بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اختلالات تجزیه ای

اسلاید 2 :

اختلالات تجزیه ای گروهی از اختلالات روانپزشکی هستند که همگی در نقش تجزیه بعنوان مکانیسم روانی اصلی در بروزشان اشتراک دارند.
تجزیه به تعبیر پیرژانه در سطح معمول خودآگاهی فرد به منظور کوشش برای فرار از یک واقعه یا احساس آزار دهنده است.این توصیف تاکید بر این واقعیت است که برخلاف سرکوبی که مکانیسم دفاعی اولیه در پاسخ به تعارضات درون روانی است,تجزیه دفاعی در پاسخ به استرس ها و صدمات روانشناختی خارج روانی است.

اسلاید 3 :

آگاهی به طور طبیعی یک تجربه ی منسجم از شناخت,هیجان و انگیزه است که فیزیکی و روانشناختی میتوانند این انسجام را از بین ببرند که به این حالت تجزیه گفته میشود.
ویژگی اصلی اختلالات تجزیه ای اختلال در عملکرد منسجم آگاهی ,حافظه, هویت و درک ازمحیط است این اختلال میتوتند ناگهانی و یا تدریجی اتفاق بیفتد و سیر گذرا و یا مزمن از خود نشان دهد.

اسلاید 4 :

اختلالات تجزیه ای شامل 5 گروه هستند:
اختلال تجزیه هویت
فراموشی تجزیه ای شامل فرار تجزیه ای
اختلال مسخ شخصیت/مسخ واقعیت
سایر اختلالات تجریه ای مشخص
اختلالات تجزیه ای نامشخص

اسلاید 5 :

اتیولوژی :
مطالعات انجام گرفته با استفاده از مقاومت گالوانیک پوستی و الکتروانسفالوگرافی و ام آر آی عملکردی نشان داه اند که در حالات مختلف شخصیتی ,بیماران از نظر عملکرد سیستم عصبی اتونوم و همچنین عملکرد الکتروفیزیولوژی مغزویژگی های کاملا متفاوتب را نشان میدهند.در مطالعات دیگر نشان داده شده که در مقایسه با افراد نرمال بیماران مبتلا به اختلال تجریه ای بظور واضحی عملکرد مغزشان در ناحیه ی اوربیتوفرونتال هر دو نیمکره کاهش و در ناحیه ی بیرونی لوب گیجگاهی چپ افزایش داشته است.
کاهش عملکرد «ان متیل دی آسپارتات» که منجر به آزادسازی گلوتامات میشود نقش اساسی در بروز علایم تجزیه ای دارد.

اسلاید 6 :

فراموشی تجزیه ای
مشخصه اصلی آن عدم توانایی در به یادآوری اطلاعات مهم شخصی به شدتی است که با فراموشکاری معمولی قابل توجیه نیست.معمولا خاطره فراموش شده هم از طبیعت استرس آور و غیر قابل تحمل برخوردار است و فراموشی به علل ارگانیک ,داروها یا سایر اختلالات روانپزشکی نیست.

اسلاید 8 :

برای فراموشی تجزیه ای DSM-5 ملاک های تشخیصی

اسلاید 9 :

انواع فراموشی تجریه ای

اسلاید 10 :

تظاهر کلاسیک
شکل کلاسیک تظاهرات بیماری بسیار آشکار و پرسرو صداست و معمولا در پاسخ به ضربات حاد و شدید روانشناختی اتفاق می افتد.موجب میشود اظرافیان بیمار سریعا متوجع شده او را به علت علایم مربوط به فراموشی به درمانگاه بیاورند.علایم شایع همراه ممکن است علایم شبه جسمی, تبدیلی, تغیر در سطح هوشیاری , مسخ شخصیت, مسخ واقعیت یا حتی افسردگی و افکار خودکشی باشند.

اسلاید 11 :

تظاهرات غیر کلاسیک
این نوع فراموشی تجزیه ای بطور پنهان اتفاق می افتد.علایمی که موجب مراجعه بیمار میشوند علایمی مثل افسردگی,تغیرات خلقی, سو مصرف مواد, اختلال خواب, علایم شبه جسمی , اضطراب و هراس, افکارخودکشی یا رفتار های تکانه ای و اعمال خودآزارانه ,حملات پرخاشگرانه ,اختلالات خوردن و مسایل بین فردی میباشند. در حین معاینه علایم مرتبط با فراموشی مثل تجربه مجدد و فلش بک پیدا میشوند.

اسلاید 12 :

اختلال مسخ شخصیت/مسخ واقعیت
مشخصه اصلی این اختلال داشتن احساس جداشدن و یا احساس عجیب و غریب از خود است.

اسلاید 13 :

برای اختلال مسخ شخصیت/مسخ واقعیت DSM-5ملاک های تشخیصی

اسلاید 14 :

اختلال تجزیه هویت
این اختلال قبلا اختلال چند شخصیتی نامیده میشد و با وجود دو یا چند هویت یا حالات شخصیتی مجزا مشخص میشود که بطور مکرر کنترل رفتاری فرد را بر عهده میگیرند.هویت ها و حالات شخصیتی هرکدام برای خود الگوی خاص و متفاوتی برای درک و ارتباط با محیط و تفکر درمورد آن دارند.
مظالعات اخیر نشان داده اند که این اختلال شیوعی بیشتر از آن دارد که در گذشته تصور میشد.

اسلاید 16 :

برای اختلال تجزیه هویتDSM-5 ملاک های تشخیصی

اسلاید 17 :

حالات تسخیری در همه ی دنیا دیده میشوندو از نظر فرهنگی 90% از مردم دنیا به وجود آن اعتقاد دارند.اختلال خواب واره تسخیر در آفریقا,آسیا و مناطقی شایع تر است که سیستم اعتقادی روانپزشکی آمریکایی و اروپایی کمتر در فرهنگشان نفوذ کرده است.
از نمونه های این تظاهر اختلال تجریه ی هویت در شرق ایران میتوان از سندرم جناتی که طی آنها بیمار دچار دوره های کوتاه و موقتی انفکاک از خود و احراز هویت موجودی دیگر(جن) با تکلم,هیجانات, و رفتار و تاریخچه ی کاملا متفاوت میگردد,نام برد.

اسلاید 18 :

سایر اختلال تجزیه ای مشخص یا نامشخص
این طبقه برای مواردی اختصاص داده شده که در آنها شاهد واکنش ها و تجربیات تجزیه ای بارز میباشیم ولی نمیتوان آنها را در هیچ یک از اختلالات تجزیه ای ذکر شده گنجاند.لازم به ذکر است که این اختلالات با رد اختلال استرس حاد, استرس پس از سانحه, یا اختلالات شبه جسمی مطرح میشود.

اسلاید 19 :

اختلال خلسه تجزیه ای
این اختلال با تغییر واضح و موقتی در سطح آگاهی یا از دست دادن حس هویت شخصی معمول بدون جایگزینی با هویتی دیگر مشخص میشود.
تطاهرات بالینی مهم این اختلال شامل:
1- حرکات کلیشه ای و رفتار های مشخص و مرتبط با فرهنگ است که فرد معتقد است توسط موجود تسخیر کننده کنترل میشود و 2- فراموشی کامل و یا نسبی ,نسبت به اتفاقات واقع شده در دوره خلسه هستند.
یک نمونه قابل ذکر این اختلال «زار»است که در شمال آفریقا ,خاورمیانه و جنوب ایران گزارش شده است.

اسلاید 20 :

مغز شویی
این نوع از اختلالات تجزیه ای بصورت «تغییر در هویت بعلت متقاعد کردن شدید و طولانی مدت همراه با اعمال زور» تعریف شده است.
در این شرایط قربانی با قرار گرفتن تحت استرس های شدید از خواسته ها و یا دستورات افراد یا فرد در قدرت تبعیت میکند و تغییرات اساسی در شخصیت,باورها, و رفتارش صورت میگیرد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید