بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم
فصل پنجم:
تجزیه و تحلیل استراتژیک سیستم های اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات:تعیین پتانسیل های آینده

اسلاید 2 :

مقدمه:
تکنیک های ارزیابی که تاکنون در مورد آن بحث شد، نشان دهنده جایگاه فعلی سیستم های اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات است.برای آنکه موقعیت فعلی یعنی جایگاهی که در آن قرار داریم را بشناسیم، ارزیابی موقعیت برای سیستم های فعلی انجام می شود که این ارزیابی درباره نحوه و میزان پشتیبانی، ارتقای عملکرد، کنترل مدیریت و توسعه مداوم کسب و کار لازم است.
جنبه کلیدی از این ارزیابی : عبارت است از این که سیستم ها تا چه اندازه فعالیتهای مجزا را به هم پیوند می دهند.که این مهم متضمن شناخت ارتباطات اطلاعات محور کسب و کار و الزامات داخل و خارج و همچنین الزامات پردازش داده ها می باشد.
ارزیابی حوزه های جدید مستلزم درجه ای از خلاقیت و تعیین تاثیر بالقوه سیستم های اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات میباشد.

اسلاید 3 :

ابزارها وتکنیکهای به کار رفته برای تفکر و تجزیه و تحلیل استراتژیک ، رویکردی را پیشنهاد می کند که به سادگی توسط مدیران خطوط عملیاتی مورد پذیرش قرار بگیرد که تعهد این مدیران برای تبدیل ایده های خوب به استفاده استراتژیک عملی از سیستم های اطلاعات و تکنولوزی اطلاعات لازم است.

تئومن مجموعه اي از تكنيك ها را شرح داده كه آن را چارچوبي براي سيستمهاي اطلاعات استراتژيك مي داند و تشخيص داد كه اين ابزار براي كمك به فرايند تفكر است نه تضميني براي شناسايي سييتمهاي استراتژيك.
تمركز اين بخش از ارزيابي بر حسب پرتفوليوي كاربردها ، ابتدا براي تعيين سرمايه گذاري استراتژيك خواهد بود .

اسلاید 4 :

نمودار5-1- توسعه پرتفوليوي كاربردها از ديدگاه استراتژیك

اسلاید 5 :

هماهنگ ساختن استراتژی سرمایه گذاری با سیستم های اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات
توسعه استراتژی کسب و کار را می توان به روشهای مختلفی انجام داد اما همانطور که در فصل 2 و 3 گفته شد، در صورتی که سازمان به صورت گروهی از واحدهای کسب و کار(استراتژیک) درنظر گرفته شود،اثربخشی آن اضافه می شود.
در یک واحد کسب و کار پرتفولیوی محصولات و یا مشتریان را می توان تجزیه و تحلیل کرده و تعیین کرد که هر گروه از این واحدهای کسب و کار، در ایجاد تقاضای برای منابع در دسترس چه نقشی دارند.
واحد کسب و کار: سطحی که در آن تجزیه و تحلیل نیروهای رقابتی، تمرکز دقیقی را ارائه داده و مشخص میکند که چه استراتزی از استراتژی های عمومی مناسبتر است.

اسلاید 6 :

در واحد كسب و كار هزینه کم در مقابل متمایزسازی موجب ایجاد ابهام وکاهش سطح بهینه بودن و یا تصمیمات متناقض می شود.اما در یک سازمان چند واحد کسب و کار که در دو محیط جداگانه فعالیت می کنند ممکن است،استراتژهای هزینه کم و یا متمایزسازی را داشته باشند و در عین حال با هم مبادله داخلی کنند.
سازمانی که رویکرد واحد کسب و کار استراتژیک را در برنامه ریزی کسب و کار به کار گرفته به احتمال بیشتر به تصمیم گیری استراتزیک اثربخش تری دست می یابد که در این کار بر اساس عوامل زیر انجام میشود.
تجزیه و تحلیل وضعیت و ارزیابی رقابتی
ارزیابی گزینه های استراتژیک
تخصیص پویایی منابع
که این کار شامل ارزیابی نقش سیستم های اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات بر اساس میزان استفاده رقبا،تامین کنندگان و مشتریان انجام می شود.

تعیین اولویت بندی سرمایه گذاری سیستم های اطلاعات و تکنولوژی اطلاعات توسط ترسی و ویرسما انجام شد.

اسلاید 7 :

نمودار 5-2- مزيت و عدم مزيت : ابعاد شايستگي

اسلاید 8 :

در نمودار 5-2 آخرین سطح نشان می دهد اگر سازمان فراتر از خط موفقیت ، حداقل در یکی از شایستگی ها قرار گیرد،می تواند سودی فراتر صنعت کسب کند.
اگر چه این امکان وجود دارد که شایستگی ها در چرخه موفقیت به خاطر عملکرد ضعیف از بین بروند.
جايي كه سازمان خارج از خط موفقيت قرار دارد براي مثال در يك بعد بسيار عالي عمل مي كند تفكر خلاقانه اي براي تعيين چگونگي استفاده از سيستمهاي اطلاعات و تكنولوژي اطلاعات براي توسعه شايستگي هاي آتي و مزيت پايدار مورد نياز است .

اسلاید 9 :

نمودار 5-3- تجارت الكترونيك و ابعاد شايستگي

اسلاید 10 :

این تکنیک برای ایجاد توافق میان مدیران درباره چیزهایی که باید بهبود یابند و دلایل آن مهم تر از همه،تاثیر این بهبود ها بر مزیت یا عدم رقابتی ارزش زیادی دارد. این کار امکان هماهنگ ساختن زمینه های کسب و کار و استراتژی سیستم های اطلاعات و تمرکز بر منابع بر اساس اولویت های میان مدت سیستم های اطلاعات را فراهم می آورد.
به عبارت کلی تر:
کاربردهای استراتژیک باید همواره ابعادی که سازمان برای عالی بودن در آن از یک تا سه سال آینده برنامه ریزی کرده است با هدف کسب مزیت در بازار مرتبط باشد.
بهبود در کاربردهای عملیات کلیدی در هر بعد ضروری هستند اگر سیستم ها موجب کاهش سطح عملکرد شوند.
پروژه های بالقوه معمولا نمونه اولیه ای هستند که به توسعه استراتژیک و ارزیابی ایده های مرتبط با سایر ابعاد مربوط می شوند.

اسلاید 11 :

تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش
مفهوم تجزیه و تحلیل زنجیره ارزش توسط مایکل پورتر ارائه شد.
وی عنوان کرد« هر شرکت مجموعه ای از فعالیت هایی است که از طراحی،تولید،بازاریابی، توزیع و پشتیبانی کالا و خدمت تشکیل شده و همه این فعالیتها را می توان در زنجیره ارزش نشان داد.تجزیه و تحلیل را تنها می توان در واحد کسب و کار استراتژیک انجام داد»
زنجیره ارزش واحد کسب و کار تنها یک بخشی از مجموعه ای بزرگتر از زنجیره ارزش یک صنعت است.
برای سازمان، جهت تامین کاربردهای کلی تجارت الکترونیک درک بر حسب فرصتها و تهدیدها،اطلاعات جان یافته در سراسر صنعت «زنجیره ارزش خارجی» قبل از بهینه سازی فرآیندهای پردازش اطلاعات در داخل کسب و کار (زنجیره ارزش داخلی ) بایدتجزیه و تحلیل شود.

اسلاید 12 :

زنجیره ارزش خارجی( زنجیره ارزش صنعت یا سیستم ارزش)
نمودار 5-4 تصویری از سیستم ارزش صنعت را نشان می دهد که این سیستم بر نقش کلیدی اطلاعات در سراسر زنجیره تاکید می کند این مدل از زنجیره ارزش صنعت،برای کالاهای تولیدی «سنتی» مناسب است عملکرد کلی صنعت براساس توانایی آن برای بیشینه سازی ارزش افزوده و کمینه سازی هزینه ها به نحوه انطباق عرضه و تقاضا بستگی دارد.برای رسیدن به بالاترین درآمد و سود ممکن،منابع صنعت باید به فعالیتهای ارزش افزوده توجه کنند به طوریکه کالا و خدمات را تولیدکنند که به طور اثربخشی رضایت مشتریان را فراهم آورد.
اگر سازمان بتواند تقاضا برای محصولش را با عرضه منابع انطباق دهد،عملکرد بهینه شده و اثربخشی حاصل می شود.

اسلاید 13 :

نمودار 5-4- زنجيره ارزش خارجي

اسلاید 14 :

برای شناخت اینکه چگونه جریان اطلاعات صنعت بر شرکت تاثیر می گذارد؟
شرکت باید به عنوان جعبه سیاه در نظر گرفته شود.بدین معنی که از نحوه تبدیل و انجام فعالیت که در درون آن اتفاق می افتد چشم پوشی شود.
بررسی زنجیره ارزش باید از مشتریان نهایی برای شناسایی اطلاعات در دسترس درباره نیازهای مشتریان و نحوه تاثیرگذاری به آنها شروع شود.
لازم است که نوع«ارزش» و «هزینه» افزوده توسط هر شرکت یا فرآیند را در زنجیره مشخص کرد.هرکدام از این فرآیندهای کلیدی زنجیره ارزش باید یراساس دو دیدگاه ارزیابی شود.
چگونه ارزشی به مشتری بعدی در زنجیره ارزش افزوده شود.
چگونه این مشتری ارزش دیگری را به جزء قبلی که ورودی را برای آن مهیا کرده اضافه می کند

اسلاید 15 :

سیستم های اطلاعات و زنجیره ارزش
واضح است عملکرد کسب و کار به فرآیندهایی بستگی دارد که اطلاعات را جمع اوری و منتشر می کند.ارتباطات را می توان بر اساس سطوح مختلف وابستگی دو جانبه بودن و پیشرفته بودن توسعه داد.نمودار 5-5 سه نوع رابطه را نشان می دهد.
نمودار 5-5- شناخت مقوله هاي اطلاعاتي در زنجيره ارزش

اسلاید 16 :

نمودار 5-5 براساس مطالعه ري پورت و ويلا، دو نوع ديگر از جريان از اطلاعات در زنجيره ارزش را نشان مي دهد .
نخست : بكارگيري جريان ترفيع اطلاعات كه مشتريان را مطرح كرده، در مورد محصولات در دسترس و بايد شناخته شوند. تجارت الكتروينك، كانال ديگري را براي جريان اطلاعات ارائه كرده، همچنين مشتريان را قادر ساخته است كه در سراسر زنجيره به طور مستقيم به اطلاعات مورد نظر بپردزند بطوريكه شركتها مجبور شده اند فروشگاه هاي الكترونيك را براي كالا و خدمات خود ايجاد كنند .
دوم : تجارت الكترونيك ، اطلاعات زيادي را در مورد ترجيحات مصرف كنندگان و مشتريان به صورت آن لاين مقايسه با تحقيقات سنتي بازار ارائه مي دهد .
مهمتر اينكه رفتار مشتري را با دقت بيشتري نسبت به قبل مي توان از طريق تبادلات الكتروينك پيگيري كرد . هر سازمان به طور خاص و زنجيره به طور عام مي تواند اين اطلاعات استراتژي را به صورت جامع ارزيابي كند .
سه جريان اطلاعات كه قبلا به صورت آف لاين انجام مي شد ،اكنون به صورت منسجم تر و به صرفه جويي بيشتري به صورت آن لاين انجام مي شود .

اسلاید 17 :

مطابق با نظر پورتر، ما وارد مرحله جديدي از تكامل بر حسب اينكه چگونه تكنولوژي اطلاعات بر صنعت ، بر زنجيره ارزش صنعت تاثير دراد .
پورتر معتقد است در اين مرحله جديد ، كه تنها شروع كار است ، امكان هماهنگي مجموعه اي از زنجيره ارزش در سراسر صنعت همانند كاربردهاي مقصد به مقصد شامل مشتريان كانال هاي توزيع و تامين كنندگان وجود دارد .
صرف نظر از روشي كه سيستم هاي اطلاعات براي تبادل بهتر اطلاعات در زنجيره ارزش استفاده مي شود ارتباطات بهبود يافته موجب منافع بيشتر خواهد شد كه اين منافع بايد شركت را قادر سازد كه منافع بيشتري را براي افزايش عملكرد در رقابت با رقباي واقعي صرف كند نه شركاء .

اسلاید 18 :

اصل مطلب به اين صورت است :
الف : هر زمان صنعت ، مقاديري مشخصي از سود ( كل فروش – كل هزينه ) را دارد كه ميان سازمانهاي سهيم در زنجيره ارزش صنعت تقسيم مي شود ، بديهي است واسطه گيري تعداد شركتها را افزايش مي دهد از اين رو شركتها تمايل به حذف واسطه گري دارد .
ب: اگر در زنجيره ارزشي كه شركت ما نيز هست سود خالص افزايش يابد مي توانيم از اين طريق سهم خود را افزايش دهيم كه براي دستيابي به آن 3 كار را مي توان انجام داد :
1- تقاضاي بيشتري را ايجاد كنيم .
2- تقاضاي كنوني را بيشتر تامين كنيد . ( كسب سهم بازار)
3- هزينه هاي تامين تقاضا را كاهش دهيد .
ج : اگر خود ما تغييراتي را آغاز كنيم و منافع را با مشتريان و تامين كنندگان تسهيم كنيم ، آنها علاقه زيادي به كاركردن با ما را خواهند داشت .
روش هاي مختلفي وجود دارد كه به وسيله آن تبادل اطلاعات مي تواند هزينه ها را كاهش دهد . جدول 5-1 مثالهايي را نشان مي دهد كه توانسته اند هزينه هاي بين سازماني را به طور عمده كاهش دهد

اسلاید 19 :

جدول5-1 كاهش هزينه هاي بين شركتي با تبادل بهتر اطلاعات در طول زنجيره ارزش - مثالها

اسلاید 20 :

مديريت ارتباط با مشتريان و زنجيره ارزش
از آنجا كه مفهوم مديريت ارتباط با مشتريان در اواسط دهه 1990 پديد آمد نگاشته هاي مربوط به ابن مفهم مانند بازاريابي رابطه اي ، تجزيه و تحليل ارزش مشتري و سفارشي سازي انبوه حول آن ايجاد شده است و به هر حال آنها داراي مفاهيم تئوريكي بوده و بيشتر مفهومي هستند تا عمليات .
تجزيه و تحليل چرخه عمر منابع مشتري
توسط ايوز و ليرمونت به عنوان ابزازي قدرتمند جهت تجزيه و تحليل ارتباطات با مشتريان ارائه شد .
مدل چرخه عمر مشتري براساس نحوه ديد، مي تواند هم براي مشتري و هم براي تامين كننده به كار رود . مدل چرخه عمر مشتري بايد از انتها ديده شود ( از سمت مشتري ) ولي در ارتباط با تامين كنندگان گزينه هاي محاسبه را به صورت معكوس مي تواند اجرا كند .
براساس مدل چرخه عمر مشتري كالاها و خدمات سازمان از چرخه عمر عمومي ( ازديد مشتري) پيروي مي كنند كه داراي 4مرحله است .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید