بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

فرهنگ سازماني

اسلاید 2 :

فرهنگ سازماني orgnizational culture

فرهنگ سازماني عبارت است از الگوي منحصر به فردي از مفروضات ، ارزشها و هنجارهاي مشترك كه فعاليتهاي جامعه پذيري ، زبان ، سمبلها و عمليات سازمانها را تشكيل مي دهد و موجب تفكيك دو سازمان از همديگر مي شود . به عبارت ديگر مي توان گفت فرهنگ سازماني تشكيل دهنده شخصيت سازمان مي باشد .

اسلاید 3 :

انواع سطوح فرهنگ
فرضیات بنیادی

اسلاید 4 :

ارزشهاي قراردادي
2- ارزشهاي قراردادي بيانگر يك سري هنجارهاي بديهي و آشكار است كه از سوي سازمان ارائه مي شوند كه در سازمانهاي كوچك توسط بنيانگذار سازمان و در سازمانهاي بزرگ توسط تيم مديران ارشد وضع مي شوند و بر حسب اهميت نسبي طبقه بندي مي شوند .

اسلاید 5 :

نمادهاي قابل مشاهده
1– در سطح عينی تري از فرهنگ سازماني نمادهاي قابل مشاهده وجود دارند كه در واقع همان ظهور فيزيكي فرهنگ سازماني مي باشد عبارتند از : عناوين شغلي ، نوع لباس پوشيدن ، پاداشها ، ، داستانها ، تشريفات ، آداب و رسوم ، محوطه ويژه پاركينگ ، دكوراسيون ، و ساير موارد مي باشد .
همچنين رفتار هاي قابل مشاهده افراد و گروهها .
نمادها نسبت به جنبه هاي ديگر فرهنگ سازماني کمتر قابل رويت هستند و به راحتي تغيير مي كنند .

اسلاید 6 :

فرضيات بنيادي
3 - فرضيات بنيادي : كه غير قابل رؤيت هستند و نشان دهنده كانون فرهنگ سازماني مي باشند . اين فرضيات متشكل از ارزشهاي سازماني هستند كه با گذشت زمان پذيرفته مي شوند و رفتار سازماني را هدايت مي كنند و در برابر تغيير بسيار مقاوم هستند .

اسلاید 7 :

چهار نقش فرهنگ سازماني
هویت سازمان

اسلاید 8 :

شيوه پيدايش فرهنگ سازماني
بنيانگذاران يك سازمان نقش اصلي واساسي در زمينه اوليه سازمان بر عهده دارند .
در واقع مي توان گفت فرهنگ سازماني نتيجه روابط متقابل و تعاملي است كه بين اصول مورد قبول موسسان و آنچه اعضاي سازمان در بدو استخدام مي آموزند و آنچه بعداً خواهند آموخت .

اسلاید 9 :

هویت سازمان
فلسفه بنیانگذاران سازمان
مدیریت عالی سازمان
شاخص های گزینش
پذیرفتن فرد در سازمان
فرهنگ سازمان

اسلاید 10 :

ويژگي هاي فرهنگ سازماني
جاه طلبي
ثبات و پايداري
توجه به نتيجه
نوآوري و خطرپذيري
توجه به جزئيات
توجه به تیم
توجه به اعضاي سازمان

اسلاید 11 :

انواع فرهنگ سازماني
1 – فرهنگ فرهمند در برابر فرهنگ خودكفا
فرهنگ سازماني فرهمند با شخصيت مديران پر هيجان همراه است اين مديران نياز قوي به توجه ديگران دارند از ديگران بهره كشي مي كنند ، قدرت در بالاي سازمان متمركز است ، براي كاركنان همه چيز بر اساس تصميم مدير بلند پايه است .
در مقابل فرهنگ خودكفا مي باشد كه بر استقلال و ابتكار فردي و كاميابي و پيشرفت تأكيد دارد . در چنين سازمانهايي پيشرفت و انضباط شخصي افراد از اهميت خاصي بر خوردار است .

اسلاید 12 :

2 - فرهنگ وسواس در برابر فرهنگ پر اعتماد : فرهنگ وسواس از سبك شخصيتي افراد بد گمان به وجود مي آيد در اين فرهنگ احساس نيرومندي از بي اعتمادي و بدگماني حاكم است و ترس و بدگماني حاكم برسازمان توانايي آن را براي پاسخ دادن سريع به فرصتهاي نيكو ، راهبردي و مهم كاهش مي دهد اعضاي سازمان به آساني اطلاعات مهم را در اختيار ديگر افراد قرار نمي دهند . در مقابل فرهنگ پر اعتماد افراد سازمان نسبت به يكديگر احساس اعتماد عميق دارند اين اعتماد مي تواند به جستجويي فعال در برنامه هاي ويژه راهبردي منتهي شود و سازمان را از نوعي برتري رقابتي برخوردار سازد .

اسلاید 13 :

3 - فرهنگ پرهيز كننده در مقابل فرهنگ كاميابي جو: در فرهنگ پرهيز كننده كاركنان و مديريت از دگرگوني مي گريزند و دلبستگي شديد به حفظ وضع موجود دارند . در مقابل فرهنگ كاميابي جو نياز به دگرگوني را احساس كرده و به آن اعتقاد دارند . فرصتها را غنيمت مي شمارند و با تصميم گيري مناسب از آن بهره مي گيرند .

اسلاید 14 :

4 – فرهنگ سياسي شده در مقابل فرهنگ متمركز بر هدف : در فرهنگ سياسي شده مدير از كاركنان جداست و بر اين گمان است كه تعامل با دیگران به زيانش است و مديران در اين مبارزه ی قدرت جهت حفظ جايگاه خود مي كوشند و به موفقيت سازمان كمتر اهميت مي دهند در فرهنگ متمركز بر هدف كاركنان چشم انداز مشتركي در مورد اهداف سازمان دارند . مديران بلند پايه در جهت تعيين اهداف مي كوشند و اعضای سازمان تعهد و شوق زيادي در دستيابي به اين اهداف دارند .

اسلاید 15 :

5 – فرهنگ ديوانسالارانه در برابر فرهنگ آفريننده : در فرهنگ ديوانسالارانه مديران با روشهاي دقيق و خردمندانه رفتار مي كنند توجه آنان بيشتر به جزئيات است ، با زير دستان به شيوه خودکامه برخورد مي كنند توجه آنها بيشتر به شيوه و دستوالعملها متمركزاست ,اهداف و رفتار آميخته با احترام از سوي كاركنان در برابر مديران انتظار مي رود . در فرهنگ آفريننده اعضاي سازمان از انضباط شخصي برخوردارند و افراد بصورت گروه با يكديگر كار مي كنند .

اسلاید 16 :

انواع فرهنگ های سازمانی
فرهنگ تدافعی
فرهنگ تیمی
فرهنگ علمی
فرهنگ باشگاهی
نوع دیگر تقسیم بندی فرهنگ سازمان

اسلاید 17 :

1-فرهنگ علمي : سازمانهايي كه داراي اين فرهنگ هستند بيشتر به يادگيري پرورش و تقويت شخصيتهاي علمي و تخصصي تأكيد دارند .
2- فرهنگ باشگاهي : اين نوع فرهنگ بر تناسب داشتن روحيه افراد به وفاداري و تعهد نسبت به سازمان است در اين فرهنگ ارشديت ، سن و سنوات خدمت در سازمان معيار عمده اهميت و ارزش افراد است . ادارات دولتي و سازمانهاي نظامي داراي چنين فرهنگي هستند .
3 - فرهنگ تيمي : در اين نوع فرهنگ ، نوآوري ، ریسك پذيري و آزادي عمل مورد توجه آن است مثل سازمانهاي حسابداري ، مشاوران حقوقي ، بانكها ، سازمانهاي مشاوره اي ، تبليغاتي ، تحقيقات بيولوژيكي .
4- فرهنگ تدافعي : توجه به حفظ و بقاي سازمان دارد ، امنيت شغلي حائز اهميت است ، عمده فروشي هاي بزرگ هتلها سازمانهاي اكتشاف نفت و گاز .

اسلاید 18 :

نوع ديگر
1 – فرهنگ بروكراتيك : سازماني كه رسميت ، رويه هاي عملياتي و هماهنگي سلسله مراتبي را به كار مي گيرد .
2 – فرهنگ قبيله اي : كه داراي ويژگي ها و صفات سني ، وفاداري ، تعهد شخصي ، جامعه پذيري گسترده ، كار تيمي ، خود مديريتي و نفوذ اجتماعي است .
3- فرهنگ كار آفريني: اين نوع فرهنگ با سرعت به تغييرات محيطي واكنش نشان مي دهد . ايجاد تغيير ، آزادي عمل و انعطاف پذيري را در سازمان تشويق مي كند و به افراد نوآور پاداش مي دهد .
4 – فرهنگ بازار : در اين فرهنگ روابط بين فرد و سازمان قراردادي است .

اسلاید 19 :

عواملي كه در ايجاد فرهنگ نقش دارند

اسلاید 20 :

ارتباط فرهنگ سازماني با امور سازمان و مديريت
فرهنگ سازماني و وظايف مديريت
فرهنگ سازماني ورفتار فردي
فرهنگ سازماني و رضايت شغلي
فرهنگ سازماني و عملكرد سازمان
فرهنگ سازماني و استراتژي سازمان
فرهنگ سازماني و تغيير استراتژي

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید