بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

حسابداری دولتی

اسلاید 3 :

نقش مسئولیت پاسخگویی درچارچوب نظری حسابداری دولتی

اسلاید 4 :

مقدمه
ایجیری معتقداست که درچارچوب نظری مبتنی برپاسخگویی هدف حسابداری فراهم ساختن اطلاعات مفیدبرای تصمیم های اقتصادی است .درجریان چارچوب نظری مبتنی برمسئولیت پاسخگویی ،هدف حسابداری ایجادیک سیستم مناسب جریان اطلاعات بین حسابده یا پاسخگووپاسخ خواه یا صاحبان حق می باشدحسابداری با مطمئن ساختن پاسخ خواه ازجریان به موقع وصحیح اطلاعات ،پاسخگو رانیز حمایت می کندصورتهای مالی شامل آنچه باید افشا شود وآنچه نیازی به افشاء نداردمی باشد.

مفهوم مسئولیت پاسخگویی در کشورهای با  نظام سیاسی مردم سالار از دیرباز جایگاه ویژ ه ای داشته است. در چارچوبی که مبتنی بر مسئولیت پاسخگویی است هدف حسابداری فراهم آوردن نظامی منصفانه  از جریان اطلاعات میان پاسخگو و پاسخ خواه است.این چارچوب بر پایۀ رابطه مسئولیت پاسخگویی میان دو طرف بنا می شود.بر مبنای رابطه بنیادی پاسخگو یی پاسخ خواه حق معین برای دانستن دارد ، در عین حال ،پاسخ گو نیز حق دارد از حریم قانونی خود حفاظت کند.دانستن اطلاعات بیشتر دربارۀ پاسخگو ضرورتاً بهتر نیست.البته شاید از منظر پاسخ خواه بهتر باشد اما لزوماً از منظر رابطه کلی پاسخگویی این گونه نیست . چارچوب های مفهومی مبتنی بر مسئولیت پاسخگویی حق هردو طرف را در نظر می گیرد.وبه همین دلیل دو سویه است.

اسلاید 5 :

مفهوم امروزین پاسخگویی بر ارکانی نظیر پذیرش "حق دانستن حقایق " و" حق پاسخ خوا هی " برای مردم استوار است در جوامعی که دارای نظام های سیاسی مردم سالارهستند ،مردم با انتخابات قدرت قانونی خود را به نمایندگان خویش وا می گذارند. لیکن حق داشتن حقایق و پاسخ دهی را برای خود محفوظ می دارند دراین قبیل جوامع ،مقامات منتخب در قبال اعمالی که انجام می دهند ،در برابر شهروندان مسئولیت پاسخگو یی دارند و شهروندان نیز به عنوان صاحبان حق ، حقایق را در مورد اعمال مسئولین و بر مبنای حقوق طبیعی دانستن و پاسخ خواهی به طور علنی و مستقیم یا از طریق نمایندگان قانونی خود ،پی گیری و مطالبه میکنند.در فرآیند مسئولیت پاسخگویی هر دو طرف پاسخگو و پاسخ خواه با استفاده از ابزار های مناسب ، در ایفای این مسئولیت و ارزیابی آن ،مشارکت می کنند.

اسلاید 6 :

نقش مسئولیت  پاسخگویی در چارچوب نظری حسابداری دولتی
این چارچوب بر پایه ارتباطی دو طرفه بنا شده است.بر اساس این ارتباط پاسخ خواه حق دارد بداند ،همانطور که پاسخگو حق دارد در افشای اطلاعات حریمی قانونی برای خود قائل شود.اغلب چارچوبهای نظری حسابداری بر مبنای تصمیم گیری ، یک سویه به سود استفاده کنند گان تدوین یافته است ،در حالی که چارچوب نظری مبتنی بر مسئولیت پاسخگویی دو طرفه بوده و منافع هر دو طرف را تضمین مینماید .واقعیت حسابداری نگهداری دفاتر برای استفاده شخصی نمی باشد، زیرا در این حالت نیازی به تدوین استاندارد های حسابداری و رعایت آن احساس نمی گردید.

اسلاید 7 :

ارتباط پاسخگويي ممكن است:
درون سازماني
برون سازماني
درون سازمان نیز کارمندان وکارگران برطبق سلسه مراتب سازمانی درمقابل رئیس خودپاسخگوباشند
یک شرکت ،یک دولت یاسازمان های تابع آن بایدبه سهامدارن،اعتباردهندگان،مشتریان به طورکلی عمومی مردم پاسخگوباشند.

اسلاید 8 :

براساس ارتباط مسئوليت پاسخگويي، پاسخگو ملزم به فراهم کردن اطلاعات خاصی براي پاسخ خواه است. حسابداري به منظور دستيابي به اين هدفها از دو ابزار اساسي شامل:

١– اسناد و مدارك مثبته و دفتر ها

٢– گزارشهاي مالي
اسناد و مدارك و دفتر ها زماني مورد رسيدگي قرار مي گيرد، كه تخلفاتي از جانب پاسخگو صورت گرفته باشد.
گزارشهاي مالي شامل اطلاعاتي است كه به طور منظم اختيار پاسخ خواه قرار مي گيرد.

اسلاید 9 :

ب)تصمیمات اقتصادی، اجتماعی بگیرند.
الف)مسئولیت پاسخگویی را ارزیابی کنند.
گزارشهای مالی نقش عمده ای در ادای و ظیفه پاسخگو یی ایفا می کنند. گزارشگری مالی باید اطلاعاتی فراهم کند که به استفاده کنندگان کمک کند تا :
وظیفه مسئولیت پاسخگویی عمومی در گزارشگری مالی دولتی مهمتر از گزارشگری مالی واحد های انتفاعی است. به همین دلیل بهای در خور ملا حظه ای به مفهوم پاسخگویی دولت اختصاص داده شده است.

اسلاید 10 :

یکی از هدفهای گزارشگری  مالی به مسئولیت پاسخ گویی دولت اختصاص یافته است مسئولیت مذکور جزء جدایی ناپذیر از کلیه هدفهای گزارشگری مالی دولتی شناخته می شود لذا گزارشگری مالی باید از یک سو به دولت کمک کند تا و ظیفه مسئولیت پاسخگویی عمومی خود را به جا آورد و از سوی دیگر استفاده کنند گان را قادر سازد که مسئولیت مذکور را ارزیابی  کنند. جزئیات این هدف گزارشگری به شرح زیر بیان شده است:
گزارشگری مالی باید اطلاعاتی در این مورد فراهم کند که آیا در آمد های سال جاری برای پرداخت های سال جاری کا فی بوده است؟

ب) گزارشگری مالی باید اطلاعاتی فراهم آورد که استفاده کنندگان را در ارزیابی قدرت تدارک کالا و خدمات و هزینه ها و وظایف اجرایی واحد دولتی ،یاری کند.

اسلاید 11 :

گزارشگری مالی باید استفاده کنندگان را به شرح موارد زیر در ارزیابی نتایج عملیات سالانه واحد دولتی کمک کند:

ب)گزارشگری مالی باید اطلاعاتی در مورد نحوه تأمین منابع مالی موردنیاز رای انجام فعالیتها و چگونگی تأمین نقدینگی  وا حد دولتی فراهم آورد.

ج)گزارشگری مالی باید اطلاعاتی را که برای تعیین و ضعیت مالی ناشی از نتیجه فعالیت سالانه واحد دولتی ضروری است فراهم آورد.

الف)گزارشگری مالی باید اطلاعاتی در مورد منابع و مصارف فراهم آورد.گزارشگری مالی باید حساب مخارج را بر حسب و ظایف و هدفها و حساب در آمد ها و سایر منابع را بر حسب انواع منابع ارائه کند و حدود درآمد و هزینه را نیز تعیین کند.

اسلاید 12 :

تهیه اطلاعات در حسابداری دولتی
همان طور که ملا حظه می شود تهیه اطلاعات برای تصمیم گیری های اقتصادی ،اجتماعی در هدف کلی چارچوب نظری شورای ملی حسابرسی دولتی  ،در در جه اول اهمیت قرار دارد و مسئولیت پاسخگویی به صورت ضمنی مورد توجه قرار گرفته است.
اولویت تصمیم گیری بر مسئولیت پاسخگویی در چارچوب نظری یا رشد مشهود است.
گزارشگری مالی فعالیتی اجرایی است و باید بر اساس سودمندی آن مورد ارزیابی قرار گیرد سودمندی اطلاعات مالی محدود به تصمیم گیری اقتصادی نخواهد بود بلکه شامل تصمیم گیری سیاسی و اجتماعی نیز خواهد بود.

اسلاید 13 :

هدف کلی چارچوب نظری بر نیاز های اطلاعاتی استفاده کنندگان برای تصمیم گیری استوار است.بر اساس مطالعات انجام شده در مورد استفاده کنندگان بالقوه اطلاعات مورد نیاز برای تصمیم گیری ایشان 5 طبقه کلی از اطلاعات مربوط ،به شرح زیر شناخته شده است:
1.     اطلاعات در مورد منابع مالی کوتاه مدت
2.     اطلاعات مالی در مورد وضعیت مالی واحد دولتی
3.     اطلاعات مالی در مورد مقایسه با قوانین ،شرایط قراردادها
4.     اطلاعات سودمند برای برنامه ریزی و بودجه بندی
5.     اطلاعات مربوط به عملکرد سازمانی و مدیریت.

اسلاید 14 :

اهمیت نقش مسئولیت پاسخگویی عمومی درچارچوب نظری موضوع بیانیه مفهومی شماره یک هیئت تدوین استاندارهای حسابداری دولتی زیر به شرح ذیل می باشد.

بند103)گزارش های مالی به دولت کمک می کند تاوظیفه پاسخگویی عمومی خودراانجام دهدگزارش های مالی همچنین نیاز استفاده کنندگانی راکه امکانات محدودی برای برای دسترسی اطلاعات دارندواشخاصی که به گزارش های مالی به عنوان منبع مهم اطلاعاتی اتکا می کنندتامین می کنند.

بند156)مسئولیت پاسخگویی سنگ بنای کلیه گزارش های مالی دولتی است .فرهنگ لغات مسئولیت پاسخگویی رابه این شرح تعریف کرده است (الزام به توضیح در قبال اعمال شخص به منظور ارائه دلایل منطقی برای آنچه انجام داده است.مسئولیت پاسخگویی دولت را ملزم می کننددر مورد اعمالی که انجام می دهد به شهروندان توضیح دهد

بند178)گزارش های مالی باید استفاده کنندگان را به شرح موارد زیر در ارزیابی نتایج عملیات سالانه واحد دولتی کمک کند

الف)گزارش های مالی باید اطلاعاتی درمورد منابع ومصارف فراهم آورندباید حساب مخارج ربرحسب وظایف وهدفها وحساب درآمد ها وسایر منابع رابرحسب انواع منابع ارائه کنندوحدودتطابق هزینه بادرآمدراتعیین کنند.

اسلاید 15 :

ب)گزارش گری مالی باید اطلاعاتی در مورد نحوه تامین منابع مالی مورد نیاز برای انجام فعالیت ها و چگونگی تامین نقدینگی واحد دولتی فراهم آورد.

بند179)گزارش گری مالی باید به استفاده کنندگان کمک کندتاسطح خدماتی را که واحد دولتی می تواندارائه کندوهمچنین قدرت ایفای تعهدات سررسیدشده آن را مورد ارزیابی قراردهد.

اسلاید 16 :

و در آخر:
با مطالعه اطلاعات فوق نتيجه گيري مي كنيم در جوامع پيشرفته امروزي پاسخگويي جزو لاينفك تصميم گيريها و برنامه ريزيهاي دولت بوده و پس از اتمام دوره برنامه با حسابرسي ها و حسابكشي ها نتايج عملكرد هر دستگاه بصورت ملموس و كاملا" واقعي و جامع در اختيار تصميم گيريها خواهد بود .

در ايران نيز مفهوم مسئوليت پاسخگويي مي تواند به عنوان معياري اساسي در ارزيابي قابليتهاي نظام حسابداري و گزارشگري مالي دولت جمهوري اسلامي ايران، مورد استفاده قرار گيرد.
نتیجه گیری
(( پاسخگويي بهتر –حسابكشي دقيق تر = افق روشنتر))

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید