بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
با احترام
اسلاید 3 :
ارزشیابی
اسلاید 4 :
تعریف ارزشیابی :
ارزشیابی یک فرایند نظام یافته برای جمع آوری، تحلیل و تغییر اطلاعات است تا تعیین شود که آیا هدف های مورد نظر تحقق یافته اند یا در حال تحقق یافتن هستند و به چه میزانی.
اسلاید 5 :
اهداف طرح ارزشیابی
1- بهبود کیفیت فرایند یاددهی – یادگیری
2- فراهم نمودن زمینه مناسب برای حذف
فرهنگ بیست گرایی
3- تأکید بر اهداف آموزش و پرورش
به جای تأکید بر محتوای کتابها
4- فراهم نمودن زمینه مناسب برای
حذف کمیت مطلق امتحانات پایانی در
تعیین سرنوشت تحصیلی دانش آموزان
5- افزایش بهداشت روانی محیط یاددهی – یادگیری
اسلاید 6 :
سنجش و اندازه گیری
به دست آوردن اطلاعاتی بیش و کم(کمّی و رفتاری ) در مورد ویژگی های دانش آموز وکیفیت آموختنی های او با استفاده از روش های فنی و علمی است.
اسلاید 7 :
ارزشیابی
تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از راه سنجش و اندازه گیری و مقایسه ی آن ها با معیار های معین.
اسلاید 8 :
ارزشیابی
داوری و قضاوت در مورد آموخته ها و سنجش تغییر رفتار دانش آموز در جهت نیل به هدف های آموزشی و پرورشی که از طریق سنجش و اندازه گیری حاصل می شود.
اسلاید 9 :
هنگامي كه با ابزارهاي سنجش(براي مثال يك آزمون نوشتاري) عملكرد دانش آموز اندازه گيري شود و بر اساس اين اندازه گيري قضاوتي انجام شود، در حقيقت ار زشيابي انجام شده است. گاهي سنجش و ارزشيابي هم معنا در نظر گرفته مي شود اما در واقع چنين نيست.سنجش تنها، اندازه گيري عملكرد است وقضاوت برعهده ي ارزشيابي است.
اسلاید 10 :
سنجش در ارزشيابي با رويكرد سنتي به كمك آزمون هايي انجام مي شود كه كيفيت عملكرد دانش آموز را در نظر نمي گيرند و معلم نمي تواند از نتايج اين آزمون ها براي بهبود روش ها و پيشرفت تحصيلي دانش آموزان بهره ببرد.
اسلاید 11 :
ارزشیابی بخش جدایی ناپذیر فرایند آموزش هدف دار و فعال (یاددهی – یادگیری) است و در موقعیت های مختلف و متعدد انجام می گیرد.
اسلاید 12 :
فرایند آموزش هدف دار و فعال :
برنامه ی درسی
ارزشیابی فرایند یاد دهی و یادگیری
اسلاید 13 :
ارزشیابی نیز مانند هر موضوع دیگری از جهات گوناگون مورد بررسی قرار گرفته است.
از دیدگاه محققان ارزشیابی دارای انواع متعددی است که هر کدام متناسب با رویکرد شناختی خود این موضوع را مورد بررسی و کنکاش قرار داده اند.
متخصصان ارزشیابی را به چهار دسته تقسیم بندی کرده اند.
1- ارزشیابی آغازین ( pre evaluation)
2- ارزشیابی تشخیصی (Diagnostic evaluation)
3- ارزشیابی تکوینی (evaluation Formative)
4- ارزشیابی تراکمی (evaluation sumative )
انواع ارزشیابی:
اسلاید 14 :
ارزشیابی از آموخته های دانش آموز
درهردرس به سه صورت: ورودی،
تکوینی و پایانی و با اهداف مشخص
شده ی زیر به عمل می آید:
اسلاید 15 :
ارزشیابی ورودی ( آغازین)
به منظور آگاهی از توانایی ها و آمادگی های قبلی دانش آموز برای شروع مناسب فرایند یاددهی-یادگیری و جبران نارسایی ها وکاستی های احتمالی دانش آموز توسط معلمان انجام می گیرد.
اسلاید 16 :
ارزشیابی پایانی ( تراکمی ): به منظور حصول اطمینان ازمیزان تحقق هدف های آموزشی و پرورشی و احراز شرایط قبولی در هر درس انجام می گیرد.
اسلاید 17 :
ارزشیابی پایانی ( تراکمی ): به منظور حصول اطمینان ازمیزان تحقق هدف های آموزشی و پرورشی و احراز شرایط قبولی در هر درس انجام می گیرد.
اسلاید 18 :
ارزشیابی تکوینی ( مستمر) از نحوه ی مشارکت دانش آموزدر فعالیت های یاددهی - یادگیری و به شیوه های گوناگون و با تکیه بر آزمونهای کتبی، شفاهی،عملی، بررسی تکالیف فردی و گروهی ، فهرست وارسی مشاهده ی رفتار، میزان فعالیت، تلاش ، ابتکار و خلاقیت و .. انجام می گیرد و نمره ی آن با توجه به میزان فعالیت دانش آموز توسط معلم مربوط تعیین و منظور می شود.
اسلاید 19 :
در يك سنجش مستمر دانش آموزان درفرايند يادگيري خودسهم دارند بنابراين توان خود ارزيابي آنان تقويت مي شود و معلم با در نظر گرفتن فعاليت آنان عواملي كه مانع پيشرفت مي شود را شناسايي مي كند و در رفع آن
مي كوشد. نتايجاين سنجش براي نمره دادن ورتبه بندي دانش آموزان استفاده نمي شود بلكه براي تعيين جايگاه دانش آموز و يافتن راهي براي پيشرفت وي استفاده مي شود
اسلاید 20 :
اوراق امتحانات پایانی نیمسال اول و دوم باید حداکثر تا یک هفته پس از انجام آزمون هر درس توسط معلم مربوط و زیر نظر مدیر مرکز آموزشی در محل مرکز آموزشی تصحیح و پس از ثبت نمره دانش آموزان در سیاهه نمرات ( لیست نمرات) امضا و به دفتر مرکز تحویل شود.