بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
برنامه فیزیکی برای مجتمع ورزشی چند منظوره
اسلاید 2 :
ریزفضاهای در نظر گرفته شده جهت مجموعه ورزشی ،باتوجه به نیازهای عملکردی کارفرما در نظر گرفته می شود ولی ما برای معرفی و اشاره کوتاه به فضاهای موجود به تعدادی از این فضاها می پردازیم.
بخش اداری ، خدماتی :
-فضای ورودی 4-6مترمربع
- پارکینگ 100 مترمربع
-اطلاعات و گیشه بلیط فروشی 6مترمربع
-اتاق کمک های اولیه 9مترمربع
-اتاق منشی و فضای انتظار 9-15مترمربع
-اتاق کارمندان 12مترمربع
-اتاق مدیریت مجموعه 15-20 مترمربع
-انبار وسایل ورزشی 30مترمربع
اسلاید 3 :
-سرویسهای بهداشتی (آقایان -بانوان) به ازای هر نفر 1مترمربع »8- 10مترمربع
-قسمت خدماتی و آبدارخانه 15- 20مترمربع
-اتاق تاسیسات 30-50مترمربع
-آشپزخانه وکافه تریا 50مترمربع
-نمازخانه 20مترمربع
-اتاق استراحت مربیان 25-30 متر مربع
-حراست 12مترمربع
-اتاق جلسات 30مترمربع
اسلاید 4 :
سالن های پیشنهادی:
-سالن والیبال
-سالن بسکتبال
-سالن فوتبال و هندبال
-سالن تنیس روی میز(پینگ-پنگ)
- سالن های رزمی
- سالن بدنسازی 100مترمربع
- سالن بیلیارد
-سالن کشتی 50-100 مترمربع
-سالن ژیمناستیک
اسلاید 5 :
عددهای نوشته شده برای هر سالن پیشنهادی و نزدیک به استاندارها و ضوابط موجود بوده اما بطوری که فضای موجود شما متناسب با این اعداد پیشنهادی نباشد میتوانید آن ها را تغییر دهید ولی نباید مغایر با اصول و استانداردهای تعریف شده باشند.
برای هر سالن به ازای تعداد استفاده کننده و مورد نیاز اتاق های رختکن ، سرویس بهداشتی، دوش و فضای استحمام، اتاق های کوچک کمک های اولیه ، اتاق استراحت ، فضاهای نگهداری وسایل بازیکنان و استفاده کنندگان و البته جایگاه تماشاگران تعبیه می شود . و مساحت آنان متناسب با تعداد و کیفیت در خواست کنندگان و فضای موجودمان می باشد.
اتاق های جانبی و فضاهای گفته شده برای سالن های ورزشی ضروری است.
و در برخی مقیاس ها وجود جایگاهی برای خبرنگاران و جایگاهی برای افراد ویژه مورد نیاز نیز هست .
اسلاید 6 :
فضای اتاق های اداری در مجاورت ورودی سالن های ورزشی به ازای هر مراجعه کننده 1/10 مترمربع ، فضای کافه تریا یا کافی شاپ 12 تا 15 مترمربع ، فضای هر گزارشگر و یا سکوی دوربین 4 مترمربع ، انبار وسایل ورزشی برای هر 100مترمربع محوطه ورزشی 3مترمربع (حداقل مساحت 15 مترمربع )، تعدادسرویسهای بهداشتی مورد نیاز به ازای هر مراجعه کننده مشخص می شود ،ابعاد گنجه های رختکن 25 تا 33 cm عرض و 180 تا 90 cm ارتفاع و 50 cm عمق ، دوش ها باید از اتاق های تعویض لباس قابل دسترسی باشند و یک محوطه خشک کردن هم در بین آن ها پیش بینی شود.
به دلیل اهمیت بخش مخاطبان در اینجا به تعریف و توصیف جایگاه تماشاچیان می پردازیم ؛
اسلاید 7 :
سکوهای تماشاچیان می تواند ثابت یا متحرک باشد . بهترین شرایط دید در قسمت طولی سالن است و نقطه عطف برای خط دید 50cm بالاتر از علامت محدوده محل بازی است.برای جایگاه هایی که تا 10 پله برای نشستن دارند ، شیب ردیفها می تواند خطی نیز باشد.
برای جایگاه های بزرگتر ، باید یک شیب سهمی شکل طراحی شود. برای ترسیم این سهمی ،ارتفاعسطح چشم 125 cm در حالت نشسته و 165 cm در حالت ایستاده لحاظ می شود. در ضمن ارتفاع خط دید در حالت نشسته و ایستاده به ترتیب 15و12 cm در نظر گرفته می شود. فاصله بین ردیفهای نشستن 80تا85 cm می باشد و برای فضاهای ایستادن این فاصله 40تا45 cm در نظر گرفته می شود.
جایگاه های تماشاچیان باید از بالا یا پایین قابل دسترسی باشند. دسترسی از پایین مقرون به صرفه تر است اما این ضرر را دارد که مردمی که در طی زمان بازی وارد می شوند ، برای بازیکنان و تماشاچیانی که از قبل حضور داشتند ، ایجاد مزاحمت می کنند.
کناره های باز باید دارای موانعی به ارتفاع 1 m از سطح زمین بازی باشند. و عرض لازم برای نشستن هر فرد همانطور که می دانید 50cm و عمق سکو 80cm می باشد. و همینطور 35 cm عمق نشیمنگاه و 45cm عرض رفت و آمد می باشد.