بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

ساخت تیوپ خمیردندان

اسلاید 2 :

تاریخچه خمیردندان : قدیمیترین سند مربوط به خمیردندان مربوط به قرن چهارم میلادی درمصر میباشد که در آن ترکیبی از گل زنبق آمده است یونانیان و رومیان نیز از اولین کسانی بودند که سابقه استفاده از تمیزکنندهها را دارند.

اما تا پیش از قرن نوزدهم میلادی استفاده از خمیردندان عمومی نشده بود جان گرین وود دندانپزشک به جرج واشنگتن توصیه کرده بود که برای رفع سیاهی دندان خود از گچ یا ساقه سرو یا کاج استفاده کند. استفاده از نمک نیز از دوران های بسیار دور در کشورهای چین، یونان و روم متداول بود و بعدها در ایران توسط ابوعلی سینا توصیه شد. مصرف خمیر دندان ابتدا در چین و هند رواج پیدا کرد و بعدها در سال 1800 میلادی توسعه داده شد. سال 1824 دندان پزشکی که پی بادی نام داشت، اولین کسی بود که صابون را به خمیر دندان اضافه کرد. در سال1850 میلادی جان هاربین برای اولین بار گچ سفید را به اجزای ترکیبی خمیر دندان اضافه کرد. در 1873 کول گیت اولین خمیر دندانی را که در یک بطری بود تولید کرد دندان موجود است.

اسلاید 3 :

اجزا تشکیل دهنده خمیردندان

چسباننده : باعث چسبیدن اجزای خمیردندان و مانع جداشدن اجزای مایع و جامد داخل خمیردندان میشود. همینطور بر سرعت و میزان کفکردن خمیردندان، میزان آزادشدن طعم و ظاهر خمیردندان روی مسواک نیز اثر میگذارد.

ساینده : سطح بیرونی دندانها را میسایند و باعث جداشدن پلاک و ذرات چسبیده به دندان میشود بعضی انواع ساینده نسبت به سایر مواد زبرترند و میتوانند باعث صدمه غیرضروری به دندانها شوند.

مرطوبکننده: آب را در ترکیب خمیردندان نگه میدارد یعنی مانع خشکشدن آن خواهد شد. پس میتواند اجزای مایع و جامد خمیردندان را کنار هم نگه دارد. همچنین میتواند باعث احساس خنکی یا شیرینی خمیردندان شود که احساس مطبوعی را ایجاد میکند.

طعمدهنده : بیشترین طعمدهندههایی که در ترکیب خمیردندان استفاده میشود نعناع است چون باعث احساس تازگی میشود.

اسلاید 4 :

شیرینکننده : به منظور شیرین کردن تمیز کنندههای دندان مواد شیرین کننده همراه با اسانسها به کار گرفته میشوند تا این فراوردهها را دلچسب و مطبوع کنند. متداولترین آنها عبارتند از : سدیم ساخارین، ساخارین و شکر. استفاده از شکر ممکن است باعث بروز این اشکال شود که ضمن متبلور شدن، موجب سخت شدن خمیر دندان شود.

فلوراید: باعث استحکام مینای دندان شده و از پوسیدگی آن جلوگیری میکنند

سفیدکننده : در آخرین دستاوردهای قرون قبل، تغییر خاصی به وجود نیامد جز اینکه در قرن حاضر میتوان به حضور موادی در خمیر دندانها به نام سفیدکننده دندان اشاره کرد.

آب: معمولا از آب مقطر یا آبی که درجه خلوص آن نزدیک به آب مقطر باشد، استفاده میشود.

اسلاید 5 :

نحوه آماده کردن تیوب خمیر دندان

قبل از پرکردن هرتیوب، باید از تمیزی وسالمبودن خود تیوب مطمئن شد. با وسیلهای شبیه جاروبرقی، ذرات وغبارازداخل تیوب، زدوده میشود. حالا باید درتیوب را بست تا خمیردندان به وسیله ماشین پرکننده، ازانتهای تیوب که باز است، وارد تیوب شود. بعد ازپرشدن، انتهای تیوب بسته میشود و سپس محل و تاریخ تولید روی بدنه تیوب نوشته میشود.

بعد از پرشدن تیوبها، باید آنها را داخل جعبههای کاغذی گذاشت که به طور معمول این کار با دست انجام میشود. قبل از استفاده هر ماده درترکیب خمیر دندان، باید آن را از لحاظ کیفیت کنترل کرد. پس از تولید محصول نهایی در کارخانه هم در قسمت آزمایشگاه کنترل، باید نتیجه کار را از لحاظ کیفیت بررسی کرد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید