بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

موضوع:
طراحي و توسعه محصول به زبان ساده

اسلاید 4 :

يك كالاي فيزيكي مانند؛ مواد غذايي ، راكت تنيس يا خودرو.
- يك خدمت مانند؛ خدمات بانكي، بيمهاي و هواپيمايي.
- يك فرد مانند؛ يك شخصيت سياسي يا يك هنرمند يا يك بازيگر.
- يك سازمان مانند؛ گروههاي خيريه، سازمانهاي تجاري يا يك گروه هنري.
- يك مكان مانند؛ يك شهر يا يك كشور.
- يك ايده مانند؛ يك جنبش سياسي يا اجتماعي.

اسلاید 5 :

منظور از آميخته يا آميزه محصول، بيان كليه مواردي است كه زير عنوان محصول بايد شناسايي، قضاوت و تصميمگيري شود مانند:
- نام (Name)
- ابعاد و اندازه و رنگ و طرح (شكل ظاهري)
- بستهبندي
- كيفيت
- روشهاي توليد
- فرمول و اجزا و مواد اوليه
- منحني عمر محصول (PLC)
- محصول جديد
- لوگو (LOgo)
- برند (Brand)
- خدمات بعد از فروش
آميخته يا آميزه محصول (Product mix)

اسلاید 6 :

محصولات، به طور كلي به دو گروه بزرگ محصولات مصرفي و محصولات صنعتي تقسيم ميشوند.
محصولات مصرفي يا Consumer Products يا Consumer goods به محصولاتي گفته ميشود كه توسط شخص مصرف كننده يا نماينده يا از طرف او خريداري ميشود و مصرف ميگردد. مانند مواد غذايي يا پوشاك يا لوازم خانگي، محصولات مصرفي به نوبه خود به دو زير گروه مصرفي بادوام يا Durables و مصرفي بيدوام يا Non-Durables تفكيك ميشود.
محصولات مصرفي بيدوام مانند مواد غذايي، خوراكي، آرايشي، بهداشتي و شويندهها نام برد كه با يك يا چندبار مصرف از بين ميروند، تقاضاي روزانه يا هفتگي يا ماهانه دارند و عموماً در خردهفروشيها، سوپرماركتها و يا داروخانهها عرضه ميشوند. اين گروه از محصولات، با نام اختصاري FMCG يا كالاهاي مصرفي تندفروش يا Fast moving consumer goods نيز ناميده ميشوند.
انواع محصولات از نظر مصرف

اسلاید 7 :

محصولات مصرفي بادوام مانند: لوازم خانگي، محصولاتي هستند كه با يك بار مصرف از بين نميروند و تقاضاي جايگزيني (Replacement) آنها هر چند سال يك بار است.

اسلاید 8 :

محصولات از نظر انتخاب به زير گروههاي زير تقسيم ميشوند:
-محصولات متداول يا راحتي يا Commodities يا Convenienced goods مانند لبنيات يا شويندهها كه خريدار هنگام انتخاب، چندان زحمتي به خود نميدهد و حتي ممكن است نام تجاري محصول را نيز به زبان نياورد و آنها را با هم مقايسه نكند.
محصولات ويتريني يا مغازهاي يا Shopping goods مانند انواع محصولات لوكس كه در ويترينها قرار دارند و خريدار احتمالي با رؤيت آنها و تحت تأثير جاذبههاي ظاهري، آنها را خريداري ميكند.
- محصولات ويژه يا SpeciaIty goods مانند محصولاتي كه نام تجاري معروف و قابل اعتمادي دارند و مصرف كننده با اشاره به Brand آن را درخواست ميكند و حاضر است چندين فروشگاه به دنبال آن بگردد و تحت تأثير توصيههاي فروشندگان نيز قرار نميگيرد.

اسلاید 9 :

انتخاب محصول براي توليد يا عرضه
يكي از مهمترين چالشها براي هر توليد كننده، پس از تكميل اطلاعات و شناساييها، پيدا كردن يك جاي پا براي ورود به بازار و تعيين نوع و مقدار محصول است.
مزيت نسبي (Comparative advantage)
مزيت نسبي به معني فراواني و ارزاني عوامل توليد مانند زمين، سرمايه، تكنولوژي، نيروي انساني، اطلاعات، شرايط اقليمي و هر آن چيزي است كه در صورت برخوردار بودن از آن، محصول توليدي يك بنگاه، يك شهر، يك استان يا يك كشور نسبت به رقبا، ارزانتر ، راحتتر و سريعتر به دست ميآيد.
شرط موفقيت در انتخاب محصول، برخورداري از مزيت نسبي است و طبيعتاً با اين مزيت ميتوان محصول را در ابعاد انبوه نيز توليد كرد و يكي ديگر از عوامل كاهش قيمت تمام شده، توليد در ابعاد انبوه يا Massproduction است.

اسلاید 10 :

مزيت رقابتي (Competitive advantage)
اكنون با وجود مزيت نسبي در توليد و قيمت تمام شده در سطح حداقل نسبت به رقبا به عامل يا عنصر ديگري براي موفقيت در دادوستد و بازاريابي محصول نيازمند هستيم و آن، مزيت رقابتي است.
مزيت رقابتي به معني توانايي تكنولوژي و قدرت صنعتي در فرآوري، تغيير شكل، ايجاد ارزش افزوده، ايجاد تنوع در ابعاد و اندازه و رنگ و طرح و شكل و قطعات يا قسمتهاي اضافي و دلخواه (options) است.
شرط موفقيت در تجارت، مزيت رقابتي است مانند كيفيت برتر نسبت به رقيب، تنوع بيشتر نسبت به رقيب، بستهبندي زيباتر نسبت به رقيب، خدمات بعد از فروش و گارانتي كاملتر و طولانيتر نسبت به رقيب و.
محصولي كه علاوه بر دارا بودن مزيت نسبي و مزيت رقابتي، از حجم توليد انبوه نيز برخوردار باشد، قطعاً موفق خواهد بود.

اسلاید 11 :

انتخاب حجم توليد در هنگام طراحي كارخانه و حتي قبل از آن و با توجه به حداقل ظرفيت اقتصادي و پيش بيني افزايش مصرف و توليد در آينده و همچنين فعاليتهاي امروز و آينده رقبا و طرحهاي گسترش و چندين عامل ديگر صورت ميگيرد.
توليد انبوه (Mass production)
پيروزي در رقابت، در سايه بهرهمندي از مزاياي رقابتي است. يكي از مهمترين مزيتهاي رقابتي كه ضمناً مزيت نسبي نيز هست، رهبري در هزينه پايين يا توانايي توليد محصول در حداقل قيمت نسبت به رقبا است. چنين توليد كنندهاي در سايه تكنولوژي روز و ماشين آلات مدرن با سرعت و راندمان بالا ميتواند در ابعاد ميليوني و ميلياردي توليد و قيمت تمام شده خود را به حداقل برساند.
استراتژي توليد انبوه،بهترين روش پاسخگويي به نياز بازار و برخورداري از مزاياي اقتصادي ناشي از مقياس وسيع توليد يا Economies of scale است.
حجم توليد

اسلاید 12 :

برند يا معادل پيشنهادي فارسي آن به نام «شناسه» به معني يك نام تجاري براي يك بنگاه يا يك نام اختصاصي براي يك فرد يا يك سازمان خيريه و مردمي است كه طول زمان و در اثر عمليات و فعاليتهاي مشتري مدارانه خود در ذهن افراد مصرفكنندگان به جايگاه بالاتر و متمايزي نسبت به نامهاي رقيب رسيده است.
مفهوم برند كاملاً با مفهوم محصول تفاوت دارد. يك برند ابعاد جديد و خاصي از محصول را عرضه ميكند كه با ساير رقبا متفاوت و باعث تمايز (Differentitiom) آن نسبت به ديگران ميشود. برند مفهوم و مقولهاي است كه مشتري نسبت به آن يك واكنش رواني مثبت دارد. در حالي كه محصول، ماهيتي فيزيكي يا خدماتي است كه براي رفع نياز مشتري طراحي، توليد و توزيع شده و الزاماً واكنش رواني مثبتي در پي ندارد.
تفاوت مفهوم محصول و برند (Brand)

اسلاید 13 :

هر محصولي از نظر تركيب و تعداد انواع و مدلها، ميتوان از چهار بعد زير مطالعه و بررسي كرد:
خط محصول يا Product line به معني گروهي از محصولات يك توليد كننده است كه به عللي مانند تشابه مصرفكنندگان، نوع مصرف، فروشگاههايي كه معمولاً محصول در آنها به فروش مي رسد، نوع سوخت، انرژي و ساير موارد ممكن است با هم دستهبندي شوند، مانند اينكه يك Brand معين، محصولات مختلف برقي، الكترونيكي، نفتسوز، گاز سوز، ورزشي، طبي و. را با نام تجاري خود وارد بازار كند.
خط محصول و ابعاد آن (Product line)
ابعاد خط محصول

اسلاید 14 :

كيفيت يا Quality يك مفهوم نسبي است. كيفيت به معني مجموعه صفات و ويژگيهايي است كه يك كالا، يك خدمت، يك شخص، يك سازمان و حتي يك فرآيند بايد داشته باشد تا نيازها و انتظارات آشكار و پنهان مشتري را برآورده نموده و ظرفيت بهبود پذيري داشته باشد.
- كيفيت برتر محصول در درجه اول باعث ايجاد رضايت و با افزايش و بهبود آن در بلندمدت باعث وفاداري و تعلق و تعهد مشتري نسبت به محصول و بنگاه مي شود.
-كيفيت برتر محصول، به عنوان يك تفاوت عمده يا تمايز (Differentition)، محصول خودي را نسبت به محصول رقيب در ذهن مصرف كننده برجستهتر و در موقعيت ترجيح و در اولويت انتخاب شدن قرار ميدهد.
كيفيت برتر محصول، باعث ميشود هزينههاي تبليغات و توزيع كاهش يابد.
كيفيت محصول (Quality)

اسلاید 15 :

منافع كيفيت برتر محصول

اسلاید 16 :

محصول داراي كيفيت، در درجه اول با برخورداري از صفات و ويژگيهاي مورد انتظار مصرف كننده، باعث رضايت او ميشود و در درجه دوم در صورت ايجاد ارزش افزوده (Value added) يعني هر دست آورد يا تسهيل در مصرف يا كاهش هزينه، باعث ايجاد وفاداري و نوعي تعهد داوطلبانه نسبت به ادامه خريد يا مصرف همان كالا يا نام تجاري ميگردد.
آثار كيفيت محصول بر آميخته يا آميزه بازاريابي
آثار كيفيت برآميخته بازاريابي

اسلاید 17 :

سرمایه انسانی یک شرکت از مهمترین عوامل نوآوری محسوب میشود. رویکردهای متعددی، سازمان ها را برای دستیابی به عملکرد نوآوری تحریک می کنند. یکی از این رویکردهای کاربردی، رویکرد سرمایه انسانی است،سرمایه انسانی هرشرکت، یکی از عوامل مهم موثر بر نوآوری آن است. اهمیت کیفیت سرمایه انسانی در ارتقاء نوآوری را نشان دادند. سرمایه انسانی در درون دانش، مهارت وتخصص افراد نهفته است و منبع مهم مزیت رقابتی افراد و سازمان ها محسوب می شود. سرمایه انسانی شامل مهارت ها و شایستگی های نیروی کار، دانش نیروی کار در زمینه ای که نیازمندی های موفقیت سازمان را فراهم می کند و استعدادها و رفتار آنان می باشدو بیانگر موجودی دانش افراد یک سازمان است وبه عنوان قابلیت جمعی یک سازمان برای استخراج بهترین راه حل ها از دانش افراد توصیف می شود. نوآوری،بعنوان یک فعالیت دانش بنیان از چند جنبه با سرمایه انسانی مرتبط است.
مدل منابع انسانی نوآور

اسلاید 18 :

منحني عمر محصول يا (Product life cycle)، يكي از مهمترين عناوين در شناسايي، مديريت و پيشبيني فعاليتهاي بازاريابي محصول در آينده است.
براي ترسيم منحني عمر محصول (يا دوره حيات محصول) ميتوان از آمار و سوابق فروش استفاده كرد. منحني عمر محصول به قسمتها يا دورههاي مشخصي قابل تقسيم است.
الف) دوران قبل از بهرهبرداري
ب) دوره معرفي يا ورود به بازار يا (Introduction)
ج) دوره رشد يا (Grwth)
د) دوره بلوغ يا تثبيت يا (Maturity)
هـ) دوره افول يا نزول يا (Decline)
منحني عمر محصول (PLC)

اسلاید 19 :

منحني عمر محصول PLC

اسلاید 20 :

توسعه محصول جديد يا (New Product Development) از نظر پروفسور فيليپ كاتلر به معني فرآيند مداوم و مستمري است كه از ساخت محصول اصلي آغاز و با بهبود محصول و ايجاد و معرفي محصولات و نامهاي تجاري جديد از طريق واحد تحقيق و توسعه يا R&D همان بنگاه ادامه مييابد.
توسعه محصول جديد (NPD)
شرايط معرفي محصول جديد
- وجود كانال هاي توزيع قوي و متعدد
- قدرت فرآيندهاي توليد
- قوت فعاليتهاي R&D
سيستمهاي عملياتي فوق
تسهيلات و امكانات بخش عمومي و حمايت از صنعت
صرفهجوييهاي مقياس (فاصله قابل توجه تا نقطه حداقل در منحني هزينههاي متوسط)
- نيازهاي كاركنان

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید