بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
بسم الله الرحمن الرحیم
اسلاید 3 :
عناصر و جزییات ساخت
اسلاید 4 :
مبحث دیوار
- انواع دیوار از نظر عملکرد
- انواع دیوار از نظر جنس
- آشنایی با اجرا و اتصالات انواع دیوارها
دیوار
اسلاید 5 :
انواع دیوارها از نظر عملکرد:
دیوارهای باربر
دیوار باربر به دیواری گفته می شود که علاوه بر وزن خود وزن طبقات بالایی قرار گرفته بر روی آن و وزن سقف ها را نیز تحمل کرده و آن را به فونداسیون ساختمان انتقال می دهد. دیوارهای باربر می توانند داخلی یا خارجی باشند.
دیوار باربر آجری
اسلاید 6 :
دیوارهای غیرباربر
این دیوارها صرفاً وزن خود را متحمل شده و انتقال میدهند. دیوارهای غیرباربر را «دیوار تقسیم و پارتیشن» نیز مینامند. دیوار تقسیم به دیوارهای داخلی ساختمان اطلاق میگردد که فضاهای مختلف داخلی ساختمان را از یکدیگر تفکیک نموده و غیرباربر است.
دیوار غیرباربر بلوک سفالی
اسلاید 7 :
دیوارهای حائل
دیوارهایی که جهت مقابله با نیروی جانبی نظیر حرکت خاک، آب و … به کار گرفته میشوند را اصطلاحاً «دیوار حائل» مینامند؛ مانند دیوارهایی که مانع حرکت کوههای مجاور جادهها میشوند.
دیوار حائل سنگی
اسلاید 8 :
دیوارهای برشی
دیوار برشی دیواری است که از قطعات مهاری (قطعات برشی) ساخته شده و وظیفه خنثی کردن اثر بارهای جانبی وارد شده بر سازه را بر عهده دارد. دیوار برشی برای مقابله با بارهای جانبی متداولی همچون بار باد و بار زلزله طراحی میشود. چنین دیوارهایی میتوانند «باربر» یا «غیرباربر» باشند. دیوارهای برشی نوعی از سیستمهای سازهای است که مقاومت جانبی ساختمان یا سازه را تأمین میکند.
اسلاید 9 :
دیوارهای عایق
این دیوارها وظیفهی جلوگیری از ورود رطوبت، سرما، گرما و صدا را بر عهده دارند. در ادامه به معرفی دیوارهای عایق میپردازیم:
- دیوارهای عایق رطوبت: اصولاً در ساختمان، دیواری به نام دیوار عایق رطوبت مشاهده نمیگردد اما با توجه به اینکه عایق رطوبت را نمیتوان ایستا نگهداشت، به منظور نگهداری و حفاظت از عایق رطوبت به ویژه در سطوح عمودی از دیواری استفاده میشود که به آن «دیوار عایق» میگویند.
اسلاید 10 :
- دیوارهای عایق رطوبت: در شکل سمت راست میتوانید تأثیر رطوبت از روشهای مختلف بر ساختمان را مشاهده نمایید.
شکل سمت چپ نیز اثر رطوبت را از چهار طرف به دیوار را نشان میدهد.
اسلاید 11 :
- دیوارهای عایق رطوبت: با توجه به شکل مشخص است که بایستی دیوار را برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت به داخل ساختمان و حفظ قسمتهای فوقانی آن، عایق کرد.
جزئیات عایقکاری دیوار زیرزمین در برابر رطوبت
اسلاید 12 :
مبحث دیوار
- دیوارهای عایق حرارت: تلف نکردن انرژی، یکی از مهمترین مباحث در ساختمانسازی امروزی است. بدین منظور میتوان از دیوارهایی که انرژی را به سرعت از دست نمیدهند، استفاده کرد. این دیوارها باید در برابر حرارت مقاوم باشند. به عبارتی دیگر بایستی این دیوارها را عایق حرارتی کرد.
اسلاید 13 :
- دیوارهای عایق حرارت: برای انجام این کار چند روش به شرح زیر وجود دارد:
1- عایق کردن دیوارها از داخل
2- عایق کردن دیوارها از خارج
3- وجود دیوارهای دو لایه که بین آنها عایق میشود
4- وجود دیوارهای مخصوص، مانند ساندویچ پانل یا بلوک سبک مانند سیپورکس و…
اسلاید 14 :
مبحث دیوار
1- عایقکاری حرارتی دیوار از داخل
این نوع عایقکاری میتواند در مورد دیوارهای سنگین و نیمهسنگین با مصالح بنایی یا بتنی استفاده شود.
اسلاید 15 :
پلی استایرن در عایقکاری حرارتی از داخل ساختمان به کار گرفته میشود. عموماً به منظور محافظت از این ماده در مقابل آتش و تسهیل عملیات نازککاری از قطعاتی بهره میگیرند که در یک طرف دارای صفحهی گچی چسبیده به پلیاستایرن هستند و از سمت دیگر، قطعهای عایق روی یک شبکهی چوبی پیچ میشود یا توسط چسب خمیری مخصوصی روی دیوار یا مصالح بنّایی یا بتنی نصب میگردد.
دیوار با عایق حرارتی داخلی از پلیاستایرن:
اسلاید 16 :
دیوار عایق حرارتی داخلی از پشم معدنی (پشم سنگ یا پشم شیشه):
معمولاً پشم معدنی به صورت قطعات پیشساخته با ابعاد استاندارد به کار گرفته میشود. پشمسنگ و خصوصاً پشمشیشه ضریب ضریب نفوذپذیری (بخارآب) بسیار زیادی دارند و لذا در اغلب موارد با یک ورق کاغذ قیراندود یا کاغذ آلومینیوم در برابر خظر مَیَعان شدن محافظت میشوند.
اسلاید 17 :
2- عایقکاری حرارتی از سمت خارج
دیوار از بلوک بتنی سبک:
در صورت بهرهگیری از بتن سبک به علت اینرسی حرارتی پایین آنها، نوسانات شدید دما در طی ۲۴ ساعت خطر بروز خرابی در نما بر اثر شوک حرارتی را زیاد میکند. نفوذ آب (باران، مَیَعان و…) در این مدل دیوار منجر به این میشود که پوسته، خاصیت عایق حرارت بودن خود را از دست بدهد. بنابراین باید در جزئیات اجرایی آببندی این نوع دیوار دقت خاصی شود. در عمل توصیه بر این است که پوشش خارجی برای آببندی بهگونهای اجرا گردد که در صورت بهوجود آمدن درز و ترک در دیوار مصالح، بتن سبک قابلیتهای خود را از دست ندهد.
دیوار با عایق حرارتی خارجی با بلوکهای بتنی سبک
اسلاید 18 :
3- دیوارهای دولایه
دیوارهای دولایه از مصالح بنایی با لایهی میانی هوا:
این نوع دیوار در حالتی استفاده میشود که نیاز چندانی به عایق حرارتی دیوار احساس نگردد و به جای عایق حرارتی حداکثر از ۱۰ سانتیمتر لایهی هوا استفاده شود. حتماً باید در این نوع دیوار جزئیات موردنیاز برای دفع آبهایی که به لایهی هوا میرسد، پیشبینی گردد.
دیوار دو لایه از مصالح بنایی با یک لایه هوا
اسلاید 19 :
4- دیوارهای پیشساختهی صنعتی مانند ساندویچ پانل
در ساختمانهای پیشساختهی صنعتی، در اغلب موارد از قطعات بزرگ عایق نظیر پلیاورتان یا پلیاستایرن که بین دو لایه از آهن گالوانیزه یا آلومینیوم یا بتن (هم حالت الیافی و هم معمولی) یا پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشهای (فایبرگلاس) واقع گردیده است، استفاده میشود؛ مانند بدنهی وسایل بردوتی مثب یخچالها و. . در مورد قطعات درست شده از بتن یا پلاستیک تقویت شده با الیاف شیشه، پیشبینی یک سیستم کلافبندی جهت مقاومسازی قطعات در مقابل نیروهای خارجی الزامی است. نفوذپذیری این دیوارها در برابر بخار آب تقریباً صفر است. توصیهها بر این میباشد که از این دیوارها برای ساختمانهای تجاری، اداری و. استفاده گردد
دیوار ساندویچ پانل صنعتی (پیشساخته)
اسلاید 20 :
- دیوارهای عایق صوتی: غالباً اکثر مواد عایق، عایق صوت نیز میباشند، با این تفاوت که برای جلوگیری از انعکاس صدا در برخی از فضاهای ساختمان از سطوحی غیرصاف با شرایطی خاص بهره میگیرند؛ مانند سالنهای سینما، آمفیتأتر و …
دیوار دو لایه از مصالح بنّایی یا بتنی با یک لایه عایق حرارتی پلیمری یا معدنی