بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 3 :

انرژهای نو در دنیای امروزی

اسلاید 4 :

طبق آمارهای به ثبت رسیده طی 30 سال گذشته احتیاجات انرژی جهان به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش یافته است. در سال 1960 مصرف انرژی جهان معادل 3/3Gtoe بوده است.در سال 1990 این رقم به 8/8Gtoe بالغ گردید ، که دارای رشد متوسط سالانه 3/3 درصد می باشد و در مجموع 166 در صد افزایش نشان می دهد و در حال حاضر مصرف انرژی جهان 10Gtoe/Year بوده و پیش بینی می شود این رقم در سالهای 2010 و 2020 به 12 و 14 Gtoe/Year افزایش یابد . این ارقام نشان می دهند که میزان مصرف انرژی جهان در قرن آینده بالا می باشد و بالطبع این سوال مهم مطرح می باشد که آیا منابع انرژی های فسیلی در قرنهای آینده، جوابگوی نیاز انرژی جهان برای بقا، تکامل و توسعه خواهند بودیا خیر؟

اسلاید 5 :

حداقل به دو دلیل عمده پاسخ این سوال منفی است و باید منابع جدید انرژی را جایگزین این منابع نمود. این دلایل عبارتند از:

1 . محدودیت و در عین حال مرغوبیت انرژی های فسیلی چرا که این سوختها از نوع انرژی شیمیایی متمرکز بوده و مسلماً کاربردهای بهتر از احتراق دارند

2 .مسایل و مشکلات زیست محیطی بطوری که امروزه حفظ سلامت اتمسفر از مهمترین پیش شرطهای توسعه اقتصادی پایدار جهانی به شمار می آید. از این رو است که دهه های آینده بعنوان سالهای تلاش مشترک جامعه انسانی برای کنترل انتشار کربن، کنترل محیط زیست و در واقع تلاش برای تداوم انسان بر روی کره زمین خواهد بود .

اسلاید 6 :

بنابراین استفاده از منابع جدید انرژی به جای منابع فسیلی امری الزامی است. سیستمهای جدید انرژی در آینده باید متکی به تغییرات ساختاری و بنیادی باشد که در آن منابع انرژی بدون کربن نظیر انرژی خورشیدی و بادی و زمین گرمایی و کربن خنثی مانند انرژی بیوماس مورد استفاده قرار می گیرند. بدون تردید انرژی های تجدیدپذیر با توجه به سادگی فن آوریشان در مقابل فن آوری انرژی هسته ای از یک طرف و نیز بدلیل عدم ایجاد مشکلاتی نظیر زباله های اتمی از طرف دیگر نقش مهمی در سیستمهای جدید انرژی در جهان ایفا می کنند. در هر حال باید اذعان داشت که در عمل عوامل متعددی بویژه هزینه اولیه و قیمت تمام شده بالا، عدم سرمایه گذاری کافی برای بومی نمودن و بهبود کارآیی تکنولوژیهای مربوطه ، به حساب نیامدن هزینه های خارجی در معادلات اقتصادی، نبود سیاستهای حمایتی در سطح جهانی، منطقه ای و محلی، نفوذ و توسعه انرژی های نو را بسیار کند و محدود ساخته است. ولی پژوهشگران و صنعتگران همواره تلاش خود را جهت رفع این مشکلات مبذول می دارند

اسلاید 8 :

بطور کلی عمده فعالیتهای مربوط به احداث پایلوتهای سازگار با محیط زیست با بکار بردن منابع انرژی های تجدیدپذیر و اجرای پروژه های مهندسی و انجام خدمات مشاوره ای و مدیریت بر طرحها، در چهار بخش ذیل متمرکز شده است :
• انرژی های خورشیدی
• انرژی زمین گرمایی
• فن آوری هیدروژن، پیل سوختی و زیست توده
• انرژی باد و امواج

اسلاید 9 :

انرژی خورشیدی :
جالب است بدانید که تابش خورشید بزرگترین منبع تجدید پذیر انرژی روی کره زمین می باشد و اگر فقط یک درصد از صحراهای جهان با نیروگاه های حرارتی خورشیدی به کار گرفته شوند، همین مقدار برای تولید برق سالانه مورد تقاضای جهان کافی خواهد بود. برای سود جستن از انرژی خورشیدی دو راه وجود دارد :

اسلاید 10 :

1 . استفاده مستقیم از نور خورشیدو تبدیل آن به الکتریسیته از طریق سلولهای فتوولتائیک

اسلاید 11 :

استفاده مستقیم از انرژی خورشیدی و تبدیل آن به انواع انرژی های دیگر و یا استفاده مستقیم از آن (کاربردهای نیروگاهی و غیر نیروگاهی خورشیدی)
نیروگاه سهموی خطی 250 کیلووات شیراز

اسلاید 12 :

یک نیروگاه خورشیدی شامل تاسیساتی است که انرژی تابشی خورشید را جمع کرده و با متمرکز کردن آن، درجه حرارتهای بالا ایجاد می کند. انرژی جمع آوری شده از طریق مبدلهای حرارتی، توربین ژنراتورها و یا موتورهای بخار به انرژی الکتریکی تبدیل خواهد شد. نیروگاه های خورشیدی بر اساس نوع متمرکز کننده ها به سه دسته تقسیم می شوند:
نیروگاه سهموی خطیParabolic Trough Collectors نیروگاه دریافت کننده مرکزیC.R.S نیروگاه دیش استرلینگ این تکنولوژی در نیروگاه های خورشیدی مورد استفاده کمتری دارد و در کاربردهای غیر نیروگاهی بیشتر استفاده می شوند.

اسلاید 13 :

از انرژی حرارتی خورشید علاوه بر استفاده نیروگاهی، می توان در زمینه های زیر بصورت صنعتی، تجاری و خانگی استفاده کرد:

گرمایش آب مصرفی آب گرمکنهای خورشیدی برای منارل، ساختمانها، کارخانجات و استخرها

گرمایش فضای داخلی ساختمانها

سرمایش فضای داخلی ساختمانها و یخچالهای خورشیدی

آب شیرین کنهای خورشیدی در اندازه های خانگی و صنعتی خشک کنهای خورشیدی برای خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی

خوراک پزهای خورشیدی

اسلاید 14 :

2 . انرژی باد و امواج :
در چند سال گذشته، ميانگين رشد سالانه انرژي باد در دنيا حدود 30 درصد گزارش شده است كه بيشترين نرخ رشد را درميان ساير منابع انرژي در دنيا برخوردار است. كل ظرفيت برق بادي در جهان در سال 2001 به 24000 مگا وات رسيد. اروپا در حال حاضر؛ بيش از 70 درصد از برق بادي جهان را توليد مي كند و حدود دو سوم از ظرفيت هاي اضافه شده توليد در سال 2001، به كشورهاي اروپايي اختصاص دارد. در حال حاضر، مزرعه هاي بادي در آمريكا حدود 10 ميليارد كيلو وات ساعت در سال برق توليد مي كنند كه از نظر ملاحظات زيست محيطي و مبارزه با توليد گازهاي گلخانه اي، اين ميزان انرژي باد مي تواند سالانه از انتشار 5/7 ميليون تن دي اكسيد كربن جلوگيري كند.

اسلاید 15 :

استفاده از انرژي برق در ايران در پروژه «تعيين پتانسيل باد درايران»، 26 منطقه كشور شامل 45 سايت مورد مطالعه قرار گرفت كه براساس نتايج اين پروژه، ايران كشوري با باد متوسط است، ولي برخي از مناطق آن، داراي باد مناسب و مداومي براي توليد برق مي باشند. توان بالقوه انرژي باد در سايت هاي مطالعه شده حدود 6500 مگا وات بوده و اكثر نقاط داراي پتانسيل، در مناطق شرقي كشور واقع شده اند.

در ميان انواع انرژي هاي تجديد پذير، انرژي باد هزينه سرمايه گذاري اوليه كمتري دارد. با بهبود فناوري، افزايش توربين ها و رفع محدوديت ها، كاهش چشمگيري در اين هزينه متصور است. در حال حاضر، برق توليدي از سوخت هاي فسيلي، ارزان تر از برق توليدي از توربين هاي بادي است. كه هزينه بهره برداري از انرژي باد حدود 85 درصد در طول 20 سال گذشته كاهش نشان مي دهد.

اسلاید 16 :

توربین 600 کیلو وات واقع در روستای بابائیان منجیل

اسلاید 17 :

انرژی زمین گرمایی

اسلاید 18 :

انرژی زمین گرمایی چیست ؟
هر چه به اعماق زمين نزديکتر مي شويم حرارت آن افزايش مي يابد بطوريکه اين حرارت در هسته زمين به بيش از پنج هزار درجه سانتيگراد مي رسد. اين حرارت به طريقه هاي متفاوتي از جمله فورانهاي آتشفشاني، آبهاي موجود در درون زمين و يا بواسطه خاصيت رسانايي از بخش هايي از زمين به سطح آن هدايت مي شود. در يک سيستم زمين گرمايي حرارت ذخيره شده در سنگها و مواد مذاب اعماق زمين بواسطه يک سيال حامل به سطح زمين منتقل مي شود. اين سيال عمدتاً نزولات جوي مي باشد که پس از نفوذ به اعماق زمين و مجاورت با سنگهاي داغ حرارت آنها را جذب نموده و در اثر کاهش چگالي مجدداً به طرف سطح زمين صعود مي نمايد و موجب پيدايش مظاهر حرارتي مختلفي از قبيل چشمه هاي آب گرم، آبفشانها و گل فشانها در نقاط مختلف سطح زمين مي گردد.

اسلاید 19 :

استفاده از انواع انرژي زمین گرمایی چه مزيتهاي را در بر خواهد داشت؟
استفاده از انواع پتانسيل موجود براي تامين نياز رو به رشد انرژي بالفعل نمودن تمام پتانسيل هاي منطقه اي براي تامين کالاي انرژي به صورت منطقه اي (Distributed Generation توجه به توسعه پايدار و گذار از توسعه مرسوم (توجه به فاکتورهاي زيست محيطي) 

استفاده از پتانسيل هاي تجديد شونده براي توليد انرژي 

بدست اوردن فن اوري پايه مورد نياز و عدم تکيه بر سوختهاي فسيلي به عنوان تنها منبع توليد انرژي

بهره بردراي از انرژي زمين گرمايي برخلاف ساير انرژيهاي تجديدپذير محدود به فصل، زمان و يا شرايط خاصي نبوده و بدون وقفه قابل بهره برداري مي باشد. 

همچنين قيمت تمام شده توليد برق در نيروگاههاي زمين گرمايي با برق توليدي از ساير نيروگاههاي متعارف (سوخت فسيلي) قابل رقابت بوده و حتي از انواع ديگر انرژيهاي نو به مراتب ارزانتر است. از اينرو طي سه دهه اخير نصب نيروگاههاي زمين گرمايي در جهان از رشد و توسعه چشم گيري برخوردار بوده است.

اسلاید 20 :

کاربردهاي انرژي زمين گرمايي
استفاده از انرژي زمين گرمايي به دو بخش عمده توليد برق، و استفاده مستقيم از انرژي حرارتي طبقه بندي مي گردد. استفاده از انرژي زمين گرمايي براي توليد برق  

بطور کلي در نيروگاههاي زمين گرمايي از انرژي سيال خروجي از چاههاي حفر شده جهت به چرخش درآوردن توربو ژنراتورها و در نتيجه توليد برق استفاده مي کنند. منابع زمين گرمايي با دماي بيش از 150 درجه سانتيگراد جهت توليد برق اقتصادي مي باشند. استفاده مستقيم به معناي بهره برداري بدون واسطه، از انرژي حرارتي سيالات زمين گرمايي است.

بطور کلي مخازن زمين گرمايي با دماي بين 65 تا 150 درجه سانتيگراد براي توليد برق (نيروگاه) داراي توجيه اقتصادي نمي باشد. در اين موارد از اين انرژي حرارتي آن بصورت مستقيم استفاده مي شود.

کاربردهاي استفاده مستقيم از انرژي زمين گرمايي عبارتند از: ايجاد استخرهاي شنا و مراکز آب درماني، گرمايش ساختمانها، استفاده هاي کشاورزي (زراعت گلخانه اي و دامداريها) پرورش آبزيان، فرايندهاي صنعتي وذوب برف در معابر

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید