بخشی از پاورپوینت

اسلاید 3 :

ایران باید کشوری عالم شود و جوانان ما باید با حرکتی جهادی علم را به فناوری، فناوری را به صنعت و صنعت را به توسعه کشور وصل و مرتبط کنند .

ما باید بتوانیم علم مان را به ثروت تبدیل کنیم، ما باید زنجیره علم و فناوری را تکمیل کنیم.

مقام معظم رهبری

اسلاید 4 :

آشنایی با قوانین ،ثبت و ارزیابی
شرکت های دانش بنیان
1397

اسلاید 5 :

معرفی شرکتهای دانش بنیان ، آشنایی با مشخصات شرکتها و کالاهای دانش بنیان

اسلاید 6 :

فهرست مطالب
مقدمه
2- نقش دانش در اقتصاد
3- تعریف اقتصاد دانش
4- تغییر اقتصاد سنتی و تبدیل آن به اقتصاد دانش
5- ویژگی های اقتصاد دانش
6- زیر بناها و االزامات اقتصاد دانش
7- نقشه های اقتصاد دانش و رتبه بندی کشورهای مختلف

اسلاید 7 :

1- مقدمه
دانش و نوآوری عوامل مهم ایجاد ثروت در نیای امروز، کشورهای در حال توسعه و سازمانهای بین المللی در حال ایجاد راهبردها و و چارچوبهایی برای رسیدن به اقتصاد دانش محور هستند (عظیمی و برخورداری، 1387).
اقتصاد دانش محور در سالهای اخیر به موضوعی بسیار متداول در توسعه اقتصادی و خط مشی عمومی تبدیل شده است. تولید دانش در دنیای امروز به دلایل زیر رشد اقتصادی را تحت تاثیر قرار می دهد (دانایی فرد، بی تا):
1- پیشرفت در فناوری اطلاعات و ارتباطات، دسترسی آسان و کم هزینه به اطلاعات و دانش را میسر می سازد.

اسلاید 8 :

1- مقدمه (ادامه)
2- سرعت روزافزون پیشرفت علمی و فناورانه، به انباشت دانش فناورانه و علمی منجر می شود.
3- رقابت جهانی روزافزون که کاهش هزینه ها را به همراه دارد.
4- تغییر تقاضا در کنار افزایش درآمدها و تغییر سلیقه های شهروندان که برآوردن تقاضای آنها دانش بیشتری را می طلبد.
در دو دهه آخر قرن بیستم نظریه پردازان اقتصادی نظیر پل رومر، مچلاپ و دراکر عصر جدید اقتصادی را پیش بینی کردند که در آن دانش منبع اصلی ثروت به شمار می آید. در عصر جدید که به عصر دانش مشهور شده است، دانش به عنوان منبع اصلی ثروت و عامل اصلی برای تولید اقتصادی شناخته شده است (عظیمی و برخورداری، 1387). اهمیت روزافزون دانش در عصر دانایی موجب شکل گیری اقتصاد دانش محور شده است (زاهدی و خیراندیش، 1386).

اسلاید 9 :

1- مقدمه (ادامه)
کشور ما ایران نیز برای دستیابی به اهداف اقتصادی سند چشم انداز بیست ساله کشور، یعنی جایگاه اول اقتصادی در سطح منطقه، ناگزیر از درک شرایط محیط اقتصادی جدید و توجه به ملزومات آن می باشد، چراکه برنامه ریزی برای رشد و توسعه اقتصادی، بدون شناخت شرایط و مقتضیات اقتصاد نوین به هدف نمی رسد.

اسلاید 10 :

چرا دانش بنیان ؟ 5 ضرورت تحقق اقتصاد دانش بنیان 1-تولیدات بالای محصولات دانش بنیان و سهم اندک آن در ایران ا2-ارزش افزوده بالای محصولات دانش بنیان 3-زیر ساخت های مناسب و فراوان در کشور 4-جمعیت و تراکم بالای جمعیت شهر نشین 5-جایگاه اقتصاد دانش بنیان در استقلال کشور 6-تغییر نقش دانشگاهها و مراکز پژوهشی در جهان و ایران 7-.

اسلاید 11 :

اقتصادی مبتنی بر صادرات غیر نفتی

اسلاید 12 :

3- تعریف اقتصاد دانش
الف- واژه های مرتبط :
اقتصاد مبتنی بر دانش
اقتصاد نوین
اقتصاد دانش محور
اقتصاد دانایی محور
اقتصاد دانایی
ب- تعاریف(تعاریف مختلفی ارائه شده است):
1- سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی؛ اقتصاد مبتنی بر دانش را اقتصادی معرفی می کند که به طور مستقیم مبتنی بر تولید، توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات باشد (سوزنچی کاشانی، 1389).

اسلاید 13 :

3- تعریف اقتصاد دانش (ادامه)
2- فاری؛ اقتصادهای مبتنی بر دانش را اقتصادهایی می داند که در آنها نسبت شغل های دانش بر بالا بوده، اطلاعات به عنوان عامل تعیین کننده محسوب شده و سهم سرمایه های نامشهود فراتر از سرمایه های مشهود می باشد (حسینی و چهارمحالی بیغش، 1384). وی می گوید اقتصاد دانش به عنوان یک رشته علمی، نباید با اقتصاد تحقیقات اشتباه شود، زیرا تمرکز اقتصاد تحقیقات بر تولید رسمی دانش فنی است. همچنین نباید آن را با اقتصاد نوآوری یکسان پنداشت زیرا تنها به مطالعه شرایط، چگونگی و اثرات تغییرات تکنولوژیکی و سازمانی نمی پردازد. مانند اقتصاد اطلاعات نیست، زیرا موضوع اقتصاد دانش، دانش (ونه اطلاعات) به عنوان یک کالای اقتصادی است (سوزنچی کاشانی، 1389).

اسلاید 14 :

3- تعریف اقتصاد دانش (ادامه)
3- بانک جهانی اقتصاد مبتنی بر دانش را دارای چهار محور می داند؛ الف- سیستم نهادی و اقتصادی که مشوق استفاده موثر از دانش و رشد کارآفرینی است. ب- جمعیت تحصیل کرده، خلاق و ماهر ج- زیر ساخت اطلاعاتی و ارتباطی به خوبی توسعه یافته و د- یک نظام ملی نواوری موثر که رابطه دینامیکی با جهان علم و فناوری و جهان کسب و کار داشته باشد(سوزنچی کاشانی، 1389).
4- دنی کوا، استاد مدرسه اقتصاد لندن، اقتصاد مبتنی بر دانایی را اقتصاد بدون وزن می نامد، زیرا امروزه رشد اقتصادی بر حسب محصولات سبک الکترونیکی تعریف می شود و سهم دانش در ارزش افزوده به مراتب بیش از سهم سایر عوامل تولید است (ناظمیان و اسلامی فر، 1389).

اسلاید 15 :

4- تغییر اقتصاد سنتی و تبدیل آن به اقتصاد دانش
سیر تحول تاریخی عوامل موثر بر توسعه و پیدایش اقتصاد دانش بنیان را می توان به شرح ذیل بیان کرد (حسینی و چهارمحالی بیغش، 1384):
1- دهه های 1950 و 1960؛ تاکید بر روی سرمایه های فیزیکی شامل مخابرات و دیگر زیر ساختهای با مقیاس بزرگ، همچون نیروگاهها.
2- دهه های 1970 و 1980 ؛ توجه به بهبود آموزش به منظور تقویت سرمایه انسانی.
3- دهه های 1990 و 2000؛ توجه به مبادله دانش، اینترنت و مالکیت معنوی.
اقتصاد دانش محور به طور منسجم و علمی در سال 1996 توسط سازمان توسعه و همکاری های اقتصادی(OECD) به عنوان الزام توسعه کشورهای عضو اعلام شد، که بر اساس آن، این کشورها متعهد شدند با طراحی و اجرای یک برنامه منسجم تا سال 2010 کلیه زیربناها و بخشهای اجتماعی و اقتصادی خود را بر مبنای اقتصاد دانش محور طراحی نمایند.

اسلاید 16 :

4- تغییر اقتصاد سنتی و تبدیل آن به اقتصاد دانش (ادامه)
بانک جهانی نیز در سال 1998 برای رتبه بندی شاخص های اقتصاد دانش محور، ماتریس ارزیابی توسعه دانش را بر اساس شاخص های اقتصادی، علمی و اجتماعی ارائه کرد. این شاخص ها برای سنجش میزان گسترش دانش و مقایسه کشورهای توسعه یافته با کشورهای در حال توسعه استفاده می شود (مصلح شیرازی و رجبی، 1390).
انگلستان اولین کشوری بود که به طور رسمی برنامه خود را برای ورود به اقتصاد مبتنی بر دانش اعلام کرد. این برنامه در سال 1998 ارایه شد و در آن اعلام شد که « آینده رقابتی ما؛ ایجاد اقتصاد تحریک شونده به وسیله دانش می باشد» (سوزنچی کاشانی، 1389).
سایر کشورهایی که برنامه های خود را برای ورود به اقتصاد دانش اعلام کردند: کشورهای زیادی نظیر استرالیا، کانادا، چین، کره جنوبی، رومانی، لیتوانی، ارمنستان، اسکاتلند، فنلاند، نیوزلند، تایلند

اسلاید 17 :

5- ویژگی های اقتصاد دانش
دکتر سید شمس الدین حسینی و چهارمحالی بیغش در مقاله خود تحت عنوان «اقتصاد دانش و شکاف توسعه در ایران» با مقایسه اقتصاد دانش با اقتصاد سنتی، ویژگیهای اقتصاد دانش را به شرح ذیل بیان می نمایند :
1- محصولات اقتصادی با بکارگیری دانش بالا تولید می شوند و دانش در ایجاد ارزش اقتصادی نقش مسلط یافته است.
2- اقتصاد؛ دانش بر، بی وزن و نامشهود است . به سمت ماهیت بی وزن یا نامرئی حرکت می کند.
3- محیط های فیزیکی کسب و کار به محیط های الکترونیکی کسب و کار تبدیل شده اند.
4- مبادله دانش به عنوان ارزش و کالای اقتصادی با گسترش شبکه های رایانه ای و در راس آنها شبکه جهانی اینترنت به راحتی و در کمترین زمان ممکن انجام می شود.

اسلاید 18 :

چرا دانش بنیان ؟ پس ما در حال ورود به اقتصادی هستیم که نیروی محرکه آن فناوری و انرژی آن اطلاعات و هدایت کننده آن دانش و آگاهی است

اسلاید 19 :

سند چشم انداز ايران 1404

- دست يافتن به جايگاه اول اقتصادي، علمي و فناوري در سطح منطقة آسياي جنوب غربي
- تلاش براي دستيابي به اقتصاد متنوع و متکي بر منابع دانش و آگاهي، سرمايه انساني و فناوري نوين.

اسلاید 20 :

تاریخ های مهم
آغاز تدوین لایحه در معاونت علمی و فناوری رییس جمهور: دی 86
ارسال لایحه به هیئت وزیران: تیر 87
تصویب لایحه در هیئت وزیران و ارسال به مجلس: مهر 87
تصویب قانون در مجلس: آبان 89
تصویب اساسنامه صندوق نوآوري و شكوفايي (دولت): بهمن 1390
تصویب آيين نامه اجرايي قانون (دولت): آبان 1391
رونمایی ازسامانه تشخیص صلاحیت شرکتها و آغاز ثبتنام شرکتها: اسفند91

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید