بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحيم
مهارت های همسرداری
اسلاید 2 :
پيامبر اکرم(ص):
ازدواج سنت من است.
در اسلام هيچ بنايي نزد خداوند محبوبتر از ازدواج نيست.
اسلاید 3 :
تعریف همسرداری
مهارتی است که زن و شوهر (زوجین) با شناخت توانمندیها، تفاوتها و حساسیتهای یکدیگر بتوانند به نیازهای جسمی، عاطفی ، روانی وجنسی طرف مقابل پاسخ دهند. به طوری که هر دو احساس رضایت خاطر نموده به آرامش نسبی دست یابند.
اسلاید 4 :
جهان هستی و خلقت بر زوجیت استوار شده است، زوجیت قانون حیات و بقاست.
در میان انسانها حساسترین انتخاب در طول زندگی، انتخاب همسر است که براساس آن نهاد خانواده شکل می گیرد.والاترین هدف و کارکرد خانواده تکمیل هویت و تأمین آرامش همسران است.در سایه آرامش، انسانها به رشد و بالندگی مناسب دست می یابند و خلاقیت های خود را بروز می دهند.
مهر و محبت، صمیمت و وفاداری از مهم ترین عوامل پایندگی و تقویت نهاد خانواده است، همچنان که حفظ کانون خانواده یکی از اصیل ترین تکالیف هر یک از همسران محسوب می شود.شایسته است همسران با شناخت کامل تفاوتهای یکدیگر و یادگیری روشهای ابراز محبت و دستیابی به تفاهم، سعادت خود و خانواده را بیمه نمایند و از کوتاهترین لحظه های با هم بودن بیشترین بهره ها را ببرند، از این رو در این شماره مهارتهای همسرداری اشاره می نماییم.
اسلاید 5 :
تفاوتهای روانشناختی زنان و مردان در زندگی مشترک
- میزان اعتماد به نفس زنان با احساس اطمینان آنان از «دوست داشته شدن» رابطه مستقیمی دارد، در حالیکه مردان زمانی از اعتماد به نفس کافی برخوردارند که بتوانند درخواستهای همسران خود را برآورده کنند. - زنان دوست دارند برای حل شدن یک موضوع درباره آن صحبت کنند(حتی اگر وقت زیادی صرف نمایند)، در حالی که مردان این عمل زنان را پرحرفی تلقی می کنند.
اسلاید 6 :
- زنان دوست دارند که شوهرانشان محبت خود را ابراز کنند و به آنان بگویند که چقدر دوستشان دارند، اما مردان فکر می کنند که همسرانشان باید بدانند که «من فقط او را دوست دارم ، نیازی به گفتن نیست» - وقتی مردان از زنان خود حمایت می کنند، آنان را در حل مشکلاتشان توانمندتر می سازند، و به زندگی امیدوارتر و علاقه مندتر می کنند.
- زنان فرمان بردن را دوست دارند ولی معتقدند این فرمان بردن باید عاشقانه باشد، در این صورت حاضر به هر گونه ایثار و فدارکاری خواهند بود
- هنگامی که مردان دیر می کنند، زنان با سؤالهای «چرا دیر کردی؟ » کجا بودی؟ و .» در حقیقت دلواپسی و نگرانی توأم با عشق و علاقه را به همسر خود ابراز می کنند.اما شوهران فکر می کنند که همسرانشان می خواهند آنها را زیر سوال ببرندو افراد بی مسؤولیت و غیر مطمئین جلوه دهند.
اسلاید 7 :
وقتی شوهران فکر می کنند که برای زندگی و همسرشان مفید هستند، احساس ارزشمندی و توانمندی می نمایند ولی زنان زمانی این احساس را دارند که فکر کنند برای همسرانشان عزیز هستند.
- مردان پس از گوش کردن به صحبت های همسر خود بلافاصله می خواهند مشکل را حل کنند، بنابراین به راهنمایی آنان می پردازند، در صورتی که شاید زنان فقط می خواستند احساساتشان را بیان کنند.
- زنان میزان ارزشمندی و علاقه شوهرانشان را به خود با میزان برآورده شدن خواسته هایشان محک می زنند.
- مردان یا باید سعی کنند خواسته های منطقی آنان را برآورده کنند و یا آنان را با دلایل صحیح متقاعد سازند.
اسلاید 8 :
5 – در حضور خویشان به همسر خود بیشتر توجه کنیم و او را در گفتگوها شرکت دهیم.
6 – در صورت بروز مشکل از سوی خانواده زن یا مرد، عضو همان خانواده باید مشکل را حل کند، زیرا هر یک از همسران به خوبی خانواده خود را می شناسند و بهتر می توانند چاره جویی نمایند.
7 – از چشم وهم چشمی و حسادت بپرهیزیم.
8 – به آداب و رسوم خانواده همسرمان احترام بگذاریم، چنانچه برخی از آنها را صحیح نمی دانیم هرگز آنان را به خاطر پایبندی به آداب و رسوم خود استهزا نکنیم.
9 – لازم است گاهی همسران به تنهایی به دیدار خانواده خود بروند (اینکار موجب ارضای محبت مادر و فرزندی می شود)
10 – این واقعیت را بپذیریم که علاوه بر همسر، پدر و مادر حق مسلمی بر گردن ما دارند، بنابراین در صورت ضرورت ، هر یک از همسران باید بخوبی از خانواده خود حمایت کنند.
اسلاید 9 :
آشنایی با برخی از مهارتهای همسرداری
1 – شاد باشیم : شاد بودن همیشه ارزشمند است، پس سعی کنیم خود را خوشحال و سرحال نشان دهیم تا خستگی را از تن شریک زندگی خود دور کنیم.
2 – صبور باشیم : اگر رفتار همسرمان را خوشایند نم دانیم بهتر است با حوصله و تأمل و در شرایط مناسب او را از چگونگی رفتارش آگاه کنیم.
3 – منطقی رفتار کنیم: مسایل را منطقی و درست بررسی کنیم و بجای منافع شخصی، مصالح زندگی مشترک را در نظر بگیریم و بی طرفانه قضاوت کنیم
4 – کم توقع باشیم : از همسرمان آن قدر انتظار داشته باشیم که بتواند به انتظارات پاسخ بدهد.
5– مثبت نگر باشیم: با بیاد آوردن لحظات شیرین زندگی بد بینی را از خود دور کنیم ، به رفتارهای خوب همسرمان بیشتر بیندیشیم و جنبه های خوب زندگی را فراموش نکنیم.
اسلاید 10 :
6 – خوش بین باشیم ، داشتن نگاه خوش بینانه به زندگی و اطرافیان باعث ایجاد آرامش و بذل محبت و عاطفه می شود.
7 – یکدل باشیم : درک متقابل موجب ایجاد تفاهم می شود و یکدلی به وجود می آورد.
8 – شنونده خوبی باشیم : هنگامی که همسرمان با ما صحبت می کند حتی الامکان به چشمان او نگاه کنیم و یا با اشاره و سرتکان دادن نشان دهیم که به حرفهای او توجه داریم.
9 – مشوق همسر خود باشیم : برای رفتارها و صحبت های همسرمان ارزش قائل شویم و با یادآوری موقعیت های موفق گذشته او را تشویق کنیم تا آینده بهتری داشته باشد.
اسلاید 11 :
10 – به پیشرفت یکدیگر اهمیت دهیم: آنقدر صمیمی باشیم که پیشرفت و ترقی همسرمان یکی از آرزوهای ما باشد، در حقیقت اولین کسی که از این پیشرفت سود می برد ما هستیم.
11 – خوش قول باشیم : برای حرفها و قول های خود ارزش قائل شویم و خود را در مقابل آنها مسؤول بدانیم خوش قولی نشانه احترام به خود و همسر است.
12- به شخصیت همسرمان احترام بگذاریم و حرمت یکدیگر را نزد خانواده و دوستان و . حفظ کنیم.
اسلاید 12 :
13 – ارتباط کلامی و عاطفی خود را حفظ کنیم : سعی کنیم با همسر خود درباره مسایل مختلف گفتگو کنیم. صحبت کردن بهترین راه آگاهی از افکار و احساسات همسر می باشد.
14 – با یکدیگر مهربان باشیم : همسرمان را جزئی از وجود خود بدانیم ، خوبی هایش را بازگو کنیم، برایش خوبی خواهیم و در راه کمک به همسرمان تمام تلاش خود را بکار ببریم با مهربانی می توانیم مالک قلبهای یکدیگر باشیم و رابطه گرم و صمیمی برقرار کنیم.
15 – محبت پذیر وقهر گریز باشیم : منش توأم با مهربانی و دوری از قهر و کینه صفت همسران فداکار است.
اسلاید 13 :
ازدواج خوب يعني:
عبور از گلزاري با صفا ، نه میدان مین
نردباني براي به آسمان رفتن نه طنابی درقعر چاه
افزودن خوبي ها نه شروع یک جنگ
يک پيمان صلح
تکميل دين
ارتقاء سلامتي جسمي و رواني
فرزنداني سالم و خوشبخت
اسلاید 14 :
ازدواج موفق، هسته اصلي و اوليه خانوادۀ سالم را تشکيل مي دهد
خانوادۀ سالم سلول بنيادين جامعه سالم است
تعريف ساده ازدواج:
ارتباطي قراردادي بين دو انسان از جنس مخالف به منظور رفع نياز ها است که داراي ابعاد جسمي، جنسي، رواني، عقلاني، عاطفي، اجتماعي، اقتصادي، معنوي، و اخلاقي است.
اسلاید 15 :
تعريف سازمان جهاني بهداشت از خانواده موفق:
خانواده موفق خانواده اي است که هم پايدار است و هم رضايت بخش .
ازدواج مانند ساير پديده ها، پديده اي قانونمند است
اسلاید 16 :
قانون طلايي ازدواج
اقدام به موقع
ازدواج موفق
انتخاب مناسب
ارتباط صحيح
اسلاید 18 :
دلايل درست ازدواج
1- کسب احساس آرامش و امنيت
2-عشق و محبت، صميميت و مهرباني
3- شريك حمايت كننده
4- شريك جنسي
5- والد شدن
اسلاید 19 :
دلايل نادرست ازدواج
1- شورش عليه والدين
2- جستجوي استقلال
3-التيام يك ارتباط شكست خورده
4- فشار خانواده و يا اجتماع (ازدواج اجباري)
5- فرار از يک موقعيت نامطلوب
6- فقط نياز جنسي
7- دلايل اقتصادي
8- تنهايي
9- احساس ترحم و گناه
10- به دليل چند ويژگي خاص شيفته طرف مقابل شدن
اسلاید 20 :
رايج ترين باورهاي غلط درباره ازدواج
ازدواج يعني تمام زندگي و بدون ازدواج زندگي معنا ندارد!
همسر تنها تكيه گاه عاطفي است!
همسر وسيله اي براي رفع همة مشكلات و کمبودها است!
همسر بايد همه تنهايي فرد را پر کند!
همسر شما بايد از هر لحاظ شبيه شما باشد و يا بشود!
همسر بايد از هر لحاظ کامل و بي نقص باشد و يا بشود!
همسر شما بايد آنگونه که شما مي خواهيد و يا درست مي دانيد زندگي کند!