بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

استاندارد حسابرسی شماره 60
استفاده از خدمات حسابرس دیگر

اسلاید 2 :

مقدمه
هنگامی که اجزای واحد مورد رسیدگی توسط حسابرسان مختلفی حسابرسی می شود، حسابرسی که از او خواسته می شود نسبت به صورتهای مالی واحد مورد رسیدگی ، ارائه گزارش نماید باید بررسی کند که آیا می تواند جایگاه حسابرس اصلی، و ماهیت، زمان بندی اجرا و حدود روشهای حسابرسی را که نسبت به صورتهای مالی اجزای واحد مورد رسیدگی توسط حسابرس دیگر انجام شده است ، بپذیرد.
حسابرس اصلی بدین منظور می تواند برای کسب شواهد حسابرسی کافی و مناسبی که گویای همسویی یا ناهمسویی کار حسابرس دیگر با اهداف خویش باشد، روشهای حسابرسی لازم را بکار بندد.
بخش 60 استانداردهای حسابرسی، راهنمایی برای موارد پیشگفته است.

اسلاید 3 :

مقدمه
بخش 60 استانداردهای حسابرسی با این هدف تدوین نشده است که شرایط تقسیم مسئولیت با حسابرس دیگر را تشریح کند.
طبق استانداردهای حسابرسی، تقسیم مسئولیت در گزارشهای حسابرسی مجاز شمرده نشده است.
این بخش ، همچنین با موضوع ارتباط حسابرس با حسابرس قبلی یا شرایطی که دو یا چند حسابرس به عنوان حسابرس مشترک انتخاب می شوند، سر و کار ندارد.

اسلاید 4 :

تعاریف
حسابرس اصلی. یعنی حسابرس مسئول ارائه گزارش نسبت به صورتهای مالی واحد مورد رسیدگی که صورتهای مالی آن حاوی گزارشهای مالی یک یا چند جزء آن واحد است و گزارشهای مالی این اجزا توسط حسابرس (یا حسابرسان) دیگری رسیدگی می شود.
حسابرس دیگر. یعنی شخصی غیر از حسابرس اصلی که مسئولیت ارائه گزارش نسبت به گزارشهای مالی جزء یا اجزایی از واحد مورد رسیدگی را به عهده دارد که جزئی از صورتهای مالی واحد مورد رسیدگی توسط حسابرس اصلی است. حسابرس دیگر، موسسات تابعه و وابسته موسسه حسابرسی اصلی – خواه با همان نام یا نامی دیگر – و همچنین حسابرسان موسسات مستقل از موسسه حسابرسی حسابرس اصلی را شامل می شود.
جزء واحد مورد رسیدگی. یعنی قسمت، شعبه یا شرکت فرعی، مشارکت مدنی، شرکت وابسته یا هرگونه واحد اقتصادی که گزارشهای مالی آن ، جزئی از صورتهای مالی مورد رسیدگی باشد.

اسلاید 5 :

تعاریف
گزارش حسابرسی متضمن تقسیم مسئولیت. گزارش حسابرسی که درآن
مسئولیت بین حسابرس اصلی - که صورتهای مالی را به عنوان یک پیکره واحد حسابرسی می کند - و حسابرسان دیگر - که صورتهای مالی اجزای واحد مورد رسیدگی را حسابرسی و گزارش می کند - تقسیم شده است.
گزارش حسابرس اصلی ، عموماً آن بخش از مجموعه صورتهای مالی واحد مورد رسیدگی را که توسط حسابرس دیگر ، حسابرسی شده ، مشخص و بیان می کند
که اظهارنظر حسابرس اصلی تا جایی که به این موارد مربوط می شود،تنها براساس گزارش حسابرسان دیگر صادر شده است.

اسلاید 6 :

کلیات
• حسابرس اصلی هنگام استفاده از کار حسابرس دیگر باید مشخص کند کار حسابرس دیگر چگونه برکار وی تاثیر خواهد گذاشت.

اسلاید 7 :

پذیرش کار به عنوان حسابرس اصلی
حسابرس اصلی باید کفایت میزان مشارکت خود را ارزیابی کند تا مشخص شود آیا می تواند به عنوان حسابرس اصلی ایفای وظیفه نماید.

اسلاید 8 :

روشهای (حسابرسی) حسابرس اصلی
حسابرس اصلی هنگام برنامه ریزی جهت استفاده از خدمات حسابرس دیگر،باید صلاحیت حرفه ای حسابرس دیگر را برای انجام ماموریت مورد نظر ارزیابی کند.

حسابرس اصلی برای تشخیص کفایت نتایج کار حسابرس دیگر از لحاظ مقاصد حسابرسی خود، باید روشهای مناسبی را اجرا کند تا شواهد کافی و مناسبی گردآوری شود.
حسابرس اصلی باید یافته های با اهمیت حسابرس دیگر را ارزیابی کند.

اسلاید 9 :

همکاری بین حسابرسان
حسابرس دیگر با آگاهی از چگونگی استفاده حسابرس اصلی از نتیجه کار خود باید با حسابرس اصلی همکاری کند.

اسلاید 10 :

ملاحظات گزارشگری
چنانچه حسابرس اصلی به این نتیجه برسد که نمی تواند از کار حسابرس دیگر استفاده کند و نیز نتوانسته است روشهای اضافی را به حد کفایت نسبت به گزارشهای مالی اجزای واحد مورد رسیدگی اجرا کند باید به دلیل وجود محدودیت در دامنه رسیدگی ، اظهار نظر مشروط یا عدم اظهار نظر ارائه کند.

اسلاید 11 :

تصمیم به پذیرفتن مسئولیت به عنوان حسابرس اصلی
در تصمیم گیری برای پذیرفتن مسئولیت حسابرس اصلی موارد زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
الف . اهمیت آن بخش از صورتهای مالی که توسط حسابرس اصلی حسابرسی می شود.
ب . میزان شناخت حسابرس اصلی از نوع فعالیت اجزای واحد مورد رسیدگی.
پ .خطر وجود تحریف بااهمیت در صورتهای مالی اجزای واحد مورد رسیدگی که توسط حسابرس دیگر حسابرسی شده است.
ت .انجام دادن آن میزان از روشهای اضافی ارائه شده در بخش 60 استانداردهای حسابرسی، در مورد اجزای حسابرسی شده توسط حسابرس دیگر که به مشارکت قابل ملاحظه حسابرس اصلی در حسابرسی واحد مورد رسیدگی بینجامد.

اسلاید 12 :

بررسی صلاحیت حرفه ای حسابرس دیگر
برخی منابع کسب آگاهی لازم برای ارزیابی صلاحیت حرفه ای حسابرس دیگر عبارتند از جوامع حرفه ای که هر دو حسابرس یا حسابرس دیگر، عضو آن می باشند و موسسه (یا موسسات حسابرسی) که حسابرس دیگر، قبلاً عضو آن بوده است.

در صورت لزوم، اطلاعات مزبور می تواند با پرس و جو از سایر حسابرسان، مراجع ذیصلاح و مذاکره با حسابرس دیگر، تکمیل شود.

اسلاید 13 :

حدود روشهای (حسابرسی) حسابرس اصلی
ماهیت ، زمان بندی اجرا و حدود روشهایی که توسط حسابرس اصلی انجام می شود، به شرایط کار و میزان شناخت حسابرس اصلی از صلاحیت حرفه ای حسابرس دیگر بستگی دارد.
عموماً حسابرس اصلی موارد زیر را به حسابرس دیگر اعلام می کند:
الف .لزوم استقلال حسابرس دیگر از واحد مورد رسیدگی و اجزای آن.
ب .استفاده ای که از نتایج کار و گزارش حسابرس دیگر خواهد شد.
پ .ترتیبات لازم برای هماهنگ کردن اقدامات حسابرس دیگر، شامل موضوعاتی که مستلزم توجه خاص است ، روش های لازم برای تشخیص معاملات بین واحد مورد رسیدگی و اجزای آن که ممکن است نیازبه افشا داشته باشد،و زمان بندی تکمیل عملیات حسابرسی.
ت .الزامات حسابداری ، حسابرسی و گزارشگری.

اسلاید 14 :

حدود روشهای (حسابرسی) حسابرس اصلی
حسابرس اصلی از حسابرس دیگر تاییدیه ای کتبی دال بر رعایت استقلال و الزامات حسابداری، حسابرسی و گزارشگری دریافت می کند.
حسابرس اصلی همچنین ممکن است روشهای زیر را اجرا کند:
الف .مذاکره درباره روشهای اجرا شده توسط حسابرس دیگر.
ب .بررسی صورت خلاصه روشهای حسابرسی اجرا شده توسط حسابرس دیگر.
پ .بررسی کاربرگهای حسابرس دیگر.
• این روشها ممکن است درجریان ملاقات با حسابرس دیگر انجام شود و می تواند شامل مذاکراتی با مدیریت اجزای واحد مورد رسیدگی نیز باشد.
• در تعیین حدود روشها، حسابرس اصلی شناخت کسب شده از بررسی قبلی کار حسابرس دیگر یا شناخت قبلی خود از رعایت سیاستها و روشهای قابل قبول کنترل کیفیت توسط حسابرس دیگر را بررسی می کند.

اسلاید 15 :

مستندسازی
هنگامی که موضوع حسابرس دیگر مطرح می شود، حسابرس اصلی باید موارد زیر را در کاربرگهای خود مستند کند:
الف .اجزایی از واحد مورد رسیدگی که گزارشهای مالی آنها توسط حسابرس دیگر، حسابرسی شده است.
ب .میزان اهمیت اجزای واحد مورد رسیدگی در مقایسه با کلیت صورتهای مالی واحد مورد رسیدگی.
پ .نام حسابرسان دیگر.
ت .هرگونه تصمیم گیری مربوط به کم اهمیت بودن هر یک از اجزای واحد مورد رسیدگی.
ث .روشهای حسابرسی اجرا شده و نتایج بدست آمده، شامل:
1. آن دسته از کاربرگهای حسابرسی حسابرس دیگر که بررسی
شده است.
2. نتایج مذاکرات انجام شده با حسابرس دیگر.

اسلاید 16 :

مستندسازی
ج . دلایل محدود کردن اعمال روشهای لازم نسبت به کار حسابرس دیگر ، مگر اینکه دلایل مذکور در مستندات موجود در موسسه حسابرسی اصلی خلاصه شده باشد . (برای مثال ، ممکن است حسابرس اصلی ارتباط رسمی و مستمری با حسابرس دیگر ، متضمن بررسی متناوب عملکرد آن داشته باشد).

اسلاید 17 :

تقسیم مسئولیت در صورتهای مالی گزارش شده توسط حسابرس اصلی
در بعضی از کشورها ، حسابرس اصلی ملزم است کل مسئولیت اظهار نظر در مورد صورتهای مالی، شامل بخش ارائه شده توسط اجزای واحد مورد رسیدگی را – که توسط حسابرسان دیگر حسابرسی شده است – بر عهده بگیرد؛ در این شرایط ، در گزارش حسابرس اصلی به کار حسابرس دیگر اشاره نمی شود، مگر اینکه حسابرس اصلی به این نتیجه برسد که در دامنه رسیدگی کار حسابرس دیگر ، محدودیت ]با اهمیتی[ وجود دارد که دراین صورت حسابرس اصلی ملزم به اظهار نظر مشروط یا عدم اظهار نظر است.
هنگامی که حسابرس اصلی مجبور است مسئولیت کلی اظهار نظر را بر عهده بگیرد ، می تواند همچنان از کار و گزارش حسابرس دیگر استفاده کند ، اما باید شواهد کافی و مناسبی کسب کند که این کار برای هدف حسابرس اصلی کافی است.
به همین دلیل ، حسابرس اصلی باید روشهای حسابرسی لازم را در مورد کار حسابرس دیگر اجرا کند؛ مواردی از قبیل ملاقات با حسابرس دیگر، بررسی کاربرگهای حسابرس دیگر و در بعضی موارد ، درخواست اجرای روشهای خاص توسط حسابرس دیگر.
حسابرس اصلی باید از کفایت کار حسابرس دیگر رضایت یابد.

اسلاید 18 :

تعدیل گزارش توسط حسابرس دیگر
هنگامی که حسابرس دیگر گزارش حسابرسی تعدیل شده ای صادر می کند، حسابرس اصلی باید بررسی کند که آیا تعدیلات مشابهی در گزارش حسابرس اصلی نیز مورد نیاز می باشد یا خیر.
الزام برای تعدیل ، به اهمیت موضوع نسبت به مجموعه صورتهای مالی مورد گزارش حسابرس اصلی بستگی دارد.
حسابرس اصلی باید ماهیت و اهمیت موارد تعدیل حسابرس دیگر را بررسی کند.
برای مثال، حسابرس دیگر ممکن است گزارش خود را به دلیل ابهام نسبت به امکان بازیافت مخارج احداث کارخانه برای تولید محصول جدید، تعدیل نماید.

اسلاید 19 :

اگر اهمیت این سرمایه گذاری نسبت به صورتهای مالی مورد گزارش توسط حسابرس اصلی کم باشد، حسابرس اصلی گزارش خود را تعدیل نخواهد کرد.
متقابلاً اگر جزء مورد رسیدگی حسابرس دیگر، قسمت با اهمیتی تلقی شود و موفقیت محصول جدید برای سودآوری آتی آن قسمت، مهم محسوب شود، انجام تعدیل ضرورت می یابد.
اگر حسابرس اصلی مسئولیت صورتهای مالی را تماماً برعهده بگیرد (یعنی تقسیم مسئولیت انجام نشود) ، تعدیل گزارش، شامل دلایل درج موضوع در گزارش حسابرس اصلی خواهد بود، اما به حسابرس دیگر اشاره ای نخواهد شد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید