بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مراحل تکمیل فرآیند صادرات در ایران

اسلاید 2 :

بازاریابی و تعامل با مشتری
ویژگی های کالا و قیمت گذاری آن
سفارش و انعقاد قرارداد
پرداخت
حمل
رویه فعالیتهای صادرات
رؤوس مطالب

اسلاید 3 :

مفاهیم تکمیلی

اسلاید 4 :

Swift(Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication)
سیستم سوئیفت جهت ارسال و دریافت هرگونه پیام ارزی در بین واحدهای ارزی بانکهای داخل کشور و بانکهای خارج از کشور مورد استفاده قرار میگیرد. در حال حاضر تمام بانکهای داخلی ایران از طریق خطوط Leased و یا ماهواره به یک مرکز به نام SAP در بانک مرکزی متصل گردیده و از طریق سیستم ماهوارهای پیامها را برای بانکهای مورد نظر ارسال مینمایند. این سیستم جهت سرعت بخشیدن به انجام معاملات ارز و جلب رضایت مشتریان و همچنین هماهنگی تمام عملیات ارزی در سطح جهانی با استفاده از یک نرمافزار استاندارد مورد توجه واقع گردیدهاست.

اسلاید 5 :

The Uniform Customs and Practice for Documentary Credits (UCP)
مقررات متحدالشکل اعتبارات اسنادی یا یوسیپی سرنام قوانین و مقرراتی یگانه و همسان هستند که توسط اتاق بازرگانی بین المللیICC و برای یکپارچهسازی در روند تهیه اعتبارات اسنادی تهیه میگردد و هم اکنون در بیش از ۱۷۵ کشور دنیا استفاده میگردد. اعتبارات اسنادی یکی از شیوههای پرداخت پول به فروشنده خارجی با میانجیگریبانکهای دو طرف (خریدار و فروشنده) در دو کشور بوده و از مزایای آن این است که هیچ کدام از دو طرف دادوستد ریسکی را متحمل نخواهند شد.

اسلاید 6 :

مالیات و ارزش افزوده
مالیات مستقیم
مالیات غیر مستقیم

مالیات مستقیم
مالیات مستقیم را میتوان مالیات بر درآمدها، سود یا مالیات بر ثروت و امثال آن نیز نامید. این مالیات بطور مستقیم از درآمد یا دارایی افراد حقیقی و حقوقی اخذ میشود.

اسلاید 7 :

مالیات غیر مستقیم
مالیات غیر مستقیم مالیاتهایی هستند که پرداخت کننده آن فرد معینی نیست و دارای قابلیت انتقال بالایی است. مالیات غیر مستقیم، روی مصرف کالاها و فعالیتهایی وضع میشود که بطور غیر مستقیم روی درآمد موثر میباشد.
مالیات بر ارزش افزوده
مالیات بر ارزش افزوده نوعی مالیات بر مصرف است که در زنجیره واردات، تولید و توزیع بر حسب درصدی از ارزش کالا و خدمات مشمول دریافت میشود.

اسلاید 8 :

انواع تاییدیه ها فاکتور
فاکتور گواهی شده: در فاکتور گواهی شده تامین کننده کالا/ سرویس گواهی کرده است که کالا طبق قرارداد منعقده یا پیش فاکتور می باشد، کالا ساخت کشور معین است و یا ساخت کشورهای ممنوع شده در قرارداد نمی باشد و هر مشخصات دیگری که خریدار از تامین کننده درخواست نماید تامین کننده در زیر فاکتور نوشته و گواهی می نماید. معمولا از صادر کننده چنین فاکتوری درخواست می شود فاکتور مزبور را به تائید اتاق بازرگانی محل یا مقام رسمی بازرگانی محل نیز برسانند .

اسلاید 9 :

فاکتور گواهی شده:
بعضی از کشورها از تامین کنندگان کالا/سرویس درخواست می نماید که فاکتور توسط سفارت یا کنسولگری کشور خریدار در کشور تامین کننده گواهی شود. در این حالت فاکتور امضاء شده توسط تامین کننده، پس از گواهی توسط اتاق بازرگانی، توسط سفارت نیز گواهی می گردد.

اسلاید 10 :

فاکتور کنسولی:
این فاکتور که فرم چاپی بوده و توسط سفارتخانه های کشور خریدار در کشور تامین کننده کالا/ خدمت در اختیار تامین کننده­گان قرار می گیرد. این فرم توسط تامین کننده تکمیل و توسط سفارتخانه تایید می گردد.

اسلاید 11 :

صندوق ضمانت صادرات
صندوق ضمانت صادرات ايران شركت دولتي بيمه اعتبار صادراتي وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت جمهوري اسلامي ايران ميباشد.  
صندوق با صدور بيمهنامهها و ضمانتنامه هاي مختلف، ريسك عدم بازپرداخت اعتبارات صادراتي و يا عدم ايفاي تعهدات قراردادي صادركنندگان محلي و يا خريداران خارجي را براي موسسات مالي/ بانكها/اعتبار دهندگان داخلي و خارجي تحت پوشش قرار مي دهد.

اسلاید 12 :

چه ريسكهايي تحت پوشش صندوق قرار مي گيرند؟
1- استنكاف خريدار از قبول كالاي صادرشده يا خدمت انجام شده
2- عدم پرداخت بهاي كالا يا خدمت در سررسيد مقرر
3- عدم توانايي مالي خريدار به دليل ورشكستگي يا اعسار يا توقف
4-  بروز جنگ يا حالت جنگ
5- تيره شدن روابط و يا قطع روابط سياسي با كشور خريدار به نحوي كه در نتيجه آن صادركننده موفق به دريافت مطالبات خود در سررسيد آنها نشود
6-  اعمال سياستهاي اقتصادي كه موجب مسدود شدن مطالبات صادركنندگان شود
7- اعمال سياستهاي مربوط به محدوديتهاي وارداتي و ارزي در كشور خريدار
8- سلب مالكيت از خريدار بر اثر ملي شدن يا مصادره اموال به نحوي كه موفق به دريافت مطالبات خود نشود
9-  ساير عوامل خارج از حيطه اختيار صادركننده و خريدار كه به تشخيص هيات مديره صندوق موجب عدم وصول مطالبات صادركننده شود

اسلاید 13 :

مناطق آزاد تجاری
«منطقه آزاد تجاری، قلمرو معینی است که غالباً در محدوده داخل یک بندر یا در مجاورت آن قرار گرفته و در آن تجارت آزاد با سایر نقاط جهان مجاز شناخته شده است. چنانچه کالاها را میتوان بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی از این مناطق صادر کرد یا به این مناطق وارد نمود و آنها را برای مدتی در انبار ذخیره و در صورت لزوم بسته بندی و مجدداً صادر کرد. کالاهایی که از منطقه آزاد تجاری به کشور میزبان وارد میشوند، حقوق و عوارض گمرکی مقرر را میپردازند. مناطق پردازش صادرات علاوه بر تسهیلات فوق، ابنیه و خدمات مورد نیاز جهت تولید، تبدیل مواد خام و کالاهای واسطهای وارداتی به محصولات نهایی را به هدف صدور آنها و برخی اوقات جهت فروش در بازار داخلی، به شرط پرداخت حقوق و عوارض گمرکی معمول فراهم مینمایند.

اسلاید 14 :

تشکیل مناطق آزاد در کشور با چه اهدافی همراه بوده است؟
جذب سرمایههای خارجی.
ایجاد فرصتهای شغلی جدید.
کسب درآمد ارزی و افزایش صادرات.
دستیابی به تکنولوژی پیشرفته.
جذب نقدینگی سرگردان داخلی و کمک به مهار تورم.
محرومیتزدائی از مناطقی که امکان رشد و توسعه بالقوه را دارند.
تسریع در انجام امور زیربنایی، عمران و آبادانی، رشد و توسعه اقتصادی، سرمایهگذاری و افزایش درآمد عمومی، ایجاد اشتغال سالم و مولد، تنظیم بازار کار و کالا، حضور فعال در بازارهای جهانی و منطقهای، تولید و صادرات کالاهای صنعتی و تبدیلی و ارائه خدمات عمومی.

اسلاید 15 :

مناطق ویژه
«به محدوده جغرافیایی مشخص که قوانین گمرکی محدوده گمرکی کشور در آن اجرا نمی شود و به منظور تسهیل در امر واردات و صادرات کالا و حمایت از صنعت داخلی کشور و همچنین جذب فناوری های نوین در امر تولید و توسعه منطقه ای در مبادی گمرکات و نقاط مرزی کشور ایجاد می شود را مناطق ویژه تجاری – صنعتی می نامند.»

اسلاید 16 :

الف- معافیت مالیاتی به مدت 15 سال در مناطق آزاد وجود دارد و در مناطق ویژه اقتصادی تخفیف مالیاتی طبق مقررات داخل کشور است.
ب- خرده فروشی کالا در مناطق ویژه اقتصادی فقط برای اتباع خارجی امکانپذیر است. لیکن در مناطق آزاد خرده فروشی برای اتباع خارجی و داخلی امکانپذیر است.
ج- مقررات روادید برای اتباع خارجی درمناطق ویژه بر اساس ضوابط داخل کشور است ولی در مناطق آزاد روادید در مرزهای ورودی اعطاء می شود.
د- مقررات کار و بیمه اجتماعی در استخدام اتباع خارجی در مناطق آزاد تابع مقررات خاص مناطق می باشد ولی در مناطق ویژه اقتصادی تابع مقررات داخل کشور است.

اسلاید 17 :

شناخت مرزهای ورودی وخروجی ایران
http://www.irica.gov.ir/Portal/Home/Default.aspx?CategoryID=1b964a8e-63b8-406d-835e-d1dd8dbed840

اسلاید 18 :

پیله وران و مرزنشینان
قانون ساماندهي مبادلات مرزي
ماده 1- مبادله مرزي عبارت است از خريد و فروش كالا توسط ساكنان مناطق مرزي و تعاوني هاي مرزنشين داراي مجوز پيله وران ، بازارچه هاي مرز ، ملوانان ، خدمه و كاركنان شناورهاي داراي حداكثر 500 تن ظرفيت در حجم و نوع مشخص و در سقف تعيين شده وزارت بازرگاني
ماده 2- محدوده جغرافيايي مربوط به مبادلات مرزي كشور و تغييرات آن ، تعريف مرزنشيني و نحوه احراز آن به موجب ماده ( 10 ) قانون مقررات صادرات و واردات مصوب 4/7/1372 خواهد بود .
ماده 3- پيله ور عبارت است از شخص ساكن مناطق مرزي با حداقل سه سال سابقه سكونت مسمتر كه داراي كارت پيله وري صادره از سازمان بازرگاني استان و اهليت مندرج در ماده ( 211 ) قانون مدني است .

اسلاید 19 :

باتشکر از توجه شما

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید