بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
چند رسانه ای
اسلاید 2 :
Multimedia
voice
اسلاید 3 :
تعریف و مفهوم چندرسانه ای
چندرسانه ای به معنای رسانه های متعدد است. رسانه ها ابزارهایی هستند که به منظـور ذخیـره، پردازش و برقـراری ارتبـاط مـورد استفاده قـرار می گیرند. در برنامه های چندرسانه ای، رسانه های متن، گرافیک، صدا، انیمیشن و ویدئو به منظور انتقال اطلاعات با یکدیگر ترکیب می شوند (نورتون و ویبرگ، 2003؛ به نقل از شهیدی، 1386).
چندرسانه ای، ترکیبی از متن، گرافیک، صوت، تصویر و انیمیشن است که بوسیله رایانه ارائه می شـود و عنصـر تعـامل را نیـز داراست (منبع اینترنتی لاتین شماره 50). برخی تعامل را به عنوان یک ویژگی مهم برای چندرسانه ای های آموزشی شناخته و آن را به عنوان کیوسک اطلاعاتی نام می برند (اسلامی و دیگران، 1381).
اسلاید 4 :
تاریخچه چندرسانه ای
تاریخ چندرسانه ای ها به قبل از 3000 سال پیش بر می گردد. زمانی که چینی ها از روشنایی آتش برای سایه انداختن نیم رخ عروسک ها در پرده استفاده می کردند که صدای گوینده با این سایه ها ترکیب می شد. در حقیقت چندرسانه ای ها به صورت عمومی از سال 1960 هنگامی که نـوارهای متحرک به عنـوان فیلم متحرک استفـاده شد شکل گرفتند و کم کم با توسعه تکنولوژی به آن صدا، موسیقی، متن، عکس و . اضافه شد (جونز، 2005).
واژه چندرسانه ای از سال 1970 برای اسلایدهایی که همراه با موسیقی اجرا می شدند استفاده شد و امروزه چندرسانه ای عبارت است از تکنولوژی های گوناگونی که رسانه های سمعی و بصری را به روش جدیدی در جهت اهداف ارتباطی در هم ادغام می کنند (میتچل، 2005)
اسلاید 5 :
عناصر سیستمهای چندرسانه ای
متن:
به طور کلی متن ساده ترین عنصر یک محصول چندرسانه ای است. صدا، تصویر، انیمیشن و ویدئو همه قبل از اینکه در محصول چندرسانه ای استفاده شوند نیاز به پردازش دارند، اما متن می تواند به سادگی توسط صفحه کلید تایپ و وارد رایانه شود و یا حتی مستقیماً از روی صفحات کتاب دیجیتایز گردد. متن فضایی بسیار کمتر از سایر رسانه ها اشغال می کند (اسلامی و دیگران، 1381).
در تکنولوژی چندرسانه ای، نوشتار می تواند با سایر رسانه ها ترکیب شده و مجموعه موفق و نیرومندی را برای انتقال اطلاعـات بوجود بیاورد (عمادی، 1378). در یک پروژه چنـدرسانه ای از متن برای عنـوان ها، فهرست ها، پیمایش و بیـان محتویات پروژه استفـاده می شود (کی نژاد، 1378).
اسلاید 6 :
تصاویر گرافیکی:
وجود تصاویر یکی از رمزهای جذابیت چندرسانه ای هاست. موفقیت یک محصول چندرسانه ای تا حد زیادی به تصاویر گرافیکی آن بستگی دارد. تکنولوژی چندرسانه ای بسیاری از هنرمندان را به سوی خود جذب کرده است. این هنرمندان مهارت های خود مانند طراحی، تصویرگری و عکاسی را با تجارب رایانه ای در هم می آمیزند. هر یک از این هنرها توسط نوع بخصوصی از نرم افزارهای گرافیکی شبیه سازی شده اند. این نرم افزارها، نرم افزارهای قدرتمندی هستند با قابلیت هایی به وسعت دامنه های خیال یک هنرمند (اسلامی و دیگران، 1381).
اسلاید 7 :
تصاویر ویدئویی:
تصاویر گرافیکی قادر به نمایش حرکات پیچیده نمی باشند. برای نمایش این گونه حرکات از فیلم های ویدئویی دیجیتال استفاده می شود. مشکل ویدئوی دیجیتال، بزرگ بودن فایل های آن است. حتی فایل هایی که با استفاده از تکنیک فشرده سازی کوچکتر شده اند در مقایسه با فایل های متن یا صوت بزرگ می باشند (اسلامی و دیگران، 1381). تولید تصاویر ویدئویی آسان نیست؛ اگر قرار است تصاویر ویدئویی در سطح گسترده ای استفاده یا پخش شوند، منابع زیادی مورد نیاز هستند. تصاویر ویدئویی که برای نمایش در رایانه ها تولید می شوند تا حدودی متفاوت اند و وضوح پایینی دارند (حداد و دراکسلر، 2001. ترجمه سرکارآرانی و مقدم، 1384).
اسلاید 8 :
انیمیشن (پویانمایی):
انیمیشن ها از نظر هدف با تصاویر ویدئویی متفاوت اند. آنها از تصاویر واقعی استفاده نمی کنند. با وجود چنین محدودیتی انیمیشن ها به عنوان ابزاری برای تقویت تصاویر ثابت بسیار نیرومندند؛ علاوه بر این از آنها می توان به عنوان ابزاری برای تأکید بر جزئیات ویژه یا جنبه هایی از پدیده های پیچیده استفاده کرد (حداد و دراکسلر، 2001. ترجمه سرکارآرانی و مقدم، 1384). انیمیشن می تواند صفحه کاربر را به محیطی پویا و زنده تبدیل کند (کریستوف و ستران، 1995).
اسلاید 9 :
صوت:
صدا یکی از اجزای چندرسانه ای می باشد. سخنرانی، جلوه های صوتی و موسیقی به غنای محیط یادگیری می افزاید (بلانگر و جردن، 2000). صوت در تکمیل اثرگذاری تصاویر گرافیکی، تصاویر ویدئویی و انیمیشن های رایانه ای روی بیننده نقش مهمی را ایفا می کند. تصویر، پیام های بسیاری را به مخاطب منتقل می کند، اما در این انتقال کمبود یک عنصر، کاملاً مشخص و روشن است و آن عنصر صدا است. در صورت صرفنظر کردن از صوت، آنچه که ارائه می شود مانند فیلم های صامت خواهد بود (عمادی، 1378).
اسلاید 10 :
کلیات طراحی چندرسانه ای های آموزشی
در طراحی و ساخت یک چندرسانه ای در آغاز کار باید موارد زیر را بررسی کرد:
مخاطب مورد نظر؛
هدف های برنامه؛
ساختار کاربردی برنامه (محتوا) ؛
درجة تعامل مورد انتظار بین فراگیر و محیط یادگیری؛
سطح مورد انتظار پاسخ های فراگیران؛
امکانات سخت افزاری و نرم افزاری مورد نیاز.
اسلاید 11 :
لکس (2000) معتقد است در فرایند طراحی چندرسانه ای لازم است موارد زیر رعایت شوند:
سادگی: صفحه نمایش چندرسانه ای باید قابل خواندن و قابل دسترسی باشد، صفحه نبایستی پر از تصویر باشد؛
تعادل: از عناصر مختلف رسانه ای (صدا، متن، تصویر و ..) زیاد از حد استفاده نشود؛
هماهنگی: رنگ ها، ساختار و شکل ها در صفحه تناسب داشته باشند؛
مسیریابی درست: جهت استفادة درست از کلیدها، اطلاعات لازم در مورد آنها به کاربر داده شود.
اسلاید 16 :
Contents
«واي ! سلام رفيق. من اينجا هستم تا همه چيز را در مورد . به تو ياد بدم.
پس با دقت گوش كن من هم ادامه ميدم!»
“Wow, hi dude, I’m here to teach you all about…, so hang onto your hat and
here we go!”
كاربرد ضماير اول و دوم شخص در متون گفتاري و نوشتاري
“you” and “I”
اسلاید 17 :
«روي كليد ورودي كليك كنيد»
«لطفاً روي كليد ورودي كليك كنيد»
«مايليد روي كليد ورودي، كليك كنيد؟»
«بگذارید روي كليد ورودي كليك كنيم»
«حال براي حل اين معادله ميتوانيد از اتحاد درجه دوم استفاده نماييد»
«ما ميتوانيم براي حل اين معادله از اتحاد درجه دوم استفاده كنيم»
سخنان مؤدبانه
اسلاید 18 :
گویشهاي رايج و معمولي در مقابل گویشهاي ناآشنا، اثربخشتر است (ماير، سوبكو و فاتون، 2005).
خانمها و آقايان، در زمينة ايجاد ارتباط ترجيح مي دهند، صداي يكنواخت يك خانم را بشنوند ( نس و بريو، 2005).
ميزان يادگيري زماني كه همراه با انيمیشن و تصاوير، بجاي صداي مصنوعي دستگاه از صداي واقعي انسان در توضيح مطالب استفاده گردد، بالا ميرود. (ماير، سوبكو و فاتون، 2005).
اسلاید 19 :
وقتي دربارة موضوعات تكنولوژيكي سخن به ميان ميآيد ترجيح ميدهند صداي يك مرد را گوش دهند ( نس و بريو، 2005)
اسلاید 20 :
ارائه سبكهاي شخصي شده از طريق شخصيت مجازي، تأثير مثبتي بر ادراك يادگيرندگان خواهد داشت (ريتگيو و بوف و كمپل، 2008)