بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بنام خدا

اسلاید 2 :

گمانه زنی به منظور تعیین عرصه و پیشنهاد حریم

اسلاید 3 :

پیشینه پژوهش­های باستان­شناسی

با وجود اینکه ازنا از مناطق مهم فرهنگی در شرق زاگرس مرکزی است، اما فعالیت­های باستان­شناختی نسبتاً کمی در این ناحیه صورت گرفته است.

نخستین بار در سال 1385 مصطفی عبدالهی بررسی­هایی را در این ناحیه انجام داد. در سال 1387 دومین و سومین فصل این مطالعات ادامه یافت. در سال 1391 چهارمین فصل بررسی­ها توسط عبدالهی انجام شد. نتایج حاصل از این بررسی­ها، شناسایی 160 اثر فرهنگی مربوط به ادوار پیش از تاریخ، تاریخی و اسلامی بود

در سال 1388 تپه­ی قلا گپ ازنا با هدف لایه­نگاری توسط عبدالهی مورد کاوش قرار گرفت که نتایج گمانه­زنی بیانگر وجود چندین فاز استقراری پیش از تاریخ همراه با سفال ساده و منقوش در این تپه بود

در خلال سال­های 91-1390 تپه­ی رودخانه شرقی درحاشیه جنوب­شرق شهر ازنا و در مسیر جاده اصفهان با هدف نجات بخشی توسط محمدرضا محمدیان کاوش گردید. گزارش ارائه شده بیانگر وجود استقرارهایی از ادوار نوسنگی و مس و سنگ در این تپه است 

اسلاید 4 :

روستای پنج زوج

اسلاید 6 :

قبرستان
نهر یوخاری چای

اسلاید 7 :

تپه­ی پنج زوج، دید از شمال­غرب

اسلاید 8 :

دورنمای تپه­ی پنج زوج، دید از شرق

اسلاید 9 :

تپه­ی پنج زوج، دید از جنوب­غرب

اسلاید 10 :

وجه تسمیه و پیشینه پژوهشی تپه پنج زوج

هر زوج معادل 20 هکتار و پنج زوج معادل 100 هکتار است که شامل اراضی تحت مالکیت روستای پنج زوج است. تپه­ی مذکور در محل با نام طلا تپه اشتهار دارد اما با نام پنج زوج به شماره 20097 در فهرست آثار ملی ثبت شده است

اسلاید 11 :

اهداف و ضرورت تعیین عرصه و حریم

حریم و بخشی از عرصه­ی تپه­ی پنج زوج هر ساله به منظور کشاورزی شخم می­شود. فعالیت­های بی­رویه­ی کشاورزی و حفریات قاچاق سبب آشفتگی بخشی از لایه­های این اثر ارزشمند فرهنگی شده است.

بر اساس اولویت­های اداره کل میراث­فرهنگی لرستان و به منظور رفع مشکلات و دعاوی حقوقی با مالکین زمین­های پیرامون تپه­ی پنج زوج، برنامه­ی گمانه­زنی به منظور عرصه و پیشنهاد حریم اثر مذکور در دستور کار قرار گرفت.

از دیگر اهداف در عملیات میدانی و گمانه­زنی این تپه­ مشخص نمودن دامنه­ی گسترش آن در جهات مختلف، محاسبه­ی دقیق­ وسعت تپه، مطالعه­ و طبقه­بندی یافته­های فرهنگی حاصل از گمانه­­­زنی و مطالعه­ی ویژگی­های­ محیطی و فرهنگی پیرامون اثر

اسلاید 12 :

روش کاوش

بر اساس شیوه­ی انتخابی، رینگ نخست گمانه­ها در امتداد جهات اصلی و فرعی جغرافیایی و در فاصله­های نزدیک به عرصه­ی ظاهری تپه ایجاد شدند.

ترتیب ایجاد گمانه در امتداد جهات جغرافیایی تا جایی ادامه یافت که دیگر در گمانه­ها بستر فرهنگی معنی­دار و برجایی مشاهده نشد.

جهت شناسایی موقعیت گمانه­ها و سهولت در کار ثبت و ضبط داده­های فرهنگی به هر گمانه یک کد شناسایی بر اساس جهت جغرافیایی آن نسبت به عرصه­ی ظاهری تپه اختصاص یافت. به عنوان مثال گمانه SW.1 مشخصات اولین گمانه در جهت جنوب­غرب است.

در جریان کاوش، نهشته­ها با توجه به دانه­بندی، رنگ، بافت، تراکم، عدم تراکم، میزان برداشت، نوع برداشت و یا هرگونه تغییر در داده­های فرهنگی توصیف شده­اند. برای شرح دانه­بندی از تقسیم­بندی وِنتوُرث بر حسب میلیمتر استفاده شده است. تغییرات در نهشته ها را با عنوان لوکوس و ساختارها را با عنوان فیچر ثبت کرده و داده­های فرهنگی هر لوکوس جداگانه در کیسه­های مخصوص قرار داده شد.

در پایان کاوش، یکی از دیواره­ها­ی گمانه­هایی که در محدوده­ی عرصه قرار داشتند پس از نخ­کشی طراحی و عکاسی شد. گزارش­ گمانه­ها نیز به طور روزانه نوشته و تایپ می­شد. داده­های فرهنگی به ویژه قطعات سفالی شسته شده و پس از خشک شدن سفال­ها، آمار کلی سفال­های هر لوکوس ثبت می­شد. سپس نمونه­های قابل طراحی جدا و پس از پشت­نویسی مشخصات فنی هرکدام از آنها در جداول تهیه شده درج و در نهایت طراحی گردیدند. همزمان با متن گزارش عکسها و طرح­های مربوط به هر گمانه­ها با استفاده از رایانه خوانا­سازی و ترسیم ­شده و در فایل مربوط به هر گمانه ذخیره شده است.

اسلاید 13 :

پاکسازی محل ایجاد یکی از گمانه ها

اسلاید 15 :

پر کردن گمانه ها پس از اتمام عملیات میدانی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید