بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
آشنايی با محيط نرم افزار
Arc GIS
اسلاید 3 :
Select Features
انتخاب دستی (Manual) عوارض را انجام میدهد.. در این گزینه به شکلهای مختلفی میتوانیم عوارض را انتخاب کنیم. اگر علامت کنار گزینة Select Features را انتخاب کنیم با گزینههای زیر روبه رو میشویم:
اسلاید 4 :
Select By Rectangle
به صورت پیش فرض روی این گزینه قرار داریم. یعنی با ترسیم یک کادر میتوانیم عوارض را انتخاب کنیم.
اسلاید 5 :
Select By Polygon
پس از فعال کردن این گزینه میتوانیم روی لایهی مورد نظر یک چند ضلعی ترسیم کرده و عوارضی که درون آن قرار میگیرند را انتخاب کنیم.
اسلاید 6 :
Select By Lasso
پس از انتخاب این گزینه، یک بار با موس روی صفحه کلیک کرده و بدون کلیک مجدد، یک شکل دلخواه را روی صفحه ترسیم میکنیم. آن دسته از عوارض که با شکل ترسیمی همپوشانی داشته باشند انتخاب خواهند شد.
اسلاید 7 :
Select By Circle
با انتخاب این گزینه یک دایره روی لایه ترسیم میکنیم تا عوارض در محدوده ترسیمی ما انتخاب شوند.
اسلاید 8 :
Select By Line
پس از انتخاب این گزینه، یک خط روی لایه ترسیم کرده تا عوارض متقاطع با خط ترسیمی انتخاب شوند
اسلاید 9 :
Clear Selected Features
اين فرمان عوارض را از حالت انتخاب خارج میکند. این گزینه زمانی فعال میشود که حتما عارضه یا عوارض در نقشه انتخاب شده باشند. در نتیجه تا زمانی که این گزینه فعال باشد یعنی حتماً عارضه یا عوارضی در نقشه انتخاب شدهاند. هرچند به صورت عینی دیده نشوند.
از پارت 4 لايه بردسکن را به Toc اضافه کنيد.
اسلاید 10 :
Identify
گزینة بسیار مهمی که کار آن معرفی کردن یک عارضه بر اساس اطلاعات توصیفی است. چنانچه اطلاعات توصیفی یک عارضه را در جدول توصیفی وارد کرده باشیم، با این گزینه میتوانیم اطلاعات آن را روی نقشه مشاهده کنیم.
برای کار با Identify ابتدا روی قسمتی از محدوده بزرگ نمایی میکنیم. Identify را انتخاب کرده و سپس روی یکی از عوارض به دلخواه کلیک میکنیم. اطلاعات توصیفی عارضه مورد نظر از قبیل تعداد طبقات، قدمت، نوع سازه و. دیده میشود.
اسلاید 11 :
Popup Html
کارکرد اين ابزار شبيه ابزار Identify هست. با استفاده از اين ابزار بر روی یکی از عوارض به دلخواه کلیک میکنیم. اطلاعات توصیفی عارضه مورد نظر دیده میشود.
اسلاید 12 :
Select Elements ابزار
با ابزار Select Elements می توانيم گرافيک های ترسيمی روی نقشه را انتخاب کنيم. استفاده کاربردی ديگری که اين گزينه دارد اين است که با انتخاب آن موس به حالت عادی خود برمی گردد.
اسلاید 13 :
Editor ابزار
با استفاده از ابزار Editor Toolbar می توانيم به ترسيم عوارض و پديده های پلیگونی، خطی و نقطه ای و همچنين ويرايش اين عوارض اقدام کنيم. به عبارت ديگر با استفاده از اين ابزار به ترسيم عوارض وکتوری در ArcGIS اقدام می شود.
اسلاید 14 :
Full Extentابزار
با استفاده از ابزار فول اکستنت Full Extent می توانيم به اولين مرحله کار بر روی نقشه برسيم و عوارض را با توجه به حالت اوليه آن در نرم افزار ملاحظه کنيم.
اسلاید 15 :
Measureابزار
با استفاده از ابزار مژر(Measure) می توانيم عارضه هايی مانند طول خطوط و اندازه گيری مساحت ها و پلیگون ها و . را اندازه گيری کنيم.
نقشه ژئورفرنس گچساران را به Toc اضافه کنيد و طول خطوط و مساحت چند پليگون را اندازه گيری کنيد.
اسلاید 16 :
ابزار هايپرلينک
با استفاده از ابزار هايپرلينک (Hyperlink) می توان تصاوير مختلف را به نقشه لينک کرد. با استفاده از Identify بر روی عارضه مورد نظر کليک کنيد و راست کليک کرده و add Hyperlink را بزنيد.
مناطق شهرداری را از پارت 8 اضافه کنيد و برای منطقه ثامن هايپرلينک بزنيد.
اسلاید 17 :
پاک کردن هايپرلينک
با استفاده از ابزار Identify بر روی عارضه مورد نظر کليک کنيد و بر روی اسم عارضه کليک راست کرده و Manage Hyperlink را در ليست باز شده انتخاب کنيد و هايپرلينک را Remove کنيد.
اسلاید 18 :
لایه يا Layer
به مجموعه عوارضی که دارای اطلاعات توصیفی و مکانی متصل به هم هستند لایه گفته میشود. لایهها معمولا در سه قالب خطی، سطحی و نقطهای ایجاد میشود.
اسلاید 19 :
کار با لايه های اطلاعاتی
پنجرة Table Of Content محل قرارگیری لایهها و جداول اطلاعاتی است. در این پنجره، میتوانیم لایهها را خاموش یا روشن کنیم، به بالا و پایین منتقل کنیم یا رنگ آنها را تغییر دهیم.
اسلاید 20 :
طريقه خاموش و روشن کردن لايه ها
با برداشتن و يا انتخاب کردن تيک لايه ها میتوانیم لایهها را خاموش یا روشن کنیم.