بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

جلسه آموزشی
بررسی فرم های بازرسی تک واحدی

اسلاید 3 :

فرم بازرسی
هدف از تكميل اين فرم بدست آوردن اطلاعاتی از مشخصات كارگاه بازديد شده و تاريخچه اي از آن جهت بايگانی و دسترسی درمواقع لزوم و دستيابی به آمار و تعيين شاخصهاي بهداشت حرفه اي می باشد.

اسلاید 4 :

كارگاه تك واحدي:
منظور كارگاهی است كه بخشهاي مختلف توليد منحصراً در يك سالن استقرار يافته اند

مبناي تفكيك كارگاه تك واحدي و چند واحدي تعداد سالنهاي توليد است
ذكر تك واحدي نشان میدهد كه كارگران اين كارگاه تقريباً در معرض عوامل زيان آور و ساختمان مشترك هستند

اسلاید 5 :

مبناي تفكيك كارگاه تك واحدي و چند واحدي
مبناي تفكيك كارگاه تك واحدي و چند واحدي تعداد سالنهاي توليد است.

چنانچه كارگاه از يك سالن توليدي تشكيل شده است تك واحدي محسوب شده گرچه ممكن است تأسيسات و تسهيلات جنبی و بهداشتی و رفاهی در جايی ديگر استقرار يافته باشد.

اسلاید 6 :

کارگاه چند واحدي:
منظور كارگاهی است كه داراي سالنهاي مختلف توليدي بوده و سالنها از يكديگر مجزا شده باشند

اسلاید 7 :

نام كارگاه:
در صورتيكه كارگاه داراي تابلويی با نام معتبر باشد آن نام ثبت گردد و در صورتيكه داراي نام نباشد مانند كارگاههاي خانگی، فعاليت اصلی آن ثبت شود. بعنوان مثال قاليبافی، تراشكاري و.
نام كارفرما: در مورد كارگاههاي خانگی نام سرپرست خانوار و در مورد كارگاههاي غيرخانگی نام كارفرماي اصلی يا مديرعامل ذكر گردد.
براي اطلاعات بيشتر در مورد تعريف كارفرما به ماده 3قانون كار رجوع شود.
كد ملي كارفرما: نوشتن كد ملی كارفرما ضروري است زيرا فرآيند خوداظهاري كارفرمايان در سامانه جامع بازرسی مركز تنها بادرج كد ملی آنها امكانپذير می باشد

اسلاید 8 :

نوع مالكيت ،مجوز فعاليت:
نوع مالكيت: اگر سهام متعلق به بخش خصوصی است، خصوصی و در صورتيكه حداقل %50سهام آن متعلق به دولت است،دولتی و در غير اينصورت ساير علامت زده میشود.ساير مانند كارگاههاي شركت تعاونی و تحت پوشش بنياد مستضعفان، بنياد شهيد و.

مجوز فعاليت: در صورتيكه مجوز فعاليت با اعتبار زمانی از يكی از دستگاهها، سازمانها يا تشكيلات رسمی كشور میباشد قسمت دارد علامت زده و در قسمت صادره از، نام آن ارگان ذكر میگردد.
در صورتيكه اعتبار زمانی آن پايان يافته يا فاقد مجوز معتبري باشد قسمت ندارد علامت زده میشود

اسلاید 9 :

تاريخ راه اندازي ،آدرس:
تاريخ راه اندازي: تاريخ شروع به كار ذكر میگردد. در پارهاي از موارد بخصوص در كارگاههاي خصوصی ممكن است كارگاه به شخصی ديگري بطور كلی فروخته شده باشد، در اين موارد تاريخ شروع زمانی است كه فعاليت كارگاه شروع شده است.
برخی ازكارخانجات بزرگ ممكن است شعباتی در جاهاي ديگر با فاصله نسبتاً زياد از مركز اصلی داشته باشند در اين موارد تاريخ راه اندازي تاريخ شروع بكار شعبه كارگاه است و اين كارگاه يك كارگاه مستقل منظور میشود.
آدرس: منظور آدرس دقيق محل كارگاه است در صورت وجود صندوق پستی حتماً ذكر گردد. در مورد كارگاههايی كه در مناطق صنعتی واقع شده اند عنوان منطقه صنعتی نيز ذكر گردد

اسلاید 10 :

تلفن و نمابر،ایمل کارفرما:
تلفن و نمابر: شماره تلفن يا تلفنهاي موجود، تلفن همراه و نمابر كارفرما نيز در صورت وجود ثبت گردد.

ايميل كارفرما: آدرس الكترونيكی كارفرما در صورت وجود ثبت شود.
نوع كارگاه: كه بر اساس تعاريف ذيل در دو خانه آن علامت زده میشود. (خانگی يا غيرخانگی) و (فصلی يا دائمی)

اسلاید 11 :

کارگاه خانگی ،غیر خانگی:
خانگي: منظور كارگاهی است كه در منزل مسكونی شخص واقع شده و توسط سرپرست يا يكی از افراد آن خانوار اداره میشود. بطور مثال كارگاه قاليبافی كه در خانه شخصی داير است. بديهی است كارگاه جوشكاري كه درب آن مستقل ازدرب ورودي خانه است كارگاه غير خانگی محسوب میگردد.

غيرخانگي: منظور كارگاهی است كه در محلی غير از محل مسكونی واقع شده و شاغلين آن میتواند يك نفر (خويش فرما) يا بيشتر (كارفرما و كارگران) تشكيل گردد.

دائمي: كارگاهی است كه بتواند فعاليت خويش را در طی سال انجام داده و وابستگی به فصل خاصی از سال نداشته باشد.
فصلي: منظور كارگاهی است كه فعاليت آن وابسته به فصل باشد و به علل مختلف انجام آن در طی سال ممكن نباشد.مانند كارگاههاي كوره آجرپزي سنتی، كشاورزي و صنايع وابسته به محصولات كشاورزي

اسلاید 12 :

فعالیت ،مواد اولیه ،
نوع فعاليت: در صورتيكه كارگاه اقدام به توليد محصولی مینمايد، صنعتی علامت زده نام محصول اصلی ذكر میگردد.
و درصورتيكه خدمتی ارائه میكند، خدماتی علامت و نام خدمت در قسمت نام محصول اصلی.
و چنانچه استخراج كانيها در كارگاه صورت میگيرد معدنی علامت زده و نام ماده استخراج شده بعنوان محصول اصلی .
و اگر كارگاه، فعاليت كشاورزي دارد خانه مربوطه با علامت مشخص گرديده و محصول اصلی متناسب ذكر میگردد.

اسلاید 13 :

نام محصول اصلي
نام ماده نهايی توليد شده در كارگاههاي توليدي ذكر میگردد. در صورتيكه كارگاه خدماتی باشد نوع خدمت و در مورد كارگاههايی كه چند محصول ارائه میكنند اصلی ترين آنها ثبت میگردد.

اسلاید 14 :

محصول اصلی
مواد اوليه اصلي: اگر حداكثر تا سه مورد مواد استفاده میشود در محلهاي مربوطه درج گردد و در صورتيكه بيش از 3ماده موجود بود اولويت را به ترتيب :
1-ميزان مخاطره آميز بودن ( سرطانزايی، موتاژنزايی و..)

2-ميزان مواجهه كارگران

3-ميزان مقدار مصرفی؛ در نظر بگيريد

اسلاید 15 :

درجه خطر ،کمیته حفاظت ،تشکیلات بهداشتی
درجه خطر كارگاه: در سامانه جامع بازرسی براي تعيين درجه خطر دو سئوال مربوط به مواد سرطانزایي قطعی و مشكوك به سرطانزا یی پرسيده می شود كه در فرم كاغذي اين مواد از قسمت "سه نوع از مواد اوليه اصلی" استخراج می شود.

كميته حفاظت فني و بهداشت كار: كارگاهی كه واجد شرايط اين كميته باشد در قسمت شامل میشود، بخش بلی علامت درج میشود؛ در صورتيكه كميته مذكور در راستاي آئين نامه موجود باشد در قسمت دارد علامت و در غير اينصورت درقسمت ندارد علامت زده میشود.
تشكيلات بهداشتي موجود: در صورت وجود تشكيلات ارائه دهنده خدمات بهداشت حرفهاي كه شامل ايستگاه بهگر، خانه بهداشت كارگري و مركز بهداشت كار میباشد و داراي فعاليت منطبق با مقررات موجود میباشد، نوع تشكيلات در قسمت مربوطه درج میگردد

اسلاید 16 :

جدول شماره1 :تعداد شاغلين به تفكيك جنس و شيفت كار
تعداد شاغلين در سه نوبت بازديد به تفكيك جنس و شيفت كار نوشته میشود:
روزكار: شاغلينی هستند كه ساعات كارشان از ساعت 6صبح الی 16 می باشد.
نوبت كار: كاري كه در خارج از مدت زمان فوق الاشاره انجام پذيرد نوبت كاري میباشد
نكته: تعاريف فوق بر مبناي تعريف علمی نوبت كاري میباشد.

اسلاید 17 :

جدول شماره :2توزيع شاغلين بهره مند از خدمات بهداشت حرفه اي به تفكيك نوع خدمت و واحد ارائه دهنده خدمت
نكته: منظور از خدمات بهداشت حرفه اي ،خدماتی نظير: اندازه گيري و كنترل عوامل زيان آور شغلی، آموزشهاي مرتبط و مصوب بهداشت حرفه اي و معاينات شغلی میباشد.
معاينات شغلی بايد به تفكيك جنس وارد شود.
در صورتيكه كارفرما هر يك از خدمات بهداشت حرفه اي مورد اشاره را از يكی از مراكز دولتی و يا غيردولتی دريافت نموده باشد ويا از افراد حقيقی يا حقوقی كه مجاز به ارائه خدمات مذكور می باشند براي شاغلين خود خدمتی دريافت نموده باشد، در رديف مربوطه ي جدول فوق، تعداد شاغلين دريافت كننده خدمت ،بسته به نوع خدمت دريافت شده ثبت میشود.
در ستون جمع نيز مجموع شاغلينی كه خدمت مورد نظر را دريافت نمودند ثبت شود

اسلاید 18 :

نام و نوع مجوز:
در صورتيكه خدمات بهداشت حرفه اي توسط بخش دولتی ارائه شده باشد، نام واحد ارائه دهنده خدمت ثبت میشود، به عنوان مثال: اگر مركز بومهن به كارگران تراشكاري كارگاه Xآموزشهاي مرتبط با بهداشت حرفه اي را داده است دررديف آموزش از اين بخش: “مركز خدمات جامع سلامت بومهن“ نوشته میشود.

اسلاید 19 :

نكته:
منظور از مراكز ارائه دهنده خدمات بهداشت حرفه اي كه شامل مراكز دولتی، خصوصی و ساير میباشد، عبارتند از:
مراكز دولتي: به كليه واحدهاي تابعه دانشگاه هاي علوم پزشكی مانند مراكز بهداشتی درمانی اطلاق میگردد كه بنا به درخواست كارفرما خدمات بهداشت حرفهاي مشتمل بر: اندازه گيري و كنترل عوامل زيان آور شغلی، آموزش و معاينات شغلی را به شاغلين كارفرماي متقاضی ارائه نموده اند.

اسلاید 20 :

نكته:
مراكز خصوصي: شامل واحدهاي خصوصی از قبيل، شركتهاي خصوصی داراي مجوز بهداشت حرفه اي، مراكز/ افراد داراي مجوز معاينات سلامت شغلی كه با انعقاد قرارداد با كارفرما به ارائه خدمات كارشناسی بهداشت حرفه اي و طب كار به مجموعه تحت سرپرستی آن كارفرما می پردازند.

ساير: منظور از ساير، كليه واحدهايی مانند شركت نفت، گاز، سازمان تأمين اجتماعی و ساير مواردي است كه در خارج از طبقه بندي فوق قرار داشته و مجاز به ارائه خدمات بهداشت حرفه اي میباشند

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید