بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بررسی فرآیند سیاستگذاری در قانون ساماندهی مد و لباس
اسلاید 2 :
مقدمه:
اهمیت لباس: تغییر اجباری هویت ملی و دینی
مساله همسان سازی در پدیده جهانی سازی
اسلاید 3 :
ترویج گسترده مدل ها و الگوهای غربی در جامعه
نابسامانی در الگوهای پوشش
بی تناسبی نوع پوشش حاکم بر جامعه با هویت ملی-دینی
شکاف در خانواده
اسلاید 4 :
مقام معظم رهبری دام ظله :
«مدگرایی افراطی پذیرفتنی نیست و برای ایجاد تنوع در لباس نباید از مدل های غربی تقلید کرد، بلکه می توان با ارائه الگوهای بومی و ایرانی و طراحی لباس ملی ایرانیان این نیاز را تامین کرد.»
(در جمع جوانان و دانشجویان استان همدان 1383/17/4)
اسلاید 5 :
تاریخچه:
1365: قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباس های خلاف شرع
(عدم لحاظ مصادیق لباسهای شرعی و مصادیق جریحه دار کردن عفت عمومی)
به تصویت مجلس شورای اسلامی
1374: اصول و مبانی و روشهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف
به تصویت شورای عالی انقلاب فرهنگی
اسلاید 6 :
1384: ارائه طرح پیشنهادی از سوی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی به کمیسیون فرهنگی مجلس
نتیجه:
تصویب قانون ساماندهی مد و لباس
در 11 ماده و 3 تبصره در تاریخ 1385/10/12
اسلاید 7 :
ماده1- به منظور حفظ و تقویت فرهنگ و هویت ایرانی- اسلامی ، ارج نهادن، تبیین، تئبیت و ترویج الگوهای بومی و ملی، هدایت بازار تولید و عرضه البسه و پوشاک براساس طرح ها و الگوهای داخلی و نیز در جهت ترغیب مردم به پرهیز از انتخاب و پرهیز از مصرف الگوهای بیگانه و غیر مأنوس با فرهنگ و هویت ایرانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است جهت پی ریزی ساختار مدیریتی موضوع این قانون، کار گروهی (کمیته ای) متشکل از یک نفرنماینده تام الاختیار از هر کدام از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش، بازرگانی و صنایع و معادن و سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و مدیریت و برنامه ریزی کشور و سه نفر از نمایندگان صنوف ذیربط (طراحان و تولید کنندگان) و یک نفر نماینده از کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به عنوان ناظر تشکیل دهد.
اسلاید 8 :
ماده2- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وسازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفـنـــد در جهت ترویج نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی و بومی مناطق مختلف ایران نمادها و الگوهای مورد تأیید کار گروه (کمیته) یاده شده در ماده ( 1) این قانون را تــشویق و ترغیــب و تبلیــغ نماینــد و در جهت پرهـیز از تبلیـغ الگوهای مغایر با فرهنگ ایرانی – اسلامی اهتمام جدی بورزنـد.
ماده3- وزارت فرهنگ و ارشــاد اسلامی مکـلــف اسـت بــا همکــاری وزارت بازرگــانی جهت تبــادل فرهنــگی ملل مسلمان، موزه، نمایشگاه و جشنواره ملــی، منطقــه ای و بــین المللی با محوریــت معــرفی نمادها و الگوهای پارچه و لباس ایرانی – اسلامی برگزار نماید.
اسلاید 9 :
ماده4- طرح ها و الگوهای تولید شده پارچه و لباس مبتنی بر نمادهای ایرانی – اسلامی مشمول حمایت قانونی حقوق مؤلفان و مصنفان و کانون ثبت اختراعات و مالکیت صنـعتی خواهد بود.
ماده 5- وزارت بازرگانی مکلف است برای دسترسی عمومی و حمایت از تولید و فروش پارچه ها و پوشاک منطبق با الگوهای ایرانی-اسلامی، نمایشگاه های عرضه فصلی مد و لباس و پوشاک برگزار نماید.
اسلاید 10 :
ماده 6- وزارت بازرگانی مکلف است برای حمایت از تولیدات داخلی با رعایت قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال 1372 و اصـلاحات بعدی آن ، عوارض گمـرکـی ، بر واردات تجاری پوشاک و پارچه های خارجی وضع نماید به نحوی که امکان رقابت برای تولیـد کـنندگان داخلی فراهـم گـردد.
ماده 7- وزارتخانه های تعاون، کار و امور اجتماعی و صنایع و معادن مکلفنــد در تأسـیس تعاونی، اعطای مجوز فعالیت و استفاده از تسهیـلات دولـتی، طراحان و تولید کنندگان پارچه و لباس مبتنی بــر الگوهای ایرانی – اسلامی را در اولویت قرار دهند.
اسلاید 11 :
ماده 8- وزارت بازرگانی موظف است تمهیدات و اقدامات حمایتی لازم را برای تشکیل و تقویت صنف طراحان لباس لباس اعمال نماید.
ماده 9- کلیه دستگاه های دولتی مکلفند از بودجه سنواتی ردیف های خدماتی رفاهی خود، جهت تشویق تقاضای پارچه و لباس منطبق با الگوهای ایرانی – اسلامی تسهیلات خرید پارچه و لباس های مذکور را در اختیار کارکنان خود قرار دهند.
اسلاید 12 :
ماده 10- وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و فرهنگ و ارشاد اسلامی موظفند نسبت به حمایت و پشتیبانی از تحقیقات و رساله های تخصصی مشمول این قانون اقدام لازم به عمل آورند.
ماده 11- آیین نامه اجرایی این قانون ظرف مدت سه ماه توسط وزارت ارشاد اسلامی با همکاری سایر دستگاه ها و نهادهای ذیربط تهیه و تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.
اسلاید 13 :
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی:
تشکیل کارگروه مد و لباس
راه اندازی نمایشگاه مد و لباس (فرهنگسرای نیاوران)
تولید کننده، عرضه کننده و طراح در کنار هم
نتیجه: عدم رضایت این سه دسته
بودجه کم کارگروه : (یک میلیارد تومان در سال)
عدم تشکیل جلسات کارگروه با حضور همه اعضا
سایر مشکلات تاثیرگذار:
قاچاق، مجلات مد، شبکه های ماهواره ای
اسلاید 14 :
وزارت بازرگانی:
عدم حمایت از تولید کنندگان داخلی (کارخانجات نساجی)
عدم توجه به عوارض گمرکی
نهادهای نظارتی
- عدم جمع آوری مانکن ها