بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

به نام خدا
موضوع تحقیق: بررسی تأثیر فرهنگ سازمانی بر درک حمایت از نوآوری

اسلاید 2 :

چکیده
ارزشها، هنجارها و اعتقادات موجود در یک سازمان، می­توانند پشتیبان یا مانعی بر سر راه خلاقیت و نوآوری، بسته به چگونگی تأثیر گذاری آنها بر رفتار فردی و گروهی، باشند. زمانیکه، این ارزشها و هنجارها در راستای مأموریت و اهداف سازمان به صورت عادت روزمره درآید، مجموعه کارکنان یک سازمان به دنبال شکوفایی و ارتقای سازمان مربوطه خواهند بود. این تفکر به صورت یک فرهنگ سازمانی در لایه های مختلف سازمان رسوخ کرده و در اجرای استراتژی تأثیر کلی و دائمی می­گذارد.
خلاقیت و نوآوری به گونه ای است که اگر آن را از صحنه زندگی بشر کنار بگذاریم، در واقع تیر خلاص به حرکت، پویایی، بقاء و حیات زندگی بشر و سازمان زده ایم.

اسلاید 3 :

مقدمه
مفهوم «فرهنگ سازمانی» با وجود اهمیت و نقش کاربردی آن در سازمانها، موضوعی است که در دهه های اخیر وارد ادبیات مدیریت و رفتار سازمانی شده است. امروزه مدیران سازمانهای بزرگ به این نتیجه رسیدند که فرهنگ سازمانی به عنوان سرچشمه همه توانایی های سازمان محسوب می شود. نیک پیداست که شناخت و سنجش وضعیت موجود فرهنگ سازمانی، نشانگر ارائه تصویری است از میزان اهمیتی که سازمان به ارزشهای فرهنگی می­دهد .
فرهنگ سازمانی بر تمام جنبه های سازمان، از جمله رسالت ها و اهداف، تعیین استراتژی ها، ساختار سازمانی، ارتباطات، نگرش ها، انگیزشها، عملکرد، رفتارهای نوآورانه کارکنان و مدیریت و در نهایت اثربخشی سازمانی، اثر می­گذارد.

اسلاید 4 :

پیشینه تحقیق
بررسی تأثیر فرهنگ سازمانی بر درک حمایت از نوآوری (مورد کاری شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولت ایران) توسط آزاد و ارشدی در سال 1388 انجام گرفت. پژوهش مذکور به بررسی فرهنگ سازمانی و حمایت از نوآوری در شرکت بازرگانی دولتی ایران می­پردازد. هدف این تحقیق اثبات وجود رابطه میان فرهنگ سازمانی با افزایش نوآوری و بررسی تأثیر منفی فشار کاری بر نوآوری در شرکت بازرگانی دولتی ایران می­باشد. نتایج حاصل از پژوهش نشان می­دهند که رابطه ­ی مستقیم و مثبتی بین فرهنگ سازمانی و حمایت از نوآوری وجود دارد و همچنین رابطه ای غیر مستقیم بین درک کارکنان برای پشتیبانی از نوآوری با فشار کاری وجود دارد. در واقع حجم بالای کاری کارکنان باعث از بین رفتن قوه­ی نوآوری افراد می­شود.

اسلاید 5 :

پیشینه تحقیق
پژوهشی تحت عنوان فرهنگ سازمان و نوآوری سازمانی در سال 2012 میلادی توسط ریواریو همکاران انجام گرفت. یافته های پژوهش مذکور نشان دادند که ارتباط مثبت و معناداری میان فرهنگ سازمان و نوآوری در سازمان وجود دارد. فرهنگ سازمانی برای بروز نوآوری در رفتار، فرآیندها و نیز نوآوری استراتژیک بسیار حیاتی و اثر بخش می­باشد و در میان ابعاد مختلف فرهنگ سازمان، موافقت مدیریت نقش پراهمیتی در بروز نوآوری درسازمان ایفا می­نماید.
پژوهشی تحت عنوان فرهنگ سازمانی، نوآوری و عملکرد، توسط هوگان و کوته در سال 2014 انجام شد. نتایج حاصله از تحقیق نشان دادند لایه­های فرهنگ سازمانی نظیر: هنجارها، نتایج و تشویق و رفتارهای نوآورانه تأثیر مثبت و معناداری بر نوآوری داشته و نوآوری سازمانی نیز به نوبه خود تأثیر مثبت و معناداری بر عملکرد شرکت دارد.

اسلاید 6 :

تعریف نوآوری
تعاریف متعددی را می­توان در مطالعات ادبیات سازمانی یافت. یک تعریف از نوآوری آن را به عنوان نخستین استفاده از دانش جدید می­بیند، در حالی که در تعریف دیگری، نوآوری به عنوان یک چیز جدید در رابطه با یک سازمان معین شناخته می­شود. دو مورد از جنبه­های اصلی تعاریف نوآوری، مربوط به جدید بودن و ارتباط آن با ابتکار است.

اسلاید 7 :

تسهیلات حمایت کننده از نو آوری سازمانی
فرهنگ سازمانی به عنوان عاملی مهم در موفقیت یک سازمان به شمار می رود. سازمان موفق توانایی جذب نوآوری را در فرهنگ سازمانی و فرآیندهای مدیریت داراست. توشمن و اوریلی اعتقاد دارند که فرهنگ سازمانی به عنوان قلب نوآوری سازمان می­باشد. فرهنگ سازمانی بر حوزه ای که راه حلهای خلاق، تشویق، حمایت و کاربرد نیاز دارند اثر می­گذارد. یک فرهنگ حمایت کننده از خلاقیت، طرق نوآور ارائه مشکلات و یافتن راه حلها را نیز ارائه می کند.

اسلاید 8 :

فرهنگ نوآوری
یک فرهنگ با گرایش نوآوری، اصولاً به عنوان نیاز به حداکثر نمودن ایده های نوآور که در یک دوره معین پدیدار می­گردد، تعریف می­شود. یکی از تعاریف دقیق تر اشاره دارد که فرهنگ نوآوری به عنوان یکی از راه های تفکر و رفتاری است، که ارزش ها و گرایش های یک سازمان را ایجاد، توسعه و بنا می گذارد و شامل پذیرش و حمایت از ایده ها و تغییرات بهبود دهنده در عملکرد و کارایی شرکت می باشد، حتی اگر این تغییرات به معنی تضاد با رفتار سنتی و مرسوم باشد.

اسلاید 9 :

موانع سازمانی خلاقیت و نوآوری
برخی از موانع بر سر راه خلاقیت و نوآوری در سازمانها ناشی از ناآشنایی سازمان با نقش­های مختلف افراد و عدم تشویق و حمایت از پیشتازان و حامیان نوآوری است. عدم خطرپذیری، شکست و اشتباه­های کارکنان به عنوان مسئله ای اجتناب ناپذیر در روند نوآوری و نیز عدم دسترسی به منابع، امکانات و تجهیزات از جمله معضلات سازمانی در این حوزه محسوب می­شوند

اسلاید 10 :

فرهنگ سازمانی در بانکداری
عصر بانک؛ بانک­ ها و موسسات اعتباری نیز همچون سایر سازمان ها باید دارای فرهنگ خاص خود باشند، فرهنگی که با شاخص­های منحصر به فرد خود به پاسداری از اخلاق و اقتصاد بپردازد یعنی در بستری مناسب با در کنار هم قراردادن تار و پودی از جنس مفروضات اساسی، ارزشهای ثابت و الگوهای رفتاری تا کارکنان و سازمان به سمت و سوی یک انسجام کامل پیش رود که در آن با اتکای به مفهوم «فرهنگ بانکی» دستیابی بر هر هدفی آسان شود.

اسلاید 11 :

نوآوری در صنعت بانکداری
هر سازمان برای ادامه حیات موفق خویش مجبور به زندگی همراه با نوآوری است. نوآوریهای بانکی از سال 1985 تا 1991 رشدی فزاینده داشته است و امروزه با کمک تکنولوژی این رشد، از غنای بیشتری برخوردار شده است. تجربه بانکهای موفق در جهان به عنوان یک نمونه از موسسات خدماتی نشان داده است که این بانکها ضمن بهره گیری از امتیازهای کوتاه مدت نوآوری، برنامه ای راهبردی برای نوسازی خود فراهم کرده­اند.
تجربه بانکهای موفق در جهان به عنوان یک نمونه از موسسات خدماتی نشان داده است که این بانکها ضمن بهره گیری از امتیازهای کوتاه مدت نوآوری، برنامه ای راهبردی برای نوسازی خود فراهم کرده­اند. آنها درسایه نوآوری های ابتکاری و برنامه های راهبردی دگرگونی، ساختار بانک خود را به بانکی منعطف در برابر نوآوری تغییر داده­اند

اسلاید 12 :

سیر تحول فن­آوری و نوآوری صنعت بانکداری به سه دوره تقسیم بندی می شود
دوره اول: اتوماسیون پشت باجه
در این دوره که نخستین کاربرد کامپیوتر در صنعت بانکداری بود با استفاده از کامپیوترهای مرکزی 1 اطلاعات و اسناد کاغذی تولید شده در شعب به صورت بسته بندی شده 2 به مرکز ارسال و پردازش شبانه انجام می­شد.
دوره دوم: اتوماسیون جلو باجه
این دوره از زمانی آغاز شد که کارمند شعبه در حضور مشتری عملیات بانکی را به صورت الکترونیکی ثبت و دنبال می­کرد.
دوره سوم: متصل کردن مشتریان به حسابها و یکپارچه سازی سیستمهای موجود
در این دوره امکان دسترسی مشتریان به حسابهایشان فراهم گردید.

اسلاید 13 :

چرخه حیات نوآوری در بانکداری
دو محصول یا خدمت بانکداری یعنی خود پرداز و بانکداری اینترنتی موجب انقلابی در سیستم بانکداری و نوآوری بانکی شد.
خودپردازها: را می توان به عنوان یک نوآوری کسسته انقلابی را به شمار آورد که قابلیت آنها به مرور زمان تکمیل گردید.
بانکداری اینترنتی: اینترنت هم درست مانند خودپرداز که قبل از آن به وجود آمد اساساً یک کانال جدید است که بانکها می توانند از طریق آن محصولات و خدمات بانکداری را ارائه دهند مشتریان در استفاده از خدمات بانکی از راه دور احساس راحتی زیادی می کنند.

اسلاید 14 :

مدیریت الکترونیک نوآوری جدید صنعت بانکداری
وضعیت صنعت خدمات مالی به گونه ای است که سازمانها باید مجدداً درباره روشهای سنتی تجدید نظر کرده و به اصطلاح به طراحی مجدد فرایندهای کسب و کار به پردازند. بانکها به عنوان موسسات ادامه دهنده خدمات مالی باید به نظام مشتری محور و نه محصل محور روی آورند. بانکها بایستی ارزش افزوده برقراری روابط خوب با مشتریان را درک کرده و بر اساس این روابط به بازاریابی پرداخته و خدمات خود را عرضه کنند. لذا تغییر بعدی فناوری، مدیریت الکترونیک روابط مشتریان خواهد بود.

اسلاید 15 :

نتیجه گیری
تغییر در محیط بیرونی بانکها از قبیل رشد روز افزون علم و تکنولوژی، جهانی شده، مقررات زدایی و ورود موسسات مالی جدید، سبب شده تا صنعت بانکداری بسیار رقابتی شود. با تغییر انتظارات مشتریان، بانکها مجبورند برای پاسخگویی به آنها از فناوری های جدید بهره بگیرند.
حمایتی بودن فرهنگ سازمان بیشترین تأثیرها را بر روی نوآوری دارد بدین معنا که اگر کارکنان سازمان از حمایتها و کمک فرهنگ سازمانی و نیز مدیران خود برخوردار باشند احتمال بروز نوآوری افزایش خواهد یافت.
خلاقیت و نوآوری لازمه­ی حیات سازمانی و استمرار بقاء و ماندگاری آنها در دنیای رقابتی و بازارهای پیچیده داخلی و بین المللی می­باشد. در این شرایط اگر سازمانی در جهت نوآوری و خلاقیت اقدام جدی انجام ندهد قطعاً با شکست مواجه خواهد شد.

اسلاید 16 :

پیشنهادهایی برای تثبیت و ترویج یک فرهنگ سازمانی مطلوب در سازمان­ها
در مرحله نخست یک استخدام، سعی شود افرادی که با مشخصه های فرهنگ سازمانی سازگارترند، به کار گرفته شوند، این امر منجر به تقویت و توسعه فرهنگ سازمانی می­شود.
قبل از آغاز به کار کارکنان جدیدالاستخدام، جلساتی تشکیل شود و طی آن جمعی از قدیمی ترین کارکنان که شناخت مناسبی از فرهنگ سازمانی حاکم بر سازمان دارند، ارزشهای اساسی، فرآیند اجتماعی سازمان و سنت­ها و تشریفات را به ایشان انتقال دهند.
با توجه به اینکه فرهنگ سازمانی چیزی است که ما به محض ورود به یک سازمان آن را می­بینیم، می­شنویم و حس می­کنیم، بهتر است به همه سطوح سازمانی، حتی تحصیلدار، پیشخدمت، نگهابان و راننده نیز مفاهیم، خواسته ها و ارزشهای سازمان را یادآور شد.

اسلاید 17 :

باید از طریق برنامه­های آموزشی که حالت رسمی تری نیز دارد، نسبت به انتقال فرهنگ سازمانی در میان اعضای سازمان همت گذاشت.
به جهت خو گرفتن یا در اصطلاح جامعه پذیر شدن کارکنان جدید، مدیران و سایر کارکنان باید در نقش یک مربی و راهنما سعی کنند قالب فکری و کاری این افراد را پی­ریزی کنند.
به جهت بالا بردن شدت درجه تعهد افراد به ارزش­های محوری فرهنگ سازمانی، می­توان برای افرادی که به بهترین وجه مجری و پاسدار فرهنگ سازمانی هستند، پاداش و تشویق در نظر گرفت.
بانک ها به عنوان موسسات ارائه دهنده خدمات مالی باید به نظام مشتری محور و نه محصول محور روی آورند لذا تغییر بعدی فن آوری،مدیریت الکترونیک روابط مشتریان نوآوری جدید صنعت بانکداری خواهد بود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید