بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

معرفی شرکت نفتی اروندان

اسلاید 2 :

تاسیس در آذر ماه 1383 با تصويب  هيات مديره شركت ملي نفت ايران
تولید شرکت بر اساس ترازنامه سال 1389: حدود 150 هزار بشكه در روز

حوزه هاي نفتي شركت نفت و گاز اروندان:
آزادگان – يادآوران – دارخوين- جفير – بندركرخه – اروند –سوسنگرد – اميد – مشتاق – خرمشهر – سهراب - مهر

معرفی شرکت

اسلاید 3 :

يكي از شركت هاي تاثيرگذار در زنجيره ارزش ساز در سطح بين المللي در افق سال 1404 هجري شمسي
كسب جايگاه برتر در عمليات مديريت، تكنولوژي و منابع انساني
توجه ويژه به مسئوليت هاي اجتماعي و زيست محيطي

چشم انداز شرکت

اسلاید 4 :

توليد صيانتي از مخازن و بهره برداري صحيح و مناسب از منابع نفت و گاز و نگهداري و حفظ تاسيسات

انجام عمليات و فعاليت ها با درنظر گرفتن امنيت و سودآوري شركت و با احساس مسئوليت نسبت به جامعه

ماموریت شرکت

اسلاید 5 :

توليد و بهره برداري با شاخص 99 درصد استمرار توليد
افزايش توليد نفت به صورت پايدار و توسعه شركت با بهره گيري از امكانات بخش خصوصي در زمينه طراحي، نظارت، ساخت تجهيزات و احداث تاسيسات
حركت به سمت عدم تمركز و بهينه سازي هزينه توليد
حداكثر استفاده از امكانات و نيروهاي متخصص بخش خصوصي
بهره برداري سريع تر از مخازن مشترك و ميادين كوچك
رسيدن به شرايط ايمن و بدون حادثه و پيشگيري از آتش سوزي، تلفات جاني و هرگونه خسارت
بهبود منابع انساني متخصص

اهداف کلان شرکت

اسلاید 6 :

-استفاده از فناوري ملي و ساخت داخلي
- نگاه به شركت به عنوان يك صنعت و بنگاه اقتصادي
- مديريت و صيانت مستمر مخزن، كنترل و حفظ فشار مخزن
-گسترش پژوهش هاي كاربردي
-آموزش مستمر و حفظ كرامت انساني كاركنان
- توجه به چشم انداز توليد جهاني نفت، قدرت خريداران، توليدكنندگان، رقبا، كالاي جايگزين و سهامداران

استراتژی شرکت

اسلاید 7 :

معرفی برخی از حوزه هاي نفتي شركت نفت و گاز اروندان

اسلاید 8 :

ميدان نفتي آزادگان در جنوب غربي ايران و در 80 كيلومتري غرب اهواز و در نزديكي شهر سوسنگرد، در مجاورت مرز ايران و عراق قرار دارد. اولين چاه اكتشافي در گستره اين ميدان نفتي در سال 1355 حفر و مجموعه مخازن عظيم اين ميدان با حفر دومين چاه در سال 1378 كشف شد. تاكنون چهار مخزن كه به ترتيب عمق عبارتند از سروك، كژدمي، گدوان و فهليان در ميدان آزادگان شناسايي شده اند. بر روي نقشه هم تراز سطحي، طول ميدان در بخش ايراني حدود 45 الي 60 كيلومتر، عرض آن حدود 17 كيلومتر و مساحت آن به طور تقريبي 900 كيلومتر مربع مي باشد.
اين ميدان به 2 بخش شمالي و جنوبي تقسيم مي شود به اين ترتيب كه در ابتدا بخش جنوبي در 2 فاز توسعه داده  مي شود و در ادامه پس از شناخت ويژگي هاي مخزن ، توسعه بخش شمالي آغاز خواهد شد.

آزادگان

اسلاید 9 :

ميدان نفتي دارخوين حدودا در 45 كيلومتري شمال خرمشهر و 85 كيلومتري جنوب و جنوب غربي اهواز قرار دارد. وجود نفت در اين ميدان در سال 1343 با حفر اولين چاه به اثبات رسيد و قبل از توسعه دو حلقه چاه اكتشافي ديگر در سال هاي 56 و 75 شمسي حفر شد. طرح توسعه ميدان دارخوين در فاز 2 برنامه ريزي شد كه فاز اول توسعه با حفر 5 حلقه چاه انجام گرفت و جهت كامل كردن طرح توسعه در فاز دوم، 20 حلقه چاه ديگر حفر شد. با پايان فاز 2 توسعه، توليد نفت خام از اين ميدان به 160 هزار بشكه در روز خواهد رسيد.

دارخوین

اسلاید 10 :

اين ميدان در مجاورت مرز ايران وعراق در 70 كيلومتري شمال آبادان و 60 كيلومتري جنوب غربي اهواز قرار دارد. نفت توليدي از لايه هاي سروك، كژدمي، گدوان و فهليان خواهد بود. اين ميدان متشكل از دو ميدان كوشك و حسينيه مي باشد كه به ترتيب در سال هاي 79 و 81 كشف شدند و پس از اثبات پيوستگي اين دو ميدان، يادآوران ناميده شد.
تاكنون پنج حلقه چاه اكتشافي در اين ميدان حفر شده و بر اساس اطلاعات به دست آمده، مطالعات اوليه مخزن و شبيه سازي آن صورت گرفته است. بر اساس پيش بيني هاي انجام شده، توليد از اين مخزن در سال 90 آغاز شد و در سال 1404 به 247 هزار بشكه در روز مي رسد.

یادآوران

اسلاید 11 :

ميدان بند كرخه در ضلع جنوب غربي بلوك مهر و در فاصله 20 كيلومتري از جنوب غربي ميدان نفتي اهواز واقع شده است و جهت آن شمال غربي- جنوب شرقي مي باشد. ساختار اين ميدان طاقديس كشيده با وسعت 35 *4 كيلومتر مربع است و لايه هاي اول، دوم و سوم سازند ايلام نفتي شناخته شده اند. توسعه و اكتشاف اين ميدان نيز مراحل اوليه خود را طي مي كند. نفت توليدي از آن نفت سنگين بوده و از لايه هاي اول، دوم و سوم سازند ايلام توليد مي شود. اين ميدان داراي نفت سنگين با اي پي آي حدود 24 مي باشد.

بندر کرخه

اسلاید 12 :

ميدان نفتي جفير در جنوب غربي كشور و در 50 كيلومتري شهر اهواز قرار دارد. اين ميدان در مجاورت ميدان هاي آزادگان، يادآوران و آب تيمور واقع شده است. بر روي نقشه همتراز سطحي، طول ميدان 14 كيلومتر و عرض آن حدود 7 كيلومتر و مساحت آن حدود 98 كيلومتر مربع است و توسعه ميدان، مراحل اوليه خود را طي مي كند.  نفت توليدي اين ميدان سنگين بوده و از لايه اول و دوم ايلام، سروك و گدوان توليد مي شود.

جفیر

اسلاید 13 :

ساختمان اروند در ناحيه دزفول شمالي (دشت آزادگان) در مجاورت و به موازات خط مرزي ايران و عراق در فاصله 49 كيلومتري جنوب شهر آبادان و در دهانه رود اروند قرار گرفته است. حفاري چاه اكتشافي اروند از بهمن ماه سال 85 به منظور ارزيابي پتانسيل هيدروكربوي سازندهاي گروه خامي و گروه بنگشتان آغاز شد. با انجام چهار چاه آزمايي در سازند فهليان، وجود نفت و گاز در فاصله 4232 تا 4292 متري از سازند فوق محرز شد و در فاصله 4129 تا 4226 و 4103 تا 4212 متري نفت و گاز رويت شد.
آزمايشات نشان داد لايه فهليان داراي نفت سبك با درجه اي پي آي 45 است

اروند

اسلاید 14 :

ميدان سوسنگرد در فاصله 45 كيلومتري غرب اهواز و در حد فاصل ميادين جفير، آزادگان، آب تيمور اهواز، مشتاق و بند كرخه قرار دارد. تاقديس سوسنگرد در ناحيه دزفول شمالي و در 45 كيلومتري غرب اهواز واقع شده و در آن دو حلقه چاه نفت حفارش شده است. چاه سوسنگرد 1 تا عمق 2438 متري در سازند آسماري و چاه سوسنگرد 2 تا عمق 4236 متري در سازند كژدمي حفاري شده است. هدف از حفاري چاه سوسنگرد 3، ارزيابي توان هيدروكربوي سازند آسماري و گروه هاي بنگستان و خامي بوده است. اين چاه در قله تاقديس و بين چاه سوسنگرد 2 و ميدان آب تيمور واقع شده است.
عمق نهايي چاه3 حدود 5100 متر و به ميزان 480 متر در سازند فهليان در نظر گرفته شده است.

سوسنگرد

اسلاید 15 :

ميدان اميد در 62 كيلومتري جنوب شهر اهواز قرار دارد. اميد 1 در سال 56 با هدف ارزيابي پتانسيل هيدروكربوي سازندهاي گروه بنگستان و خامي تا عمق نهايي 4672 متر حفاري شد و پس از انجام 8 مورد چاه آزمايي در سازندهاي فهليان، گدوان، داريان، سروك و ايلام به دليل عدم كشف نفت به مقدار اقتصادي متروكه گرديد.
در سال 72،  با اين چدر ازمايش سازند فهليان در ساختمان دارخوين وجود يك ستون نفتي با ارتفاع بيش از بستگي قائم ساختمان به اثبات رسيد و متعاقب ان، ارزيابي اين سازند در چاه هاي مجاور نظير اميد و خرمشهر اهميت يافت.شم انداز چاه اميد 1 در سال 73 تا عمق نهايي 4850 متر در سازند فهليان تعميق شد و مجددا آزمايش هايي ازسازند فهليان، داريان و سروك به عمل آمد.

امید

اسلاید 16 :

ميدان مشتاق در 23 كيلومتري شهر سوسنگرد و در ناحيه دزفول شمالي و در شرق ميدان پايدار واقع شده است.
اولين چاه اكتشافي در سال 1341 در قله شمال غربي و خيلي نزديك به راس تاقديس حفر شد. هدف اصلي از حفاري اين چاه ارزيابي آسماري و در صورت امكان افق هاي عميق تر بوده است.
مطالعات لرزه نگاري بعدي نشان داد كه محل ورود به سازند آسماري در اين چاه حدود 50 متر پايين تر از بالاترين منطقه اين قله بوده است. چاه مشتاق در سال 1361 در بالاترين نقطه قله جنوب شرقي انتخاب و حفر شد.

مشتاق

اسلاید 17 :

اولين چاه اكتشافي خرمشهر 1 در سال 1349 تا عمق 4313 متري در سازند فهليان حفاري شد كه عدم وجود هيدروكربو در سازندهاي اسماري، جهرم، ايلام، سروك و داريان گزارش شد. اين چاه مجددا در سال 73 جهت تعميق و ارزيابي سازند فهليان تعمير گرديد.

خرمشهر

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید