بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مدیریت اثرات روانی منفی در بلایا

اسلاید 2 :

سلامت: طبق تعريف سازمان جهانی بهداشت، سلامت عبارت است از حالت رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط فقدان بيماری. سازمان جهانی بهداشت تاکيد دارد که هيچ يک از موارد فوق ارجحيتی بر ديگری ندارد.

اسلاید 3 :

بهداشت روانی: تامين، حفظ و ارتقاء سلامت روان افراد جامعه است بگونه ای که آنها نه تنها بيماری روانی نداشته باشند بلکه بتوانند کارهای روزانه خود را بخوبی انجام دهند، از زندگی شان لذت ببرند و با افراد خانواده و محيط خود ارتباط برقرارنمايند.

اسلاید 4 :

تاریخچه فعالیت های بهداشت روان در بلایا در ایران

اسلاید 5 :

انسانها با رویارویی با بلایا و حوادث واکنشهایی از خود بروز می­دهند که می­توان آنها را به پنج مرحله تقسیم کرد.

اسلاید 7 :

آگاهی از اين واکنش ها کمک می کند تا عکس العمل های روانی آسيب ديدگان را بشناسيد و نحوه برخورد با آنان را دريابيد. گاه برخی از مراحل بارز نيستند و الزاماً به ترتيب نيز رخ نمی دهند. اقدام متناسب با اين حالتها مردم رامنسجم کرده و به آنها انگيزه می دهد تا با حوادث دست و پنجه نرم کنند. هدف نهائی رسيدن هرچه سريعتر بازماندگان به مرحله تجديد سازمان است.

پس از وقوع بلایا واکنش روانی مردم در مراحل مختلف متفاوت است باید این تفاوتها را بشناسیم و با آنها رفتار کنیم.

اسلاید 8 :

واکنشهای روانی نامناسب در ناشی از بحران بعد از وقوع حوادث و سوانح در مدیران
انکار و ناباوری: مدیریتی که در بحران دچار فشار عصبی شود و آمادگی کنترل خویش را در واکنشهای هیجانی ندارد، به جای تصمیم گیری مناسب درجای خودش خشکش می زند. مات و مبهوت می گردد و باور چنین بحرانی را ندارد. دراین وضعیت اولین راه حلی که به نظرش می­رسد را اعمال می کند و موجب بدتر شدن اوضاع می­شود، یا به­دلیل ناتوانی در تصمیم گیری با اتلاف وقت فرصتهای زیادی را ازدست می دهند.

اسلاید 9 :

قبول شکست:
درصورت تسلیم شدن درمقابل بحران ناشی از سوانح، افراد ممکن است به این نتیجه برسند که همه چیز تمام شده، خود را عقب بکشند، هیچ کاری نکنند،هیچ حرفی نزنند و تقریبا حالت فلج پیدا کنند.

اسلاید 10 :

وحشت­زدگی:
این حالت پس از قبول شکست بوجود می آید و با آشکار شدن آثار آن، تمام زیرمجموعه دچار هراس و وحشت می شوند و با دستپاچگی و سردرگمی احساس می کنند که باید فورا اقداماتی را صورت دهند. این اقدامات بدون فکر و غیرمنطقی و بدون آنکه بدانند کجا می روند و چه می کنند وضع را بدتر می­کند.

اسلاید 11 :

غفلت:
برخی از مدیران پس از حوادث و سوانح و بحرانهای ناشی از آن به علت عدم آگاهی و آمادگی، ممکن است به این نتیجه برسند که کار بحران بواسطه دستگاه های زیرمجموعه انجام خواهد شد و از دخالت در هر گونه تصمیم گیری خودداری کنند که این امر سبب بروز مشکلات خواهدشد.

اسلاید 12 :

مقصر دانستن دیگران:
در هر بحران، پیدا کردن دلیل واقعی و یا خیالی، وسوسه ای بیش نیست. به جای دلیل تراشی و مقصر دانستن دیگران، مدیران باید در راستای درک بحران و اداره نمودن آن دست به کار شوند و اقدام نمایند.

اسلاید 13 :

جریحه دار کردن احساسات دیگران:
برخی از حرکات و عملکرد مدیران منجر به جریحه دارشدن احساسات دیگران در یک بحران می شود. چگونگی رفتار و برخورد با مدیران زیرمجموعه، کارکنان در سلسله مراتب، مردم کمک دهنده ( داوطلبان از هر نوع) و بوِیژه عوامل رسانه های جمعی، خود می تواند به تشدید بحران کمک کند.

اسلاید 14 :

نحوه برخورد با علائم روانشناختی آسیب­دیدگان
مانع ابراز احساسات افراد نشوید:
یکی از مسائل قابل ملاحظه در این مرحله ابراز هیجانات از طرف بازماندگان است که بیشتر به صورت شیون و زاری و هیجانات افراطی است. تخلیه احساسات و تسهیل آن به بازماندگان کمک می کند تا آرامش بیشتری به دست آورند و واکنشهای افراطی کمتری نشان دهند.

لذا پیشنهاد می شود ضمن همدلی با بازماندگان به ابراز احساسات و تخلیه هیجانی آنها احترام گذاشته و توصیه به « گریه نکردن» ننمایید. فقط می توان از واکنشهای افراطی مثل سرکوبیدن ها و آسیب زدن به بدن، ممانعت نمود.

اسلاید 15 :

به افراد اطلاعات صحیح بدهید:
یکی از عمده ترین نگرانی های افراد در برخورد اولیه با بلا احتمال آسیب دیدن فرزندان و بستگان و آشنایان آنهاست.نکته مهم در این خصوص، دادن اطلاعات صحیح به بازماندگان است. در هرحال در هنگام وقوع حوادث، اخبار ناگواری هم وجود دارد. ممکن است از ما بپرسند آیا پدر و مادر من زنده است؟ آیا از فرزندان من باخبرید؟

اسلاید 16 :

گاهی وسوسه می شویم تا برای جلوگیری از رنجش بیشتر طرف مقابل به او دروغ مصلحت آمیز بگوئیم ولی این کار درست و منطقی نیست. زیرا علاوه بر اینکه می تواند غیر اخلاقی باشد اعتماد عمومی را نیز نسبت به ما به عنوان یک مسئول اجرائی کاهش می دهد و در مواردی که اطلاعات نداریم و اگر خبر بدی وجود دارد سعی شود به طور تدریجی و حتی الامکان در جمع مطرح گردد به خصوص در مواقعی که فرد یا افرادی برای حمایت بعدی از فرد حضور داشته باشند.

اسلاید 17 :

افراد را از دیدن جنازه عزیزانشان محروم نکنید:
اگر یک نفر یکی از عزیزان خود را از دست داده باشد بگذارید مرگ عزیز خود را بپذیرد. اگر اطلاعی راجع به فوت دارید می توان آنرا بیان کنید. فقط در مواردی که جنازه یا صحنه مرگ وحشتناک است بخشی از جنازه باید محدود شود و فاصله نمای مناسبتری برای جسد فراهم گردد.

اسلاید 18 :

برای آرام کردن افراد، از عقاید مذهبی آنها کمک بگیرید:
در خیلی از موارد می توان از باورهای دینی افراد برای آرامش بخشیدن به آنها استفاده نمود ولی اگر به علت تحریک شدید واکنش نامناسب از خود نشان دادند نباید وارد بحث فلسفی شد. در ساعت اولیه حادثه توسل به دعا نقش مهمی در تخلیه هیجانی و کاهش استرس روانی دارد. وجود عقاید مذهبی قوی و استمداد از آن می تواند درکم­کردن شدت عوارض روانی ایجادشده توسط سوانح و بلایا نقش بسیار مهمی داشته­باشد.

اسلاید 19 :

اعلام این موضوع که اعتقاد به تقدیر و سرنوشت و اینکه هرنوع بلای آسمانی امتحان الهی است که باید از آن سربلند بیرون آمد در تطابق بهتر افراد داغدار و معتقد و همچنین در کم کردن رنگ مفهوم ذهنی استرس ناشی از بلایا موثر است

تشکیل اجتماعات مذهبی در مساجد و انجام مراحل دعا و تشویق بازماندگان برای شرکت در مراسم نماز میت به صورت گروهی و درسطح وسیع در مساجد در تخلیه هیجانی افراد خواهد داشت.

اسلاید 20 :

در اجتماعات مردمی حضور یابید:
قطعا حضور آرامش دهنده مدیران و مسئولین دولتی، پزشکان و تیم وابسته و روحانیون درجمع بازماندگان تاثیر مهمی در کمک به وضعیت روانی آسیب دیدگان دارد و هرچه این تماس بیشتر و با کیفیت بالاتری باشد، آرامش بیشتری را نصیب آنها می کند. کمک به گردهمائی و تجمع کلیه بازماندگان و اطلاع از وضعیت موجودشان نیز عاملی برای احساس آرامش و تعادل روانی آنهاست.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید