بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
تجارت الکترونیک
اسلاید 3 :
مقدمه
تاريخچه تجارت الكترونيك
جایگاه تجارت الکترونیک
تجارت الكترونيك چيست؟
تعریف تجارت الکترونیک
دلايل ضرورت توجه به بحث
تجارت الكترونيكي
وجوه مختلف تجارت الکترونیک
انواع تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک در برابر تجارت سنتی
فرصتهای تجارت الکترونیک
منافع تجارت الکترونیکی
امنیت اطلاعات در تجارت الكترونيك
مزيت هاي تجارت الكترونيكي
معايب تجارت الكترونيك
بازار های الکترونیکی
موانع گسترش تجارت الكترونيكي در ايران :
کنترل در تجارت الکترونیکی :
حسابداری تجارت الکترونیکی :
تعريف سيستم حسابداري:
حسابداری به هنگام :
گزارشگري مالي در عصر تجارت الكترونيكي:
نتيجه گيري:
فهرست
اسلاید 4 :
تجارت از طريق اينترنت در حال افزايش است ، و تاثير زيادي بر روي تجارت ومؤسسات وزندگي افراد جامعه دارد. تجارت الكترونيك با كاهش هزينه هاي مبادلاتي و تمركز محصولات و خدمات متمايزي كه ارائه مي دهد باعث افزايش رقابت مي شود. بعد از سالها جنبش تجارت الكترونيك ، محققان و متخصصان دريافته اند كه الگوي هاي تجاري كه با تكنولوژي اطلاعات مورد پشتيباني قرار گرفته ، بحث مهمي در جامعه تجاري شده است.واژه"روش تجاري" به طرزي گسترده در ادبيات تجارت به كارمي رود. برخي روشهاي تجاري را موارد يا شرح مختصر قضايا مي دانند، و ديگران الگوي تجاري را مجموعه عناصر مديريت مي دانند نظير فرهنگ ، حكومت ، ساختارتصميم گيري و غيره.
مقدمه:
اسلاید 5 :
در ادبيات، چندي از تعريفهاي دقيق روش تجاري يا بحثهاي سيستماتيك در موارد مدلهاي تجاري را مي توان مشاهده كرد. در اين مطالعه ، ما بر روي مباحث الگوهاي تجاري بالاخص تجارت الكترونيك وسيستم هاي حسابداري متمركزيم. يك الگوي تجاري ازتجارت الكترونيك، استراتژي رقابتي براي بازار و ساختار پروسه هاي تجاري براي مسيركامل تجارت الكترونيك از قبيل بازاريابي و تبليغات ، مذاكره ، خريد، طراحي تفصيلي محصولات و يا ارائه خدمات ، پرداخت با ابزار امنيتي ، خدمات پس از فروش و هوشمندي پس از فروش مي باشد.
اسلاید 6 :
از آن جايي كه مضمون و مفهوم تجارت الكترونيك ، تجارتي است كه با تكنولوژي اطلاعات حمايت مي شود ، مرز ميان الگو برداري تجاري و الگوبرداري سيستم اطلاعات معمولا تيره و تاراست. عمده موضوع ادبيات تجارت الكترونيك متمركزبرالگوهاي جديد تجاري است. ولي در رابطه با الگوبرداري سيستم هاي اطلاعات حسابداري و تجارت الكترونيك تحقيقات زيادي صورت نگرفته است. يك سيستم اطلاعات يكپارچه در تجارت الكترونيك معمولا متشكل از چندين سيستم اطلاعات مستقل است كه توسط عرضه كننده، مشتري و واسطه ها توسعه مي يابد و اين سيستم هاي اطلاعات مستقل به اينترنت متصل مي شوند.
اسلاید 7 :
انسان در طول حيات تاريخي خود مسير رشد و ترقي را طي كرده و به عنوان مخلوق برتر هستي، همواره رو به كمال دارد، و در اين راه كشف حقايق پنهان جهان پيرامون، همت گماشته است.
يكي از مهم ترين عوامل شكوفايي حيات اجتماعي ، عنصر مهم ارتباطات است. هر چه مكانيزم هاي اين عنصر مهم ساده تر، دقيق تر و سريع تر شده ، انسان و جامعه جهاني را در دستيابي به اهداف بيشتر ياري رسانده است.اينترنت به مثابه ابزاري قدرتمند ، سريع و دقيق درتبادل اطلاعات، نقش مهمي را در تحولات اقتصادي، اجتماعي ، سياسي و فرهنگي جوامع به خود اختصاص داده است. يكي از كاركردهاي مهم اينترنت ، كاربرد آن درتعاملات اقتصادي بين افراد، شركت ها وبه طور كلي دربازارهاي دادوستد منطقه اي و بين المللي است.
اسلاید 8 :
حدود123 سال ازاختراع تلفن توسط الكساندرگراهامبل مي گذرد.اختراع بل در سال 1876، تجارت الكترونيكي را به گونه اي كه امروزشناخته مي شود ، پي ريزي كرد. برخي براين عقيده اند كه به كارگيري عدد بي اهميت صفر(0) در محاسبات رقمي، ستون فقرات تجارت الكترونيكي است كه از شبه قاره هند سرچشمه مي گيرد. امروزه كشور هندوستان يكي از جوامع مدرن است كه متخصصين نرم افزار اين كشور، منشأ بسياري از نوآوري ها و اختراعات صورت گرفته درزمينه تجارت الكترونيكي به حساب مي آيند.
تاريخچه تجارت الكترونيك:
اسلاید 9 :
تجارت الكترونيكي در شكلي كه امروزه شيوه كاركردن همه ما را متحول كرده است ، ريشه درهمگرايي خلاق كامپيوتر و تلفن دارد . امروزه حدود 600 ميليون تلفن بطور همزمان متصل مي باشد. پست الكترونيكي تبديل به يكي ازعمومي ترين ابزارهاي تجاري و كسب اطلاعات از طريق جستجوي سايت هاي وب ، اكنون بخشي از زندگي هر كدام از ما را شكل مي دهد. اين امكان عملاً تحت تأثيرهمگرايي خلاق تلفن و كامپيوتر، بواسطه اينترنت در اختيار جامعه قرارمي گيرد.
اسلاید 10 :
تاريخچه تجارت الكترونيكي به شكل امروزين آن ، ريشه در دو پديده دارد: اينترنت و مبادله الكترونيكي داده ها (EDI) منشا زماني هر دو پديده ها به دهه 1960 باز مي گردد.
زماني كه اينترنت به طور وسيعي در مراكز آموزشي و تحقيقاتي و كتابخانه ها مورد استفاده قرار گرفت، در دهه 1970 ظهور فرآيند انتقال الكترونيكي منابع مالي ( EFT) بين بانك ها، كه از طريق شبكه هاي خصوصي انجام مي شد، عملاً بازار منابع مالي را كاملا ًمتحول كرد.
درابتدا EDI كه ازطريق شبكه ارزش افزوده (VAN) انجام مي گرفت،رسانه ارتباطي مورد استفاده شركت هاي بزرگ بود.
اسلاید 11 :
تجارت الکترونیک، عمدهترین دستاورد بکارگیری فناوری ارتباطات و اطلاعات (ICT) در زمینههای اقتصادی است. استفاده از این فناوری موجب توسعه تجارت، تسهیل ارتباطات عوامل اقتصادی، فراهم کردن امکان فعالیت برای بنگاههای کوچک و متوسط، ارتقای بهرهوری، کاهش هزینهها و صرفهجویی در زمان شده است. فناوری ارتباطات و اطلاعات امکان افزایش قابلیت رقابتپذیری بنگاهها را فراهم ساخته و همچنین به ایجاد مشاغل جدید منجر شده است.
جایگاه تجارت الکترونیک
اسلاید 12 :
تجارت الكترونيك، مبادله اطلاعات تجاري بدون استفاده از كاغذ است، خريد از طريق اينترنت يك نمونه از مثال تجارت الكترونيكي مي باشد. بطور كلي واژه تجارت الكترونيكي اشاره به معاملات الكترونيكي دارد كه ازطريق شبكه هاي ارتباطي انجام مي پذيرد.
تجارت الكترونيك چيست؟
اسلاید 13 :
ابتدا ، خريدار يا مصرف كننده به جستجوي يك مغازه مجازي از طريق اينترنت مي پردازد و كالائي را از طريق وب يا پست الكترونيكي سفارش مي دهد و نهايتاً كالا را تحويل مي گيرد. بديهي است كه به اين ترتيب فرآيند خريد كالا به سادگي و سرعت انجام مي پذيرد. صورتحساب نيز به طرق مختلف از جمله به صورت نقدي، پس از تحويل جنس، واريز وجه به حساب بانكي فروشنده ،Postal money orders و يا از طريق كارت اعتباري مي تواند پرداخت شود.
اسلاید 14 :
برای تجارت الکترونیک به عنوان یکی از پدیدههای بزرگ قرن 21 تعاریف مختلفی ارائه شده است که از جمله آنها میتوان به این موارد اشاره کرد: هدایت ارتباطات کاری و معاملات بر روی شبکهها از طریق رایانه؛ خرید و فروش کالاها و خدمات و انتقال سرمایهها از طریق ارتباطات دیجیتالی؛ کاربرد وسایل الکترونیک برای تبلیغ، فروش، توزیع و پشتیبانی محصولات.
اسلاید 15 :
اما اتحادیه اروپا در سال 1997 آن را به این شکل تعریف کرد: تجارت الکترونیک بر پردازش و انتقال الکترونیک دادهها شامل متن، صدا و تصویر مبتنی است. تجارت الکترونیک فعالیتهای گوناگونی از قبیل مبادله الکترونیک کالاها و خدمات و تحویل فوری مطالب دیجیتالی و انتقال الکترونیک را در بر دارد. تجارت الکترونیک که تا چندی قبل به تعداد معینی از شرکتها محدود میشد در حال ورود به عصر جدیدی است که در آن تعداد زیادی مصرف کننده در شبکه حضور دارند.
اسلاید 16 :
به علاوه محتوای آن از حیطه مبادله دادههای مربوط به سفارش دادن یا قبول سفارش فراتر رفته و فعالیتهای عمده تجاری از قبیل تبلیغات، آگهی، مذاکرات، قراردادها و تسویه حسابها را نیز در برگرفته است. از مجموعه تعاریف ارائه شده فوق میتوان نتیجه گرفت که زمینههای کاربرد تجارت الکترونیک بسیار گستردهتر از مبادله کالا و خدمات و وجوه است و در تعریف آن و تعیین سیاستهای مورد نظر باید علاوه بر کاربردهای بالفعل به کاربردهای بالقوه آن نیز توجه داشت.
اسلاید 17 :
1- به دليل گسترش پرشتاب حجم تجارت الكترونيكي در كل جهان.
2- مزايايي است كه بر تجارت الكترونيكي مرتبط است.
دلايل ضرورت توجه به بحث تجارت الكترونيكي:
اسلاید 18 :
پيشرفتهاي فني، تغييراتي در شيوه هاي انجام تجارت به وجود آورده است. پيشرفتهاي عمده در الكترونيك ، به ماشيني ( كامپيوتري) شدن همه جوانب از جمله رزرو نمودن قطار، امور بانكي، برنامه ريزي، انبارداري، سيستم حقوقي، حسابداري و توليد منجر شده است.پيشرفتهاي عمده در ارتباطات راه دور و فن آوري اطلاعاتي، موانع و مشكلات زماني و مكاني مربوط به امور تجاري را كاهش داده است. شركتها براي انتقال اطلاعات از يك نقطه به نقطه ديگر از ماهواره ها استفاده مي كنند.
اسلاید 19 :
شركت بزرگي مانند امريكن اكسپرس كه بيشترين تعداد كارتهاي اعتباري در گردش را داراست. امروزه مي تواند ادعا كند كه قادر است خدمات خود را به هر نقطه از جهان و در كمتر از هشت ساعت، از طريق ارتباطات ماهواره اي ارائه دهد. اين روزها انجام معاملات تجاري بين عرضه كننده و مشتري در هر زمان و مكاني امكانپذير است. پيشرفت در الكترونيك به مكتب مساوات بازار منجر شده است.
اسلاید 20 :
مسائل فناوري به دو دسته تقسيم مي شوند: توانايي هاي فن شناختي
( تكنولوژيكي ) سازمان و توانايي هاي فن شناختي مشتري. براي انجام يك معامله هر دو طرف بايد چه از نظرنرم افزاري و چه از نظر سخت افزاري توانايي مبادله را داشته باشند.
فناوري كنوني در تحريك حواس پنج گانه محدوديت دارد، به عنوان مثال، امكان لمس جنس يك پارچه از طريق ( وب ) وجود ندارد. بنابراين بايد تمهيداتي در نظر گرفته شود كه محصول با توجه به ويژگي هايش به بهترين شكل ممكن ارائه شود