بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
عنوان سمینار: بهترین روش های حسابداری مدیریت
اسلاید 3 :
حسابداری مدیریت: شریک تجاری مدیریت
نقش حسابداری مدیریت در مقایسه با گذشته بسیار متفاوت شده است.در گذشته حسابداران مدیریت صرفا در ظرفیت ستادی فعال بودند و معمولا به لحاظ فیزیکی، از مدیرانی که گزارش های خود را به آنان ارائه می کردند، منفک می شدند. امروزه حسابداران مدیریت، مشاوران تجاری درون سازمانی قلمداد می شوند و شانه به شانه ی مدیریت و در قالب تیم های ترکیبی با مدیران همه ی حوزه های سازمان همکاری دارند.
نقش حسابداران مدیریت در شرکت های پیشگام، از" محاسب اعداد و تاریخ نویس مالی" به شرکای تجاری و مشاوران معتمد دگرگون شده است.
اسلاید 4 :
حسابداری مدیریت همچنین مسئولیت تهیه ی گزارش های مالی مورد نیاز گروه هایی غیر از مدیران موسسه مانند سازمان های کنترل کننده و مسئولین مالیاتی بر عهده ی حسابداری مدیریت است. به بیانی ساده، حسابداری مدیریت،حسابداری فعالیت های برنامه ریزی،کنترل و تصمیم گیری یک سازمان است.
اسلاید 5 :
اهداف فعالیت حسابداری مدیریت:
حسابداران مدیریت با تعقیب پنج هدف عمده برای سازمان ارزش افزوده می آفرینند. این اهداف عبارتند از:
1. ارائه ی اطلاعات برای تصمیمگیری و برنامه ریزی و مشارکت های فعالانه در فرآیندهای تصمیم گیری و برنامه ریزی به عنوان اعضای تیم مدیریتی سازمان.
2. یاری مدیران در هدایت و کنترل عملیاتی .
3. ایجاد انگیزه برای مدیران و کارکنان در جهت تحقق اهداف سازمان.
4. اندازه گیری عملکرد فعالیت ها،زیرمجموعه ها،مدیران و دیگرکارکنان فعال در سازمان.
5. ارزیابی وضعیت رقابتی سازمان و همکاری با مدیران دیگر جهت حصول اطمینان از توان رقابتی درازمدت سازمان.
اسلاید 6 :
تمرکز حسابداری مدیریت بر نیازهای مدیران داخل سازمان است، نه اشخاص ذینفع خارج از سازمان.
بسیاری از سازمان ها از حسابداری صنعتی تاریخی فاصله گرفته و به سمت مدیریت موثر هزینه حرکت کرده اند. در این رویکرد، حسابدار مدیریت، بخشی از تیم مدیریتی ترکیبی است که با مدیریت منابع، فعالیت ها و کارکنان و برای نیل به اهداف سازمان، سعی در ارزش آفرینی دارد.
اسلاید 7 :
با توجه به شرایط بازارها در حال حاضر، سیستم حسابداری مدیریت در مورد طراحی و اجرای سیستم هایی مانند هزینه یابی بر مبنای فعالیت(ABC)، هزینه یابی هدف(TC)،سیستم انجام فعالیت به موقع(JIT)، کارت ارزیابی متوازن(BSC) و حسابداری سنجش مسئولیت(RA) در موفقیت واحدهای تجاری از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
اسلاید 8 :
هزینه یابی بر مبنای هدف (TC) و هزینه یابی بر مبنای فعالیت (ABC) ابزارهای سودمندی است که مدیران فرآیندگرا را در اداره و تحقق هدف های سازمانی، که امروزه رضایت مشتری در محور آن قرار دارد، پشتیبانی می کند. سیستم هزینه یابی بر مبنای فعالیت یکی از سیستم های نوین هزینه یابی محصولات و خدمات است که نیازهایی از قبیل محاسبه ی صحیح بهای تمام شده ی محصول، بهبود فرآیند تولید، حذف فعالیت های زائد، شناخت محرک های هزینه، برنامه ریزی عملیات را برای واحد اقتصادی برآورده می سازد.
اسلاید 9 :
هزینه یابی بر مبنای هدف (TC)
هزينه يابي برمبناي هدف TC سيستم مديريت هزينه است كه براي بهبود بخشيدن محصولات با سطح كافي سودبخشي مورد نظر براي تاييدمحصولات طراحي شده است TC تكنيكي است كه از آن بطور گسترده براي كنترل هزينه در طول پيشرفت توليد استفاده مي شود.
اسلاید 10 :
محیط تجاری رقابتی موسسات را ملزم کرده است که محصولاتی را با کیفیت و مطابق خواست مشتریان، در حالی که قیمت های فروش کاملاً توسط بازار تعیین می شود را تولید نمایند. عرضه کنندگانی که بتوانند محصولاتی را با کیفیت و کارکرد مشابه اما قیمت های پایینتر به بازار ارائه کنند، گوی سبقت را از دیگر رقبا خواهند ربود و سهم خود را در بازار افزایش خواهند داد. یکی از مهمترین تکنیکهایی که می تواند موسسات را در این راه کمک کند سیستم هزینه یابی هدف می باشد. هزینه یابی هدف یک مقوله استراتژیک در مدیریت هزینه است که به طور عمده تمرکز خود را بر مدیریت هزینه محصولات آتی واحد تولیدی معطوف می کند. در هزینه یابی هدف نگرش این است که چون پس از طراحی یک محصول بخش عمده ای از هزینه های آن تعهد می شود، کاهش هزینه امکان پذیر نخواهد بود مگر با طراحی مجدد محصول، در این تکنیک قبل از مرحله تولید به مدیریت هزینه توجه می شود تا محصولی با بهای تمام شده از پیش تعیین شده تولید و در عین حال سود مورد نظر مدیریت را تأمین نماید.
اسلاید 11 :
تعریف هزینه یابی هدف:
هزینه یابی هدف به عنوان یک مقوله استراتژیک در مدیریت هزینه است که بحث اصلی آن برآرود هزینه برای محصول یا خدمت می باشد که بر اساس آن پس از فروش محصول یا ارائه خدمات، شرکت به درآمد بر مبنای هدف (درآمد مطلوب) دست می یابد.
اسلاید 12 :
اهداف هزینه یابی هدف:
هزینه یابی هدف کاهش هزینه ها را در مرحله قبل از تولید و با متمرکز کردن تلاش تمامی دوایر مربوط به یک شرکت و ایجاد انگیزه در تمام کارکنان شرکت برای رسیدن به هدف سود در فرایند توسعه محصولات جدید را به عنوان هدفهای اصلی دنبال می کند. حسابداری صنعتی و مدیریت هزینه با بکارگیری هزینه یابی هدف که مستلزم: (1) تصمیم گیری در خصوص اینکه چه محصولی در نظر است فروخته شود. (2) تعیین قیمت فروش که رقابت موجود اجازه می دهد. (3) مدیریت هزینه ها به منظور تحصیل سود مورد انتظار است، با دایره فروش و بازاریابی و دایره مهندسی، همکاری نزدیک دارند. منظور از هزینه یابی بر مبنای هدف، کاهش هزینه و گزینش تدبیرهای مناسب برای مدیریت مؤثر هزینه ها در مراحل تحقیق، توسعه و طراحی (مراحل قبل از تولید) است. زیرا از آنجا که فرآیندها و روش های تولید، نوع تجهیزات و نوع محصول قبلاً در مرحله برنامه ریزی مشخص و تثبیت شده است. لذا تلاشهایی که برای کاهش هزینه ها در مرحله تولید می شود اثر محدود دارد. هزینه یابی هدف یک مهندسی معکوس است که در ابتدا مراحل طراحی محصول، نتایج احتمالی را با تحقیقات بازار پیش بینی کرده و سعی دارد محصولی با بهای تمام شده مشخص که هم تأمین کننده سود مورد نظر مدیریت و هم تأمین کننده نیازهای مشتری (از لحاظ قیمت، کیفیت و کارکرد) باشد ارائه کند.
اسلاید 13 :
مزیت های هزینه یابی هدف:
(1) تعیین هزینه انتظاری تولید محصول یا ارائه خدمات، (2) دستیابی به هزینه کارآتر، (3) شناسایی نیازهای مشتریان، (4) افزایش سودآوری در بلند مدت، (5) تطابق فعالیت های شرکت با نیازهای مشتریان، (6) ورود به رقابت جهانی، (7) آگاه ساختن اعضای کاری از اهداف هزینه و احساس تعهد آنها نسبت به نوآوری در محصول، (8) استفاده از فرصت های موجود در بازار، (9) کاهش بهای خرید قطعات و مواد، (10) ایجاد انگیزه و روحیه کار گروهی در سازمان و..
اسلاید 14 :
هزینه یابی هدف در مقایسه با مدیریت سنتی هزینه:
متداولترین سامانه مدیریت در برنامه ریزی سود، رویکرد سنتی می باشد که همان رویکرد بهای تمام شده به علاوه درصدی سود است،جذابیتهای روش هزینه یابی سنتی به دلیل سهولت استفاده و سهولت درک، در مواردی که چرخه عملیات ساخت محصول طولانی، رقابت محدود و تقاضای داخلی برای خرید محصول بالا باشد انکار ناپذیر است اقلام هزینه به راحتی از طریق سیستم حسابداری مورد محاسبه قرار می گیرد. در این رویکرد ابتدا هزینه های اولیه تولید را برآورد و سپس حاشیه سود را برای به دست آوردن قیمت بازار به آن اضافه می کنند و اگر بازار این قیمت را نپذیرفت شرکت در یافتن راههایی برای کاهش هزینه تلاش می کند در صورتی که هزینه یابی هدف با قیمت بازار و حاشیه سودی که برای محصول برنامه ریزی شده است و با برقراری هزینه های مجاز محصول شروع می شود و طراحی عملیات و تولید، پس از آنکه هزینه محصول تا میزان هزینه مجاز کاهش یافت، آغاز می شود.
اسلاید 15 :
نتیجه گیری:
با گسترش روزافزون مباحث مربوط به سازمان تجارت جهانی و پیوستن تدریجی کشورهای مختلف به این سازمان، لزوم توجه به تکنیکهای نوین مدیریت هزینه بیش از پیش احساس میشود، در حال حاضر هزینهیابی هدف، به طور گسترده در صنایع مختلف کشورهای جهان به کار گرفته میشود. به منظور اجرای موفق هزینه یابی هدف، لازم است کلیه شرکتها و تولیدکنندگان صنایع مختلف، ضمن حفظ کیفیت و کارکرد محصولات خود، توجه ویژهای به این مقوله سودمند در کاهش قیمتهای محصولات خود بنمایند تا با رقابتی کردن محصولات خود، سهم خود را در بازار افزایش و سودآوری خود را افزایش دهند. هزینه یابی هدف ضمن حفظ منافع صاحبان صنایع باعث افزایش رضایتمندی مشتریان و رفاه اجتماعی میگردد و اجرای موفقیت آمیز این نظام مستلزم رعایت موارد زیر می باشد:
اسلاید 16 :
1- توجه خاص مدیران ارشد و به تبع آن سایر مدیران و مسؤلان به اهمیت این مقوله
2- ایجاد فرهنگ کاهش هزینه در سطح شرکت و شرکتهای تابعه
3- مشتری مداری واقعی
4- هدایت تأمین کنندگان مواد و قطعات با توجه به نظام هزینه یابی هدفمند.
5- سهیم نمودن کارکنان تمام سطوح در دستاوردهای شرکت.
6- بکارگیری سیستمهای اطلاعاتی جامع و یکپارچه.
اسلاید 17 :
کارت امتیازی متوازن (BSC)
کارت امتیازی متوازن یک سیستم مدیریتی است که سازمان را درجهت تنظیم مسیر و دستیابی به اهداف کلیدی استراتژیک خود حمایت می نماید.
به منظور مهیا نمودن سیستم مدیریتی سازمان درجهت همگام شدن با سرعت کنونی تجارت ودر دسترس قراردادن اطلاعات مورد نیاز مدیریت به منظور تصمیم گیری صحیح تر کارت امتیازی متوازن ایجاد گردید.
اسلاید 18 :
چهار وظیفه ی کارت امتیازی متوازن
1- کارت امتیازی مالی: به منظور شناخت نیازمندیها وعملکرد مالی سازمان مورد استفاده قرار میگیرد .معیارهای مالی ازمهمترین اجزای نظام ارزیابی متوازن هستند. به ویژه در سازمان های انتفاعی این معیارها به ما میگویند که اجرای موفقیت آمیز اهدافی که درسه منظر قبلی تعیین گردیده اند درنهایت موجب چه نتایج و دستاوردهای مالی خواهند شد.
اسلاید 19 :
2- کارت امتیازی مشتری: به منظور آگاهی ازسطح رضایت مشتریان(ازطریق سنجش کمی وکیفی درمورد کالاها ویا خدمات ارائه شده) مورد استفاده قرار می گیرد.
اسلاید 20 :
3- کارت امتیازی فرآیندهای داخلی: درجهت ارزیابی فرایند های مورد نیاز در سازمان به کار گرفته میشود.دراین منظر سازمان ها باید فرایندهایی را مشخص نمایند که با برتری یافتن در آنها بتوانند به ارزش آفرینی برای مشتریان ونهایتا سهامداران خود ادامه دهند. تحقق هریک از اهدافی که درمنظر مشتری تعیین میشود نیازمند انجام یکسری از فرایندهای عملیاتی به صورت کارا واثربخش است.این فرایندها باید درمنظر فرایندهای داخلی تعیین گشته ومعیارهای مناسبی نیز برای کنترل پیشرفت آنها توسعه داد.