بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2 :

EFQM

اسلاید 3 :

مقدمه
کشورها و تمدنها ميکوشند در آشوبها و دگرگونيهاي نامنتظرهاي که پيش ميآيد، کمترين زيان را ببينند و بيشترين بهره را نصيب خود کنند، نبردي آرام و بي وقفه بسوي برتري که در آن پيروزي با قدرتمند ترينهاست. بي شک، ثروت ملي و توان اقتصادي يکي از بارزترين عوامل برتري و سرآمدي کشورها در اين ساله است و ثروت آفريني از مسير عافيت طلبي نميگذرد.

اسلاید 4 :

مقدمه
هر سازماني صرف نظر از نوع فعاليت، اندازه، ساختار يا ميزان کاميابي در تأمين اهداف سازماني خود، نياز به مدلي دارد که بر اساس آن ميزان موفقيت خود را در نيل به آرمانها و راهبردهاي کسب و کار خويش مورد سنجش و اندازه گيري قرار بدهد.

اسلاید 5 :

مقدمه
امروزه اکثر کشورهاي دنيا، با تکيه بر اين اهداف جوايزي را در سطح ملي و منطقهاي ايجاد کرده اند که محرک سازمانها و کسب و کارها در تعالي، رشد و ثروت آفريني است. جايزه دمینگ در ژاپن، جايزه بالدريج در ايالات متحده آمريکا و جايزه اروپايي کيفيت [European Quality Award (EQA)] که توسط بنياد اروپايي مديريت کيفيت [European Foundation For Quality Management (EFQM)] ايجاد شده و به مدل EFQM معروف است.

اسلاید 6 :

مقدمه
در بين اين مدلها، مدل EFQM عموميت و استقبال بيشتري در سطح جهان يافته است و الگويي براي بسياري کشورهاي ديگر در طراحي اين جوايز بوده است. مدل تعالي سازماني در شرايطي در ايران مطرح ميشود که در جهان بيش از 70 مدل سرآمدي و 90 جايزه کيفيت وجود دارد که عموما بهره گرفته از مدلهاي EFQM و به سوي يکديگر همگرا شده اند.

اسلاید 7 :

تعريف جوايز كيفيت
جوايز كيفيت ، جوايز و پاداشهايي هستند كه براساس برخي از جنبههاي كيفي عملكرد يك سازمان اهدا ميگردند.جنبههايي كه در حالت عادي يك سازمان مسؤليت زيادي در قبال آنها ندارد .

اسلاید 8 :

مهمترين جوايز كيفيت(مدلهای تعالی)
جايزه دمينگ (Deming Price-DP)
جايزه كيفيت ملي مالكوم بالدريج آمريكا (Malcom Baldridge National Quality Award-MBNQA)
جايزه كيفيت اروپا (European Quality Awards-EQA)
جايزه ملی کیفیت ایران (Iran National Quality Award / INQA)

اسلاید 9 :

جایزه دمینگ
در سال 1951 به پاس زحماتي كه دكتر دمينگ پس از جنگ جهاني دوم براي ارتقاء صنعت و كيفيت ژاپن نمود، اتحاديه دانشمندان و مهندسان ژاپن (Union of Japanese Scientists and Engineers) جايزه دمينگ را بنيان نهاد. اين جايزه بين المللي بوده و قابل ارائه به كليه كشورهاي جهان مي باشد.
این جايزه به شركت هايي اعطاء مي شود كه با استفاده از روشهاي آماري و كنترل كيفيت توانسته اند در عملكرد خود بهبود ايجاد نمايند. معيارهاي اصلي اين جايزه كه بر اساس اصول چرخه مديريتي PDCA و نتايج تجربيات دستي كه دمينگ در زمينه هاي كنترل كيفيت، مباحث آماري و غيره كه منجر به تحول و انقلاب صنعت ژاپن شده بود، استوار است.

اسلاید 10 :

فاکتور و معیار اصلی جایزه دمینگ عبارتند از:
1. خط مشی ها
2. سازمان
3. اطلاعات
4. استانداردسازي
5. توسعه و به کارگیري منابع انسانی
6. فعالیت هاي تضمین کیفیت
7. فعالیت هاي کنترل/نگهداري
8. فعالیت هاي بهبود
9. اثرات
10.برنامه های اینده

اسلاید 11 :

جايزه مالكوم بالدريج
تقريباً پس از گذشت سي و پنج سال از اجراي جايزه دمينگ در سال 1987، دولت امريكا به منظور ترغيب سازمانهاي امريكايي براي موفقيت در بازارهاي رقابتي، جايزه ملي مالكوم بالدريج را بنيان نهاد و مفاد مربوط به اين جايزه ملي در قانون اساسي ايالات متحده درج شده و در سال 1988 انتشار يافت.
در ابتدا، حوزههاي در نظر گرفته شده جهت اين جايزه به سه دسته توليد، خدمات و شركتهاي كوچك محدود بود، اما در سال 1999 مراكز درماني و آموزشي نيز جزء حوزه اين جايزه قرار گرفتند.

اسلاید 12 :

معيارهاي ارزيابي جايزه ملي مالكوم بالدريج
1. رهبري 120 امتياز

2. برنامهريزي استراتژيك 85 امتياز

3. تمركز بر مشتري و بازار 85 امتياز

4. دادهها و اطلاعات و تجزيه و تحليل آن 90 امتياز

5. تمركز بر منابع انساني 85 امتياز

6. مديريت فرايند 85 امتياز

7. نتايج تجاري 450 امتياز

جمع امتيازات 1000 امتياز

اسلاید 13 :

جايزه کیفیت اروپایی
در اواخر دهه 90 شركتهاي برجسته اروپاي غربي اقدام به تأسيس بنياد كيفيت اروپا نهاده و با توجه به ابتكارهاي ژاپن و امريكا آنها نيز نياز به ارتقاي كيفيت و تعالي سازمانهاي اروپايي را احساس كردند. در نتيجه در سال 1991 جايزه کيفيت EFQM را بنيان نهادند.
اهداف اصلي كه اين بنياد دنبال مي كرد عبارتند از:
·         فراگير كردن كيفيت
·         دست يابي به قابليت رقابتي بيشتر
·         افزايش مسئوليت اجتماعي براي سازمانها
·         افزايش رضايت عموم از عملكرد سازمانها

اسلاید 14 :

بدون توجه به بخش صنعتي يا خدماتي يا تجاري، اندازه و وسعت سازمان، ساختار يا بلوغ سازماني، همه سازمانها براي دستيابي به موفقيت ،به ايجاد يك چهارچوب مديريتي كارآمد و مناسب نياز دارند. مدل تعاليEFQM يك ابزار كاربردي است كه ميتواند بوسيله سازمانها در موارد زير مورد استفاده قرارگيرد:
به عنوان يك ابزار براي ارزيابي
به عنوان يك چهارچوب براي سيستم مديريت سازمان
به عنوان مبنايي براي ايجاد يك واژهنامه عمومي و تخصصي يكپارچه در سازمان و درك و شناخت سازمان در تمام سطوح

اسلاید 15 :

مزاياي به كارگيري مدل تعالي سازماني EFQM
امكان ارزيابي به صورت كمي و تعيين وضعيت موجود آن
امكان شناسايي فواصل خالي (gap) ، فرصتهاي بهبود و نقاط قوت و ضعف سازمان و اولويت بندي براي اجراي پروژههاي بهبود و همچنين نظارت بر روند و سرعت بهبود در مسير تعالي سازماني
امكان مقايسه با ساير سازمانهاي پيشرو در مورد هريك از معيارها و مشخص كردن جايگاه سازمان در سطوح مختلف صنعتي و تجاري و ملي و بينالمللي
امكان يادگيري از ديگر سازمانها از طريق به اشتراك گذاشتن تجربيات برتر
امكان دريافت بازخورد و يادگيري از مديران، مشاوران و مجريان رده بالاي صنايع و بخشهاي مختلف تجاري و خدماتي و صنعتي از طريق ارزيابي مستقل و رودررو (face to face) و همچنين دريافت گزارش از آنها

اسلاید 16 :

مزاياي به كارگيري مدل تعالي سازماني EFQM
امكان شناخت معيارهايي كه منجر به توانمند كردن سازمان ميشوند كه از اين طريق نتايج بهتري عايد سازمان گردد.
امكان ايجاد تعادل و توازن ميان منافع كليه ذينفعان از جمله مشتريان، جامعه، كاركنان، شركايكاري، سهامداران، مالكان، قانونگذاران و غيره..
امكان تشخيص رويكردهايي كه ميتواند براي راهبري سازمان در جهت تفوق تجاري مفيد واقع شود.

اسلاید 18 :

در يک نگاه کلي، مدل EFQM سرآمدي کسب و کار شامل 5 جزء اصلي است.

اسلاید 20 :

مفاهيم بنيادين سرآمدي
مفاهيم بنيادين سرآمدي در واقع پايه و اساس مدل اند. اين مفاهيم، برگرفته از اعتقادات و باورهاي محوري شرکتها و سازمانهاي سرآمد قرن بيستم هستند و سازمانهايي که در عمل و با باور اين مفاهيم، شرکتهايي ساخته اند که در تاريخ کسب و کار ماندگار شده اند. از سويي تحقيقات نشان ميدهد که اين مفاهيم با نظريات متفکران و صاحب نظران علم مديريت، در مورد اهدافي که يک سازمان بايد به آنها دست يابد همخواني و سازگاري دارد. به عبارت ديگر، نظريات انديشمندان و عملکرد سازمانهاي سرآمد در قرن بيستم تصويري از يک سازمان سرآمد رقم زده است که در اين مفاهيم گنجانده شده است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید