بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

هوش چيست؟
هوش همان استعداد است؟ قوۀ ابتكار است؟ دانايى است؟ قدرت يادگيرى است؟ حافظۀ قوى براى از بر كردن شمارۀ تلفن و شعر است؟ توانايىِ برآمدن از پس مشكلات است؟

اسلاید 2 :

هوش
توانايي حل مسئله
توانايي سازگاري با محيط، و موقعيتهاي تازه

اسلاید 3 :

انواع هوش از دیدگاه ثرندایک
ثرندایک رفتار هوشمندانه را متشکل از توناییهای خاص گوناگون میداند. او از سه نوع صحبت میکند که افراد مختلف در هر یک از این انواع میتوانند متفاوت باشند.

اسلاید 4 :

هوش انتزاعی
این نوع از هوش با اندیشه و نهادها سروکار دارد. در ک روابط اجزا و پدیدهها با این نوع از هوش ارتباط دارد. توان درک نظریهها ، ریاضیات و . به این نوع هوش مرتبط است.

اسلاید 5 :

هوش مکانیکی
به ویژگیهایی ارتباط دارد که به بهرهگیری موثر از ابزارها و انجام اعمال و فعالیتها مربوط میشود. افرادی که از نظر انجام فعالیتها و مهارتهای عملی بازده خوبی دارند، از هوش مکانیکی بالایی برخورداند.

اسلاید 6 :

هوش اجتماعی
به تواناییهای فرد که ایجاد روابط اجتماعی مناسب را میسر میسازد اطلاق میشود.

اسلاید 7 :

تاریخچه مطالعات مربوط به هوش
مساله هوش به عنوان یک ویژگی اساسی که تفاوت فردی را بین انسانها موجب میشود، از دیرباز مورد توجه بوده است. زمینه توجه به عامل هوش را در علوم مختلف میتوان مشاهده کرد. برای مثال زیست شناسان ، هوش را به عنوان عامل سازش و بقا مورد توجه قرار دادهاند. فلاسفه بر اندیشههای مجرد به عنوان معنای هوش و متخصصان تعلیم و تربیت ، بر توانایی یادگیری تاکید داشتهاند.

اسلاید 8 :

در مقالهای معتبر که در سال 1904 منتشر شد، « چارلز اسپیرمن » ، روان شناس بریتانیایی ، نخستین کوشش برای تحقیق در ساختمان هوش را با روشهای تجربی و کمی تشریح کرد.
پیدایش مقیاس هوشی بینه سیمون ، در سال 1905 و به دنبال آن تهیه و استاندارد شدن مقیاس استنفرد _ بینه ، در سال 1916 در امریکا ، از فعالیتهای اولیه به منظور تهیه ابزار اندازه گیری هوش بوده است.

اسلاید 9 :

سنجش هوش
برای سنجش هوش از آزمونهای جداگانهای استفاده میشود. برخی از آزمونهای هوشی با تعیین هوش تا حدودی توانایی فرد را در زمینههای مختلف کلامی و عملی برآورد مي کنند و به صورت یک راهنمای کلی میتوانند مفید باشند.

اسلاید 10 :

انواع آزمونهای هوش
تست بینه به عنوان قدیمیترین آزمون برای سنجش هوش شناخته میشود که آزمون استنفرد _ بینه شکل تجدید نظر شده است که به فارسی نیز برگردانده شده است. تست ریون از دیگر آزمونهای هوش است که به لحاظ سهولت اجرا معروف است. آزمون وکسلر که آزمونی پیشرفته برای سنجش ابعاد مختلف هوش است، آزمون دقیقی است که برای گروههای سنی خردسالان و کودکان و بزرگسالان فرمهای مجزایی دارد.

اسلاید 13 :

آلفرد بينه
هر وقت صحبت از هوش و اندازه گيري آن به ميان مي آيد بلافاصله نام آلفرد بينه در ذهن مجسم مي شود ، زيرا او بود كه براي اولين بار توانست تعدادي سوال و مسائل كم و بيش آسان بسازد ،آنها را در اختيار كودكان قرار دهدو با مقايسه با يكديگر، هوش آنها را اندازه بگيرد.

اسلاید 14 :

1- كبريت به چه درد مي خورد؟ 2-يك جفت چند تا است؟3-نسبت پسر به دختر مثل نسبت مرد است به ..4- و.
بينه چنين فهرستي را آماده كرده است و آن را آزمون هوشي ناميده است.

اسلاید 15 :

ضريب هوشي يا هوشبهر Intelligence Quoitent
نسبت تقريباً ثابت بين سن حقيقى (يا تقويمى) و سن عقلى را ضريب هوشى، بهره هوشى يا هوش‏بهر
( Intelligence Quotient, IQ) مى‏نامند.

اسلاید 16 :

براى پيداكردن ضريب هوشى، سن عقلىِ فرد را بر سن حقيقى يا تقويمى ِ او تقسيم مى‏كنيم:  دو تقسيم بر چهار مساوى ½ يا 5/0 خواهد بود.  با ضرب كردن اين عدد در 100، عدد 50 به دست مى‏آيد كه بهرۀ هوشى يا ضريب هوشىِ كودكِ مورد بحث است.

اسلاید 17 :

هوش
ضريب هوشي 100 نشانه رشد متوسط، 95 نشانه كندي ضعيف، 90 نشانه كندي بيشتر است.

اسلاید 18 :

هوش در بزرگسالان
در مورد بزرگسالان،موقعيت كمي فرق مي كند. هوشي كه به كمك سوالهاي نوع بالا اندازه گيري مي شود، پس از 15 سالگي افزايش نشان نمي دهد.اما احتمالا بتوانيم براي بزرگسالان ضريب هوشي متناسب با ضريب هوشي دوران كودكي آنها در نظر بگيريم.

اسلاید 19 :

دقت كنيم كه وقتى مى‏گويند كسى در سن 40 سالگى از ضريب هوشىِ 160 برخوردار است، يعنى160*40 تقسيم بر 100 مساوى است با 64؛ و سن عقلىِ چنين فرد نيكبختى در حد فردى 64 ساله خواهد بود.  حالا پرسش اين است كه مگر، در تجربه و در عالم واقع، هر فرد 64 ساله‏اى تقريباً دو برابر فردى 40 ساله از توانايى يادگيرى و مهارت ذهنىِ برخوردار است؟ پاسخ اين است كه نظريۀ سنجش هوش و تكنيكهاى تخمين ضريب عددى براى هوش، مربوط به دورۀ رشد كودك است.

اسلاید 20 :

منحنى توزيع هوش‏ در بررسيهاى آمارى و تحقيقات تجربى، مى‏توان ديد كه افراد به دو دسته پرهوش و كم‏هوش تقسيم نمى‏شوند. توزيع هوش نيز، همانند قد يا وزن افراد، روى منحنى مشهور به منحنىِ طبيعي (normal curve )قرار دارد؛ به‏ اين ترتيب كه اكثريت افراد در وسط منحنى و شمارى كمتر در دو سمت آنند. اكثريت واقع در وسط منحنى طبيعى را 'عادى‏` و افراد واقع در دو طرف آن را كمتر برخوردار و بيشتر برخوردار مى‏نامند..

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید