بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

هزار نکته باریکتر ز مو اینجاست

اسلاید 3 :

سرفصلهای دوره نظارت :شرح مسئولیتهای حقوقی و کیفری مهندسین ناظر و نحوه گزارش نویسی و چک لیست نظارت

اسلاید 4 :

1 - شرح میزان خطر و ریسک در حرفه نظارت ساختمان، از نظر حقوقی و کیفری و مقایسه آن با سایر شغلهای پرخطر .
در این مبحث به خطرات و مسئولیت شغل نظارت از لحاظ حقوقی و کیفری و فنی و شهرسازی پرداخته میشود و مقایسه ای با سایر شغلهای پر خطر شده و به اختصار اشاره ای به تمهیداتی که میبایستی ناظر انجام دهد تا حوادث ناگوار حاصل از نظارت در حیطه مسئولیت شهرداری و مالک قرار گیرد ، و ساخت و ساز ساختمان نیز از لحاظ فنی و مهندسی درست نظارت شود.

اسلاید 5 :

2 -آشنایی با آئین نامه انضباطی سازمان نظام مهندسی و دسته بندی تخلفات حرفه ای مهندسین ناظر و طراح .
در این مبحث اشاره مختصری به آئین نامه انضباطی و دسته بندی تخلفات حرفه ای مهندسین ناظر بر اساس جدول پیوست خواهد شد ، و شرح مفصل آن بر حسب هر یک از موارد سر فصلها ، در طول دوره انجام خواهد شد .

اسلاید 6 :

3 – نحوه رسیدگی در دادگاههای عمومی به پرونده های مربوط به عدم رعایت موارد ایمنی در ساختمانها در موارد خسارت جانی و مالی و فوت و اهمیت بازرس وزارت کار، و نحوه گزارش نویسی جهت کنترل آنها
در این مبحث به شرح گزارش نویسی در صورت عدم رعایت موارد ایمنی در کارگاه ساختمانی پرداخته خواهد شد ، و بحث خسارت جانی و مالی وارده به اشخاص ثالث پس از اخذ پایانکار نیز شرح داده خواهد شد ، و نحوه کنترل آنها در گزارش مرحله ای نیز بیان خواهد شد ، همچنین نحوه رسیدگی به پرونده در دادگاه عمومی و شورای انتظامی در صورت عدم رعایت موارد ایمنی شرح داده خواهد شد ، و همچنین مثالهایی از پرونده های واقعی که در دادگاههای عمومی رسیدگی گردیده مطرح خواهد شد .

اسلاید 7 :

4 – نحوه رسیدگی در دادگاههای عمومی به پرونده های مربوط به ریزش پلاکهای مجاور در حین گودبرداری و نحوه گزارش نویسی جهت کنترل آن .
این مبحث مربوط به نحوه گزارش نویسی برای موارد عدم اجرای سازه نگهبان ، یا نقص در اجرای سازه نگهبان ، یا روشهای اشتباه خاکبرداری و یا عدم صلاحیت پیمانکار خاکبردار یا پیمانکار نصاب سازه نگهبان ویا عدم حضور مجری ذیصلاح در حین خاکبرداری و یا عدم تناسب نقشه های سازه نگهبان با شرایط خاکبرداری ، پرداخته خواهد شد ، و همچنین مثالهایی از پرونده های واقعی که در دادگاههای عمومی و شورای انتظامی برای موارد فوق رسیدگی گردیده ، مطرح خواهد شد.

اسلاید 8 :

5 - شرح نحوه کاهش مسئولیتهای مهندسین ناظر در حین گودبرداری با اعمال بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها ، و همچنین نحوه تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری به منظور عدم ایستائی ذاتی پلاکهای مجاور طبق ماده 333 قانون مدنی .
در این مبحث به شرح بند 14 ماده 55 قانون شهرداری میپردازیم که مسئولیت شهرداری در حین گودبرداری را مشخص نموده، و موارد استفاده از این بند در گزارش نویسی مهندسین ناظر را با ذکر مثالهای واقعی شرح خواهیم داد . همچنین به شرح ماده 333 قانون مدنی در رابطه با نحوه تامین دلیل با جلب نظر کارشناس رسمی دادگستری به منظور عدم ایستایی ذاتی پلاکهای مجاور، و نحوه اعمال آن در گزارشات مرحله ای با ذکر مثالهای واقعی
خواهیم پرداخت .

اسلاید 9 :

6 - اهمیت حقوقی تخریب قنوات در حین گودبرداری و همچنین اهمیت کنترل خروج آبهای زیرزمینی در حین گودبرداری و نحوه گزارش نویسی موارد فوق.
در این مبحث مثالها و فیلمهایی در این رابطه نمایش داده خواهد شد
و نحوه گزارش نویسی برای موارد فوق شرح داده شده
و مثالهای واقعی در اینباره بیان خواهد گردید .

اسلاید 10 :

7 - ضرورت انجام بیمه مسئولیت حرفه ای برای مهندسین ناظر و نکات مهم جهت کنترل بیمه نامه فوق .
این مبحث مربوط به اهمیت بیمه نامه حرفه ای مهندسین ناظر میباشد که پیش از شروع کار باید تهیه شود. در تهیه بیمه نامه فوق لازم است موارد مهمی از جمله پرداخت خسارت پس از پایانکار(یعنی دوره گارانتی بیمه نامه) و همچنین عدم محدودیت اعتبار پروانه ساختمانی جهت پرداخت خسارت ، میزان تعهدات و شرایط خصوصی مندرج در بیمه نامه و مواردی از این دست ، توسط مهندس ناظر برای بیمه نامه فوق کنترل گردد ، ضمن آنکه به موارد برخی تخلفات مهندس ناظر که مشمول پرداخت خسارت توسط شرکتهای بیمه نمیگردد، نیز پرداخته خواهد شد .

اسلاید 11 :

8 - آشنائی با نحوه ابلاغ اظهارنامه قضایی از طرف مهندس ناظر به مالک و همسایگان و شهرداری، و نکات مهم جهت ابلاغ اظهارنامه قضایی .
در این قسمت به بحث پیرامون آنکه چنانچه مالک یا شهرداری یا همسایگان از دریافت دستور کار یا نامه ای از مهندس ناظر استنکاف نمودند، ناظر چگونه از طریق اظهار نامه قضایی موارد فوق را به طرفین خود ابلاغ قانونی نماید، همچنین به بحث پیرامون رسید گرفتن از مالک بابت دستورکارها یا مکاتبات و همچنین نحوه انجام صورتجلسات یا استشهادهای محلی برای اخذ سندهای کافی برای تکمیل اسناد مهندس ناظر خواهیم پرداخت، تا مهندس ناظر بتواند در محکمه ثابت کند وظائف خود را بطور کامل انجام داده است .

اسلاید 12 :

9 - اهمیت انعقاد قرارداد نظارت و نحوه تمدید آن برای سالهای آتی ، و نحوه دریافت حق الزحمه نظارت ، و شرح محکومیتهای مهندسین ناظر بدلیل انجام خدمات خارج از نظارت .
در این قسمت به بحث پیرامون شرح محتویات بندهای قرارداد تیپ نظارت سازمان نظام مهندسی خواهیم پرداخت و به سوالات مطروحه پاسخ خواهیم داد ، همچنین به روش تمدید قرارداد نظارت برای سالهای آتی خواهیم پرداخت ، ضمن آنکه به ممنوعیت خدمات خارج از نظارت من جمله انجام کارهای پیمانکاری ویا مالکیت در ساختمان مورد نظارت و شرح محکومیتهای مربوطه خواهیم پرداخت . همچنین دخالت در امور محاسبات ساختمان توسط مهندس ناظر را نیز در این قسمت با ذکر مثالهای واقعی شرح خواهیم داد .

اسلاید 13 :

10-شرح گزارش همجواری و گزارش شروع عملیات و اعلام 72 ساعت قبل از خاکبرداری به سازمان، و نحوه الزام مالک به انجام بیمه نامه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان برای کارگاههای ساختمانی و شرح بیمه نامه مسئولیت کارفرما و پلاکهای مجاور .
این مبحث مربوط به نحوه نوشتن فرم گزارش همجواری و بازدید پلاکهای مجاور قبل از دادن مجوز شروع به کار بوده ، و همچنین نحوه الزام مالک به انجام بیمه نامه پلاکهای مجاور و بیمه نامه 5 نفر کارگر بدون نام (بیمه مسئولیت کارفرما در قبال کارکنان) و شرح کلوزهای الزامی آن برای کارگاه ساختمانی خواهد بود .

اسلاید 14 :

11 - کنترل ابعاد زمین ، حد اصلاحی ، عرض گذر و  بر و کف ، قبل از اجرای فونداسیون براساس پروانه ساختمانی و نقشه های معماری
در این مبحث نیز به نحوه صحیح اندازه گیری ابعاد زمین ، حد اصلاحی ، عرض گذر و رقوم خاکبرداری ساختمان را قبل و در حین اجرای فونداسیون خواهیم پرداخت ، و همچنین به نحوه اندازه گیری آکس به آکس ستونها و اهمیت جانمایی صحیح چاله آسانسور قبل از بتن ریزی فونداسیون را شرح خواهیم داد، ضمنا مثالهای واقعی از محکومیتهای مهندسین ناظر در شورای انتظامی و دادگاههای عمومی به جهت عدم رعایت موارد فوق را شرح خواهیم داد.

اسلاید 15 :

12 - نحوه تکمیل فرم گزارشات مرحله ای جهت ارائه به دفاتر خدمات الکترونیک شهر .
در این قسمت به شرح قسمتهای مختلف فرم گزارش مرحله ای و نحوه تکمیل آن خواهیم پرداخت ، همچنین راه حل برخورد با برخی از الزامات غیر قانونی دفاتر خدمات الکترونیک شهر نسبت به مهندسین ناظر شرح داده خواهد شد.

اسلاید 16 :

13- رعایت تقدم و تاخر در گزارشات مرحله ای و حداقل تعداد گزارشات مورد نیاز.
این مبحث مربوط به شرح حداقل تعداد گزارشات مرحله ای برای ساختمانهایی با اسکلت فلزی و اسکلت بتنی خواهد بود ، سپس اهمیت رعایت تقدم و تاخر در ارائه گزارشات مرحله ای و همچنین ارائه به موقع گزارشات مرحله ای پیش از پوشش میلگردها توسط بتن را شرح خواهیم داد ، و مثالهای واقعی از محکومیتهای مهندسین ناظر در شورای انتظامی و دادگاههای عمومی را بدلیل عدم رعایت موارد فوق بیان خواهیم نمود .

اسلاید 17 :

14 - شرح گزارشات متناقض و خلاف واقع احتمالی مهندسین ناظر و بیان مثالهایی ازآنها و محکومیتهای مهندسین ناظر بدلیل اینگونه گزارشات .
یکی از موارد متداول محکومیتهای مهندسین ناظر در شورای انتظامی، ارائه گزارشات بعضا متناقض و خلاف واقع میباشد، که عموما بطور ناخواسته و سهوی توسط مهندس ناظر ارائه میگردد، در این قسمت به شرح موارد فوق و بیان مثالهایی از محکومیتهای مهندسین ناظر بواسطه ارائه اینگونه گزارشات خواهیم پرداخت .

اسلاید 18 :

15 - شرح نحوه عملکرد مهندس ناظر در برخورد با مغایرتهای نقشه های معماری با سازه، و همچنین مغایرتهای پروانه ساختمانی با نقشه های مصوب شهرداری .
در این قسمت به بحث پیرامون نحوه عملکرد مهندس ناظر در برخورد با مغایرتهای موجود در نقشه های معماری با سازه و پروانه ساختمانی خواهیم پرداخت. همچنین تعیین اولویت در صورت رویت مغایرت و شرح مواردی همچون رعایت عرض گذر
و حدود اصلاحی که مقدم بر ابعاد ساختمان میباشد را با ارائه مثال بیان خواهد شد.

اسلاید 19 :

16 - شرح اختیارات گسترده مهندسین ناظر و تناظر آن با  مسئولیتهای وسیع آنها، اهمیت گزارشات توجیهی و دستورکارهای مهندسین ناظر و شرح تبصره 7 ماده 100 شهرداری.
در این مبحث به شرح مسئولیتها و اختیارات بسیار وسیع مهندسین ناظر بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان و دلایل قانونگذار در تدوین تناسب اختیارات و مسئولیت، بطور توامان خواهیم پرداخت. همچنین نحوه نگارش گزارشات توجیهی، دستورکارها و صورتجلسات در حین اجرای ساختمان و جایگاه قانونی و اهمیت آن در محاکم قضایی و همچنین تبصره 7 ماده 100 شهرداری و جایگاه قانونی کمیسیون ماده 100 شهرداری و دلایل ارجاع پرونده از شهرداری به کمیسیون ماده 100 شرح داده خواهد شد و مثالهایی از محکومیتهای مهندسین ناظر و معاونین شهرسازی مناطق و نواحی شهرداری و سایر عوامل شهرداری در کمیسیون ماده 100 بیان خواهد شد.

اسلاید 20 :

17 - شرح مسئولیتهای مهندسین ناظر در مواردیکه نام مجری در پروانه ساختمانی درج شده باشد به همراه شرح مسئولیتهای حقوقی و کیفری مجری.
در این بخش به شرح مسئولیتهای مهندس ناظر و مهندس مجری و نحوه اجتناب از تداخل مسئولیتهای آنها، بر اساس مبحث دوم مقررات ملی ساختمان خواهیم پرداخت و همچنین شرح غلط مصطلح : صوری بودن مجری در پروانه ساختمانی را بیان خواهد شد و به ذکر مثالهای واقعی از پرونده های فوق در محاکم قضایی و شورای انتظامی خواهیم پرداخت.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید