بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :


تست های غیر مخرب
Non Destructive Testing

اسلاید 2 :

مقدمه
انواع عیوب در جوش
لزوم تست جوش
آزمون های ارزیابی به همراه مزایا و معایب

اسلاید 3 :

مقدمه :
موضوعی که همواره بحث بر انگیز بوده و موجب نگرانی طراحان و سازندگان سازه های فولادی است، چگونگی رفتاراتصالات است.
وسایل اتصالی که برای ساخت اعضا و اتصال آنها به یکدیگر به کار می روند شامل پرچ،پیچ وجوش است .
با وجود تمام معضلات در جوشکاری ،هنوز نمی توان جانشینی برای اتصالات جوشی متصوربود. عقیده اهل فن براین است که اگر استانداردهای مربوطه در طراحی و اجرای اتصالات جوشی به کار گرفته شود،با توجه به خواص متالورژی و مکانیکی ناحیه جوش شده،نباید اشکال خاصی در رفتار اتصال جوشی به وجود بیاید.
گواه خوب این ادعا استفاده موفق ازجوش در صنایع کشتی سازی،اتومبیل سازی،ظروف تحت فشار خطوط انتقال گازو صنایع نظیر می باشد که در آنها اتصالات جوشی به طور موفقیت آمیزی به كار گرفته شده است.

اسلاید 4 :

معرفي برخي از انواع عیوب در جوش ها

اسلاید 6 :

لزوم تست جوش
اگر از تعداد پروژه های عمرانی خاص صرفنظر کنیم ،غالبا اکثرپرسنل جوشکاری شاغل در بخش ساختمان،آموزش لازم را ندیده،و فاقد تبحر لازم هستند و معضل مهمتر اینکه هیچ کنترلی بر روی کیفیت اجرای جوش وجود ندارد.

عامل اصلی در بروز مشکل در جوشکاری
علت اصلی عدم رعایت اصول اساسی درحین اجرا است.

اسلاید 7 :

آزمون های ارزیابی

اسلاید 8 :

ارزیابی جوشکار
آزمونی که صلاحیت جوشکار را برای ضوابط آیین نامه ای تایید می کند،آزمایش های تشخیص صلاحیت یا ارزیابی جوشکارو یا آزمون های کیفیت اجرا خوانده می شود.
این ارزیابی مشخص می کند که آیا جوشکار دانش و مهارت لازم را در به کار گیری و اعمال دستور العمل جوشکاری مدون در رابطه با رده بندی کاری خود را دارد یا خیر.

اسلاید 9 :

روش های آزمایشی که کیفیت یک جوش را تعیین می کند،در دو طبقه تقسیم بندی می گردند :
1-آزمایش های غیر مخرب
2-آزمایش های مخرب

اسلاید 10 :

آزمایش های غیر مخرب
1- بازرسي چشمي (VT)
2-آزمون ذرات مغناطیسی(MT)
3-آزمون پرتو نگاري (RT)
4-بازرسی با مواد نافذ (PT)
a-آزمون با رنگ نافذ قرمز
b-آزمون با ماده نافذ حساس
5-آزمون فرا صوتی (UT)
6-آزمایش جریان گردابی (ET)
7-آزمایش سختی
a –برینل
b-راکول
C-ویکرز

اسلاید 11 :

بازرسی چشمی Visual Testing
بازرسي چشمي: در بيشتر اوقات، اولين مرحله در آزمون يك سازه، بازرسي چشمي است. بازرسي با چشم غير مسلح فقط عيبهاي نسبتاً بزرگي را كه به سطح قطعه راه دارند، نمايان خواهد كرد. با به كار بردن يك ميكروسكوپ ميتوان كارايي بازرسي چشمي را افزايش داد. در اين نوع بازرسيها، بزرگنمايي بسيار زياد ضرورتي ندارد و بيشتر ميكروسكوپهاي كه بدين منظور در دسترس هستند، بزرگنمايي در حدود 5 تا 75 برابر دارند.

اسلاید 13 :

مزایا :
ارزان ترین و ساده ترین روش
این روش را در طی تمامی مراحل تولید بکارمی گیریم .
روش مناسب NDT را به کمک این روش تعیین می شود .
محدودیت ها:
عیوب زیر سطحی قابل شناسایی نمی باشد .
بکار گیری به تجربه شخص بستگی دارد .
در صورت غفلت بازرس خطا زیاد است .

اسلاید 14 :

بازرسی با مايع نافذ Liquid Penetration Test
بازرسي با مايعات نافذ يكي از روشهايي است كه ميتواند براي عيب يابي تعداد وسيعي از قطعات مورد استفاده قرار گيرد، به شرطي كه عيبها به صورت ترك در سطح قطعه ظاهر شوند. اساس روش بر اين است كه مايع نافذ بر اثر جاذبه مويينگي به درون تركهاي سطحي نفوذ كرده و پس از يك مرحله ظهور، هر عيبي كه به شكل ترك يا شكستگي در سطح قطعه وجود دارد، با چشم رويت ميشود. براي بهتر ديده شدن اين تركها، مايع نافذ معمولاً به رنگهاي روشن و قابل ديد بوده و يا به ماده فلورسنت آغشته ميشود. در حالت اول معمولاً براي رنگين نمودن مايع از رنگ قرمز استفاده ميشود كه با نور روز يا نور مصنوعي قابل ديد باشد، ولي در حالت دوم براي ديدن تركها و درزها بايد از نور فرابنفش استفاده شود. امروزه، بازرسي با مايع نافذ، يكي از مهمترين روشهاي صنعتي است كه براي مشخص نمودن انواع مختلف عيبهاي سطحي مواد و قطعات، مانند تركها، بريدگيها و نواحي مكهاي سطحي، مورد استفاده قرار ميگيرد. اين روش تقريباً براي هر نوع ماده و در هر اندازهاي، چه بزرگ با شكل پيچيده و چه ساده، قابل استفاده است و معمولاً براي بازرسي توليدات ريختگي و كار شده فلزات آهني و غيرآهني، آلياژها، سراميكها، ظروف شيشهاي و مواد پليمر به كار ميرود.

اسلاید 15 :

مراحل انجام آزمایش مایع نافذ
آماده سازی سطحSurface Prepration
اعمال مایع نافذ Liquid Penetrant Applying
تمیز کاری Cleaning
اعمال ماده ظهورDeveloper Applying
بازرسی Inspection

اسلاید 16 :

انواع مواد ظهور :

خشک(پودر)
حل شده در آب
معلق در آب
حل شده در یک حلال
معلق در یک حلال

اسلاید 19 :

مزایا :

عیوب سطحی شناسایی می شود.
به شکل جنس قطعه بستگی ندارد .
ساده وارزان است .
شکل واندازه تقریبی عیب مشخص است .
محدودیت ها :

عیوب زیر سطحی را نشان نمی دهد .
تغییر رنگ دا ئمی نیست .
مواد مصرفی سمی است .
مواد مصرفی باعث خوردگی می شود .

اسلاید 20 :

آزمایش ذرات مغناطیسی Magnetic Particle Test

بازرسي با ذرات مغناطيسي، روش حساسي براي رديابي عيوب سطحي و برخي نقصهاي زير سطحي قطعات فرو مغناطيسي است. پارامترهاي اساسي فرآيند به مفاهيم نسبتاً سادهاي بستگي دارد. هنگامي كه يك قطعه فرومغناطيسي، مغناطيس ميشود، ناپيوستگي مغناطيسي كه تقريباً در راستاي عمود بر جهت ميدان مغناطيسي واقع است، موجب ايجاد يك ميدان نشتي قوي ميشود.

اين ميدان نشتي در رو و بالاي سطح قطعه مغناطيس شده حضور داشته و ميتواند آشكارا توسط ذرات ريز مغناطيسي ديدپذير شود. پاشيدن ذرات خشك يا ذرات مرطوب با يك مايع محلول بر روي سطح قطعه، موجب تجمع ذرات مغناطيسي روي خط گسل خواهد شد. بنابراين پل مغناطيسي تشكيل شده، موقعيت، اندازه و شكل ناپيوستگي را نشان ميدهد. 

يك قطعه را ميتوان با به كاربردن آهنرباهاي دائم، آهنرباهاي الكتريكي و يا عبور يك جريان قوي از درون يا برون قطعه، مغناطيس كرد. با توجه به اين كه با روش آخر ميتوان ميدانهاي مغناطيسي با شدت زياد در داخل قطعه ايجاد كرد، اين روش به صورت گستردهاي در كنترل كيفي محصول به كار ميرود زيرا اين روش حساسيت خوبي براي شناسايي عيوب قطعات و آشكارسازي آنها عرضه ميدارد .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید