بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

سمیت لوازم آرایش و بهداشتی

اسلاید 3 :

مقدّمه
 
ایران، سومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه است، بر اساس گزارشهای موجود، سالانه حدود یک میلیارد دلار فرآورده آرایشی و بهداشتی در کشور مصرف می شود که طبق آمار رسمی وزارت بهداشت حدود ۳۰ درصد آنها(و طبق بعضی آمارها تا ۵۰ درصد) تقلبی هستند.
 
  بر اساس آمارهای موجود، در کشورهای در حال توسعه، ۸۰ درصد بانوان از لوازم آرایشی استفاده می کنند در حالی که این میزان در کشورهای توسعه یافته به دلیل آگاهی از زیان های این لوازم، بسیار پایین تر از این حد است. در حال حاضر، افراط در استفاده از لوازم آرایشی، سلامت جامعه، خصوصاً زنان و دختران را به خطر انداخته، هر روز نیز بدون توجه به تبعات سوء آن، بر میزان تقاضای این لوازم افزوده می شود. طبق گزارش انجمن متخصّصین پوست ایران، بیشترین علت مراجعه به متخصّصین پوست در سال های اخیر به عوارض ناشی از آرایش برمی گردد.

اسلاید 4 :

محصولات سفید کننده پوست
 
علت اصلی مشکلات و عوارض ناشی از مصرف محصولات سفید کننده پوست، وجود کلوبتازول است که در برخی کشورها، استفاده از آن ممنوع شده است.
از عوارض این ماده می توان به چاقی، کم کاری غده فوق کلیوی، تیرگی پوست در بلند مدت، پوکی استخوان اشاره کرد.
بنابراین اطلاع و آگاهی از ماهیت و عوارض جانبی استفاده از این محصولات، به ویژه کلوبتازول، یک نیاز ضروری و حیاتی است.
با توجه به ورود غیر قانونی محصولات آرایشی تقلبی به کشور، احتمال بروز این خطرات بسیار زیاد است.

اسلاید 5 :

کرم های سفید کننده حاوی هیدروکینون  

کرم های روشن کننده حاوی هیدروکینون که به عنوان داروی ضدّ لک مورد استفاده قرار می گیرند؛ در دراز مدت باعث افزایش تحریکات پوستی می شوند و هر اندازه که درصد هیدروکینون موجود در این نوع کرم ها بیشتر باشد، شانس ابتلا به تحریکات پوستی افزایش می یابد.

بعضی از پزشکان، هیدروکینون را به عنوان درمان توصیه نمی کنند؛ چرا که در درازمدت(بعد از ۶ ماه) باعث ایجاد لک های دایمی در پوست می شود، بنابراین، مصرف بیش از ۶ ماه این کرم ها به هیچ وجه توصیه نمی شود.
همچنین به دلیل عوارض پوستی، زنان باردار و شیرده نیز باید از مصرف این کرم ها پرهیز کنند
هیدروکینون به علت گرفتن نمره بالا در سمیت پوستی در انگلستان کلا ممنوع اعلام شده و طی تحقیقات in vivo با سرطان و سمیت تولیدمثلی هم رابطه دارد.

اسلاید 6 :

ریمل
ریمل، در صورتی که فرمولاسیون مناسبی نداشته باشد می تواند سبب ریزش مژه ها شود
پایه اصلی ریمل های مایع، آب و روغن است.
ریمل هایی که پایه اصلی آنها آب است؛ محیط مناسبی برای رشد و نمو میکروب ها هستند. لذا تکثیر این میکروب ها و حضور مداوم آنها نزدیک چشم، موجب ایجاد عفونت های چشمی، التهاب، قرمزی، ترشحات غلیظ، خارش و پوسته ریزی لبه پلک می شود و حتی می تواند به قرنیه چشم آسیب رسانده، موجب اختلال در بینایی شود.مواد رنگی، عطرها و مواد نگهدارنده موجود در ریمل ها هم می توانند باعث حساسیت پوستی شوند.

مصرف مستمر و همیشگی ریمل، به خصوص ریمل های با پایه روغنی یا اصطلاحاً ضد آب، به دلیل اینکه به سختی از روی مژه ها پاک می شوند؛ به مرور، موجب چسبندگی مژه ها به یکدیگر و افزایش ریزش آنها می شود. مواد آرایشی بهتر است هر ۴-۳ ماه عوض شوند، زیرا امکان آلودگی باکتریایی وجود دارد.

اسلاید 7 :

خمیر دندان ها، ژل ها و شامپوهای حاوی سدیم لوریل اتر سولفات

سدیم لوریل اتر سولفات یک پاک کننده قوی است که حساسیت زا و سوزش آور است

سریعاً جذب بدن می گردد و در چشم ها و مغز و کبد باقی می ماند

نتایج و اثرات مضرّ آن ممکن است در طولانی مدت مشاهده شود

از جمله این عوارض التیام زخم ها را به تاخیر انداخته، در بزرگسالان سبب ایجاد آب مروارید گردد.
پودر بچه و پودرهای ضد عرق
 
 ترکیب عمده این محصولات « تالک » است.
تالک یک ماده سرطان زا است که در زنان باعث سرطان تخمدان می گردد.
در کودکان نیز از طریق پراکنده شدن پودر بچه در فضا و جذب آن توسط ریه ها، باعث صدمات جدی به ریه کودک خواهد شد

اسلاید 8 :

پنکک و کرم پودر
 
پنکک یا کرم های پودری با بستن منافذ پوست از تبادل اکسیژن بین پوست و محیط جلوگیری می کنند و همین امر سبب مرگ تدریجی لایه های سطحی پوست و پیری زودرس آن می شود.
 
ضد آفتاب ها 

ضد آفتابها، شامل مواد شیمیایی هستند که نور را جذب یا منعکس یا پراکنده می سازند.
مواد شیمیایی جاذب نور شامل: استرهای PABA ، avobenzone و cinnamatice هستند که می توانند باعث واکنش های حساسیت زا شوند.
کرمهای ضد آفتاب، همچنین توازن هورمون های تیرویید را تا حد زیادی بر هم می زنند تا آنجا که بررسی دانشمندان آلمانی نشان می دهد که موشهایی که در معرض مواد شیمیایی موجود در لوسیونهای ضد آفتاب قرار می گیرند، به پرکاری تیرویید مبتلا می شوند.

اسلاید 9 :

لاک ناخن
 
مواد تشکیل دهنده لاک های ناخن، عموماً  فتالات ها، نیتروسلولز، حلال ها و فرمالدهید  هستند که به این مواد، رنگ ها و سایر نگهدارنده ها نیز افزوده می شوند و استفاده نامناسب یا حتی استفاده معمول از آنها، موجب تاثیر منفی بر سلامت می شود.
امروزه بسیاری از سازندگان لاک های ناخن توسط مسوولان بهداشتی، زیر فشار هستند تا بسیاری از مواد سمی موجود در لاک ها را حذف کنند.
 
لاک ناخن باعث درماتیت تماسی آلرژیک می شود. شخصی که به لاک ناخن حساسیت دارد ممکن است در انگشتان، پلک، صورت، گردن و جاهایی که لاک ناخن در زمان خشک شدن با آنها تماس داشته، دچار حساسیت شود.
لاک های قرمز رنگ ممکن است باعث زرد یا بی رنگ شدن ناخن شوند.

اسلاید 10 :

دی بوتیل فتالات

موجود در لاک، که باعث انعطاف پذیری لاک ها و جلوگیری از «لب پَر» شدن آنها می شود
 تاثیر منفی بر کبد، کلیه ها، ریه ها و غدد جنسی مردانه دارد.
فتالات و ترکیبات مختلف آن، اثری شبیه به هورمون زنانه استروژن دارند.
قرار گرفتن طولانی زنان باردار در معرض مقادیر زیاد یا کم این ماده باعث ناهنجاری مادرزادی در اندام تناسلی نوزادان پسر می گردد.

در رابطه با حساسیت های ناشی از فرمالدهید موجود در لاک ها، ادم ریه، سرگیجه، سردرد، تهوع، تنگی نفس و حمله های آسمی مشاهده شده است.

اسلاید 11 :

تولوئن

به عنوان یکی از مواد معروف در لاک ها، باعث یکنواختی لاک می شود.
استفاده از لاک های ناخن حاوی تولوئن در طولانی مدت یا به مقدار زیاد در کوتاه مدت، به علت اثرات منفی این ماده روی مخچه، موجب لرزش اندام به هنگام قرارگیری در وضعیت های خاص می شود.
همچنین، تماس با تولوئن هنگام تکامل جنین طی دوران بارداری، موجب اختلال رشد دستگاه عصبی جنین می شود.
این ماده شیمیایی که از مشتقات نفتی به شمار می رود، ممکن است سرطان زا نیز باشد.

اسلاید 12 :

رژ لب
 
فتالات ( (Phthalatesممکن است روی برچسب رژ لب دیده شود ماده ای است که در آزمایشگاه مشخص شده که باعث به وجود آمدن اختلالات هورمونی می شود و با آزمایش روی حیوانات نیز مشاهده شده که در جنین آن ها نقص هایی را به وجود می آورد. معمولا ۲ قسم از این ماده در مواد آرایشی استفاده می شود یکی بنزیل فتالات(BBP) و دیگری دی بوتیل فتالات(DBP).

اسلاید 13 :

فراگرنس
 برچسب مواد آرایشی خود را نگاه کنید تا در آن عبارت fragrance freeوجود نداشته باشد به خصوص اگر پوستی حساس دارید چون این افزودنی های خوشبو می توانند باعث تحریک پوست شما شوند و مشکلاتی را ایجاد کنند

حتی گاهی در تولید عطر و ادکلن، باز مقدار زیادی ماده معطرکننده به محصول اضافه می شود که می توانند باعث سردرد، سرگیجه، آلرژی پوستی و تغییرات رنگ پوست شوند.

اسلاید 14 :

فرم مالدئید

فرمالدئید که در خیلی از محصول ها مثل رژ لب، لاک ناخن و.. یافت می شود، می تواند باعث التهاب و تحریک پوستی شده و درصورت تماس مزمن باعث ضعف عمومی شود.
عصاره جفت (placental extract)

مورد استفاده در برخی از محصولات پوست و مو ، که با اختلال غدد درون ریز مرتبط است

اسلاید 15 :

اکسی بنزون
اکسی بنزن یک ماده ضدآفتاب شیمیایی است که در رژ لب نیز وجود دارد که بهوسیله پوست جذب میشود، این ماده به راحتی پس از جذب وارد جریان خون میشود و مانند هورمون استروژن عمل میکند و در طولانیمدت میتواند باعث بروز مشکلاتی در باروری و غده تیروئید شود
محققان روانپزشکی بر این باورند که این ماده شیمیایی برای سیستم عصبی سمی است.
بوتیل هیدروکسی
ماده بوتیل هیدروکسی که روی برچسب ماده آرایشی به صورت (Butylated Hydroxyanisole) نوشته می شود به عنوان یک ماده نگهدارنده شناخته می شود اما چندی پیش موسسه ملی سم شناسی آمریکا اعلام کرد، این ماده می تواند در انسان ها منجر به سرطان شود اما متاسفانه در بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی مثل رژ لب و خط چشم این ماده وجود دارد.

اسلاید 16 :

پارابن
 
عبارت propylparaben، ethylparaben نشان می دهد یکی از مواد هم خانواده این ماده مضر در رژ لب وجود دارد.
این ماده شیمیایی می تواند فعالیت های غددی را کمی مختل کند یعنی به عبارت ساده تر می تواند وضعیت هورمون ها را در بدن شما به هم زند.
این ماده به طور وسیعی در مواد آرایشی استفاده می شود و در واقع یک ماده نگهدارنده است که از رشد میکروب ها جلوگیری می کند.
این ماده همچنین در ریمل، کرم های صورت، ضدآفتاب ها، دئودورانت ها و..وجود دارد.

اسلاید 17 :

مواد آنتی باکتریال

مواد آنتی باکتریال در ساختار همه ی مواد آرایشی و بهداشتی مثل مایع دستشویی، دئودورانت، خمیردندان، شامپو بدن به کار میرند.
بعضی از آنتی باکتریال ها توسط پوست بدن جذب می شوند و این مواد می تونن سمی و سرطانزا باشند.
یک مطالعه ی علمی در آمریکا نشان داده که آنتی باکتریال ها می تونن باعث اختلال در هورمون تستوسترون در سلول بشوند.
همچنین آنتی باکتریال ها می تونن با از بین بردن باکتری های مفید، پوست بدن رو مستعد حساسیت و عفونت بکنند
در ضمن استفاده ی مکرر از انها ها می تونه باعث افزایش مقاومت باکتری ها شده و خطر انها را افزایش دهد. تری کلوزان که یکی از آنتی باکتریال های پر مصرفه می باشد.

اسلاید 18 :

بوتیل استات

بوتیل استات یکی از موادیه که در تولید واکس و پولیش و تقویت کننده های ناخن مورد استفاده قرار میگیرد. بخارهای این ماده باعث خواب آلودگی و گیجی میشود. استفاده ی مسمتر از محصولات حاوی بوتیل استات ممکنه باعث خشک شدن و ترکیدگی پوست شود.

بوتیل هیدروکسی تولوئن
این ماده یه آنتی اکسیدانه و در اغلب مواد آرایشی و بهداشتی و لوازم بهداشت شخصی به کار میرود.
آنتی اکسیدان ها باعث کاهش سرعت واکنش اکسیداسیون در محصول می شن و با این عمل محصول مدت زمان بیشتری رنگ و شکل خودش رو حفظ می کند.
بوتیل هیدروکسی تولوئن باعث ایجاد حساسیت در پوست بدن و خارش در چشم ها میشود .

اسلاید 19 :

قطران زغال سنگ
قطران مایع متراکمی است که از تقطیر مواد کربندار مثل زغال سنگ به دست میاد.
این مایع منبع سرشاری از انواع آروماتیک ها مثل تولوئن، فنول و بنزنه.
از قطران زغال سنگ برای کنترل خارش و پوسته پوسته شدن پوست در تهیه ی لوازم آرایشی بهداشتی استفاده میشود. قطران زغال سنگ سرطان زاست
دی اتانول آمین
دی اتانول آمین به عنوان عامل امولسیون کننده و فوم ساز در تولید محصولاتی مانند شامپو، کرم های اصلاح، مرطوب کننده ها و مواد شستشوی کودک به کار برده میشه. این ماده از طریق پوست جذب بدن شده و در آن تجمع میکند
دی اتانول آمین در بدن به عنوان یه سرطانزا عمل میکند، همچنین گاهی این ماده به نیتروز آمین تجزیه میشه که اون هم یک عامل سرطانزاست اگه غلظت این ماده در بدن مادر بیش از حد مجاز باشه باعث ایجاد نارسایی مغزی در جنین میشود و رشد مغزی و جسمی جنین را مختل می کند.

اسلاید 20 :

دیوکسین

ماده ایه که از تجزیه سدیم لوریل سولفات، پلی اتیلن گلیکول و تعدادی از اتوکسیلات ها تولید شده و ایجاد خطر میکند.
این مواد در تهیه ی شوینده و مواد ارایشی و بهداشتی زیادی مثل انواع شامپوها، خمیردندان، محلول های شستشوی بدن و کرم ها به کار میروند.
دیوکسین عامل سرطان زائیه که سرطان زا بودن اون روی حیوانات کاملا به اثبات رسیده و در مورد انسان ها هم متاسفانه احتمال این خطر وجود دارد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید