بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

درس امور مالی بین الملل
جلسه دوم

اسلاید 2 :

در نظام پولی بین الملل نرخ ارز و بازار ارز نقش مهمی ایفا می کنند:
"ارز" به پولهای رایج خارجی اطلاق می گردد که از دید گاه یک شهروند می توان آنها را بر اساس پول داخلی تعریف کرد.
برای مثال در کشور ما ایران ارزهای مهم عبارتند از دلار آمریکا، یورو، پوند استرلینگ، فرانک سویس وین ژاپن.
"نرخ ارز" رابطه تبدیل پول داخلی (ریال ایران) به پول خارجی (دلار آمریکا) را بیان می کند یعنی منظور ازنرخ ارز قیمتی است که یک شهروند ایرانی در ازای دریافت یک واحد پول خارجی پرداخت می کند .
مثلا ارزش یک یورو برابر است با سی و چهار هزار تومان است.

اسلاید 3 :

از نظر اقتصادی تمایز بین نرخ ارز اسمی (nominal) ) و نرخ ارزحقیقی real) ) حائز اهمیت می باشد. در حالی که نرخ اسمی ارز در بازار ارز جهت معاملات ارزی مورد استفاده
قرار می گیرد، نرخ حقیقی ارز در تراز پرداختهای یک کشور نقش مهمی ایفا می کند، چراکه نرخ حقیقی ارز نه تنها به نرخ اسمی ارز در بازار توجه دارد بلکه نسبت قیمت کالاهای خارجی (PF) به قیمت کالاهای داخلی (Paut) را نیز در نظر می گیرد:

اسلاید 4 :

در سیستم بانکی ایران طبق بندهای )الف( و )ز( ماده 2 قانون پولی و بانکی کشور مصوب تیرماه1331هجری شمسی کلیه ارزها قابل معامله نمی باشند. بر اساس این قانون ارزها بدو دسته تقسیم می شوند:
ارز قابل معامله
ارز غیر قابل معامله
ارز قابل معامله به ارزی گفته میشود که خرید و فروش آن در سیستم بانکی کشور مجاز می باشد.
در صورتیکه بانک مرکزی ایران خرید و فروش ارزی را برای سیستم بانکی منع کند (مثلا بدلایل سیاستی و یا بخاطراهمیت بسیار ناچیز برخی ارزها برای اقتصاد ایران) به چنین ارزی ارز غیر قابل معامله می گویند.

اسلاید 5 :

نرخ ارز برای انجام معاملات ارزی در اکثر کشورها از جمله ایران به صورت "مستقیم" ( Direct Quotation ) اعلام می شود . در این روش ارز قابل معامله ثابت و پول ملی کشور مربوطه متغیر است. برای مثال در بازار ارز تهران نرخ ارز به شکل زیر اعلام می شود:
1 دلار = 28000 تومان
1 یورو = 33000 تومان
ولی در تعداد معدودی از کشورها مانند انگلستان و هندوستان نرخ ارز به روش "غیر مستقیم "
( Indirect Quotation )اعلام می شود. در این روش ارزش پول داخلی بر حسب ارزهای سایر کشورها بیان می شود.
1 پوند = 1.6 دلار

اسلاید 6 :

چرا نرخ ارز و تغییرات ارزی برای اقتصاد کشورها حائز اهمیت هستند؟
مهمترین کانال ارتباطی بین اقتصاد داخلی و اقتصاد خارجی از طریق نرخ ارز صورت می گیرد، زیرا در تجارت جهانی با توجه به رقابت شدید تولیدکنند گان برای دست یافتن به بازارهای جدید، قیمت نهایی کالاها وخدمات ارائه شده یک عامل بسیار مهم در افزایش و یا کاهش صادرات و واردات یک کشور محسوب می شود.از آنجا که تغییرات نرخ برابری ارزها تغییرات قیمت نهایی کالاها و خدمات عرضه شده در بازار را بدنبال خواهند داشت، نوسانات ارزی نه تنها برای تولیدکنند گان بلکه برای مصرف کنند گان نیز حائز اهمیت می باشند.

اسلاید 7 :

برای مثال افزایش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا، اقتصاد اروپا و اقتصاد آمریکا را از جهات مختلف تحت تاثیر قرار می دهد. مثبت یا منفی بودن این تاُثیرات به آن بستگی دارد که از چه دید گاهی به آن توجه شود. افزایش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا برای اکثر اروپائیان مثبت است، چراکه قدرت خرید مصرف کنند گان و واردکنند گان اروپایی افزایش پیدا کرده و آنها می توانند با پول خود (یورو ) مقدار کالا و خدمات بیشتری (نسبت به دوران قبل از تغییر نرخ ارز) از آمریکا خریداری کنند و یا برای دریافت کالاهای مورد نیازخود هزینه کمتری متحمل شوند (افزایش رفاه).

اسلاید 8 :

ولی برای صادرکنند گان اروپایی در حوزه یورو افزایش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا درکل منفی ارزیابی می شود، چراکه قیمت تولیدات اروپایی برای مصرف کنند گان خارجی افزایش پیدا کرده و این مسئله سبب می شود تا قدرت رقابتی شرکتهای اروپایی در مقابل شرکتهای خارجی بخصوص آمریکایی در سطوح مختلف کاهش یابد: 1- افزایش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا در"بازار داخلی اروپا" باعث می شود تا کالاهای آمریکایی در مقابل کالاهای اروپایی ارزان شده و در نهایت قدرت رقابت شرکتهای اروپایی نسبت به شرکتهای آمریکایی تضعیف شود . 2- کاهش ارزش دلار در مقابل یورو در "بازار داخلی آمریکا" سبب می شود که ارزش کالاهای اروپایی در مقابل کالاهای آمریکایی افزایش پیدا کنند و بدین ترتیب تقاضا برای خرید کالاهای اروپایی در بازار آمریکا کاهش یابد. 3- افزایش ارزش یورو در مقابل دلار آمریکا در "بازار کشورهای ثالث" باعث می شود تا قیمت نهایی کالاهای اروپایی نسبت به قیمت نهایی کالاهای آمریکایی گرانتر شده و در این بازارها کالاهای آمریکایی بیش از کالاهای اروپایی بفروش برسند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید