بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
پیشگیری از خود کشی
اسلاید 2 :
خودكشي از جمله ده علت اصلي مرگ در كشورهاي مختلف جهان است و سالانه بيش از يك ميليون نفر خودكشي ميكنند.
اسلاید 3 :
طبق آمارهاي منتشر شده تعداد تقريبي افرادي كه در ايران خودكشي ميكنند سالانه حدود 5000 نفر ميباشد، علاوه بر آن تعدادي از افراد در مناطق مختلف كشور خودكشي میکنند ولي در آمار كلي سالانه جاي ندارند.از آنجا که هر فردی كه خودكشي ميكند عضوي از يك خانوار ايراني 6نفره نفر باشد حداقل30000 نفر از مردم كشور ما بنوعي با مشكل خودكشي و پيامدهاي رواني و اجتماعي آن درگيرند.
اسلاید 4 :
نکات کلیدی راجع به خودکشی درجهان
هر 40 ثانیه یک نفر در سراسر دنیا جان خود را در اثر خودکشی از دست میدهند.
هر 3 ثانیه یک نفر اقدام به خودکشی میکند.
خودکشی جزء 3 علت اصلی مرگ افراد 35-15 سال است.
هر خودکشی حداقل برای 6 نفر دیگر تأثیر بدی دارد.
تأثیرات روانشناختی، اجتماعی، و اقتصادی خودکشی بر خانواده و جامعه غیرقابل اندازهگیری است.
اسلاید 5 :
تعريف خودكشي
خودکشی به معنای خاتمه زندگی به دست خودفرد است.اگر کسی دست به خودکشی بزند ولی زنده بماند به این رفتار اقدام به خودکشی میگوییم.
پديده افكار خودكشي در بسياري از اقشار مردم از جمله (جوانان، مردان، زنان و افراد مسن) ديده ميشود. كه عدم پيشگيري از آن ميتواند اقدام به خودكشي را بهمراه داشته باشد.
اسلاید 6 :
خودکشی یک مشکل پیچیده است که علل یا دلایل متعددی دارد خودکشی در نتیجه تعامل عوامل متعدد زیست شناختی، ژنتیک، روانشناختی، اجتماعی، فرهنگی، و محیطی بوجود میآید.توضیح این موضوع که چرا برخی افراد تصمیم به خوکشی میگیرند در حالی که برخی دیگر در شرایط یکسان یا حتی بدتر از آن چنین کاری نمیکنند مشکل است. با این حال بیشتر خودکشیها قابل پیشگیری هستند
اسلاید 7 :
خودكشي به تنهايي يك بيماري نيست، و الزاماً نشانه يك بيماري نميباشد، بلكه اختلالات روان پزشكي عامل اساسي مرتبط خودكشي هستند.
اسلاید 8 :
شايعترين اختلالاتي كه با هم ديده ميشوند عبارتند از، الكليسم، اختلالات خلقي (مانند افسردگي) و اختلالات شخصيتي و ساير اختلالات روانپزشكي
اسلاید 9 :
اختلالات خلقي
تمام انواع اختلالات خلقي با خودكشي مرتبط هستند. اين اختلالات شامل اختلال دو قطبي، حمله افسردگي، اختلالات افسردگي راجع (عود كننده يا تكراري) و اختلالات خلقي مستمر
اسلاید 10 :
در بسياري از موارد افسردگي زير نقاب علائم جسمي مخفي ميشوند و بيمار تنها از علايم به ظاهر جسمي شكايت دارد.
اسلاید 11 :
علايم شايع كه بيمار افسرده با آنها مراجعه ميكند عبارتند از :
خستگي
غمگين بودن
نداشتن تمركز ذهني
دلشوره
بيقراري
اختلالات خواب
احساس درد در قسمتهاي مختلف بدن
اسلاید 12 :
علايم ياد شده بايستي پزشك را هشيار كند كه افسردگي در كار است و لازمست خطر خودكشي را ارزيابي كند. علايم اختصاصي زير نشانگر بالا بودن خطر خودكشي است:
بيخوابي مستمر
بيتوجهي به سرو وضع ظاهري
بيماري شديد (بخصوص افسردگي پسيكوتيك)
اختلال در حافظه
بيقراري
حملات پانيك
اسلاید 13 :
اسكيزو فرنيا
خطر خودكشي در زمانهاي زير بالاترين ميزان است:
مراحل اوليه بيماري
عود زود هنگام
اوايل بهبودي
خطر خودكشي با ا فزايش طول مدت بيماري كاهش مييابد
اسلاید 14 :
اختلالات شخصيت
مطالعات اخير در مورد خودكشي، مؤيد شيوع بالاي ( 50- 25درصد) اختلالات شخصيت در آنان است. شايعترين اختلالات مرتبط با خودكشي اختلال شخصيتي مرزي و ضد اجتماعي هستند. همچنين اختلالات شخصيتي هيستر يونيك و خود شيفته و بعضي خصيصههاي شخصيتي مثل تكانش گري و پرخاشگري هم با خودكشي مرتبط هستند.
اسلاید 15 :
اختلالات اضطرابي
در بين اختلالات اضطرابي، شايعترين اختلال اختلال مرتبط با خودكشي اختلال پانيك ميباشد. پس از آن اختلال وسواس اجباري است. ساير اختلالات سوماتوفرم اختلالات خوردن (بياشتهايي عصبي و جوع) هم با خودكشي مرتبط هستند.
اسلاید 16 :
خودكشي و اختلالات جسمي
خطر خودكشي در بيماريهاي مزمن جسمي افزايش مييابد. بعلاوه در بيماريهاي جسمي، ميزان اختلالات روان پزشكي بخصوص افسردگي بيشتر ديده ميشود. مزمن بودن، ناتواني و پيش آگهي بد بيماري جسمي با خودكشي مرتبط هستند
اسلاید 17 :
جنس
در بسياري از كشورها مردان بيش از زنان خودكشي ميكنند.نسبت مرد به زن از كشوري به كشوري ديگر متفاوت است.چين تنها كشوري است كه در آن زنان در مناطق روستايي بيش از مردان و در مناطق شهري تقريباً برابر با مردان خودكشي ميكنند.
اسلاید 18 :
سن
سالمندان (بالاي 65 سال) و جوانان (30 – 15 سال) در معرض خطر بيشتر خودكشي هستند. مطالعات اخير افزايش ميزان خودكشي در مردان ميان سال را نشان ميدهد.
اسلاید 19 :
وضعيت تأهل
افراد طلاق گرفته، بيوه و مجرد در معرض خطر بيشتر خودكشي هستند. بنظر ميرسد ازدواج براي مردان در برابر خودكشي عامل محافظتي باشد اما براي زنان چنين نيست، متاركه و تنها زندگي كردن خطر خودكشي را با لا ميبرد.
اسلاید 20 :
بيكاري
رابطه محكمي بين بيكاري و خودكشي وجود دارد، اما ماهيت اين رابطه پيچيده است. احتمالاً تأثير بيكاري از طريق عواملي چون فقر، محروميت اجتماعي، مشكلات خانوادگي و نا اميدي اعمال ميشود. از سوي ديگر افرادي كه دچار اختلالات روانپزشكي هستند بيشتر از سايرين گرفتار بيكاري ميشوند. هميشه به تفاوت بيكاري فعلي و دراز مدت توجه كنيد زيرا خطر خودكشي در اولي بيشتر است.