بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
مقدمه
سد کرخه یکی از بزرگترین سدهای خاکی دنیا و بزرگترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در ۲۲ کیلومتری شمال غربی شهرستان اندیمشک در استان خوزستان ساخته شدهاست.
اسلاید 3 :
موقعيت و مشخصات رودخانه کرخه
رودخانه كرخه از مناطق ميانی و جنوب غربی رشته كوههای زاگرس در نواحي غرب و شمال غرب كشور سرچشمه گرفته و پس از طی مسافتی در حدود 900 كيلومتر در امتداد شمال به جنوب ، سرانجام در مرز مشترک ايران و عراق به مرداب هورالعظيم می رسد.
اسلاید 4 :
موقعيت و مشخصات رودخانه کرخه
رودخانه كرخه پس از رودخانه های كارون و دز سومين رودخانه بزرگ ايران از نقطه نظر آبدهی محسوب می شود.
اسلاید 5 :
موقعيت و مشخصات رودخانه کرخه
حوزه آبريز رودخانه كرخه به وسعت حدود 43 هزار كيلومتر مربع ، بين 46 درجه و 57 دقيقه تا 49 درجه و 10 دقيقه طول شرقي و 31 درجه و 48 دقيقه تا 34 درجه و 58 دقيقه عرض شمالی واقع شده است و شامل استانهای همدان ، كرمانشاه ، كردستان ، ايلام ، لرستان و خوزستان می باشد.
اسلاید 6 :
موقعيت و مشخصات رودخانه کرخه
سرشاخه های اصلی تشكيل دهنده رودخانه كرخه ، رودخانه های سيمره، كشكان، قره سو، گاماسياب و چرداول هستند. يكي از مشخصه های طبيعی رودخانه كرخه احتمال وقوع سيلاب و خطرات ناشی ازآن است.
اسلاید 7 :
موقعيت سد مخزنی و نيروگاه برق آبی کرخه
سد مخزنی و نيروگاه برق آبی کرخه در فاصله 24 کيلومتری شمال غرب انديمشک در استان خوزستان ( در جنوب غربی ايران ) احداث
گردیده است.
اسلاید 8 :
موقعيت سد مخزنی و نيروگاه برق آبی کرخه
اين پروژه عظيم در 48 درجه و 7/8 دقيقه طول شرقی و نيز 32 درجه و 29/6 دقيقه شمال در منطقه کرخه واقع شده است. رودخانه کرخه در بالادست محور سد 90 درجه تغيير جهت داده و در نتيجه درياچه سد در سمت راست محور سد واقع گرديده است.
اسلاید 9 :
اهداف پروژه کرخه
تأمين و تنظيم آب جهت آبياري 320 هزار هكتار از أراضى پايين دست ، دشتهای پای پل (اوان - ارايض - دوسالق و باغه) و همچنين دشتهای حميديه ، قدس ، دشت آزادگان ، دشت عباس ، فكه و عين خوش واقع در شمال غربی و غرب استان خوزستان.
اسلاید 10 :
اهداف پروژه کرخه
توليد انرژی برقابی به ميزان 934 گيگاوات ساعت در سال
كنترل سيلهای مخرب رودخانه و جلوگيری از خسارات ناشی از آن است.
اسلاید 11 :
زمین شناسی سد کرخه
سد مخزني كرخه در حاشيه جنوب غربی بخش چين خورده رشته كوههای زاگرس قرار گرفته است.
اسلاید 12 :
زمین شناسی سد کرخه
تپه و بلنديهای منطقه از كنگلومرای سازند بختياری و رسوبات نرم سازند آغاجاری تشكيل شده است بخش عمده بالادست و ناحيه مخزن از سازند آغاجاری تشكيل يافته كه از تناوب لايه های ماسه سنگ و گل سنگ تشكيل شده است و به سمت بالا دارای لايه های ميكرو كنگلومرايی است
اسلاید 13 :
زمین شناسی سد کرخه
قسمت بالايی اين سازند را بخش لهبری تشكيل می دهد كه تناوبی از ماسه سنگ و گل سنگ می باشد و وضعيت مناسبی را برای ايجاد سفره های تحت فشار، پديد آورده است.