بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

طرح تشکیل پارلمان مشورتی زنان استان خراسان رضوی

اسلاید 3 :

مقدمه:
با استناد به مبانی اعتقادی منبعث از قرآن کریم و شرع مقدس و اسناد بالادستی نظام مقدس جهوری اسلامی ایران،( قانون اساسی، سند چشم انداز 1404 برنامه ششم توسعه اقتصادی اجتماعی و .)و با هدف افزایش مشارکت زنان در رسیدن به توسعه پایدار و متوازن، فراهم آوردن زمینه مشارکت زنان استان در کلیه ابعاد امری انکار ناپذیر می نماید .
از آنجائیکه شورای برنامه ریزی توسعه استان بالاترین نهاد تصمیم گیری ،تصویب ،هدایت ،هماهنگی و نظارت بر کلیه امور برنامه و بودجه ای و توسعه ،اقتصادی ،اجتماعی و فرهنگی در سطح استان می باشد.این شورا متشکل از کارگروههای تخصصی می باشد که فرآیند کارشناسی تصمیم سازی های تخصصی در آنها انجام می شود.کارگروه زنان وخانواده به عنوان یکی از کارگروه های تخصصی این شورا ایفای نقش می نماید.و با عنایت به طیف گسترده و فراگیر وظایف و ماموریت های دفتر زنان وخانواده و نقش آفرینی و اثر بخشی در سایر کارگروهها در تکاپوی ، ایجاد الگویی برای بهره مندی از ظرفیت بسیار بالای زنان استان در این مسیر مصمم می باشیم.
لذا در این راستا :لذا به منظور افزایش مشارکت زنان در فرآیند تصمیم سازی و تصیم گیری برنامه های توسعه استان طرح تشکیل پارلمان مشورتی زنان استان خراسان رضوی به عنوان یکی از ابزارهای تحقق افزایش مشارکت زنان به کارگروه زنان وخانواده تقدیم می گردد.

اسلاید 4 :

ا- اهداف
1-1- شناسایی و معرفی ظرفیت های بانوان استان در تمامی عرصه ها
2-1-افزایش نقش زنان در نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری
3-1-ایجاد زمینه استفاده از زنان در حوزه های مدیریتی
4-1-ارتقا سرمایه اجتماعی جامعه زنان
5-1-تحکیم بنیان خانواده

اسلاید 5 :

2- ارکان :
الف) مجمع عمومی پارلمان
ب) هیات رییسه
ج) کمیسیونهای تخصصی

ایجاد ،انحلال و نظارت بر پارلمان اساس مصوبه کارگروه زنان وخانواده انجام خواهد شد.

اسلاید 6 :

وظایف و اختیارات دفتر امور بانوان و خانواده استانداری
1-هدایت، راهبری و هماهنگ سازی امور بانوان و خانواده در سطح استان به منظور ایجاد زمینه رشد و تامین همه جانبه حقوق مادی و معنوی زنان و تحکیم خانواده.
2-سازماندهی و ساماندهی امور زنان و خانواده در راستای سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران در سطح استان.
3-مطالعه و تحقیق در خصوص مسائل و مشکلات مربوط به امور خانواده و بانوان در ابعاد زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و جهت دهی آنان به سوی سیاست های کلان جمهوری اسلامی ایران با رویکرد بومی و ارائه پیشنهادهای لازم از طریق استفاده از پژوهش ها و نظرات نخبگان.
4-مطالعه و شناخت امکانات و تسهیلات مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی استان و برنامه ریزی جهت بهره برداری بهینه از امکانات مذکور برای تقویت جایگاه بانوان و خانواده در استان.
5-تعیین راهبردها و شاخص های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی زنان و خانواده در سطح استان به منظور فراهم آوردن زمینه های لازم برای بهبود و ارتقای سطح کیفیت مناسبات خانواده.
6-بررسی و شناسایی موانع و مشکلات اجرای قوانین و مقررات مربوط به زنان و خانواده به منظور یافتن راه حل های مناسب برای رفع تنگناهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زنان و تحکیم خانواده.
7-مطالعه، بررسی و برنامه ریزی نحوه آموزش و ایجاد زمینه مساعد جهت افزایش سطح آگاهی و دانش عمومی خانواده ها و بانوان در استان با توجه به خصوصیات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی حاکم بر مناطق.
8-حمایت و سازماندهی کانون های فرهنگی و اجتماعی بانوان و پشتیبانی از سازمان های مردم نهاد حوزه زنان و خانواده به عنوان ساز و کار توسعه و ارتقای مشارکت زنان در عرصه های مختلف.
9-مدیریت تعامل با واحدهای استانی دستگاه های اجرائی، سازمان ها و نهادهای ذیربط در امور بانوان به منظور تبادل نظر، آگاهی از طرح ها و برنامه های سایر دستگاه ها و هماهنگی جهت پیشبرد امور زنان و خانواده از طریق کارگروه تخصصی زنان و خانواده.
10-تلاش در جهت تأمین اعتبارات مورد نیاز برای اجرای طرح ها و برنامه های مربوط به امور خانواده و زنان در استان با همکاری واحدهای استانی دستگاه های ذیربط با تاکید بر اهمیت پیگیری مصوبات کارگروه تخصصی زنان و خانواده در شورای برنامه ریزی و توسعه استان.
11-فراهم آوردن موجبات اجرای وظایف وزارت کشور در ارتباط با مسائل خانواده و بانوان سراسر کشور از طریق استاندار و فرمانداران و سایر واحدهای استانی دستگاه های ذیربط.
12-شناسایی مسائل و مشکلات اجرای برنامه های اجتماعی و رفاهی خانواده ها و بانوان استان و پیگیری از طریق مسئولین ذیربط تا رفع مشکلات.
13-نظارت و پیگیری فعالیت کانون های فرهنگی اجتماعی خانواده و بانوان به منظور توسعه مشارکت زنان در عرصه های مختلف در سطح استان.

اسلاید 7 :

1-مجمع عمومی :
مجمع عمومی پارلمان از بین زنان صاحب نظر و فعال ،فرهیخته، کارآمد، مجرب ، علاقمند و موثر در اقشار و گروههای مختلف بانوان به تعداد109نفر در استان و35 تا 75نفر در شهرستان انتخاب می شوند.
فعالیت پارلمان برای حداکثر مدت دو سال و یک ماه دردوره اول و 2 سال در دوره های بعدی خواهد بود.

اسلاید 8 :

1-2 اعضا هیات رییسه پارلمان استانی 9 نفر و از بین109نفر مجمع عمومی در پارلمان استانی انتخاب می شوند.
2-2 پارلمان استان موظف است بعد از تشکیل هیات رییسه و مشخص شدن اعضا ، نسبت به تدوین اساس نامه و تایید آن توسط اعضاو اخذ تاییدیه به کارگروه زنان وخانواده اقدام نماید.

1-2 - اعضا هیات رئیسه پارلمان شهرستانها
اعضا هیات رییسه پارلمان شهرستانی حداقل 7 و حداکثر 9 نفر از بین اعضا به تناسب جمعیت بانوان شهرستان و شاخص های اقشار و گروههای مختلف بانوان از 35 تا 75 نفر مطابق جدول شماره 2 انتخاب می شوند .
2-هیات رئیسه

اسلاید 9 :

3-کمیسیون های تخصصی
1-3 : پارلمان در استان و هر یک از شهرستانها می تواند حسب نیاز و تائید رئیس پارلمان، نسبت به تشکیل کمیسیونهای تخصصی مورد نیاز در قالب حداکثر 5 کمیسیون جهت بررسی، اصلاح و تکمیل طرح ها و پیشنهادات مطروحه در جلسات پارلمان، تهیه و تمهید طرح های لازم و انجام وظایف دیگر، اقدام نماید.
2-3 : کمیسیونهای 5گانه به شرح ذیل است.
1-کمیسیون اجتماعی، فرهنگی
2- کمیسیون اقتصادی و اشتغال
3-کمیسیون آموزش و پژوهش و توانمند سازی
4-کمیسیون سلامت وجمعیت
5-کمیسیون حقوقی

اسلاید 10 :

منتخبین عضو پارلمان از بین گروهها و اقشار ذیل باشند

اسلاید 11 :

چگونگی انتخاب نماینده اقشار و گروه های مختلف بانوان
1-سازمانهای مردم نهاد :
منظوراز سازمانهای مردم نهاد در این دستور العمل سازمانهایی هستند که از یکی از مراجع ذیصلاح و قانونی ، مجوز فعالیت اخذ کرده و علاوه بر آن ، مدیرعامل آنان زن یا نصف بیشتر اعضا آن را زنان تشکیل می دهند و یا فعالیت سمن در حوزه زنان وخانواده تعریف شده است. از این سازمانها در محل فرمانداری دعوت به عمل آمده و آنان از بین خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3 نماینده انتخاب می کنند.



2-نظام های حرفه ای (پزشکی ،مهندسی ،پرستاری ،روانشناسی ، مددکاری اجتماعی و..)

نظام های حرفه ای از فعالین در نظام خود دعوت به عمل آورده تا از بین اعضا به تعداد مشخص شده در جدول شماره 3 نماینده انتخاب کنند و به فرمانداری اعلام نمایند.

اسلاید 12 :

3- اتاق بازرگانی /صنایع /معادن و کشاورزی /خانه صنعت ومعدن وتجارت :

با توجه به اینکه اتاق بازرگانی /صنایع /معادن و کشاورزی /خانه صنعت و معدن در سطح شهرستانهای استان فاقد نماینده هستند لذا در سطح مشهد از بین خود نماینده ای به تعداد مندرج در جدول شماره 3 انتخاب می کنند و در سایر شهرستانها ادارات صنعت ومعدن وتجارت و جهاد کشاورزی از فعالین حوزه اقتصادی دعوت به عمل آورده و از بین خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3 نماینده انتخاب نموده و به فرمانداری ها اعلام نماید .

4-اتاق اصناف :

اتاق اصناف از فعالین حوزه اقتصادی دعوت به عمل آورده تا از بین اعضا خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3 نماینده انتخاب کنند و به فرمانداری ها اعلام نمایند.
5- اتاق تعاون :

اتاق تعاون از فعالین حوزه اقتصادی دعوت به عمل آمده و از بین خود به تعداد مشخص شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب کنند و به فرمانداری ها اعلام نمایند.

6-دهیاران:

ا ز دهیاران فعال توسط فرماندار در محل فرمانداری دعوت بعمل آمده و این افراد از بین خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب نمایند.

اسلاید 13 :

7-انجمن های صنفی و کارگری و کارفرمایی :
اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی از فعالین انجمن های صنفی کارگری و کارفرمایی دعوت به عمل آورده و این افراد از بین خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب کنند.و به فرمانداری هااعلام نمایند.

8- نمایندگان شوراهای شهر و روستا :

اعضای شورای شهر و روستا از بین خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده به فرمانداری اعلام نمایند.

9-پارلمان مدام (معلمان –دانش آموزان –اولیا- مدیران مدارس):

پارلمان مدام در سطح مشهد با نظارت اداره کل آموزش پرورش خراسان رضوی و در سطح شهرستانها با رای و نظر پارلمان ها و نظارت اداره آموزش و پرورش منطقه (خود شهرستان ) از بین خود به تعداد مشخص شده در جدول شماره 3نماینده به فرمانداری ها اعلام نمایند.

10-خیرین: (مدرسه ساز-مسکن ساز- بیمارستان ساز و..)

سازمان بهزیستی از خیرین در حوزه های مختلف دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خود آنان به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب و به فرمانداری ها اعلام نماید.

اسلاید 14 :

11و12-دانشجویان (دولتی –غیر انتفاعی- آزاد- فرهنگیان –علمی کاربردی –آموزشکده های فنی –علوم پزشکی)
دانشگاههای دولتی و غیر دولتی از دانشجویان فعال در تشکل های دانشجویی دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خودشان به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3 نماینده انتخاب و به فرمانداری هااعلام نمایند.

13 و 14-اعضای هیات های علمی : دولتی –غیر انتفاعی- آزاد- فرهنگیان –علمی کاربردی –آموزشکده های فنی –دانشگاه علوم پزشکی)
دانشگاههای دولتی و غیر دولتی از اعضای هیات های علمی فعال دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خود شان به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب و به فرمانداری ها اعلام نمایند.

اسلاید 15 :

15 و16-گروههای مختلف هنرمندان،نویسندگان ،مولفان ،ناشران ،بازیگران و بازیگردانان و.. :
الف) اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری از فعالین حوزه هنری دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خود شان به تعداد تعیین شده در جدول شماره3 نماینده انتخاب و به فرمانداری ها اعلام نماید. ب) اداره کل فرهنگ وارشاد اسلامی از فعالین حوزه فرهنگی دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خود شان به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3 نماینده انتخاب و به فرمانداری ها اعلام نماید.
17-ورزشکاران مدال آورسطح استانی ، ملی و جهانی -روسای هیأت های ورزشی :
اداره کل ورزش و جوانان از بین بانوان ورزشکار که دارای مقام و افتخارات در سطح استانی ، ملی و بین المللی می باشند دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خود شان به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب و به فرمانداری ها اعلام نماید.

18-کانون فرهنگی- هنری مساجد :

اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی از فعالین کانونهای فرهنگی و هنری مساجد دعوت به عمل آورده و از بین آنان و به انتخاب خود شان به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب و به فرمانداری ها اعلام نماید
19- حوزه علمیه استان :
حوزه علمیه استان مجاز است از بین خواهران فعال حوزه در مشهد و شهرستانها به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده به فرمانداری ها معرفی نماید.
.

اسلاید 16 :

20-بسیجیان :
سازمان بسیج از خواهران فعال بسیجی دعوت بعمل آورده و به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب نموده و به فرمانداری ها اعلام نماید
21- شورای اجتماعی محلات : شهرداری های هر یک از شهرستانها از بین شوراهای اجتماعی محلات به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب نموده و به فرمانداری ها اعلام نمایند.
22-23-مدیران دولتی : (الف :مدیران دولتی – ب: مدیران غیر دولتی )
فرماندار هر شهرستان از بین بانوان مدیر دولتی و غیر دولتی فعال در محل فرمانداری دعوت بعمل آورده و این افراد از بین خود به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب می نماید.
24- منتخبین المپیادهای مهارتی :
اداره کل فنی و حرفه ای از بین منتخبین المپیادهای مهارتی به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب نموده و به فرمانداری ها اعلام نمایند.
25- منتخبین المپیادهای دانش آموزی :
اداره آموزش وپرورش از بین منتخبین المپیادهای علمی به تعداد تعیین شده در جدول شماره 3نماینده انتخاب نموده و به فرمانداری ها اعلام نمایند
تبصره :چنانچه در شهرستانهای استان از بین گروههای اعلام شده در بندهای 25 گانه تعداد اعضای پیش بینی شده پارلمان تامین نگردید به فرماندار اجازه داده می شود از بین سایر گروهها و اقشار به انتخاب خود آنان نماینده انتخاب و اعلام نماید.

اسلاید 17 :

جدول شماره 1 تعداد اعضای پارلمان شهرستان بر اساس شاخص های اقشار و گروههای مختلف بانوان و جمعیت شهرستان ، به صورت ذيل تقسیم بندی خواهد شد.

اسلاید 18 :

جدول شماره 2تقسیم بندی اعضای پارلمان شهرستان و نمايندگان در پارلمان استان بر اساس جمعیت

اسلاید 19 :

جدول 3 تقسیم بندی تعداد نمایندگان گروه های مختلف پارلمان مشورتی زنان استان

اسلاید 20 :

- اولین جلسه انتخاب اعضای مجمع عمومی پارلمان شهرستان به ریاست معاونت اجتماعی سیاسی امنیتی استانداری و به دعوت فرماندارمحترم و اعضای پارلمان شهرستان تشکیل خواهد شد.
- در اولین جلسه اعضای پارلمان شهرستان ، ازبین داوطلبین ، اقدام به برگزاری انتخابات داخلی نموده و با رای مخفی برای 7 نفر رئیس، نایب رئیس اول ، نایب رییس دوم ، دومنشی و یک ناظر و یک خزانه دارو برای 9 نفررئیس، نایب رئیس اول ، نایب رییس دوم ، سه منشی و دوناظر و یک خزانه داربرای مدت یکسال شمسی انتخاب ومراتب را صورت جلسه می نمایند.
- با عنایت به لزوم حضور نماینده یا نمایندگان پارلمان شهرستان در پارلمان استانی ، از بین حاضرین در جلسه براساس سهمیه تعیین شده در جدول شماره 2 ، نماینده یا نمایندگان شهرستان انتخاب و مراتب صورت جلسه شده و به دفتر زنان و خانواده استان اعلام می گردد.
-جلسات پارلمان شهرستان بعد از اولین جلسه و به صورت عادی هر 45 روزدر محل فرمانداری تشکیل خواهد شد. اطلاع رسانی جهت جلسات از یک هفته قبل صورت خواهد گرفت.
تبصره : در صورت در خواست رئیس پارلمان،جلسات فوق العاده تشکیل خواهد شد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید