بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مطالعه رفتار الکتروشیمیایی کوئرستین در حضورآمین ها و کاربرد آن در سنتزترکیبات آلی جدید

اسلاید 2 :

چکیده
الکتروشیمی از نقطه نظر زیست محیطی از اهمیت بالا برخوردار است، واکنش های الکتروشیمیایی تحت شرایط ملایم نظیر دمای اتاق و فشار اتمسفر و با استفاده از جریان الکتریکی با بازده انرژی بالا انجام می شوند.در الکتروسنتز جهت دستیابی به راندمان بیشتر، محصول خالصتر و زمان الکترولیز کمتر می توان از اصلاح فاکتورها و عوامل گوناگونی همچون: جنس الکترود، ماهیت حلال، ماهیت و غلظت الکترولیت حامل، غلظت گونه الکترواکتیو، دما، فشار، سیستم انتقال جرم و طرح سل بهره گرفت.

محصولات واکنش های الکتروشیمیایی اغلب خالصترند و بنابراین نیاز کمتری به انجام مراحل خالص سازی دارند .پیروی روش های الکتروشیمیایی از اصول دوازده گانه شیمی سبز و نبود اطلاعات در مورد این ترکیبات، ما بر آن شدیم که اکسایش الکترو شیمیایی کوئرستین در حضور آمین ها را مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم. آمین ها با توجه به طیف گسترده ای از کاربرد های شیمیایی و مسایل بیولوژیکی از اهمیت ویژه برخوردار هستند.

در فرآیند های مانند محصولات لاستیکی (به عنوان آنتی اکسیدان)، فرمولاسیون رنگ مو (به عنوان پیش ماده) و در ساخت رنگ های آزو (به عنوان واسطه) استفاده شده است .
در این پژوهش رفتارالکتروشیمیایی کوئرستین در حضور آمین ها برای اولین بار مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته و در ادامه این ترکیب به عنوان سوبسترا به منظور تهیه مشتقات جدید مورد بررسی قرار می­گیرد .
کلمات کلیدی: الکتروسنتز، الکترولیز ، کوئرستین

اسلاید 3 :

مقدمه
الکتروشیمی شاخه­ای از علم شیمی است که ارتباط بین الکتریسیته و فرآیند­های شیمیایی را دنبال می­کند. در سال­های اخیر، الکتروشیمی تغییرات زیادی را به خود دیده است. این رشته اکنون تنها در آزمایشگاه برای اندازه­گیری یک سیگنال الکتروشیمیایی و یا در صنعت برای الکترولیز ساده و یا ساخت باتری به کار نمی­رود، بلکه امروزه مرز بین کاربردهای آزمایشگاهی و استفاده­های صنعتی این رشته برداشته شده و نتایج تحقیقات الکتروشیمیایی در صنعت، کاربردهای وسیعی یافته است. طبق مقالات منتشر شده، الکتروشیمی پیشرفت قابل توجهی در سنتز محصولات طبیعی و ترکیبات آلی خواهند داشت.

در سال ۲۰۰۳ نعمت الهی و همکاران اکسایش کوئرستین را در حضور اسید های بنزن مطالعه کردند و بیان نمودند که مشتقات کوئرستین در اثر واکنش افزایش مایکل با اسید های بنزن سولفینیک شرکت نموده مشتقات سولفونیل مربوطه را تشکیل می­دهد و سنتز الکتروشیمیایی این مشتقات با موفقیت و خلوص خوب انجام شد .
در سال ۲۰۰۳ آناماریا و همکاران اکسیداسیون الکتروشیمیایی کوئرستین را مطالعه کردند و در یافتند که گروهای هیدروکسیل در مولکول کوئرستین دارای خاصیت الکترو شیمیایی هستند که اکسیداسیون برگشت پذیر دارند .

اسلاید 4 :

روش انجام تحقیق
مواد اولیه مورد نیاز از شرکت مرک خریداری شدند و بدون خالص سازی بیشتر مورد استفاده قرار گرفتند .حلال­های مورد استفاده جهت سنتز و خالص سازی محصولات و همچنین
انجام بررسی­های الکتروشیمیایی از شرکت­های مختلف ایرانی همانند شرکت دکتر مجللی خریداری شدند و بدون تقطیر و خالص سازی بیشتر استفاده شدند.

برای انجام بررسی­های ولتامتری چرخه­ای از دستگاه اتولب مدل PGSTAT 204 و جهت انجام الکترولیز و سنتز از دستگاه به­پژوه مدل PGS2051 استفاده شد. همچنین در بررسی­های ولتامتری چرخه­ای از الکترود کربن شیشه­ای (GC) با سطح مقطع mm2 2/3 به عنوان الکترود کار (WE)، از الکترود پلاتین به عنوان الکترود کمکی (CE) و الکترود Ag/AgCl به عنوان الکترود شاهد (RE) ساخت شرکت آذر الکترود استفاده شد. برای خواندن pH­ بافرهای مورد استفاده از دستگاه pH متر با دقت 1/0 استفاده شد. در انجام فرآیند الکترولیز از الکترودهای گرافیت میله­ای به ارتفاع cm 6 و قطر mm6 به عنوان الکترود کار، از توری استیل به عنوان الکترود مخالف و از الکترود Ag/AgCl به عنوان الکترود شاهد استفاده شد.

دستگاه­های مورد استفاده برای شناسایی محصولات سنتزی دارای مشخصات زیر می­باشد.
FT-IR: DRX 500 Perkin Elmer Spectrum 65, using KBr plates
Mass spectra: Agilent-5975C inert XL MSD mass spectrometer operating at an ionization potential of 70 eV, Agilent technologies.
NMR spectra: Bruker DRX-500 AVANCE (Rheinstetten, Germany) instrument instruments (500 MHz for 1H and 125MHz for 3C)

اسلاید 5 :

نتایج
شکل 1: ولتاموگرام­های چرخه­ای (a) محلول 0/1 میلی مولار کوئرستین (b) 0/1 میلی مولار پاراتولویدین (c) ولتاموگرام محلول 0/1 مولار کوئرستین در حضور پاراتولویدین در سرعت روبش­ (mVs-150 ). در محلول آب/ اتانول (70/30) بافر استات 0/25 مولار.
شکل 2: طیف IR مربوط به محصول به دست آمده

اسلاید 6 :

بحث و نتیجهگیری
الکترولیز محلول 0/25 میلی مولار از کوئرستن با پاراتولویدین در جریان ثابت 10 میلی آمپر در سل دو جداره و در محلول بافری سدیم استات 0/15 مولار انجام گرفته است. از الکترودهای گرافیت بعنوان آند و کاتد استفاده شده است.

با اعمال جریان، کوئرستن در سطح آند با از دست دادن دو الکترون و دو پروتون اکسید شده و به ترکیب دارای حلقه پارابنزوکینون تبدیل می شود. در سطح کاتد، از بین رفتن پیک کاتدی ترکیب حاوی حلقه پارابنزوکینون در حضور کوئرستن نشان دهنده رخ دادن واکنش شیمیایی بین فرم اکسیدی کوئرستن و پاراتولویدین (به عنوان نوکلئوفیل) در سطح الکترود است. در پنجره پتانسیل کوئرستین هیچ پیک آندی و کاتدی برای پاراتولویدین وجود ندارد. در محلول واکنش، محصول مورد نظر تولید می شود. این سنتز در شرایط کاملا سبز مانند استفاده از حلال سبز (اتانول)، شرایط دما و فشار محیطی، عدم استفاده از کاتالیزورهای سمی و اکسید کننده های شیمیایی انجام شده است.

در طیف IR این ترکیب پیک های جدید در ناحیه (1400-1700) تشکیل شده و همچنین ناحیه اثر انگشت کاملا متفاوتی مشاهده شده است. این تغییرات موید سنتز ترکیب جدید و سنتز الکتروشیمیایی موفق می باشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید