بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
فناوری اطلاعات وارتباطات (ICT)
بی تردید فناوری اطلاعات وارتباطات (ICT) یکی از مهمترین ارکان توسعه و پیشبرد اهداف هر کشور، استان، شهر و یا سازمانی می باشد و این فناوری و استفاده مفید و به موقع از آن میتواند قابلیتهای فراوانی را برای هر مجموعه ای فراهم آورد.
مدیریت و راهبری، کنترل و نظارت، تصمیم گیری و برنامه ریزی بر مبنای اطلاعات و اجرای موثر و کارآمد امور، بدون توسعه موثر فناوری اطلاعات و ارتباطات غیر ممکن خواهد بود.
اسلاید 3 :
انجام سرمایه گذاریهای کلان واجرای پروژه های مختلف توسعه فناوری اطلاعات وارتباطات نیازمند برنامه ریزی دقیق و داشتن طرحهای مناسب در این زمینه می باشد.
انجام تحقیقات گسترده در دنیا در ارتباط با این موضوع، موید این مطلب است که عدم توسعه وگسترش کاربری ICT در راستای استراتژیهای سازمانها و فقدان برنامه ریزی جامع و فراگیر در این رابطه از دلایل اصلی شکست پروژه های این حوزه می باشد
فناوری اطلاعات وارتباطات (ICT)
اسلاید 4 :
برنامه ریزی راهبردی
تهیه برنامه جامع و فراگیر توسعه کاربری فناوری اطلاعات وارتباطات هماهنگ با برنامه راهبردی سازمانها که چشم انداز، ماموریتها، اهداف استراتژیک، راهبردها وکلیه پروژه ها و اقدامات مربوطه به آنها را با توجه به نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل محیط درون و برون سازمانی بطور روشن ترسیم کرده باشد از اولویتهای اصلی برای هر سازمانی خواهد بود.
برنامه ریزی راهبردی، تهیه طرح جامع توسعه فناوری اطلاعات وارتباطات و راهبردها و راهکارهای مناسب از اهمیت ویژه ای در این زمینه برخودار می باشد.
اسلاید 5 :
استراتژی توسعه ICT
رقابت کلیدی در فرایند ساخت استراتژی توسعه ICT، تعریف دیدگاههای اقتصادی، اجتماعی وسیاسی جامعه بر اساس دانش و در جهت ایجاد سرویسهای کافی و مدرن برای شهروندان می باشد.
جهت رسیدن به این دیدگاهها بایستی زمینه برای رسیدن به اهداف زیر فراهم شود:
. ایجاد سرویسهای خدمات الکترونیکی- ارتباطی مناسب
. افزایش تعداد کاربران اینترنت
. بر پا سازی خدمات عمومی الکترونیکی
. اولویت های تعریف شده جهت توسعه جامعه اطلاعاتی
. توسعه استراتژی ها و داشتن برنامه اجرایی
اسلاید 6 :
زیر ساخت ICT
پیشنیاز اصلی جهت رسیدن به اهداف فوق ایجاد یک زیر ساخت ICT مدرن می باشد که به آسانی قابل دسترسی بوده و همچنین بتوان از طریق آن به خدمات الکترونیکی سازمانها دسترسی پیدا کرده و نیز ارتباط بین سازمان های دولتی، خصوصی وشهروندان را بر قرار نمود.
جهت فعال کردن شهروندان به عنوان یکی از عوامل اصلی جامعه اطلاعاتی لازم است سیاست های یکپارچه ای ایجاد شود چنانکه همه بخشها بتوانند خدمات الکترونیکی ارائه دهند که یکنواخت ،استاندارد شده ، آسان برای کاربران، و قابل دسترسی برای همه شهروندان باشد.
اسلاید 7 :
سند راهبردی فن آوری اطلاعات (ICT Master Plan)
تدوین سند راهبردی فن آوری اطلاعات یکی از اولین و اساسی ترین اقدامات برنامه ریزان و مجریان استقرار و توسعه خدمات الکترونیکی به شمار میرود.
این سند در حقیقت ارکان اصلی شامل چشم اندازها، رسالتها، اهداف، استراتژی ها، سیاست ها و خط مشی های کلی طرح استقرار و توسعه خدمات الکترونیکی در سطح شهر/استان/کشور را شامل میگردد.
اسلاید 8 :
با توجه به ضرورت برنامه ریزی جامع و استراتژیک در راستای تحقق شهرهای الکترونیک و از سوی دیگر اهمیت و جایگاه کلیدی دیدگاه تخصصی درفرایند برنامه ریزی، در اختیار داشتن چارچوب و الگویی علمی و همه جانبه جهت تدوین چشم انداز، رسالت و اهداف در سند راهبردی شهر الکترونیک، از ضروریات اساسی برنامه استقرار و توسعه شهر الکترونیک به شمار میرود.
استقرار و توسعه مناسب خدمات الکترونیکی بدون شک مزایای متعددی را در عرصه مدیریت شهری/استانی/ کشوری به دنبال خواهد داشت.
سند راهبردی فن آوری اطلاعات (ICT Master Plan)
اسلاید 9 :
سند اجرایی (Action Plan)
هدف از سند اجرایی ارائه راهکارهای مناسب جهت عملياتي شدن پروژه دولت الكترونيكي با تبيين سرفصل امور و اقدامات سازمان های اجرايي مشتمل بر وظايف و تكاليف مديران دستگاههاي دولتي و بخشهاي ديگر ميباشد. بر پايه اين سند هر سازمان قادر خواهد بود نسبت به اجراي طرح دولت الکترونیک اقدام نمايد.
در اين راستا بایستی یکسری اهداف در جهت اجرايي نمودن این سند در قالب رسیدن به دستاوردهای مناسب دنبال شود. از جمله تبیین جزئیات پروژه های مطرح شده و عملی نمودن ساختارها و مدلهای پیشنهادی در این سند.
اسلاید 10 :
سند اجرایی (Action Plan)
اجرایی نمودن این اهداف فرایندهای بسیاری را در بر خواهد داشت از جمله: ارائه اطلاعات مكفي در مورد شيوه انجام فرآيندهاي سازمانی، پيگيري پيشرفت كارها در ادارات دولتي و دستگاههاي اجرايي، ارتباط با مسئولين در تمامي سطوح، كاهش سفرهاي درون شهري و بين شهري و در نهايت هزينههاي دولت، الكترونيكي شدن دریافت ها و پرداختها، حل مشكلات مردم به روشهاي ساده، آسان و سريع، كاهش هزينههاي زندگي مردم در بخش شهري و روستايي، فعال شدن و كارآفريني و در نهایت دسترسي بيست و چهار ساعته و هفت روز هفته مردم به خدمات دولتي.
اسلاید 11 :
براي تحقق دولت الكترونيكي و چگونگی اطلاع رسانی و ارائه خدمات، مدلهاي مختلفي تاكنون ايجاد شده است كه در ادامه به برخي از آنها اشاره ميشود. این مدلها هنوز درحال نمو در کشورهای در حال توسعه هستند ومستمراً در حال پیشرفت.
این مدلها بر روی شاخص های فناوری اطلاعات وارتباطات بنا نهاده شده اند و امکان دسترسی به اطلاعات برای شخصی که جزء شبکه دیجیتالی است را فراهم می کند. قابل ذکر است که این مدلها اساساً با مدلها رایج کشورهای توسعه یافته فرق می کنند واین به علت تفاوتهایی در شرایط اولیه، چشم اندازها وانتظارات از یک دولت است.
مدلهای اطلاع رسانی و خدمات دولت الکترونیک
اسلاید 12 :
پنج مدل کلی وعمومی در دولت های الکترونیکی در کشورهای در حال توسعه
مدلهای اطلاع رسانی و خدمات دولت الکترونیک
اسلاید 13 :
مبنای اين مدل، انتشار اطلاعات دستگاهها و سازمانهای دولتی برای همه اقشار جامعه است تا بر اساس آن بتوانند بهتر تصميمگيری کنند. اين مدل به شهروندان کمک ميكند که بدانند چه خدمات دولتی ارائه ميشوند وچگونه ميتوان به آنها دسترسی پيدا کرد
مدل انتشاری Broadcasting model
اسلاید 14 :
مدل جریان اطلاعات حساس (Critical flow model)
اين مدل مبتنی بر انتشار اطلاعات حساس مورد نياز مخاطبان خاص ميباشد.
این مدل براساس راه گزینی اطلاعات حساس به مخاطبین یا انتشار آن به حوزه های دولتی با استفاده از فناوری اطلاعات وارتباطات واینترنت قرار دارد.
اسلاید 15 :
مدل مشارکت عمومي (Mobilization model)
اين مدل یکي از رايج ترين مدلهاي دولت الکترونيکي است که معمولا سازمان ها وجوامع مدني را در تاثير گذاري فرآيند تصميمات کمک ميکند.
اسلاید 16 :
مدل ارائه خدمات به صورت تعاملي
(Interactive Service model)
اين مدل نسبت به مدل قبلي از توانايي بيشتري برخوردار است وامکان مشارکت مستقیم اشخاص در فرآیند هاي دولتي را فراهم ميکند. دراين مدل کانالی ارتباطي ميان شهروندان ودولت ايجاد مي شود. همچنین این امکان را بوجود مي آورد که سرويسهاي گوناگون ارائه شده توسط دولت مستقيما توسط شهروندان قابل دسترسي باشد. اين مدل یک تعامل دولت به شهروندان به دولت (G2C2G) را ايجاد مي کند.
اسلاید 17 :
توسعه يك زير ساخت تنومند دولت الكترونيكي مستلزم روش مرحلهاي است كه از مرحله نابالغ شروع و تا مرحله تكامل توسعه ادامه می یابد.
فرآيند اجراي يك سيستم دولت الكترونيكي از ميان مراحل مختلفی باید گذر کند تا به بالاترين مرحله توان خود برسد.
در این ارتباط طبقهبنديهاي متفاوت جهت مراحل توسعه دولت الكترونيكي پیشنهاد شده است و بر اساس آنها مدلهاي متفاوتي از مراحل توسعه دولت الكترونيكي ارائه شده که به آنها پرداخته میشود.
مدلهای مراحل توسعه دولت الکترونیک
اسلاید 18 :
مدلهای مراحل توسعه دولت الکترونیک
مدل توسعه 3 مرحله ای
اسلاید 19 :
مدلهای مراحل توسعه دولت الکترونیک
مدل توسعه 4 مرحله ای
اسلاید 20 :
مدلهای مراحل توسعه دولت الکترونیک
مدل توسعه 4 مرحله ای