قضاوت نماییم. بنابراین حد بالا و پایین برآورد موارد در فاصله اطمینان 95 و 99 درصد، حاصل قرار دادن تعداد موارد به دست آمده از مقالات جستجو شده در برنامه‏ی شبیه‏سازی و برآورد جک‏نایف در نرم‏افزار R در جداول مربوطه جمع‏آوری می‏شود.

اسلاید 12 :

برآورد موارد هپاتیت B حاصل از جستجوی مطالعات با کمک تحلیل حساسیت

اسلاید 13 :

یافته‏ها: مجموع مقدارهای برآورد شده در حد بالا و پایین فاصله‏ی اطمینان 99 درصد

اسلاید 14 :

درصد کامل‏بودن

نسبت تعداد موارد گزارش شده به نظام مراقبت طی دوره‏ی مطالعه در صورت کسر به تعداد موارد واقعی یا برآورد شده حاصل از تحلیل حساسیت در فاصله‏ی اطمینان 90یا 99درصد در موارد به‏دست‏آمده از جستجوی مطالعات شیوع و بروز بیماری مورد نظر در استان در مخرج کسر قرار داده و نتیجه را به‏صورت درصد گزارش می‏نماییم.

اسلاید 15 :

گویایی جغرافیایی
در نهایت نتایج حاصل از برآورد موارد واقعی به تفکیک استان‏های کشور و موارد گزارش‏شده به استان مورد نظر بر حسب متغیرهای مورد هدف با استفاده از نرم افزار GIS با توجه به پراکندگی درصدهای به‏دست آمده به صورت دستی(manual) گروه‏بندی شده و به‏صورت پهنه‏بندی بر روی نقشه‏ی استان همدان و ایران ترسیم می‏شود و قضاوت در رابطه با گویایی با توجه به نظر خبرگان بر مبنای اختلاف درصدها و توزیع‏های نزدیک به هم و در نتیجه گروه‏بندی و رنگ‏های یکسان در استان‏های ایران نسبت به استان مورد نظر قرار می‏گردد. با این توضیح که اگر بیش از نیمی از استان‏های موجود در نقشه گروه‏بندی مشترکی با استان مورد نظر داشته باشند، می‏توانیم بگوییم که این استان از نظر متغیر مذکور نماینده‏ی موارد بیماری در کشور می‏باشد..
نکته: در نرم‏افزار GIS با توجه به پراکندگی داده‏ها و نقطه‏ی آغاز و پایان و موجود بودن عدد مورد نظر گروه‏بندی‏ها به‏صورت خودکار صورت می‏گیرد. بنابراین ممکن است برخلاف آنچه که تصور می‏کنیم این گروه‏بندی‏ها منظم و به‏صورت فواصل یکسان صورت نگیرد(manual grouping).

اسلاید 17 :

مثال: بررسی درصد کامل‏بودن و گویایی جغرافیایی نظام مراقبت هپاتیت B استان همدان طی سال‏های 81 تا 92 به کمک روش مرور تحلیلی مطالعات موجود

اسلاید 18 :

درصد کامل‏بودن

اسلاید 19 :

سه روش کلی ارزشیابی کامل‏بودن:
مقایسه با استاندارد طلایی
صید باز صید(Capture- Recapture)
مرور تحلیلی مطالعات موجود((Analytical Literature Review
اصلاح((Correction

اسلاید 20 :

تمامی مطالعات اپیدمیولوژیک که در رابطه با شیوع و بروز هپاتیت B در ایران طی سال‏های1381تا 1392 انجام شده بود، صرف نظر از زبان چاپ از پایگاه داده‏های ملی و بین‏المللی از جمله Scopus، PubMed، Iranmedex، Magiran، SID،Google Scholar با کلید واژه‏های ایران، شیوع، بروز، هپاتیت B،Iran، HBV، Incidence، Prevalenceمورد جستجو قرار گرفت. مقالات با شیوع صفر و آنهایی که بر روی قومیت غیر ایرانی انجام شده بودند، از این مطالعه خارج شدند. کیفیت مطالعات جستجو شده از آنجایی که همگی از نوع مطالعات مشاهده‏ای می‏باشند، از نظر روش اجرا و نحوه‏ی گزارش‏دهی به کمک چک لیست STROBE مشتمل بر 5 بخش و 20 عنوان مورد بررسی قرار گرفت.
بعد از جستجوی مقالات از پایگاه داده‏های مذکور، 91 مطالعه که از حداقل دستورالعمل‏های STROBE تبعیت کرده بودند، انتخاب شدند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید