بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مقدمه

مخمر کاندیداتروپیکالیس
انواع امولسیفایر
بیوامولسیفایر حاصل از مخمر کاندیداتروپیکالیس

این گونه از مخمر کاندیدا در حین رشد برروی محیط کشت حاوی n- هگزادکان در کشت با روش Fed-batch، یک بیوامولسیفایر خارج سلولی تولید می­کند.
این بیوامولسیفایر برای تثبیت امولسیون بسیاری از انواع هیدروکربن­ها مخصوصا ترکیبات حلقوی (آروماتیک ) بسیار موثر است .

فعالیت امولسیفایری و مقدار امولسیفایر تولید­شده با محدودکردن منبع ازت در طول زمان تخمیر افزایش می­یابد. استخراج این بیوامولسیفایر از سلول­های مخمر کاندیدا تروپیکالیس به وسیله آب­ داغ نتایج بهتری را از نظر افزایش قدرت امولسیفایری بیوامولسیفایر استخراج شده نشان می­دهد.

اسلاید 2 :

مقدمه

سیانوباکترها

بیوامولسیفایر حاصل از سیانوباکترها

سیانوباکترها را همچنین به عنوان جلبکهای فیروزه ای، باکتریهای فیروزهای یا سیانوفیتها میشناسند. سیانوباکتریها اتوتروف بوده و برای تولید مواد غذایی نیاز به نور و آب دارند. آنها بیهوازی هستند یعنی نیازی به اکسیژن ندارند. در زمان پیدایش این باکتریها اکسیژن در جو زمین وجود نداشت. آنها دارای کلروفیل هستند و فتوسنتز میکنند. اغلب آنها متحرکند. سیانوباکتری­ها قدیمی ­ترین پروکاریوت­های فتوسنتز­کننده روی زمین می­باشند. گونه­ای از سیانوباکترها (Genus phormidium, ATCC 39161 ) نوعی بیوامولسیفایر تولید می­کند که می­توان از آن در تولید امولسیون هیدروکربن­ها و روغن­ها در یک محیط مایع، مانند آب، استفاده نمود.
این باکتری­ها با استفاده از روش­های جداسازی دقیق از آّب رودخانه­ها به­دست می­آید که پس از آن برروی یک محیط­ کشت مناسب تحت شرایط مطلوب رشد کرده و بیوامولسیفایر را به صورت خارج سلولی تولید می­کند. جرم مولکولی این بیوامولسیفایر بیش از 200000 دالتون است، و آزمایشات شیمیایی نشان می­دهد که مولکول آن حاوی قند، اسیدهای چرب و یک بخش پروتئینی است. همچنین انجام آزمایشات دقیق­تر با استفاده از روش اسپکتروفتومتری IR نشان داده است که این ترکیب حاوی گروه­های آمید، کربوکسیلیک و آمینو می­باشد.

کاربرد
این بیوامولسیفایر در تولید انواع امولسیون­های غذایی روغن در آب (O/W) کاربرد دارد.

اسلاید 3 :

لیپوزان

اسلاید 4 :

باکتری سودوموناس سپاسیا

بیوامولسیفایر جاصل از باکتری سودوموناس سپاسیا

این بیوامولسیفایر پس از رشد و تکثیر باکتری سودوموناس سپاسیا بر روی محیط کشت حاوی روغن آفتابگردان (به­عنوان منبع کربن) تولید می­گردد و از نظر مشخصات مولکولی، مخلوطی از گلیکولیپیدهاست. تولید این بیوامولسیفایر از باکتری سودوموناس سپاسیا با افزودن مقدار 7/1 گرم روغن آفتابگردان به ازاء هر لیتر محیط کشت و تحت شرایط کنترل میزان اکسیژن و ازت صورت می­گیرد.

کاربرد
این بیوامولسیفایر به­عنوان عامل متلاشی­کننده و تخریب­کننده با منشا طبیعی برای متلاشی نمودن و تجزیه ترکیبات بای فنیل­های پلی­کلره مخصوصاً بای فنیل­های حاوی 3 اتم کلر که موجب آلودگی خاک­ها می­گردند مورد استفاده قرار می­گیرد.
بای فنیل­های پلی­کلره ترکیباتی سمی و سرطانزا هستند که در حین انجام فرآیندهای شیمیایی در پالایشگاه­های نفت و صنایع شیمیایی تولید گردیده و از طریق فاضلاب­های صنعتی آلوده، به خاک­های زراعی وارد می­گردند، همچنین این ترکیبات از طریق آفت­کش­ها و سموم دفع آفات نباتی موجبات آلودگی خاک­ها را فراهم می­کنند.

اسلاید 5 :

باکتری اسفینگوموناس

بیوامولسیفایر تولیدشده توسط باکتری اسفینگوموناس

از بین بردن هیدروکربن­های آروماتیکِ چند حلقه­ای موجود در منابع آبی به علت حلالیت کم آن­ها تا حدودی مشکل آفرین است. در صورتی که وزن مولکولی اینگونه ترکیبات کاهش یابد میکروارگانیزم­های موجود در آب­ها قادرند این ترکیبات را مورد استفاده قرار داده و متابولیزه و تخریب نمایند.
تعدادی از باکتری­های تخریب کننده هیدروکربن­های آروماتیک چند حلقه­ای از خاک­های آلوده جداسازی شده­امد که قادرند بیوامولسیفایر و ترکیبات دارای سطح فعال را تولید نمایند که مهم­ترین آ­­­­ن­ها سویه شماره 107 باکتری اسفینگوموناس می­باشد. این باکتری قادر است بر روی محیط­های کشت حاوی انواع ترکیبات هیدروکربن­های آروماتیک رشد کرده و نقاط شفافی را بر روی محیط کشت ایجاد نماید.

کاربرد
همچنین در محیط­های کشت مایع این باکتری از هیدروکربن­های حلقوی به­عنوان منبع اصلی انرژی و کربن استفاده می­نماید. این بیوامولسیفایر دارای خواص امولسیفایری بر روی هیدروکربن­های چند حلقه­ای با وزن مولکولی بالاست.

اسلاید 6 :

باکتری
باسیلوس استئاروترموفیلوس

اسلاید 7 :

مخمر فافیا

اسلاید 8 :

نتیجه گیری
امروزه استفاده از امولسیفایرها در صنعت غذا به منظور افزایش کیفیت محصول نهایی رواج یافته است.
در واقع امولسیفایر ها ترکیباتی هستند که:
1- باعث كاهش كشش سطحي بين دو فاز آبی و روغنی 2- مانع شکستن امولسیون
به طور كلي هدف از بكارگيري امولسيفايرها در محصولات غذايي:
جبران تغييرات مواد اوليه در طي فرآيند
تسهيل فرآيند
تضمين ثبات کیفیت
توليد محصولات متنوع
حفظ تازگي و كيفيت خوراكي محصول
و نقش امولسیفایرها در صنایع غذایی:
واکنش با نشاسته
واکنش متقابل با پروتئین
اصلاح چسبندگی
ایجاد کف
اصلاح بافت
لغزنده کننده
مرطوب کننده
اصلاح پراکندگی

اسلاید 9 :

سپاس از توجه شما

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید