بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

اختلالات هویت جنسی Gender Identity Disorders

اسلاید 2 :

مقدمه
می خواهیم در مورد یک ناهماهنگی روان جسمانی که از حدود هشتاد یا نود سال پیش شناخته شده صحبت کنیم . این بیماری در سال 1962 توسط دو دانشمند به نام آقایان بنجامن و کولور شناخته شد و ترانس نامیده شد و نام ملموس تر و ساده تر آن روان دگر جنسی است .
مهمترین مسئله ای که در همه جوامع باید مد نظر قرار گیرد این است که با بیمارانی مواجه هستیم که مغزشان و افکارشان ، روح و روانشان با جسمشان مغایرت دارد . خودشان نمی دانند که مرد هستند یا زن ، دختر هستند یا پسر . روان و فکر این افراد در یک مسیر مشخص و هدفدار حرکت نمی کند یعنی اختلال هویت جنسی برایشان به وجود آمده .

اسلاید 4 :

هویت جنسیGender Identity
این اصطلاح به احساس مردانگی یا زنانگی هر فرد از خود اطلاق نی شود.تا سن 2 تا 3 سالگی هر بچه با قاطعیت می تواند بگوید (من یک پسر )یا (من یک دختر) هستم.حتی در صورت رشد طبیعی نرینگی و مادینگی باز هم هر کس تکلیف انطباقی پیدا کردن را دارد.به عقیده رابرت استوار هویت جنسی اشاره ضمنی بر جنبه های روانی مربوط به مردانگی و زنانگی دارد.به عقیده او جنس اجتماعی و سکس بیولوژیک است.غالبا این دو هماهنگ هستند یعنی مردها مردانه و زن ها زنانه رفتار می کنند.اما جنس و سکس ممکن است بصورت متعارض یا متضاد رشد کنند.

اسلاید 5 :

نقش جنسیGender Role
رفتارنقش جنسی مربوط به (وتا حدودی )مشتق از هویت جنسی است.این مفهوم را جان مانی با این کلمات توصیف کرده است.(هر آنچه یک فرد برای شناساندن خود به عنوان یک پسر یا مرد و یا یک دختر یا زن می گوید یا می کند.نقش جنسی هنگام تولدبرقرار نمی گردد بلکه به تدریج از طریق تجاربی که شخص در برخورد و تعامل اتفاقی و پیش بینی نشده بدست می آورد از طریق دستورات و تلفیقات آشکار و از طریق روی هم گذاشتن دو و دو برای به وجود آوردن چهار .گاهی هم اشتباها پنج.بدست می آیند)
. حاصل استاندارد سالم .هماهنگی هویت جنسی و نقش جنسی است.هر چند صفات بیولوژیک حائز اهمیت است .عامل عمده در کسب نقش مناسب با جنس یادگیری است.نقش جنسی ممکن است متضاد با هویت جنسی در آید.شخص ممکن است با همجنس همانند سازی گروه ولی در عین حال لباس.آرایش مو.یا سایر خصوصیات جنس مقابل همانند سازی کرده و به اقتصاد موقعیت خصوصیات رفتاری همجنس را انتخاب نماید.

اسلاید 6 :

ناسازگاری جنسیGender Nonconformity
ناتوانی شخص برای سازش با خصوصیاتی که جامعه برای نقش جنسی انتخاب کرده است.این اصطلاح معمولا در مورد کودکانی که به اسباب بازی ها و بازی های جنس مقابل علاقه بیشتری نشان می دهند و قرائن بارز نقش جنسی را نشان نمی دهد بکار می رود.معهذا این حالت در سطحی بسیار پائینتر از اختلال هویت جنسی کودکی قرار دارد.

اسلاید 7 :

اختلال هویت جنسی Gender Identity Disorder
بر چسبی کلی برای اختلالاتی که با احساس نا متناسب بودن خصوصیات تشریحی و فیزیولوژیکی جسمی و نیز نقش جنس مشخص هستند .این اصطلاح بطور عمده ترانس و سیستم _ترانس سکسوآلیسم و اختلات هویت جنسی کودکی را شامل می گردد.یا میل مستمر به جنس مقابل بودن یا اصرار بر تعلق به جنس مقابل مراه با احساس ناراحتی شدید از بابت جنس و نقش جنسی تعیین شده اطلاق می شود و از نظر جنسی بین جسم و فکر تناقض و مغایرت دارد و از لحاظ کلامی و چه ظاهری شکل جنس مخالف عمل می کند.

اسلاید 9 :

همه گیر شناسی
در نمونه های پزشکی کودک تقریبا به ازای هر دختردارای این اختلال .پنج پسر وجود دارد. در نمونه های پزشکی بزرگسال تعداد مردان در حدود دو یا سه برابر بیشتر از زنان است.و این تفاوت ممکن است آسیب پذیری بیشتر در مورد پسران دارای هویت جنسی مقابل را در مقایسه با دختران دارای این صفت نشان دهد.و در حال حاضر مطالعات همه جانبه ای در جهت ایجاد داده هایی برای شیوع اختلال هویت جنسی وجود ندارد. داده ها از کشور های کوچکتر در اروپا با توجه به کل آمارهای جمعیتی و نظرات برآورده شده تقریبا به میزان 1 در 30000 برای مردان بالغ و 1 در 100000 برای زنان بالغی است که به دنبال جراحی های تغییر جنسیت هستند.

اسلاید 10 :

سبب شناسی
زمان به وجود آمدن این بیماران دقیقا در زمانی است که اسپرم پدر با تخمک مادر در هم امیخته می شود و در لحظه اول با اولین برخورد جنسیت مشخص می شود و اگر کروموزوم x وارد شده باشد جنسیت دختر و اگر کروموزوم y وارد شود جنسیت پسر می شود.پس نتیجه می گیریم موجودیت کروموزومی همان تحظه اول مشخص می شود.رشد مغزی و جسمی جنین در 3 ماهگی حاملگی مشخص می شود ودر همین زمان مغز تحت تاثیر فعل و انفعالات قرار می گیرد.و اگر یکی از ژنها به طور وارونه سوار شود فردی با هویت جنسی واژگون به دنیا می آید و آنها همان بیماران ما هستند.یافته های اخیر به تفاوتهایی در مغز ترانس سکسوال های . به . زن اشاره کرده اند .اما در یک نمونه کالبد شکافی روی 6 بیمار مبتلا _هسته های قرمز از نظر حجم با جنس تیبیک مونث هماهنگ بود تا جنس مذکر تیبیک .این یافته با همجنس گرا و غیر همجنس گرا بودن افراد ترانس سکسوال ارتباطی نداشت.

اسلاید 11 :

ویژگی های توصیفی مرتبط و اختلالات ذهنی
بسیاری از افراد دارای اختلال هویت جنسی از لحاظ اجتماعی گوشه گیر می شوند و این گوشه گیری و جدایی از دیگران به پایین بودن عزت نفس کمک می کند.و در بعضی موارد باعث نافرمانی در بچه ها و گرفتاریهایی می شود که ممکن است به تنفر و یا ترک مدرسه منجر شود و مورد آزار و اذیت هم سن و سالان و خانواده بطور ویژه ای عواقب معمولی برای پسران و دختران دارای این اختلال است .پسران دارای چنین اختلالی اغلب حالات زنانه و الگوهای صحبت مشخص نشان می دهند.آشفتگی می تواند بسیار فراگیر باشد بطوریکه فعالیت های ذهنی بعضی افراد فقط در حول فعالیتهایی که افسردگی جنسی را کاهش می دهد سیر می کند.و در حالی که از طرف خانواده طرد شوند پسران با مصرف هورمون اقدام کرده و به ندرت اقدام به عمل اخته کردن یا از بین بردن آلت تناسلی می کنند و گاهی با شناسنامه دخترانه و رفتاری پسرانه و بالعکس به فاحشگی و یا خودفروشی تن می دهند که در معرض بیماریهایی از قبیل ایدز قرار می گیرند.تلاش در جهت خودکشی را دارند در سنین 12 تا 20 سالگی و---دیگر به کام مرگ رفته اند .اواخر امر هم به این گروه گفته می شود که درست نمی باشد.اواخر گروه کوچکی است که میل به همجنس گرایی داشته و از روی انحراف فکری به این گروه می پیوندند.اما گروه روان دگر جنسی یا ترا جنسی هیچ تمایلی به همجنس گرایی نداشته و ندارد.

اسلاید 12 :

اختلال هویت جنسی کودکیGender Identity Disorder Of Childhood
خصوصیت اساسی در این اختلال وجود ناراحتی شدید و مستمر کودک در مورد جنس معین شده خود و میل شدید یا اصرار بر متعلق بودن به جنس مقابل است.دختر ها و پسرها از لباس پوشیدن کلیشه ای طبیعی دخترانه یا پسرانه منحرف شده و خصوصیات تشریحی خاص خود را رومی کند.در منتها الیه طیف اختلال هویت جنسی کودکان پسرهایی قرار دارند که طبق معیار های فرهنگ خود دخترانه تر از هر دختری رفتار می کنند.

طیف اختلال هویت جنسی مرز واضحی بین کودکانی که مستحق تشخیص رسمی هستند و آنهایی که چنین استحقاقی ندارند نمی توان تعیین کرد.دخترها به بازیهای پسرانه گرایش دارند و بازیهای بی نظم و خشن را ترجیح می دهند قهرمانان خیالی آنها اغلب قیافه های مردانه قوی هیکلی دارند مانند batman و superman .پسران را بعنوان همبازی ترجیح می دهند.دختران دارای چنین اختلال ادرار کردن بصورت نشسته خودداری می کند و ممکن است ادعا کند که آلت جنسی مردانه دارد یا در حال پرورش آن است و نمی خواهد سینه هایش رشد کند و حالت قاعدگی داشته باشد .ولی همچنین ممکن است ادعا کند که طوری بزرگ خواهد شد تا بصورت یک مرد باشد.چنین دخترانی معمولا نشانه های شناسایی تعارض جنسی را در نقشهای بازی .رویاها و تخیلات بروز میدهد.(پسران به بازیهای دخترانه گرایش دارند و از حوله و نوار و روسری اغلب برای نشان دادن موها و یا دامنهای بلند استفاده می شود.و بطور قابل توجهی از بازی در خانه .

کشیدن تصاویر دختران زیبا و شاهزادگان و.اقدام می کنند.عروسک مورد علاقهBarbie است و معمولا در بازیها نقش مادر را ایفا می کنند و کاملا متمایل به نقشهای خیالی زنانه هستند . آنها ممکن است اظهار کنند تا دختر باشند و ادعا کنند که طوری بزرگ خواهند شد که زن باشندو نشسته ادرار می کنند و طوری می نشینند که وانمود کنند که آلت جنسی مردانه ندارند .به ندرت پسران دارای این اختلال اظهار می کنند که آلت مردانه دارندو یا از آن نفرت دارند بطوریکه آنها می خواهند آنرا حذف کنند یا اینکه تمایل دارند به جای آن آلت جنسی زنانه داشته باشند.)

اسلاید 13 :

بزرگسالان و نوجوانان :
دارای علائم و نشانه های مشابهی هستند.و علاقه مند به زندگی به عنوان عضوی از جنس دیگر هستند .و این را آشکارا ابراز می کنند.و بصورت پذیرش نقش اجتماعی جنس مقابل آشکار می شود. و با استفاده از تغییرات هورمونی یا جراحی خواستار تغییر جنسیت خود می شوند.و از اینکه دیگران آنها را به عنوان جنسیتی که اختصاص یافته اند تشخیص دهند و احساس ناراحتی می کنند.در نوجوانان تشخیص صحیح بخاطر مسائل احتیاطی نوجوان مشکل است.این مسئله در صورتی که نوجوان درباره شناسایی تعارض جنسی احساس تردید کند یا احساس کند که برای خانواده غیر قابل قبول است.ممکن است پیچیده تر شود .نوجوان ممکن است مورد خطاب قرار گیرد زیرا والدین و معلمین از گوشه گیری اجتماعی یا آزار هم سن و سالان و ترد شدن نگران می شود.در چنین شرایطی تشخیص باید برای آن دسته از نوجوانانی که کاملا در لباس پوشیدن و طرز رفتار در تعارض با جنسیت خود هستند .به دقت انجام پذیرد.طبقه بندی تشخیص در کودکان و نوجوانان نیازمند کنترل بر دوره گستره ای از زمان است.

اسلاید 15 :

ملاکهای تشخیصی اختلالی DSM-IV-TR اختلال هویت جنسی جدول1-22
A : همانندسازی قوی و مستمر با جنس مقابل (نه فقط میل مربوط به هر گونه مزایای فرهنگی تصور جنسی مقابل بودن ).در کودکان با چهارتا (یا بیشتر)از خصوصیات زیر تظاهر می کند:
1.میل مکررا ابراز شده برای بودن یا اصرار بر این که او متعلق به جنس مقابل است .
2.در پسرها –ترجیح دادن لباس دخترانه یا تقلید ظاهر دخترانه اصرار بر پوشیدن لباسهای قالبی مردانه.
3.ترجیح دادن مستمر و مبرم نقشهای مقابل در بازیهای وانمودی یا تخیلات مستمر جنس مقابل بودن.
4.میل شدید به شرکت در بازیهای کلیشه ای و تفریحاتجنس مقابل
5.ترجیح دادن مبرم همبازیهای جنس مقابل بودن.
در نوجوانان و بالغین .اختلال یا علائمی نظیر میل ابراز شده برای جنس مقابل .جا زدن مکرر خود به عنوان جنس مقابل .میل برای مدارا شدن و زیستن به عنوان جنس مابل .یا اعتماد بر اینکه او احساسات و واکنشهای تیپیک جنس مقابل را دارد.

اسلاید 16 :

B: احساس ناراحتی مستمر با جنس خود یا احساس نامتناسب بودن در نقش جنس خودی.در کودکان اختلال با هر یک از علائم زیر تظاهر می کند: در پسرها قاطعیت مبنی بر اینکه احلیل یا بیضه ها چیزی نفرت آورند یا از بین خواهند رفت یا قاطعیت در مورد این که بهتر است شخص احلیل نداشته باشد یا بیزاری نسبت به بازیهای خشن پسرانه و رد اسباب بازیها بازیها و فعالیت های کلیشه ای پسرانه .در دخترها امتناع از ادرار کردن در حالت نشسته یا قاطعیت مبنی بر اینکه تمایلی به رشد پستانهای خود یا شروع عادت ماهیانه ندارد یا بیزاری بارز نسبت به لباس معمول دخترانه .در نوحوانان و بزرگسان اختلال یا علائمی نظیر اشتغال ذهنی با از بین بردن صفات اولیه و ثانوی جنسی (مثل درخواست تجویز هورمونها –جراحی –یا سایر روشهای تغییر فیزیکی مشخصات جنسی به منظور مشابهت با جنس مقابل )تظاهر می کند.

اسلاید 17 :

C.اختلال همزمان با یک اختلال فیزیکی دو جنس بودن نیست.
D .اختلال موجب ناراحتی قابل ملاحظه بالینی و تخریب در عملکرد اجتماعی شغلی با سایر زمینه های مهم می گردد.
برحسب سن فعلی کدگذاری نمایید:
اختلال هویت جنسی در کودکان 6/302
اختلال هویت جنسی در نوجوانان و بزرگسالان 85/302

اسلاید 18 :

ملاکهای تشخیصیICD-10 برای اختلالات هویت جنسی جدول 3-22
ترانس سکسوالیسم
A.شخص مایل است که بعنوان عضوی از جنس مقابل زندگی کند و پذیرفته شود که معمولا همراه با میل به تبدیل هر چه هماهنگ تر جسم با جنس مقابل از طریق جراحی یا دارویی است.
B.هویت ترانس سکسوال حداقل 2 سال بطور مستمر دوام داشته است.
C.اختلال علامتی از یک اختلال روانی دیگر نظیر اسکیزوفرنی نیست و با نا هنجاری کروموزومی رابطه ندارد .

اسلاید 19 :

ترانس و سیستم دو نقشی
A.شخص لباس جنس مقابل را به تن می کند که موقتا خود را عضوی از جنس مقابل احساس کند.
Bا.نگیزش جنسی برای مبدل پوشی وجود ندارد .
C.شخص میل برای تغییر دائم به صورت جنس مقابل ندارد .
اختلال هویت جنسی کودکی
برای دخترها
شخص ناراحتی مستمر و شدید در مورد دختر بودن خود دارد و میل ابراز شده برای پسر بودن (نه فقط میل به خاطر مزایای فرهنگی پسر بودن از دیدگاه خود کودک )یا مصرانه ادعا می کند که پسر است.
یکی از موارد زیر باید وجود داشته باشد .
1. بیزاری بارز مستمر در برابر لباس بهنجار دخترانه و اصرار به استفاده از لباس کلیشهای پسرانه نظیر استفاده از زیر پوش پسرانه و نظایر آن .

اسلاید 20 :

برای دخترها
A.شخص ناراحتی مستمر و شدید در مورد دختر بودن خود دارد و میل ابراز شده برای پسر بودن (نه فقط میل به خاطر مزایای فرهنگی پسر بودن از دیدگاه خود کودک )یا مصرانه ادعا می کند که پسر است.
B.یکی از موارد زیر باید وجود داشته باشد .
1.بیزاری بارز مستمر در برابر لباس بهنجار دخترانه و اصرار به استفاده از لباس کلیشهای پسرانه نظیر استفاده از زیر پوش پسرانه و نظایر آن .
2. انکار مستمر ساختارهای تشریحی زنانه که حداقل به یکی از اشکال زیر تظاهر می کند:
(a)اظهار قاطعانه در مورد داشتن آلت مردانه یا پیدایش آن در آینده
(b)امتناع از دفع ادرار در حالت نشسته
(c)اظهار قاطعانه مبنی بر اینکه مایل به داشتن پستان و بروز قاعدگی در خودش نیست.
C.دختر هنوز به سن بلوغ نرسیده است.
D.اختلال باید حداقل 6 ماه دوام داشته باشد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید