بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
تجهیزات اتاق عمل
ب: وسایل غیر الکتریکی
1) تورنیکه
2) تخت عمل جراحی
3) بیکس
4) میز وسایل جراحی
5) میز مایو
6) پایه سرم
7) چهار پایه کوتاه
8) سطل فلزی چرخدار
9) ترازوی دقیق
10) سینک اسکراب
11) صندلی تابوره
12) جالگنی استیل
13) ترالی
14) کپسول اکسیژن
الف: وسایل الکتریکی
1) دیاترمی(الکتروسرجری یاکوتری)
2) ساکش(اسپیراراتور)
3) ساکشن مرکزی
4) چراغ سیالتیک
5) میکروسکوپ
6) نگاتوسکوپ
7) دستگاه بیهوشی
8) دفیبریلاتور
9) فیکو
10) ویترکتومی
11) کرایو
اسلاید 3 :
ویژگیهای مشترک در تمام تختهای عمل
ایستایی کامل داشته باشند.
قابلیت نصب قطعات اضافی روی آن وجود داشته باشد.
ارتفاع آن قابل تنظیم باشد.
طول و عرض تخت طوری باشد که دسترسی به موضع عمل به راحتی صورت گیرد
در زیر بیشتر تختهای عمل، روغن مخصوصی قرار دارد که این پمپها باعث سهولت کار تغییر وضعیت تخت در جهات بالا، پایین، چپ، راست و سراشیبی و سربالایی میشوند.
روی تمام تختها یک تشک اسفنجی با قابلیت جدا شدن و شست وشو قرار میگیرد. روی تخت باید در برابر آسیب اجسام برنده و نوک تیز محافظت شود
تمام تختهای عمل در قسمت پایین یک پدال دارند. این پدال باعث میشود که تخت روی زمین نمناک هم بطور ثابت نگه داشته شود و در موقع جابجایی نیز به سهولت حرکت نماید و به مکان مناسب منتقل شود.
اسلاید 6 :
اتصالات تخت
شان گیر
میله ای است که در بالا و در دو طرف تخت عمل نصب می شود. از این میله در اعمال جراحی که پایین تر از ناحیه گردن است برای جدا ساختن حوزه عمل از قسمت سر و صورت بیمار که غیر استریل است استفاده میشود.
تسمه تخت
این تسمه در وضعیت های مختلف قابل استفاده است. در موقع بستن تسمه باید دقت شود که زیاد سفت یا شل بسته نشود. برای جلوگیری از مختل شدن جریان خون و یا ممانعت از ایجاد زخم بایستی در زیر تسمه ها پد یا تشکچه های اسفنجی با روکش پارچه ای قرار داد.
اسلاید 8 :
جا دستی
این وسیله برای قرار دادن دست بیمار در یک یا دو طرف تخت عمل نصب می شود. از جادستی که سرم به آن وصل است و یا به عنوان تکیه گاهی برای دستهای بیماران چاق استفاده می شود. در موقع نصب جا دستی باید توجه داشت که زاویه زیر بغل بیمار پس از قرار گرفتن دستش روی جا دستی از 90درجه بیشتر نشود زیرا کشیدگی زیر بغل باعث فشار آمدن به رگها و بافتها و اعصاب آن ناحیه می شود.
اسلاید 14 :
جاپایی
میله ای است فلزی که در حدود لگن بیمار به دو طرف تخت وصل می شود و پای وی روی آن قرار می گیرد. باید توجه داشت که هر دو پا در یک زمان روی جاپایی قرار گیرند. بین پا و جاپایی بایستی حتما پد با روکش پارچه ای گذاشت و سپس پا را با تسمه مخصوص بر روی جاپایی محکم کرد و آنگاه قسمت پایین تخت به طرف پایین خم نمود. این وضعیت در اعمال جراحی دستگاه ادراری و تناسلی و یا مقعد مورد استفاده قرار می گیرد.
شانه گیر
وسیله ای است فلزی و خمیده شکل که رویی آن پوشش نرمی از جنس اسفنج یا پلاستیک دارد. شانه گیر برای پیشگیری از سر خوردن و افتادن بیمار در مواردی که بیمار در وضعیت سرازیری روی تخت عمل جراحی خوابانده شده باشد به کار می رود.
اسلاید 19 :
جای سر
جاسری به اشکال مختلف است و در جراحی های جمجمه یا صورت برای نگه داشتن سر به کار می رود. تمام وسایل اضافی ذکر شده توسط گیره ای به نام اتدمن به تخت عمل وصل می شود.