بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

پیشگیری و مراقبت ازبیماری دیابت

اسلاید 3 :

بیماری دیابت، گروهی از اختلال های متابولیک است که با افزایش گلوکز سرم تشخیص داده می شوند.
عوامل مختلفی شامل عوامل ژنتیکی، محیطی و شیوه ی زندگی در ابتلا به این بیماری، نقش دارند.
بسته به اتیولوژی دیابت ، عوامل دخیل در هیپرگلیسمی عبارتند از: کاهش ترشح انسولین، کاهش مصرف گلوکز توسط سلول های بدن به دلیل مقاومت به انسولین و افزایش تولید گلوکز.

اسلاید 4 :

تغییرات عمده ناشی از عوارض زودرس و دیررس این بیماری درسیستم های بدنی، موجب ناتوانی، از کار افتادگی، هزینه های بالای درمانی و مرگ می شود.
دیابت اولین علت نارسایی مزمن کلیه، قطع پای غیرترومایی و نیز کوری در بسیاری از جوامع است.

اسلاید 9 :

تقسیم بندی دیابت قندی

اسلاید 10 :

دیابت نوع ۱ که در گذشته دیابت وابسته به انسولین نامیده میشد ، هر سنی را دربر میگیرد اما در کودکان و جوانان شایعتر است.
بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۱ قادر به تولید انسولین کافی نمیباشد. این نوع دربرگیرنده ۵–۱۰٪ از انواع دیابت است. در این نوع از دیابت تخریب سلولی سلولهای بتا در پانکراس  اتفاق میافتد.

اسلاید 11 :

دیابت نوع 2
شایعترین نوع دیابت است که در سنین بالا و به صورت آهسته و تدریجی ایجاد می شود و به ایجاد کتواسيدوز تمایلی ندارد. در ایجاد این بیماری، عوامل ژنتیک و محیطی دخالت دارند. بیماری به طور معمول در فردی که دارای متابولیسم طبیعی کربوهیدرات است ، شروع می شود و به سوی عدم تحمل گلوکز می کند و در نهایت ، سیر دیابت بروز می نماید.

10 تا 20 سال قبل از تشخیص دیابت نوع 2، کاهش تحمل گلوکز همراه با افزایش جبرانی انسولین وجود دارد. این یافته نشانگر این نکته است که اختلال عمده در دیابت نوع 2 ممکن است در اثر کاهش فعالیت سلول های بتا نباشد، بلکه در این نوع دیابت ، اختلال در پاسخ بافت های محیطی به انسولین از اهمیت خاصی برخوردار است .

اسلاید 12 :

بروز دیابت نوع 2 در افراد چاق بیشتر از افرادی است که وزن طبیعی دارند و در ابتدای شروع بیماری کاهش وزن سبب می شود که تحمل گلوکز، بهبود یابد.
به نظر می رسد که فعالیت بدنی در کاهش بروز دیابت عامل مؤثری باشد. فعالیت بدنی عامل عمده یا یکی از عوامل مهم در شیوع کمتر بیماری بین افراد روستایی ، در مقایسه با شهرنشین ها ، است.

اسلاید 13 :

38% برادران و خواهران و یک سوم فرزندان افرادی که دیابت نوع 2 دارند، به دیابت مبتلا می باشند، یا در تحمل گلوکز اختلال هایی از خود بروز می دهند.
بررسی های درازمدت نشان داده شده است که حدود % 70 بستگان درجه ی یک بیماران دیابتی نوع 2، تا 80 سالگی به دیابت مبتلا می شوند.

اسلاید 14 :

عوامل خطر دیابت نوع 2

اسلاید 15 :

غربالگری
غربالگری تمامی افراد بالای 45 سال، هر سه سال یک بار و نیز افراد دارای اضافه وزن با شاخص توده بدنی بالای 25 ویک عامل خطر ساز دیابت (سابقه خانوادگی مثبت،مبتلا به فشارخون بالا،افزایش چربی خون،سابقه دیابت بارداری و. ) در اسرع وقت (با اندازه گیری قند ناشتا یا قند 2 ساعت بعد خوردن گلوکز ویا هموگلوبین گلیکوزیله) توصیه می شود..

اسلاید 16 :

معیارهای تشخیصی دیابت قندی بر اساس آخرین توصیه انجمن دیابت آمریکا

اسلاید 17 :

پر دیابت؟؟؟؟؟

اسلاید 18 :

معیارهای تشخیصی افراد درمعرض خطر ابتلا به دیابت

اسلاید 19 :

علائم بيماري ديابت
مراحل ابتدایی ممکن است دیابت بدون علامت باشد. بسیاری از بیماران بهطور اتفاقی در یک آزمایش یا در حین غربالگری شناسایی میشوند. با بالاتر رفتن قند خون، علائم دیابت آشکارتر میشوند. بسیاری از بیماران در هنگام تشخیص بیماری چندین سال دیابت داشتهاند و حتی دچار عوارض دیابت شدهاند
تشنگي زياد
افزايش ادرار
احساس خستگي
عفونتهاي مكرر مانند عفونتهاي پوستي و ادراري
كاهش وزن
اشتهاي بيش از معمول
عدم بهبود زخمها در زمان معمول

اسلاید 20 :

در کودکان دچار دیابت نوع یک علایم معمولاً ناگهانی بارز میشوند، این افراد معمولاً قبلاً سالم بوده و چاق نبودهاند. در بزرگسالان این علایم معمولاً تدریجیتر بارز میشوند. عارضه کتواسیدوز میتواند به عنوان علامت شروعکننده بیماری در دیابت نوع یک بارز شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید